QUOTE(Vedda @ 2013 03 02, 11:31)
Valpurgija, vakar pazaidziau nauja zaidima
Norejot 3D vaizdo...va kas gaunasi panasiai,nes nera tikslus langu plotis ... sviesos srautas 12 val dienos, jeigu virtuves langas i siaure, nepagalvojau,kad gal terasa nebus is tikro i siaurine puse.
aisku per velai, bet man nesuprantamas vaiksciojimas is garzo i terasa per katiline ir skalbykla i nama
Norejot 3D vaizdo...va kas gaunasi panasiai,nes nera tikslus langu plotis ... sviesos srautas 12 val dienos, jeigu virtuves langas i siaure, nepagalvojau,kad gal terasa nebus is tikro i siaurine puse.
aisku per velai, bet man nesuprantamas vaiksciojimas is garzo i terasa per katiline ir skalbykla i nama
aciu
tik vonai kazkodel tokai mazoka atrodo
virtuves lango plotis 130cm, jis yra i rytus, svetaines lango plotis 220cm, jis yra i vakarus.visi langai yra iki zemes
QUOTE(Cobre @ 2013 03 02, 11:50)
Del salos, tai kiekvienas atvejis yra labai individualus. Mano supratimu, tai jei valpurgija renkasi sandeliuka, tai tada pamirstam apie sala, nes jai bus per mazai vietos. Jei darom sienine spinta, tada sala manau, kad butina, nes truks darbinio pavirsiaus. As uz sienine spinta ir sala, net jei mastyti, kad gali kazkiek sveisos uzstoti. Spinta tikrai ne maziau talpi, o tada daroma sala , spintos puseje daroma kazkas prisesti, vistik virtuveje tai labai patogu, o cia stalui galimybe yra tik tokiu atveju, jei daryti virtuves baldus tik vienoje puseje. O viena puse, kaip jau ir sakiau, tai sumazejes darbinis pavirsiu pavirsius - pinigu i virtuve, sandeliuka bus ikista nemazai, o gaminti virtuveje bus nepatogu.
Kas siulo tik sandeliuka, dziaugiasi, kad ji turi, vistik nepasako sienines spintos minusu, lyginant su sandeliuku. Ir ne aplamai, bet butent konkreciai valpurgijos atveju. Nes tiesia sakant, tai kam rupi tos bendrines frazes, kai kalbama jau apie realia patalpa su realiais langais, realiais metrais ir centimetrais, galimais baldu isdestymais, numatomu judejimu virtuveje. Tie kas pasisako, kad jiems patogu, tai ju gal ir isdestymas visai kitas, erdves kitokios.
Is esmes, tai as nei uz, nei pries virtuves salas, tik reikia protingai apsvarstyti, kam ji reikalinga, ar aplamai reikalinga. Pagaliau netgi tai, ar ji netrukdys dirbant judeti virtuveje Vien pasakymas, kad kazkieno seimoje ji pasiteisino, kad ten sveciai megsta susesti, manau nera naudingas, nes reiktu ziureti, kodel sveciai taip verziasi i ta virtuve . Gal paprasciausiai seimininke is jos neislenda, sveciams atejus toliau kuiciasi virtuveje
Papildyta:
? dabar man gal jau skleroze, bet pamenu, kad seniau, kai kalbejom apie jusu namo plana, tai klausem ir del langu, kad butu patogu, jei butu imanoma vaikscioti is virtuves tiesiai i lauka. man pasirode, kad sakete, jog isejimai bus ir is virtuves, ir is miegamojo Matyt visai senatve man, nes buvau isitikinusi, kad neuzsukinesite virtuves U forma O nuotraukas, kai buvote imetusi, tai atidziai ir nepaziurejau
Siaip ta uzsukima, kad atskirti svetaine nuo virtuves as jums siuliau tik viena is variantu. Bet jei darysite sala, tai kam tada tuo uzsukimu erdve virtuveje mazinti. Kiek suprantu, tai svetaines puseje dar ir valgomas stalas planuose?
Kas siulo tik sandeliuka, dziaugiasi, kad ji turi, vistik nepasako sienines spintos minusu, lyginant su sandeliuku. Ir ne aplamai, bet butent konkreciai valpurgijos atveju. Nes tiesia sakant, tai kam rupi tos bendrines frazes, kai kalbama jau apie realia patalpa su realiais langais, realiais metrais ir centimetrais, galimais baldu isdestymais, numatomu judejimu virtuveje. Tie kas pasisako, kad jiems patogu, tai ju gal ir isdestymas visai kitas, erdves kitokios.
Is esmes, tai as nei uz, nei pries virtuves salas, tik reikia protingai apsvarstyti, kam ji reikalinga, ar aplamai reikalinga. Pagaliau netgi tai, ar ji netrukdys dirbant judeti virtuveje Vien pasakymas, kad kazkieno seimoje ji pasiteisino, kad ten sveciai megsta susesti, manau nera naudingas, nes reiktu ziureti, kodel sveciai taip verziasi i ta virtuve . Gal paprasciausiai seimininke is jos neislenda, sveciams atejus toliau kuiciasi virtuveje
Papildyta:
? dabar man gal jau skleroze, bet pamenu, kad seniau, kai kalbejom apie jusu namo plana, tai klausem ir del langu, kad butu patogu, jei butu imanoma vaikscioti is virtuves tiesiai i lauka. man pasirode, kad sakete, jog isejimai bus ir is virtuves, ir is miegamojo Matyt visai senatve man, nes buvau isitikinusi, kad neuzsukinesite virtuves U forma O nuotraukas, kai buvote imetusi, tai atidziai ir nepaziurejau
Siaip ta uzsukima, kad atskirti svetaine nuo virtuves as jums siuliau tik viena is variantu. Bet jei darysite sala, tai kam tada tuo uzsukimu erdve virtuveje mazinti. Kiek suprantu, tai svetaines puseje dar ir valgomas stalas planuose?
cobre, langai yra iki zemes ir todel is virtuves iseinama i terasa
stalas uz virtuves svetaines pusej, nes jei sala tai jsi kaip nebetelpa virtuvej, be to ir nelabai noriu virtuvej
taigis, taigis...dabar jau pradeda bent jau deliotis pirminis vaizdelis
nutariau:
1. tarpsieni tar svetaines ir virtuves formuot kiek reikia uzslept sonuose spintelem ir virsuj siek tiek.
2. daryti vienoj sienoj ukine spinta (vietoj sandeliuko)
3.daryti sala
4.rasomojo stalo atsisakyt, tikintis kad kompensuos sala.
5.neapsisprendziu del spinteliu formos
a)tik sonuose palei katiline ir garaza
U forma palei visas tris sienas (esu uzmacius kad graziai ileidzia langa apglebiant spintelemis)
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 02, 12:32)
Cobrės pasamprotavimai, kaip visad, logiški ir konkretūs Mano supratimu, reikia imti į rankas ruletę ir matuoti vietoje, žiūrėtis , kiek vietos liks patogiai judėti. Jei gerai įžiūriu, plotis virtuvės 4,7 m. ilgis turbūt apie 3m. Atidedam spintelėms palei garažo sieną 0,6 m, ūkinei spintai 0,6-0,7 m palei katilinės sieną. Jei sandėliukas, tai bent 1,2m. Lieka 3,5 ar mažiau m. Sala suvalgytų apie 1 m, jei dar kėdės prie jos , tai dar 1 m. Lieka geriausiu atveju 1,5 m, kurias dalinti iš 2, jei sala per vidurį. Jei sala atitveria virtuvę nuo svetainės, kaip įkeltuose nuorodose su tais gražiais akmeniniais stalviršiais , tai paaukštinimas vėl suvalgo plotą ir kavos gerti prie jos nesigaus.Ko gero racionaliausia tą salą daryti kaip spintelę kiek įgilintą, kad būtų patogu atsisėsti iš valgomojo pusės, vienu mostu pritraukus 2 kėdes nuo valgomojo stalo. Valpurgijos atveju būtų visai nieko toks sprendimas, kaip pas Femme: netoli valgomojo zonos - spintelės kaip indaujos, tas užsuktas stalviršis greitam pavalgymui ar lėkštėms sudėti, kai paduodamas maistas į valgomąjį. Prie katilinės sienos tada pagal savo norus: ūkinę spintą ar sandėliuką.
Šiaip geriausia iš popieriaus iškirpus išklotines, vietoje pasižiūrėti, nes tuščios patalpos atrodo be galo erdvios, o kai susistato baldai, nieko nebelieka. Pati buvau visokių grožių prisiplanavus, atrodė erdvė milžiniška, kai susistatė viskas, jau nesinorėjo daryti baldų parduotuvės
Šiaip geriausia iš popieriaus iškirpus išklotines, vietoje pasižiūrėti, nes tuščios patalpos atrodo be galo erdvios, o kai susistato baldai, nieko nebelieka. Pati buvau visokių grožių prisiplanavus, atrodė erdvė milžiniška, kai susistatė viskas, jau nesinorėjo daryti baldų parduotuvės
sala noriu skirt tik darbinio pavirsiaus funkcijai, sest prie jos nedarysiu, nes uz keliu zingsniu bus pietu stalas ir man grazu kai seima suseda prie jo
Papildyta:
Vedda, pvz. grizus po dienos iseini per garazo vartsu ir i ieini i foje...o jei diena darbuojies po uki, tai per terasa ieini i katiline ir nusimauni purvinus batus, rubus, nes ju vis tiek foje spintoj nekabinsim, o katilinej bus tam spinetel ir kriaukle