Įkraunama...
Įkraunama...

Provanso ir klasikos mylėtojų namai

QUOTE(valpurgija @ 2013 02 27, 12:13)
1.del arku, tai ne taip pavadinau, jei kalba eina eina apie uzapvalinima, tai jo nebus, tiesiog bus kvadratiskumas, 1.70 plocio, tai cia gal nisa vadinasi.

3.del langu stokos ir tamsumo zinau ir pripazistu, tad sprendimai dabar  turi buti orientuoti kuo daugiau neuzgozt sviesos ir sviesint interjera.
4.cobre, vis tiek nesupratau jusu patarimo del pirmosios foto, ar teisingai supratau, kad sutrumpetu svetaine, nes siena su nisa det jau pries kita nisa i kolidoriuka?

5.jei daryt virtuveje nis apo 60cm. abiejuose krastuose, tai tada spinteles dedasi pagal 2 sienas, viduryj lieka labai daug erdves,
8.cobre neisikirtau jusu minties  blush2.gif  ax.gif
  Jus ta arka juk galite daryti kurioje norite vietoje, bent jau as tai palikciau iejima i koridoriu svetaines puseje.

cia tos nisos is holo puses fotgrafuotos (cia dar wc formuosis), atrodo mazos, nors yra 1,70m g.gif


1,7, tai nera juk daug. pati rasote, kad ir jums atrodo, kad jos nedideles. O kitaip ir atrodyti negali, jos ir yra gana mazos - kaip praejimui tai gana, taciau atskirti virtuve nuo svetaines tokia normalia siena su praejimu tikrai nereikia, gausis jau ne zonavimas, o dvi atskiros patalpos is kuriu viena (svetaine), labai uztamses. O juk pati rasote, kad sprendimai turi buti tokie, kad sviesos neuzgoztu, norite sviesinti interjera ir tada jau pati sau priestaraujate noredama ta siena daryti (arka, arka - kokia arka, cia normalia siena jus jau planuojate).

Kurioje vietoje as siuliau jums ta arka su sienele kelti pries pries iejima i koridoriuka? g.gif Nelabai suprantu, kas jums trukdo suformuoti tokia konstrukcija, kaip pirmoje foto, uz to iejimo? g.gif Juk cia tik pacios konstrukcijos ideja, o ja stumdyti galima pagal savo pageidavimus. Ir baldus svetaineje jau galite deti, kaip jums smagiau, o ne kaip paveiksliuke.
Atsakyti
Liolio, nameliukas labai mielas - fasadas man labai patiko, o ypac - tos spokinycios wub.gif As labai gailiuosi, kad pasidaviau spaudimui ir vietoj spokinyciu dejom stoglangius - jie tikrai turi aibe trukumu ir beveik jokiu privalumu.
Jei visi gyvensite antrajame aukste, as papriestarauciau minciai, kad reiktu naikinti viena vonios kambari. Mano nuomone, viena privati vonios patalpa tevams (i kuria patenkama is miegamojo) ir viena vaikams - labai patogu, ypac rytais, kada susidaro nemaza spustis, kai visiems reikia panasiu metu iseit. Pas mus yra taip pat (turim tris vaikus) ir tikrai kiekvienakart dziaugiames, kad nepagailejom pinigu ir ploto toms vonioms. Ypac smagu, kad toks isdestymas sukuria privacia/ intymia erdve tevams - tuo kol galim reik kuo daugiau dziaugtis mirksiukas.gif
Kol vaikai mazi (ypac, jei vienas dar tik planuose) patogiau visiems gyventi viename aukste, o paskui kada nors bus galima tevams persikelti ir i pirma.
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2013 02 27, 13:04)
Bet galvoju ar praktiska - turbut kiekviena karta langai is karto aprasos ir vis tiek nieko vonioj guledamas nematysi  g.gif Tuomet ir atskiro duso reikia, palei langa gi nepadarysi. O staliuko noretusi prie lango, kur daugiau sviesos. Bet labai sunku man atsisakyt tos idejos det vonia prie lango. Atkalbekit, gal kas turit ir nusivylet?Nors grazu man vonios ir siaip nisoj  g.gif




gal ir gražu,bet ropot keturiom,kad pasiekt išvalyt,pasiimt kažką,matau kol kas tik nepatogumus schmoll.gif jei būtų kas namus valo tai ax.gif visai nieko prieš.
Tokiose voniose tik mėgautis ir ilsėtis o ne praustis po 55 laipsniais mirksiukas.gif

O kam per langą žiūrėt lotuliukas.gif nežinau,bet kažkaip susijuokiau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barboraaa: 27 vasario 2013 - 13:22
QUOTE(Liolio @ 2013 02 27, 12:19)
Del salos dar nesam apsisprende  g.gif Norejau jos todel, kad dabar esancioj virtuvej man labai truksta darbastalio, ypac kai keturiese kazka gaminam, o darbastalis tik ant 3 spinteliu. Minejau, duris virtuves norim pastumt prie svetaines duru, tai tuomet ta virtuve ir gausis U formos. O toj erdvej suplanuotas toks mini sandeliukas, pritariu kad jame patogiau nei spintelese laikyt daiktus.
Is tikruju del salos tai nezinau. Netilps ji ar nebus reikalinga, tai ir nedarysim  drinks_cheers.gif

Zidinio kelt negalim i viduri, nes antram aukste durys i kambari netilps jeigu toj vietoj bus kaminas  doh.gif Nebent daryt ta viena kambari vietoj dvieju mazuciuku.

O kodel apkeist pirmo auksto WC ir drabuzines vietas? Kad WC didesnis butu? Irengt ten ir dusa?  g.gif Gal ir nieko mintis. Ar cia del kazkokiu kitu priezasciu pasiulymas? Tik tuomet drabuzines butinai reiktu antram aukste, nes pirmam beliktu 2.5kvadrato, kur tikrai netilptu visi rubai
Pirmam aukste 83 kvadratai, is viso 143. Namas taip, Lietuvoj, Vilniuj. Galvojom apie toki kaip mini rusi, bet norim daryt plokstuminius pamatus, tada rusys neiseina, o ir siaip kaina isauga, be to dvirati butu baisiai nepatogu kilnot. Gyvensim salia parko, tai tikiuos tikrai daznai naudot.


Liolio, man sandėliukas prie virtuvės labai pasiteisino, nežiūrint į tai, kad turiu didžiulį rūsį. blush2.gif Neturint rūsio manau net būtinas.
Ir ta sala su kaitlente/ pietų stalu irgi labai patiko. Mačiau virš tokios pakabintą lentyną su kalvio darbo rėmuku, kad daiktai nebyrėtų. Užpavydėjau. Tik ten viryklė prie sienos stovėjo. pats stalas buvo šiek tiek paaukštintas ax.gif
Patiko mintis miegamą daryt pirmam aukšte.
Nepatiko du mažulyčiai kambariukai. Kol nėra trečio lialiuko aš ten daryčiau bendrą kambarį su rašomu stalu ( jei nereiks klientų namo vestis ),o balkoniuky statyčiau krėsliukus.
Aš turiu apačioj svetainę ir viršuj teliko kambarį. Pasiteisino. ax.gif Man kažkaip reikia kuo daugiau bendro naudojimo erdvių. blush2.gif Visi kartu ir gyvenam, net vaikia į savo kambarius tik miegot pareina ir kai pasakai koki 10 kartų ten eina ruošt pamokas. O šiaip į bendrus kambarius atsitempia. ax.gif



Atsakyti
wink.gif

Dizainerio ir jusu ideju sankirtos

Kazkam reikejo arku virtuves atskyrimui nuo svetaines berods

tikrai nemazai ARKOS

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grikute: 27 vasario 2013 - 14:09
QUOTE(Svarstykle @ 2013 02 27, 14:11)
Liolio, nameliukas labai mielas - fasadas man labai patiko, o ypac - tos spokinycios wub.gif As labai gailiuosi, kad pasidaviau spaudimui ir vietoj spokinyciu dejom stoglangius - jie tikrai turi aibe trukumu ir beveik jokiu privalumu.


vienintelis privalumas yra kaina - palyginus 5 stoglangių ir 5 špokinyčių sąmatą, manyčiau skirtumas būtų labai ženklus, nes sudėtingesnė stogo konstrukcija, papildomai langai, fasado apdaila, stogelių apkalimas ir taip toliau ir panašiai.

Bet špokinyčios tokio stiliaus name be jokios abejonės daug gražiau, puošmena wub.gif

Šiaip stoglangiai apskritai ir namo šilumos prasme yra jau atgyvena, nebent tikrai žemutė mansarda ir tos šviesos reikia daugiau, o špokinyčiai pinigų nėr lotuliukas.gif

ir kam mes tuos stoglangius (ir dar pačius didžiausius) įkišom, iki šiol nesuprantu, kažkoks "taip turi būt" įsijungė..., nors ir lubos aukštos ir langai vitrininiai doh.gif o vat špokinyčios norėčiau dabar, bet jinai irgi tokia būtų daugiau dėl noro, o ne dėl reikalo g.gif

QUOTE(Barboraaa @ 2013 02 27, 14:17)

Tokiose voniose tik mėgautis ir ilsėtis o ne praustis po 55 laipsniais  mirksiukas.gif

O kam per langą žiūrėt lotuliukas.gif nežinau,bet kažkaip susijuokiau doh.gif


ojej, čia jau ir išvirt galima tokios temperatūros vandenyje lotuliukas.gif

o aš su reikalais į WC atėjusi per langą žiūriu, o ką veikt daugiau biggrin.gif
Atsakyti
Kad ir kokie langai geri, man vistiek salta butu maudytis po langu, nors atrodo idealiai, daznai vonioje langas buna vienas, todel prie lango noriu teptis kremus ir pudra ir grozetis kaciukais zydinciais biggrin.gif
Is foto supratau kad jau tikrai arku nenoriu lotuliukas.gif norejau virtuve ir dideli stala atskirti, kad nesijaustum virtuveje sventiskai valgantis, bet suskaidymas labai jau didelis gaunasi.
Del 2 a voniu - man reikia privatumo,todel noriu tureti savo nuo vaiku, taciau vaikam desim taupumo sumetimais tik dusa, nes kol mazi kasnakt kojytes uzpakaliukai ir t.t.duse patogu, o i vonia abu lenda karta i savaitele tai gales tevu vonioje turkstis..kai paaugs - lys po dusu.
Gal kas turite balta kaitlente virtuveje?
Atsakyti
QUOTE(Barboraaa @ 2013 02 27, 12:17)

Valpurgija,manau be reikalo pergyvenat,kada plytos pasislėps po tinku,nusidažys sienos ,viskas pasikeis,nebus tamsu. Man ir taip buvo mirksiukas.gif

MB ta pati sako, bet vis tiek reik mastyt nepridaryt klaidu, kad kuo sviesiau isgaut 4u.gif

QUOTE(Rabambule @ 2013 02 27, 12:58)
valpurgija, o jus tik nenuzeminkite per daug lubu, staktu ir viskas bus ok, per auksti ir ta sukuriama erdve sviesa bus grazesne ir jos bus daugiau 4u.gif

drinks_cheers.gif 4u.gif




QUOTE(Cobre @ 2013 02 27, 13:06)
1,7, tai nera juk daug. pati rasote, kad ir jums atrodo, kad jos nedideles. O kitaip ir atrodyti negali, jos ir yra gana mazos - kaip praejimui tai gana, taciau atskirti virtuve nuo svetaines tokia normalia siena su praejimu tikrai nereikia, gausis jau ne zonavimas, o dvi atskiros patalpos is kuriu  viena (svetaine), labai uztamses. O juk pati rasote, kad sprendimai turi buti tokie, kad sviesos neuzgoztu, norite sviesinti interjera ir tada jau pati sau priestaraujate noredama ta siena daryti (arka, arka - kokia arka, cia normalia siena jus jau planuojate).

Kurioje vietoje as siuliau jums ta arka su sienele kelti pries pries iejima i koridoriuka?  g.gif  Nelabai suprantu, kas jums trukdo suformuoti tokia konstrukcija, kaip pirmoje foto, uz to iejimo?  g.gif Juk cia tik pacios konstrukcijos ideja, o ja stumdyti galima pagal savo pageidavimus.  Ir baldus svetaineje jau galite deti, kaip jums smagiau, o ne kaip paveiksliuke.


cobre, as vis perklausiau, nes nelabai suprasdavau kaip parasydavot mirksiukas.gif 4u.gif dabar supratau, kad pasiulet daryt pacioj virtuves zonoj ta sienele zemai uzdaresne...bet galvoju kad ir tai vis tiek blokuos lango sviesa, nes langai yra sulig zeme.... doh.gif po to jau ties koidoriuku pietu stalas ir toliau svetaine smile.gif


QUOTE(Liolio @ 2013 02 27, 13:04)

Nors grazu man vonios ir siaip nisoj  g.gif
user posted image



as irgi prasiau kas turi panasiu pvz., tik as dar mastau ar vonia kuo uzdariau daryt ar kaip mini baseiniuka ar kaip duso pada sukonstruot aukstesni didesni kad tiktu ir maudytis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(valpurgija @ 2013 02 27, 13:21)
as irgi prasiau kas turi panasiu pvz., tik as dar mastau ar vonia kuo uzdariau daryt ar kaip mini baseiniuka ar kaip duso pada sukonstruot aukstesni didesni kad tiktu ir maudytis  smile.gif


Mini baseiniuka? Tipo ileista i grindis? Tuomet apatine patalpoj sumazetu smarkiai aukstis. Ar as ne taip supratau? O kaip suprast vonia kad tiktu ir maudytis? Tai ka daugiau joje galima veikt? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2013 02 27, 13:27)
Liolio, man  sandėliukas prie virtuvės labai pasiteisino, nežiūrint į tai, kad turiu didžiulį rūsį.  blush2.gif  Neturint rūsio manau net būtinas.
Ir ta sala su kaitlente/ pietų stalu irgi labai patiko.


na va as irgi noriu sandeliuko virtuvej ir salos ...bet kaip ir nesigauna pas mane, deliojau, vis sviesa man mazina, uzstoja.... verysad.gif

QUOTE(Grikute @ 2013 02 27, 13:45)

Kazkam reikejo arku virtuves atskyrimui nuo svetaines berods

tikrai nemazai [url=http://www.google.lt/search?


lyg ir man, labai aciu 4u.gif

QUOTE(Rabambule @ 2013 02 27, 14:17)
norejau virtuve ir dideli stala atskirti, kad nesijaustum virtuveje sventiskai valgantis, bet suskaidymas labai jau didelis gaunasi.

ir as noreciau kaip atskiro valgomojo, bet tada va visai kaip merginos sako pas mane kamurkiu kamurkes gaunasi...kazkada net buvo mintis foje stala nunest..kai sveciai prilakstyciau, bet jau patys tai tikrai ten nbevalgytume tokiu atstumu lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Liolio @ 2013 02 27, 14:25)
Mini baseiniuka? Tipo ileista i grindis? Tuomet apatine patalpoj sumazetu smarkiai aukstis. Ar as ne taip supratau? O kaip suprast vonia kad tiktu ir maudytis? Tai ka daugiau joje galima veikt?  blink.gif


na nemoku isaiskint , sakykim kaip dideli duso pada padaryt, kad atstotu vonios dydi, galetu jame ir kaip duse nusipraust ir norint maudytis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rabambule @ 2013 02 27, 15:17)

Del 2 a voniu - man reikia privatumo,todel noriu tureti savo nuo vaiku


o kam spynos duryse išrastos? biggrin.gif
o šiaip tai gal ir norėčiau atskiros vonios su įėjimu iš miegamojo, vaikai tuomet turėtų savo - tik kad tvarkyti abu vis vien mamai doh.gif
Dabar pas mus 2 vonios kambariai, su vonia ir su dušu. Kai pagalvoju, abu jie beveik mano vienos, nes vyrai čia minimaliai laiko praleidžia, tik tiek, kiek būtina.

O jei turėt būtų "tėvų" vonios kambarys, "vaikų" vonios kambarys, tuomet reiktų dar ir svečiams atskirą daryt ir būtinai su dušu ar vonia, nes svečiai pas tėvus į miegamojo vonią matyt neitų tongue.gif o 3 voniu "ant" 150 kvadratų - mano akimis labai per daug unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2013 02 27, 13:33)
o kam spynos duryse išrastos? biggrin.gif
o šiaip tai gal ir norėčiau atskiros vonios su įėjimu iš miegamojo, vaikai tuomet turėtų savo - tik kad tvarkyti abu vis vien mamai doh.gif
Dabar pas mus 2 vonios kambariai, su vonia ir su dušu. Kai pagalvoju, abu jie beveik mano vienos, nes vyrai čia minimaliai laiko praleidžia, tik tiek, kiek būtina.

O jei turėt būtų "tėvų" vonios kambarys, "vaikų" vonios kambarys, tuomet reiktų dar ir svečiams atskirą daryt ir būtinai su dušu ar vonia, nes svečiai pas tėvus į miegamojo vonią matyt neitų tongue.gif o 3 voniu "ant" 150 kvadratų - mano akimis labai per daug unsure.gif


Zinoma, jei kvadratu daug, tai gal ir nieko tos 3 vonios. Siuo metu kur gyvenam pas mus apacioj WC su kriaukle, antram aukste vonia su WC ir kriaukle ir is musu miegamojo dusas su WC ir kriaukle. Tai vonia is tikruju praktiskai nesinaudojam (tik vaikai maudosi), bet kriaukle ir WC ten kas nors pasinaudoja viena karta per menesi... O tvarkyt is tikruju darbo prisideda doh.gif As tik vis svarstau kas bus kai mano dvi merginos paaugs, prades po valanda vonioj grazintis ir t.t. g.gif Nors ka cia gali zinot kaip bus, gal pasidalinsim ir viena vonia, jei dar apacioj dusa padarysim...
Papildyta:
QUOTE(valpurgija @ 2013 02 27, 13:30)
na nemoku isaiskint , sakykim kaip dideli duso pada padaryt, kad atstotu vonios dydi, galetu jame ir kaip duse nusipraust ir norint maudytis  4u.gif


Hmmm, tai jeigu tik kaip duso padas tokio gylio, tai kaip jame maudytis? as kazko nesuprantu g.gif O siaip juk yra vonios kartu su dusais (sienele uzveriama). Kazkas panasaus kaip cia, bet nebutinai tokia imantri

user posted image
Atsakyti