Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 18 tema

QUOTE(BangaS @ 2013 03 01, 19:07)

Man paprasčiau skaičiuoti kWh. 100 kub nuo pašildžius vandenį nuo 25 iki 70 (45 laipsniais) grubiai galima sukaupti 4500 kWh energijos. Jei per valandą praradinėsime po 1,5 kWh tai grubiai per mėnesį susidarys 1000 kWh nuostolių. Jei per lapkritį 1000 kWh panaudosime šildymui tai gruodžio mėnesį nelabai kas ir liks. Na sakykit užteks dar ir visam gruodžiui.
Bet sausio, vasario ir kovo šildymui vis tiek reikės kažkokios šildymo sistemos. Tai ar nebūtų protingiau pinigus skirtus akumuliaciniai ir kolektoriams panaudoti kažkokiam šilumos siurbliui? Jis naudos duotų visą šildymo sezoną.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 03 01, 19:37)
Tai ar nebūtų protingiau pinigus skirtus akumuliaciniai ir kolektoriams panaudoti kažkokiam šilumos siurbliui? Jis naudos duotų visą šildymo sezoną.

drinks_cheers.gif Nors vienas žmogus mąsto stovėdamas ant žemės. Iš padebesių žemė atrodo tikrai gražiau.

P.S. Tik gal nebūtinai jam ŠS reikia. Jei jau mažame sklype užsispyrusiai daro 1 aukšto namą, tai tegu rusyje sukiša normalų KKK ar GKK, Aš jo vietoje po žeme (RUSYS) nelįsčiau. 100 kartų įrodyta, kad namo statybos į viršų pinga, o po žeme - brangsta. Bet kai kas nori išrasti savo dviratį. Sėkmės.
Atsakyti
Kiekvienas kitaip išlaidauja. Vienas perka tačka prabangesnę, kitas įsirengia niekada neatsiperkačią šildymo sistemą, aš išlaikau jachtutę Kuršių mariose. Šie dalykai nepamatuojami racionaliai. Nereikia žmogaus smerkti. Kiekvienam savo svajonės...
Geriau konstruktyviai padiskutuoti šia tema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 01 kovo 2013 - 20:04
QUOTE(BangaS @ 2013 03 01, 20:02)
Kiekvienas kitaip išlaidauja. Vienas perka tačka  prabangesnę, kitas įsirengia niekada neatsiperkačią šildymo sistemą, aš išlaikau jachtutę Kuršių mariose. Šie dalykai nepamatuojami racionaliai. Nereikia žmogaus smerkti. Kiekvienam savo svajonės...
Geriau konstruktyviai padiskutuoti šia tema.

Kam jūs leidžiate pinigus - ne mano reikalas. Tačiau čia pasyvaus namo tema. Todėl jei kažkas įsivaizduoja, kad su 100 kūbų bačka šildymas namą visą žiemą, tai jis labai klysta. Be to, 100 kūbų bačka - ne pasyvaus namo esmė.

PN esmė - kaip pastatyti šiltą namą, kuriam nereikėtų jokios 100 kūbų bačkos. Tačiau jūs nenorite to suprasti ir dėliojate vaikiškai kvailas mintis. Jūs, ponas BangaS, kuriate čia teorijas kaip Zuokas su tramvajų. Jūsų idėjos - nepamatuotos. Aš nesu technikas,bet jūsų idėjos fantazijos vaisius,kuris neturi jokios racionalios atsparos. Duokit skaičius, bet ne fantazijas. Aš jums (ir visiems) pateikiau skaičius, kokių storių reikia grindyse, sienose ir lubose, kad būtų pasyvus namas, bet jūs laikotės savo Vasiukų teorijos ir norite namą šildyti, nors PN esmė - išlaikyti šilumą, bet ne ją gauti.

Pykit ne pykit, bet jūs nesuprantate PN esmės. Esate tiesiog emocinis, idėjų terorositas, žudikas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 kovo 2013 - 20:50
QUOTE(BangaS @ 2013 03 01, 20:07)

Čia matau tik kažkokios talpos nuostoliai ir "sakyčiau" temperatūra...bet nieko bendro su Milao namu. Ar čia tos 100m3 talpos užteks ar ne užteks neskaičiuota, kolektorių galių taip pat ba... iš turščio į kiaurą?

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 03 01, 21:34)
Esate tiesiog emocinis, idėjų terorositas, žudikas.

Cibuli, tam, kuris išgėrė ir neįpylė - kaip Kutuzovui išdurkit akį. Paskui pats įsipilkite, išgerkite ir nusiraminkite. Viskas savo vietose, dangus negriūva, su Banga irgi viskas gerai - čia tik jums pamiršo įpylt.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 03 01, 20:21)
Pamenu Vilius prieš kelis metus buvo lygiai toks pats entuziastas. Išėjo didelis šnipštas.

Ar ne per anksti prie stalo sėdote? Bijau vidurnakčio ir "ilgiausių metų" nesulauksite biggrin.gif Vėl prabudo telepatija?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 01, 21:34)
Kam jūs leidžiate pinigus - ne mano reikalas. Tačiau čia pasyvaus namo tema. Todėl jei kažkas įsivaizduoja, kad su 100 kūbų bačka šildymas namą visą žiemą, tai jis labai klysta. Be to, 100 kūbų bačka - ne pasyvaus namo esmė.

PN esmė - kaip pastatyti šiltą namą, kuriam nereikėtų jokios 100 kūbų bačkos. Tačiau jūs nenorite to suprasti ir dėliojate vaikiškai kvailas mintis. Jūs, ponas BangaS, kuriate čia teorijas kaip Zuokas su tramvajų. Jūsų idėjos - nepamatuotos. Aš nesu technikas,bet jūsų idėjos fantazijos vaisius,kuris neturi jokios racionalios atsparos. Duokit skaičius, bet ne fantazijas. Aš jums (ir visiems) pateikiau skaičius, kokių storių reikia grindyse, sienose ir lubose, kad būtų pasyvus namas, bet jūs  laikotės savo Vasiukų teorijos ir norite namą šildyti, nors PN esmė - išlaikyti šilumą, bet ne ją gauti.

Pykit ne pykit, bet jūs nesuprantate PN esmės. Esate tiesiog emocinis, idėjų terorositas, žudikas.

bent jau pačiam palengvėjo? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Panevėžys @ 2013 03 01, 21:13)
bent jau pačiam palengvėjo?  lotuliukas.gif

Aš dalinausi savo projekto skaičiais. Vilius dalinosi realiais skaičiais. Visą kitą - vaikų žaidimas.
Atsakyti
Na tegu pažaidžia vaikai, ko jūs parinatės? ir dar penktadienio vakarą!
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 01, 20:34)

PN esmė - kaip pastatyti šiltą namą, kuriam nereikėtų jokios 100 kūbų bačkos. Tačiau jūs nenorite to suprasti ir dėliojate vaikiškai kvailas mintis. Jūs, ponas BangaS, kuriate čia teorijas kaip Zuokas su tramvajų. Jūsų idėjos - nepamatuotos. Aš nesu technikas,bet jūsų idėjos fantazijos vaisius,kuris neturi jokios racionalios atsparos. Duokit skaičius, bet ne fantazijas. Aš jums (ir visiems) pateikiau skaičius, kokių storių reikia grindyse, sienose ir lubose, kad būtų pasyvus namas, bet jūs  laikotės savo Vasiukų teorijos ir norite namą šildyti, nors PN esmė - išlaikyti šilumą, bet ne ją gauti.

Ar mano sugalvotas namo modelis yra bent kažkuo neatitinkantis PN esmės (išskyrus židinį)? Ar yra numatyta 100m2 pietinio šlaito saulės kolektoriams?
Nėra ir milžiniškos akumuliacinės talpos. Viskas į temą.
Šilumos šaltinis lietuviškam PN yra būtinas.
Aš palaikau "beprotiškas" idėjas ir nelaikau to PN terorizmu. Milao reikalingas pasyvus namas (beveik nulinės energijos namas), nes kiekvienas kWh jam labai brangiai kainuos. Saulės išnaudojimas PN yra labai pagirtinas dalykas, šiuo atveju gal ir kiek persistenga, todėl diskusijas pratesim pas Milao.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 03 01, 21:31)
šiuo atveju gal ir kiek persistenga, todėl diskusijas pratesim pas Milao.

Jūs ne velnio nesupratote ir nesuprantate PN idėjos. Skleidžiate erezijas ir tiek. Aš jums rašau, ką reiškia 15 kWh, jūs aiškinate, kad tai 5 kWh šildymui ir karštam vandeniui ruošti. Tamsuma visišika. Kiek jums metų? Gal jau tas amžius, kai informaciją blokuoja orgonizmas?
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 01, 21:29)
Na tegu pažaidžia vaikai, ko jūs parinatės? ir dar penktadienio vakarą!

Kaip juokinga? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Geriau pasakyk,kur savo name padarei pravalą, o ne visus čia mokyk. Viliaus klaidos.

1. Vientisa namui i garažui PP. Vėliau skaldė.]
2. Liktiniai klojiniai - per brangu ir nedavė laukiamo rezultato.
3. Stogas - neoporo,medinių gegnių ir putų mišinys. Pradės pelyti po metų kitų.
4. Tikėjosi namą šildyti vien su akumuliaciane ir saulės kolektoriais. Dabar jau pyksta ant lietuviškų firmų ir nori kinų ŠS šūdo.
5. Murlotas - šilumos šaltinis Nr, 1,
6. Sandaru o testų neskelbia.
7. Bet žino už visus geriau, kaip pastyti šiltą namą,
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 03 01, 22:31)
Ar mano sugalvotas namo modelis yra bent kažkuo neatitinkantis PN esmės (išskyrus židinį)?  Ar yra numatyta 100m2 pietinio šlaito saulės kolektoriams?
Nėra ir milžiniškos akumuliacinės talpos. Viskas į temą.
Šilumos šaltinis lietuviškam PN yra būtinas.
Aš palaikau "beprotiškas" idėjas ir nelaikau to PN terorizmu. Milao reikalingas pasyvus namas (beveik nulinės energijos namas), nes kiekvienas kWh jam labai brangiai kainuos. Saulės išnaudojimas PN yra labai pagirtinas dalykas, šiuo atveju gal ir kiek persistenga, todėl diskusijas pratesim pas Milao.

Banga, be zidinio jusu planai yra zemiski, igyvendinami ir logiski. Cibulis posle kokich-to legkich 50g. jus maiso su Milao. Ryt issiblaives turbut atsiprasines.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 03 01, 22:50)
Jūs ne velnio nesupratote ir nesuprantate PN idėjos.  Skleidžiate erezijas ir tiek. Aš jums rašau, ką reiškia 15 kWh, jūs aiškinate, kad tai 5 kWh šildymui ir karštam vandeniui ruošti. Tamsuma  visišika. Kiek jums metų? Gal jau tas amžius, kai informaciją blokuoja orgonizmas?
Papildyta:

Kaip juokinga?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 

Geriau pasakyk,kur savo name padarei pravalą, o ne visus čia mokyk. Viliaus klaidos.

1. Vientisa namui i garažui PP. Vėliau skaldė.]
2. Liktiniai klojiniai - per brangu ir nedavė laukiamo rezultato.
3. Stogas - neoporo,medinių gegnių ir putų mišinys. Pradės pelyti po metų kitų.
4. Tikėjosi namą šildyti vien su akumuliaciane ir saulės kolektoriais. Dabar jau pyksta ant lietuviškų firmų ir nori kinų ŠS šūdo.
5. Murlotas - šilumos šaltinis Nr, 1,
6. Sandaru o testų neskelbia.
7. Bet žino už visus geriau, kaip pastyti šiltą namą,

Toks analitikas, taip viska analizuoja ir sekit TIK 7 punktai doh.gif Cibuli, nebegerkit, alkoholis analitikai labai kenkia lotuliukas.gif Taip "silpnai" dar nebuvote pavares lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Visi supras, kad tai tik girto cipolino kliedesiai, todel papunkciui neatrasinesiu
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 01, 19:45)
100 kartų įrodyta, kad namo statybos į viršų pinga, o po žeme - brangsta.

Ir kas taip įrodė? Matėt skaičiais pagrystą įrodymą? Po to, kai man padarė, kaip iki tol maniau, pigiausius iš pamatų, grežtinius pamatus, supratau, kad visi mitai yra sukurti taip, kad būtų patogiau-pelningiau statybininkams. Dabar netikiu nei vienu jų žodžiu. Absoliučiai netikiu.

Pamatus daryti bet kokiu atveju kainuos. Pigiausiai mano namui buvo siuloma už 15k Lt, pagrinde už ~20k-30k Lt. Už tokią sumą mano įsitikinimu puikiausiai galima pasigaminti ir juostinius pamatus, kurių vidaus neužpylus gauni naudingą erdvę. Problemų šiek tiek daugiau kyla su apsauga nuo drėgmės, bet jei vandens lygis žemiau pamatų lygio, tai kainuos tikrai ne taip brangiai, kad neapsimokėtų daryti, nes už pamatų kainą gauni naudingą erdvę kaip bonusą.

Atsakyti