Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 18 tema

QUOTE(cibulis @ 2013 03 22, 13:23)
Baikit čia nesąmones kalbėti.

Dar šiek tiek apie fasado apdailinimą klinkerio plytelėmis.

Tamstai vėl nusimušė supratimo jutikliai ir aplankė begalinis noras būti teisiu, nežiūrint į nieką. Kažkaip dažnokai g.gif laikas susirūpint g.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2013 03 22, 15:30)
Aš net pirmam savo poste apie apdailą rašiau, kad dedant standartiniais metodais, klinkeris netinka, bet tik standartiniais metodais. Pasižiūrėk kaip namo apšiltinimo darbus daro Architektas Simonas Klezys. Ant jo sienų klinkerį ramiai galėsi dėti, o ir termo tilteliai tenai minimalūs.

Mintai, ar ne pavargai? iš kur tiek valios pas tave?
nuoširdi pagarba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 03 22, 15:30)
Tamstai vėl nusimušė supratimo jutikliai ir aplankė begalinis noras būti teisiu, nežiūrint į nieką. Kažkaip dažnokai  g.gif laikas susirūpint  g.gif

Niekur aš nenoriu būti teisus. Tiesiog leksika buvo nelabai graži, todėl ir pasakiau, kad liautųsi pūtotis, o kalbėtų normaliai.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 03 22, 12:57)
Tai galima klinkeriu muryti, kitokia apdailine (jos gal R neatims), bet va samata jau isaugs  doh.gif

Su klinkerio plytomis jau kita problema. Klinkerio plytoms reikalingas pamatas, Pamatas iš principo turi būti sujungtas su namo sienas laikančiu pamatu. Šiai dienai yra pilna metodikų, kaip nupjauti termo tiltelį su putplasčiu skiriant pamatą į dvi dalis, bet to termotiltelio minimizavimas priimtinas, kai kalbama apie šių dienų standartinį namą su sienų varža R5. Pasyviam namui, kurio sienų varža turi būti mažiausiai R10, toks termo tiltelis jau juntamas labai stipriai. Tai tikrai ne energiškai efektyvių namų sprendimas.

Galima dar termo panelem (su putplasciu ir gatava apdaila) klijuot - dar silciau bus.
termosnaige.lt
mirksiukas.gif

Pasidomėkit labiau tomis plokštėmis smile.gif. Aš domėjausi ir po to jas išmečiau iš priimtinų sąrašo.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 03 22, 15:30)
Aš net pirmam savo poste apie apdailą rašiau, kad dedant standartiniais metodais, klinkeris netinka, bet tik standartiniais metodais. Pasižiūrėk kaip namo apšiltinimo darbus daro Architektas Simonas Klezys. Ant jo sienų klinkerį ramiai galėsi dėti, o ir termo tilteliai tenai minimalūs.

O gal žinai kokių nors nestandartinių metodų? Simono atveju šilumos tilteliai nors ir minimalūs, bet vis tiek lieka. O štai tinkas be šilumos tiltelių. Panašu, kad nieko geriau už tinką nėra (čia tuo atveju, jei norima fasado be šilumos tiltelių).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 kovo 2013 - 15:40
QUOTE(idealistas @ 2013 03 22, 13:02)
Kosmose labai salta, raketas turetu metrais siltint,

Ponas turbūt žino, kokia pati geriausia termoizoliacinė medžiaga? Teisingai - vakumas. O už kosminio laivo sienelių, vakumo storis matuojamas ne centimetrais, o šviesmečiais. Vienintelis šilumos netekimo būdas kosmose yra IR spinduliavimas, todėl tuose laivuose per akis užtenka IR atspindinčios izoliacijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 kovo 2013 - 15:46
QUOTE(idealistas @ 2013 03 22, 15:28)
Turiu gyva pavyzdi, kai zmogus dziaugiasi siltais namais su 5cm apsiltinimu, kuris ir darytas dar prie n metu buvo. Tikrai nemanau, kad verta plestis ir tikrai nezinau stebuklingu budu apsisiltinti plonai ir siltai, tai liekam prie jusu visu nuomones del siltinimo sluoksnio ir jo efektyvumo.

tai prašom, faktus į studija biggrin.gif
" zmogus dziaugiasi siltais namais su 5cm apsiltinimu" - žiauriai reliatyvu. Kažkam šilta prie +17, man šalta prie +26, man 200Lt/mėn už šildymą yra nemažai, kitam 1200Lt/mėn yra labai nedaug.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 22, 14:21)
Tinkas, kuris imituoja medį. Man atrodo ne kaip.

Tinkas gali imituoti ne tik medį, bet ir klinkerines plyteles, akmens mūrą ir pan.
Papildyta:
QUOTE(idealistas @ 2013 03 22, 14:40)
Kokius blokelius naudojote/naudojate?

Mano - keraminės skylėtos plytos.

Vilienė - liktiniai klojiniai.

biesas66 - Liktiniai klojiniai.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 03 22, 15:37)
Su klinkerio plytomis jau kita problema. Klinkerio plytoms reikalingas pamatas, Pamatas iš principo turi būti sujungtas su namo sienas laikančiu pamatu. Šiai dienai yra pilna metodikų, kaip nupjauti termo tiltelį su putplasčiu skiriant pamatą į dvi dalis, bet to termotiltelio minimizavimas priimtinas, kai kalbama apie šių dienų standartinį namą su sienų varža R5. Pasyviam namui, kurio sienų varža turi būti mažiausiai R10, toks termo tiltelis jau juntamas labai stipriai. Tai tikrai ne energiškai efektyvių namų sprendimas.
Pasidomėkit labiau tomis plokštėmis smile.gif. Aš domėjausi ir po to jas išmečiau iš priimtinų sąrašo.

papildysiu: tą klinkerio mūrą, darant standartiškai, reikia sujungti su vidiniu mūru, kad viskas nenusvirstų nuo pamato
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 03 22, 15:28)
Turiu gyva pavyzdi, kai zmogus dziaugiasi siltais namais su 5cm apsiltinimu, kuris ir darytas dar prie n metu buvo. Tikrai nemanau, kad verta plestis ir tikrai nezinau stebuklingu budu apsisiltinti plonai ir siltai, tai liekam prie jusu visu nuomones del siltinimo sluoksnio ir jo efektyvumo.

Likit Jūs prie kokios tik norit nuomonės, bet nesitikėkit kad į jūsų išsakytas erezijas nebus sureguota.

Žmogelis kuris apsišiltino 5cm savo sienas tikrai savo name suvartos juntamai mažiau energijos šildymui, nieko keisto kad jis tuo džiaugesi, bet mes šitoje temoje kalbam ne apie tokio lygio namus. Jūsų nurodytas namas iš tikrūjų yra šaltesnis už visus pagal taisykles šendien statomus namus. Mes šioje temoje kalbame apie namus, kuriuos masės pradės statyti tiktai rytojaus dieną.

Taip kad ponas idealiste, sumaišėte adresus, jums tikrai ne pakeliui wink.gif.
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 03 22, 15:36)
Mintai, ar ne pavargai? iš kur tiek valios pas tave?
nuoširdi pagarba  4u.gif

Tik diskutuodamas surandi kur pats klysti, tad kol dar namo nepastačiau, vis šlifuoju savo žinias smile.gif.

Šiame forume pasigendu tavų žinių, neužtenka kantrybės sekti Kauniečių gyvenimo sad.gif. Su savo namo statybomis tikrai turėtum ir šios temos nepalikti. Kadangi gyvai mačiau namo detales, kaip į kiekvieną mazgą žiūrima atsakingai, galiu garantuoti, kad čia esi laukiamas ne ką mažiau nei ir Kauno temose wink.gif.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 03 22, 15:39)
O gal žinai kokių nors nestandartinių metodų? Simono atveju šilumos tilteliai nors ir minimalūs, bet vis tiek lieka. O štai tinkas be šilumos tiltelių. Panašu, kad nieko geriau už tinką nėra (čia tuo atveju, jei norima fasado be šilumos tiltelių).

Būtent todėl aš šiai dienai ir lieku tik prie tinko, kad nieko geriau nežinau. Gal dar įsidrąsinsiu ir smeigių nenaudoti, nors vis tik mano atveju, kai klijuojama bus ne prie mūro, o prie dar vieno apšiltinimo sluoksnio, klijai neatrodo labai patikimai.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 03 22, 16:23)
Likit Jūs prie kokios tik norit nuomonės, bet nesitikėkit kad į jūsų išsakytas erezijas nebus sureguota.

Žmogelis kuris apsišiltino 5cm savo sienas tikrai savo name suvartos juntamai mažiau energijos šildymui, nieko keisto kad jis tuo džiaugesi, bet mes šitoje temoje kalbam ne apie tokio lygio namus. Jūsų nurodytas namas iš tikrūjų yra šaltesnis už visus pagal taisykles šendien statomus namus. Mes šioje temoje kalbame apie namus, kuriuos masės pradės statyti tiktai rytojaus dieną.

Taip kad ponas idealiste, sumaišėte adresus, jums tikrai ne pakeliui wink.gif.
Papildyta:
Tik diskutuodamas surandi kur pats klysti, tad kol dar namo nepastačiau, vis šlifuoju savo žinias smile.gif.

Šiame forume pasigendu tavų žinių, neužtenka kantrybės sekti Kauniečių gyvenimo sad.gif. Su savo namo statybomis tikrai turėtum ir šios temos nepalikti. Kadangi gyvai mačiau namo detales, kaip į kiekvieną mazgą žiūrima atsakingai, galiu garantuoti, kad čia esi laukiamas ne ką mažiau nei ir Kauno temose wink.gif.
Papildyta:
Būtent todėl aš šiai dienai ir lieku tik prie tinko, kad nieko geriau nežinau. Gal dar įsidrąsinsiu ir smeigių nenaudoti, nors vis tik mano atveju, kai klijuojama bus ne prie mūro, o prie dar vieno apšiltinimo sluoksnio, klijai neatrodo labai patikimai.

ačiū Mintai, už gerą žodį, bet ne šventieji puodus lipdo smile.gif nėra jau taip ten viskas gerai ir toli nuo pasyvaus namo, na bet stengiuosi smile.gif dėl ginčuose gimstamos tiesos tai sutinku 100%, bet čia vis daugiau įžiūriu atskirus monologus žmonių, su labai skirtingom patirtim: kas remiasi teorija, kas standartine praktika, kas kaimyno žiniom, kas gydytis užsuka (beje, labai nuoširdus ačiū visiems, mane gydžiusiems ir nenuleidusiems rankų 4u.gif ) ir tik dalis jų tikrai palaiko ginčus ir diskusijas, kurie domisi naujienom, bando tai privesti į praktiką ir tuomet argumentuoja. Asmeniškai nelaiko nervai skaityti kaimyno žodžiais bei marketingistų frazėmis paremtų nuomonių. Nuoširdžiai stebiuosi tavo tolerancija ir kantrybe 4u.gif imsiu budizmo paskaitas arba kokia joga užsiimsiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 03 22, 16:08)
papildysiu: tą klinkerio mūrą, darant standartiškai, reikia sujungti su vidiniu mūru, kad viskas nenusvirstų nuo pamato

Delui, labai teisingas papildymas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 22, 12:52)
Bliamba kaip nesusišnekame.

Jei fasadas tinkuojamas.
Priklijuoji putplasti, tada prisuki smeiges, kurių galvas įleidi į putplastį, smeigių galvas užkiši putplasčio kištukais. Jokio šalčio tilto nėra. Tada dedi visą špaklį su tinkleliais ir tinku.

Jei fasadas - klinkerio plytelių.

Priklijuoji putplastį, dedi armavimo sluoksnį ir armavimo tinklelį, tada suki smeiges. Smeigių galvos lieka išorėje. Šalčio tiltelis. Tada jau gali klijuoti plyteles.

Cibuli,as suprantu ka nori pasakyti,bet liktiniams klojiniams nafig smeiges Laikys ir taip plyteles. cool.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2013 03 22, 13:57)
Pas tave namas is liktiniu, situacija visai kita. Be to, vienos plyteles svoris neispudingas, kur kas ispudingiau atrodo visu fasadiniu plyteliu svoris tonomis. Kai turesi ta svori, pats visai kitaip i tai paziuresi.

Mintai,as juk nesukrausiu tu tonu ant vieno kvadratinio metro,visa mase pasiskleis ant fasado. Idomu koks kvadratinio metro plyteliu svoris.. Tiesa,seniau galvojau pirkti sendintas,bet pradedu galvoti kad mano namo stiliui labiau nesendintos tiks,o jos isvis plonesnes,tai svoris minimalus.,
Atsakyti