QUOTE(cibulis @ 2013 02 27, 21:49)
Neteisingai mane supratote. Aš nesakau, kad to, ką jūs sumąstėte, neįmanoma įgyvendinti. Anaiptol.
Man tik visa diskusija kvepėjo savamoksliu entuziazmu. Aš šiuo atveju esu konservatorius, nes manau, kad daug geriau namą statyti su N kartų išmėgintomis, pasiteisinusiomis priemonėmis, medžiagomis.
Man jūsų atvejis tiesiog labai priminė mano kaimyną (ir dar uošvį), kuris viską žino geriau už konstruktorius, jam konstruktyvo nereikia ir t.t. Jis netgi namą stato vadovaudamasis šūkiu: kaip suorganizuoti pigiau. Net aš, visiškas statybų profanas, matau, kad dažnai jis taupo ne ten, kur reikia. Kelis kartus atsargiai bandžiau užsiminti, bet likau nesuprastas.
Todėl ir jūsų (bei dar kai kurių) peršamos idėjos, mintys man priminė tą auksarankį lietuvį meistriuką, kurių darbus dažnai būna kreivas, šleivas. Kuomet tai galioja tik savo namui - dar kaip ir nieki, bet kuomet idėjos peršamos atviroje erdvėje, man kvepia profanizmu. Štai apie ką aš.
O gal tada galima patikslinti, kur aš minėjau, kad jokių konstruktorių man nereikia, kad aš pats visus konstruktyvus suskaičiuosiu ir viską pats padarysiu?
Bet yra ir sričių kur dviratį išradinėti reiks, nes jis neišrastas - pvz. ekonomiškai pagrįsta didelė akumuliacinė talpa nedideliam namui. Su saulės kolektoriais dar kita situacija. Mano planuojamieji tokie pigūs, kad juos nors kelis kartus į metus galima keisti. Blogiausiu atveju (pvz. avarijos) be kolektorių daugiau niekas nenukentės, ko nepasakytum apie apie sienas ar pamatus. Finansiškai blogiausiu atveju gausis kad skūpas moka 1,01 karto, tikrai ne 2.
Mane irgi neteisingai supratot. Nieko aš neperšu. Mano nuomone tokie forumai yra tam, kad būtų galima susipažinti su įvairiomis idėjomis, technologijomis, nuomonėmis, aprašyti savo patirtį ir idėjas, pasitikrinti jas, sulaukti komentarų, patarimų ir pasiūlymų. O viso to pasekoje padaryti savo išvadas.
Papildyta:QUOTE(cibulis @ 2013 02 27, 21:55)
O juk čia tema apie pasyvų namą, kurio esmė ne kaip kuo pigiau pasigaminti šildymo energijos, o kaip pastatyti namą, kuriam tos šildymo energijos reikėtų minimaliai. Kuomet ši idėja nustumiama į šoną, diskusija virsta savadarbių inžinierių sambūriu, kurie nori sukurti geresnį S klasės Mersą už vokiečius ir dar už 5 Lt.
<{POST_SNAPBACK}>Tai tik velnio advokato gerb. kaban interpretacija: "Iš tikrųjų, kuo toliau galvoju - tuo labiau atrodo teisinga Pasyvaus namo idėja - ne daugiau energijos pigiai GAUTI - o tiesiog sumažinti poreikį iki minimumo..."
Feisto pagrindinis postulatas - sutilpti į 15kWh/m2A bet kokiomis priemonėmis. Priemonės mažinti šilumos poreikį jau prie išsėmimo ribos. Daug daugiau rezervų pritekėjimų didinimuose.