QUOTE(ivis @ 2013 03 18, 23:59)
Ech, nors istatymai reikalauja, bet galima ir nedaryti atskiro tamburo. Turiu pora argumentu:
Pasiziurekit siaures saliu pasyviu namu pvz. Ar matot kur nors tambura? Ju nuomone tas duru varstymas toks retas, kad dideles itakos nuostoliams neturi. Tamburas vis tiek yra terminiame sluoksnyje - nuostoliai tie patys.
Tamburas yra toks nedidelis, kad dazniausiai antros (vidines) durys jame praktiskai buna atidarytos ir jis praranda sliuzo funkcija.
Jei jau laikyti tambara tuo tikru sliuzu, kur tik iejus persimaiso saltas su karstu ir temperatura tampa zemesne laisniu kitu, tai gal ten ir spintos nusirengimui neverta daryti?
Kaip sprendi vedinima toje vietoje?
Cia juk yra fiziku, gal kas gali suskaiciuoti kiek realiai silumos prarandama per duru varstyma?
Duris isimsi - bus erdviau, sutaupysi 800-1000LTL durims:) Gal uz tuos pinigus viena sildymo sezona bus galima padengti?
Pritarčiau.
Gyvenu dabar be tamburo ir jokių problemų nejaučiu. Tiksliau tamburas kaip ir yra, tačiau jis jokia pertvara neatskirtas. Mano atveju tame tambure laiptai į antrą aukštą, 1a tualetas ir durys į katilinę - skalbyklą. Dažnai varstyti tambūro duris nebūtų patogu.
Man atrodo kuo mažiau visokių pertvarų namuose tuo geriau.
Bet yra vienas niuasas, kuris gali būti gan svarbus siekiant aukštos klasės namo. Jei yra atskirtas tamburas reikalavimai lauko durims gerokai mažesni. Tarkim A++ lauko durys turi būti su U-0,7, ką pasiekti gali būti gana sudėtinga. Tačiau jei yra tamburas pakanka U-2,4.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 03 19, 09:17)
Prieš porą savaičių vos nepersigalvojau, nes buvo užkliuvęs toks
namas. Mano atveju vidaus išplanavimas būtų leidęs tokį variantą daryti.
Nieko tokio dar turi nemažai laiko.
Dėl skonio nesiginčijama, bet man tokio tipo namai kur kas patrauklesni.
Bet ir dabartinis ganėtinai moderniai tarp kaimo trobų atrodo.