Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 18 tema

QUOTE(madwifi @ 2013 03 16, 00:16)
stai kodel cibulio prasiau ne sezoninio jo projektuojamo namo phpp suskaiciuoto balanso, o isklotines bent kas menesi.

logiška. aš gal tuos 2 ar 2,5 mėnesius iš vis minusuočiau iš pritekėjimų (saulę) ir tada susiskaičiuočiau nuostolius, o pagal tą maksimumą imčiau tokios galios šilumos šaltinį. ramiau miegočiau su tokia atsarga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 03 15, 23:16)
stai kodel cibulio prasiau ne sezoninio jo projektuojamo namo phpp suskaiciuoto balanso, o isklotines bent kas menesi.

Kai paskutinį kartą skaičiuosim jau galutinį namo variantą (mėnesio ar dviejų bėgyje) paprašysiu, kad paskaičiuotų. Jei bus įmanoma ir nesukels jam per daug nepatogumo. Arba man papildomų finansinių išlaidų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 kovo 2013 - 09:18
QUOTE(cibulis @ 2013 03 16, 09:18)
Kai paskutinį kartą skaičiuosim jau galutinį namo variantą (mėnesio ar dviejų  bėgyje) paprašysiu, kad paskaičiuotų. Jei bus įmanoma ir nesukels jam per daug nepatogumo. Arba man papildomų finansinių išlaidų.

kaip suprantu phpp didysis darbas yra visus namo duomenis suvest, o skaiciuot tai gi nieko nekainuoja - sekundes procesoriaus darbo smile.gif o jei uz tai bandys nulupt - tai perduok, kad as supyksiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 03 14, 13:19)
Viliau, kokie pas jus temperatūrų skirtumai išoriniame boilerio šilumokaityje ir prie kokios maždaug galios? Koks naudojamo šilumokaičio paviršiaus plotas?

Kaip reikalai su saulės kolektorių skaitikliu ir PV?

Reikalai kol kas labai pastovus, nes as jau savaite ne Lietuvoje smile.gif siandien zmonos klausiau kaip sekasi per salcius gyvent (pas mane silta smile.gif ) ar nesusalo ir ar junge sildyma - nesusalo, nejunge, nes nezino kaip smile.gif kol kas pilnai uztenka saules, boileris isorinio silumokaicio neturi, glikolis cirkuliuoja per d22 2m2 varini gyvatuka. Isoriai silumokaiciai naudojami glikolio energijai perduoti vandeniui, kuris sildo grindis arba kraus gal kada nors akumuliacines. Ploto neprisiminsiu, berods 32 ploksteles, galia priklauso nuo delta t todel nelabai galiu kapasakyt. Va tik kainavo juokingus 260PLN smile.gif
SK valdiklis jau veikia trys savaites, beda tik kad po ranka buvo vargana 128MB SD kai reikia 4GB, todel duomenys jau pilasi per krastus, i ta tik 17paru duomenys telpa. Dar reikia chitros jungties kad valdikli pajungt prie kompo, db neprisiminsiu markes - tos irgi dar neturiu.
PV veikia, bet akumai nesumontuoti, pirkau 4vnt gelinius po 100Ah. Kazkas gamina itampos lygintuva, nes diena kai mostelna 28-30V tai bijau LED ismirs, cirkuliacinis sustoja prie 26V, todel pajungiam prie esamu akumu tik ryte ir vakare, kai ner tiesioginio zpsviestumo i PV
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2013 03 14, 18:24)
Žaizdamas su PHPP suradau vieną dalyką, kad sandarumas turi labai didelią reikšmę energijos taupyme. Tikrai netikėjau, kad tokią didelę. Kai apšiltinimo sluoksnis ~30cm neoporo, tai vos ne tą patį rezultatą pasieksi, ar storinsi apšiltinimo sluoksnį dar dešimčia cm iki 40cm storio, ar dvigubai pagerinsi sandarumą

drinks_cheers.gif
Pats matei sandarinimo procesa, galiu drasiai pasakyti, kad sis atradimas yra visiskai irodytas praktiskai! Gal kartais ir nesumazejo energijos sanaudos, bet kad pasijuto apciuopiamai - tai 100%. 20 balionu makruchos silumoni laidumo beveik neitakojo, visas efektas tik del sandarumo didejimo.
Papildyta:
QUOTE(Panevėžys @ 2013 03 14, 20:31)
P.S. šiai dienai šiltinčiau stogą PIR ir virš gegnių. bent jau labai stipriai tuo pasidomėčiau

Mano nuomone, paremta u wert, PIR vieta atitvaros viduje, po gegnem PIR atrodo zymiai geriau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 14, 22:11)
sakė su 80 proc. paklaida pasakys, kokią klasę pasieksiu: A+ ar A++.

80% paklaida = 20% tikslumas blink.gif labai inzinieriskai tikslu biggrin.gif zinot, as taip galiu net nemates nei breziniu nei phpp smile.gif :
"Su 20% tikslumu teigiu, kad jus pasieksite A+ klases reikalavimus". lotuliukas.gif
Cia beveik galima butu lazintis is kokios stukos biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2013 03 15, 14:10)
nu na, nenoreciau namo viduj auksto slegio 20m3 karsto vandens talpyklos :/

A kode? Neidomu ant vulkano gyvent? tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2013 03 16, 00:16)

Sake "sekite spauda" smile.gif tik kuria neminejo, popierine, virtualia... g.gif negi lietrytis imsis Cibulio projekta spausdinti? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 16, 22:22)
1. 80% paklaida = 20% tikslumas  blink.gif  labai inzinieriskai tikslu

2. Sake "sekite spauda" smile.gif  tik kuria neminejo, popierine, virtualia... g.gif  negi lietrytis imsis Cibulio projekta spausdinti? blink.gif

1. Neteisingai išsireiškiau: su 80-90 proc. tikslumu. Paklaida 10-20 proc.
2. Gal kiek per skambiai pasakiau. biggrin.gif Turėjau mintyje, kad architektas greičiausiai į savo internetinę svetainę patalpins projektą. Na, dar sutartyje pasirašėme punktą, kad neprieštarausiu, jog projektas būtų skelbiamas parodose, leidiniuose, internete, konkursuose. Čia gal standartinis punktas taikomas visiems.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 kovo 2013 - 10:43
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 16, 21:54)
boileris isorinio silumokaicio neturi, glikolis cirkuliuoja per d22 2m2 varini gyvatuka. Isoriai silumokaiciai naudojami glikolio  energijai perduoti vandeniui, kuris sildo grindis arba kraus gal kada nors akumuliacines. Ploto neprisiminsiu, berods 32 ploksteles

Gal galit pasidalint pajungimo schema?
Atsakyti
QUOTE(Kites @ 2013 03 17, 12:26)
Gal galit pasidalint pajungimo schema?

Prasom, bloge viskas yra. Puslapyje "projektas" rasite schemas.
biggrin.gif Cia kaip Cibulis galeciau rasyt "SEKITE SPAUDA / MIF" nes blogas, kitaip nei facebook'as, yra masine informavimo priemone, ten nebaudziamai negalima nei keiktis nei xujaiktis net ir smeizti draudziama smile.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 03 17, 11:14)
1. Neteisingai išsireiškiau: su 80-90 proc. tikslumu. Paklaida 10-20 proc.
2. Gal kiek per skambiai pasakiau.  biggrin.gif Turėjau mintyje, kad architektas greičiausiai į savo internetinę svetainę patalpins projektą. Na, dar sutartyje pasirašėme punktą, kad neprieštarausiu, jog projektas būtų skelbiamas parodose, leidiniuose, internete, konkursuose. Čia gal standartinis punktas taikomas visiems.

1. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

2. Mane kazkas kaltino, kad talpindamas savo projekta viesai, pazeidziu architekto autorines teises biggrin.gif mokejau as, o projektas ne mano smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 17, 12:47)
2. Mane kazkas kaltino, kad talpindamas savo projekta viesai, pazeidziu architekto autorines teises biggrin.gif  mokejau as, o projektas ne mano smile.gif

Kalbėjau ir aš su savo architektu, tai jis man pasakė, kad aš nusipirkau jo kūrinį ir dabar galiu jį viešinti, pageidavo tik, kad šalia jo projekto būtų ir jo inicialai.

Nors ir nuo sutarties turėtų daug kas priklausyti.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 17, 12:47)
Mane kazkas kaltino, kad talpindamas savo projekta viesai, pazeidziu architekto autorines teises biggrin.gif  mokejau as, o projektas ne mano smile.gif

Čia tai geras. Nežinojau, kad taip yra. Greičiausiai taip yra dėl autorinių teisių.

Nuorodoje rašoma: Turtinės teisės suteikia autoriui teisę kontroliuoti jo kūrinio panaudojimą (išleidimą, platinimą, viešą rodymą, paskelbimą ir pan.) ir teisę gauti pajamas už kūrinio panaudojimą.
Atsakyti
Projektas namo juk ne daina ar filmas, tuo labiau, kad nera ypatingai imantrus. Manau architektas tikrai gauna daugiau naudos (reklamos) kai toks "syrpotriebas" su teigiamais atsiliepimais prieinamas viesai.
Atsakyti
kaip gali cibulis paviesint projekta, kurio nebuvo, nera ir niekad nebus.....akivaizdu.
Atsakyti