Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 18 tema

QUOTE(Panevėžys @ 2013 03 14, 20:40)
tai sėkmės kuriant 60cm storio stogo šiltinimo istoriją su mineraline vata, kam tada įsileisti PIR, nors ir 10cm? ir dar daugiau sėkmės bandant tą mineralinį daiktą užsandarinti. su ja ne tik kad 0,6 nepasieksite, gerai jei 2,6 pavyks. bet labai norėčiau būti neteisus.

Tik nereikia čia manęs ir kitų gąsdinti. Visas pasaulis į stogą deda vatą ir problemų nemato.

Sertifikuoti pasyvūs namai:
ekovata stoge (celiulizė pagal vokiečius)
mineralinė vata
va kokį meną su mineraline vata išlaužia
o va menas su PIRu

Kuris dabar teisesnis, kurio namas geresnis? Nei vienas - visi namai sertifikuoti kaip pasyvūs.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 14, 21:53)
Tik nereikia čia manęs ir kitų gąsdinti. Visas pasaulis į stogą deda vatą ir problemų nemato.

Sertifikuoti pasyvūs namai:
ekovata stoge (celiulizė pagal vokiečius)
mineralinė vata
va kokį meną su mineraline vata išlaužia
o va menas su PIRu

Kuris dabar teisesnis, kurio namas geresnis? Nei vienas - visi namai sertifikuoti kaip pasyvūs.

nei aš čia gąsdinu, nei ką. paprasčiausiai išsakiau savo mintis, jeigu Jūsų apsisprendimas tvirtas - tai laikau už Jus kumščius ir labai tikiuosi, jog Lietuvos klimato sąlygos Jums nepakiš kojos, nors jeigu nesertifikuosite, tai gal tai ir nėra taip svarbu.
su mineraline vata reikia neeilinio kruopštumo ir sąžiningumo, taip pat reikia išlaikyti visus gamintojo reikalavimus. nėra lengva. esu dėjęs ta vatą ne kartą ir ne du kartus. nafig.
ir dar - vata dulka. labai smulkiai. nepamirškite pakovoti ir su tuo.

dėl viso pasaulio - na čia kiek perlenkėte lazdą, bet nesvarbu. Galima ir su vata pasiekti rezultatą, galima ir su kastuvu irkluoti valtį. galima.
Atsakyti
QUOTE(Panevėžys @ 2013 03 14, 21:05)
jeigu Jūsų apsisprendimas tvirtas - tai laikau už Jus kumščius ir labai tikiuosi, jog Lietuvos klimato sąlygos Jums nepakiš kojos, nors jeigu nesertifikuosite, tai gal tai ir nėra taip svarbu.

drinks_cheers.gif Jūs šaunuolis. Nepuolate aklai ir taktiškai išklausote kitokią nuomonę. Mano pagarba. 4u.gif

O jei būti visiškai sąžiningu. Mano tikslas ne PN. Mano tikslas: A++ namas.

Kai baigsiu projektą, mano PHPP planuotojas sakė su 80 proc. paklaida pasakys, kokią klasę pasieksiu: A+ ar A++. Nes norint labai tiksliai nustatyti, reikia labai detalių skaičiavimų. Kol nėra sukurta ta lietuviško A++ namo programa, neapsimoka.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 14, 18:39)
Tu sakei, kad nesąmonė: pakanka vieno. Bet manau, kad dar pakeisi nuomonę.

Tikrai darysiu viską, kad pakaktų vieno. Tas testas tikrai brangus kad jį daryti daug kartų. Jei padarysiu namų darbus blogai, niekur nedingsi, reikės taisyti klaidas ir testą kartoti, bet aš sieksiu kad to antrą kartą daryti nereikėtų. Iškart visus darbus, kurie galės turėti įtakos sandarumui darysiu kelis kart kruopščiau, nei atrodytų reikėtų. Kaip gausis, pamatysim.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 03 14, 21:36)
Tikrai darysiu viską, kad pakaktų vieno. Tas testas tikrai brangus kad jį daryti daug kartų. Jei padarysiu namų darbus blogai, niekur nedingsi, reikės taisyti klaidas ir testą kartoti, bet aš sieksiu kad to antrą kartą daryti nereikėtų. Iškart visus darbus, kurie galės turėti įtakos sandarumui darysiu kelis kart kruopščiau, nei atrodytų reikėtų. Kaip gausis, pamatysim.

Kiek suprantu, tai už 1 kv. metrą namo, atliekant sandarumo testą, ima 5,5 Lt. Jei tavo namas apie 120 kv. tai kainuos 660 Lt. Manau pasiderėjus, gautum už 500 - 550 Lt. Normali kaina.

Arba derėkis kitaip: darysiu tris testus už 1200 Lt arba du už 800 Lt. Daugelis firmų tikrai sutiks su tokiu pasiūlymu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 14, 19:10)
Čia gal ir mintis: 25 cm vatos ir 20 cm PIR. Tik aišku PIR kaina šiek tiek kandžiojasi.

Pritariu šiai minčiai. Putplastis stoge nelabai gerai dėl degumo. Ir medis gerai dega ir putplastis labai kaitriai dega, tandemas sudegs labai greitai. Nežinau kaip priešgaisrinius reikalavimus toks tandemas tenkina, o vat PIR, jei jo degumo savybės panašios į PUR, tai tikrai tinka stogų konstrukcijai. Taip pat čia daug kas daro medinius stogus. Jei rimtai, tai neįsivaizduoju, kaip užtikrinti tokios konstrukcijos idealų sandarumą. PIR yra viena iš tų priemonių, kurios turėtų šioje vietoje labai stipriai pagelbėti, todėl norint sandaraus namo, mano nuomone į PIR su aliuminio plėvele investuoti būtina. Jei dar bus ir garo nepraleidžianti plėvelė tarp PIR ir vatos, situacija taptų dar patikimesnė. Tiesa išliks stogo su sienomis sudūrimo mazgas, kur aš visai neturiu idėjų. Visokie pleistrai man atrodo labai laikina, gal vieną testą ir atlaikys, bet antram jau turbūt pleistrus reikės klijuoti iš naujo g.gif . Na čia mano, kaip "rankose neturėjusio" medinių stogo konstrukcijų pamastymai.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 03 04, 14:43)
cibuli, atminties spragos ar neviska skaitai? taigi gal jau 3kart buvo nuorodos i talpos nuostoliu skaiciavimus smile.gif
na galiu savo varianta dar pateikt:
imam cilindra R=2.5m, ilgis 5m, viso turis bus ~98m3, pavirsiaus plotas 118m2.
izoliuojam tarkim 25cm puta, tai U=0.033/0.25=0.132w/Km2
kad nereiktu integravimo, uzsiduokim toki uzdavini - per kiek laiko T nukris nuo 70C iki 50C, jei aplinkos T=20C.
Vidutine visaus T skaiciamo rezyje bus 60C, is ko seka vidutinis dT=40C.
nuostoliu galia, W: U*S*dT = 0.132*118*40=623W.
visa atiduota energija atsalant nuo 70 iki 50C: 98*1160*20=2274000wh
taigi laikas bus 2274000/623=3650h arba 152 paros. kas praktiskai lygu 5 menesiam !!!
bet yra vienas bet - 20C aplinkos T, reiskia backa stovi viduj, ko pasekoje ankstyva rudeni namie gai but gerokai per silta smile.gif

Cia yra kazkoks tyrimas del akumuliaciniu talpu. Pasigilinkit
http://www.viking-ho.....iss Study.pdf
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 14, 21:43)
Kiek suprantu, tai už 1 kv. metrą namo, atliekant sandarumo testą, ima 5,5 Lt. Jei tavo namas apie 120 kv. tai kainuos 660 Lt. Manau pasiderėjus, gautum už 500 - 550 Lt. Normali kaina.

Arba derėkis kitaip: darysiu tris testus už 1200 Lt arba du už 800 Lt. Daugelis firmų tikrai sutiks su tokiu pasiūlymu.

Kad moki derėtis ne tikiu, o tikrai žinau, bet ne visi tokie gabūs šioje srityje verysad.gif . Aišku dėkui už pasiūlymą, derėtis tikrai reikės pabandyti. Beje, statybų sektoriuje derėtis reikia vos ne dėl kiekvienos smulkmenos, tikrai apsimoka, net ir neypatingus gabumus turint smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 03 14, 21:50)
Tiesa išliks stogo su sienomis sudūrimo mazgas, kur aš visai neturiu idėjų.

Kiek man teko aiškintis, tai sandarumo problemos dažniausiai atsiranda konstrukcijų sujungimo vietose:

1. siena-stogas.
2. siena-pamatas.
3. Siena-langas.
4. Stogas-langas.
5. Siena-durys.
6. Dar, žinoma, visi komunikacijų įvadai: nuotekos, vanduo, elektra, dujos ir t.t.

Ypač skausminga vieta, kiek man aiškino, yra langų ir durų sandarumas.
Atsakyti
QUOTE(elesiute @ 2013 03 14, 21:50)
Cia yra kazkoks tyrimas del akumuliaciniu talpu. Pasigilinkit
http://www.viking-ho.....iss Study.pdf

Dėkui, įdomu paskaitinėt.

"How big should a tank be to reach 100% solar ?
Many studies have been conducted solve this question. There are a few examples that actually
are in operation. In the 80s it was calculated that a seasonal water storage should be as big as
half the house, limiting its interest. That was indeed true but what happened is the strong
demand reduction for heating a house. Savings of energy prior to investing for a new
production device.

For a recent passive house, the volume is much less. With 20 m3 of water it is possible to
reach 100% solar in mid-Europe, in average meteorological year."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 14 kovo 2013 - 23:06
QUOTE(mintas @ 2013 03 14, 22:50)
Pritariu šiai minčiai. Putplastis stoge nelabai gerai dėl degumo. Ir medis gerai dega ir putplastis labai kaitriai dega, tandemas sudegs labai greitai. Nežinau kaip priešgaisrinius reikalavimus toks tandemas tenkina, o vat PIR, jei jo degumo savybės panašios į PUR, tai tikrai tinka stogų konstrukcijai. Taip pat čia daug kas daro medinius stogus. Jei rimtai, tai neįsivaizduoju, kaip užtikrinti tokios konstrukcijos idealų sandarumą. PIR yra viena iš tų priemonių, kurios turėtų šioje vietoje labai stipriai pagelbėti, todėl norint sandaraus namo, mano nuomone į PIR su aliuminio plėvele investuoti būtina. Jei dar bus ir garo nepraleidžianti plėvelė tarp PIR ir vatos, situacija taptų dar patikimesnė. Tiesa išliks stogo su sienomis sudūrimo mazgas, kur aš visai neturiu idėjų. Visokie pleistrai man atrodo labai laikina, gal vieną testą ir atlaikys, bet antram jau turbūt pleistrus reikės klijuoti iš naujo  g.gif . Na čia mano, kaip "rankose neturėjusio" medinių stogo konstrukcijų pamastymai.

Del pleistru tai tu labai teisus,neaisku kiek jie laikys.. Bent jau tos savaime limpancios pleveles man didelio pasitikejimo nekelia.. Reikes kaika protingiau mastyti.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 03 14, 22:58)
Dėkui, įdomu paskaitinėt.

For a recent passive house, the volume is much less. With 20 m3 of water it is possible to reach 100% solar in mid-Europe, in average meteorological year."

Trys gana įdomios sąlygos:

1. Pasyvus namas.
2. Vidurio Europa.
3. Net 20 kūbų.

Lietuvos atveju, kadangi nesame Vidurio Europa, reikės didesnės bačkos. O didesnei bačkai reikia didesnės patalpos (kainuoja ją pastatyti), pati bačka ne iš pigiųjų, o kur dar saulės kolektoriai. Žodžiu, tokia sistema su talpa gali kainuoti apie 30 000 Lt. Manau, kad per brangi avantiūra.
Atsakyti