QUOTE(Panevėžys @ 2013 03 14, 15:22)
kai bent jau per metrą pakelsite sienas ir būsite sugalvojęs kokiu būdu tvirtinsite savo 35 ar 50 cm neoporo prie sienos, ar bent jau pamėginsite realiai sukurti konstrukciją į kurią dėsite 60cm vienos iš prasčiausių šiltinimo medžiagų stogui
Šitas vietas sprendžiu ne aš, bet konstruktoriai. Bet su neoporu viskas labai paprasta: klijai ir smeigės. Vat tik smeigės bus labai brangios.
O stoge visgi bus ne 60 cm vien vatos, o 40 cm vatos ir 10 cm PIR plokštės. Dar galutinio varianto nėra, bet mąstymas toks: 25 cm aukščio gegnės tarp kurių vata. Papildomą 15 cm vatos sudėsime tarp tašų (greičiausiai 5 cm storio) ir viską iš vidaus uždarysime su 10 cm PIR plokštėmis.
Tokio stogo U-0,083. Čia įvertinus, kad vatos liamda ne 0,33 (popierinė, anot gamintojų), o projektinė 0,36 ir kad PIR plokščių liamda nuo deklaruotų 0,022 po kurio laiko nukris iki 0,03.
Papildyta:
QUOTE(Panevėžys @ 2013 03 14, 15:39)
blokinis, surenkamas pamatas, neteisingai numatytas nulio aukštis, kaminai katilinėje ir natūraliai ventiliacijai, kurios nebebus, garažas name.
labai džiaugiuosi kampiniais langais, bet tai daugiau auka mano užsispyrimui nei loginis sprendimas, manau tai irgi klaida. paguoda bent jau ta, kad mane jie be galo džiugina
labai džiaugiuosi kampiniais langais, bet tai daugiau auka mano užsispyrimui nei loginis sprendimas, manau tai irgi klaida. paguoda bent jau ta, kad mane jie be galo džiugina
Jūs pakartojote tiesiog mano mintis, t.y. pasakė dalykus, kurių aš atsisakiau dar projektuodamas namo. Žinoma, tai netaikoma nulio aukščiui.
Beje, mano pasyvaus namo įkvėpimo šaltis buvo šitas švedų pasyvus namas.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2013 03 14, 17:24)
Žaizdamas su PHPP suradau vieną dalyką, kad sandarumas turi labai didelią reikšmę energijos taupyme. Tikrai netikėjau, kad tokią didelę.
Gal pavyks pasiekti sandarumą sieksiantį 0,2-0,1. Mano manymu tikrai turiu tam galimybių ir tik nuo manęs priklausys ar aš jas išnaudosiu.
Gal pavyks pasiekti sandarumą sieksiantį 0,2-0,1. Mano manymu tikrai turiu tam galimybių ir tik nuo manęs priklausys ar aš jas išnaudosiu.
O tai ko tu galvoji mano projektinė sandarumo reikšmė - 0,4. Be to, aš čia prieš kelias dienas sudėjau krūvą pasyvių namų nuorodų su 0,1-0,2 sandarumo reikšmėmis. Taip pat sakiau, kad statant namą reikia 2-3 sandarumo testų. Tu sakei, kad nesąmonė: pakanka vieno. Bet manau, kad dar pakeisi nuomonę.