Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 18 tema

QUOTE(Panevėžys @ 2013 03 14, 15:22)
kai bent jau per metrą pakelsite sienas ir būsite sugalvojęs kokiu būdu tvirtinsite savo 35 ar 50 cm neoporo prie sienos, ar bent jau pamėginsite realiai sukurti konstrukciją į kurią dėsite 60cm vienos iš prasčiausių šiltinimo medžiagų stogui

Šitas vietas sprendžiu ne aš, bet konstruktoriai. Bet su neoporu viskas labai paprasta: klijai ir smeigės. Vat tik smeigės bus labai brangios.

O stoge visgi bus ne 60 cm vien vatos, o 40 cm vatos ir 10 cm PIR plokštės. Dar galutinio varianto nėra, bet mąstymas toks: 25 cm aukščio gegnės tarp kurių vata. Papildomą 15 cm vatos sudėsime tarp tašų (greičiausiai 5 cm storio) ir viską iš vidaus uždarysime su 10 cm PIR plokštėmis.

Tokio stogo U-0,083. Čia įvertinus, kad vatos liamda ne 0,33 (popierinė, anot gamintojų), o projektinė 0,36 ir kad PIR plokščių liamda nuo deklaruotų 0,022 po kurio laiko nukris iki 0,03.
Papildyta:
QUOTE(Panevėžys @ 2013 03 14, 15:39)
blokinis, surenkamas pamatas, neteisingai numatytas nulio aukštis, kaminai katilinėje ir natūraliai ventiliacijai, kurios nebebus, garažas name.

labai džiaugiuosi kampiniais langais, bet tai daugiau auka mano užsispyrimui nei loginis sprendimas, manau tai irgi klaida. paguoda bent jau ta, kad mane jie be galo džiugina  smile.gif

drinks_cheers.gif Jūs pakartojote tiesiog mano mintis, t.y. pasakė dalykus, kurių aš atsisakiau dar projektuodamas namo. Žinoma, tai netaikoma nulio aukščiui.

Beje, mano pasyvaus namo įkvėpimo šaltis buvo šitas švedų pasyvus namas.

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2013 03 14, 17:24)
Žaizdamas su PHPP suradau vieną dalyką, kad sandarumas turi labai didelią reikšmę energijos taupyme. Tikrai netikėjau, kad tokią didelę.

Gal pavyks pasiekti sandarumą sieksiantį 0,2-0,1. Mano manymu tikrai turiu tam galimybių ir tik nuo manęs priklausys ar aš jas išnaudosiu.

O tai ko tu galvoji mano projektinė sandarumo reikšmė - 0,4. Be to, aš čia prieš kelias dienas sudėjau krūvą pasyvių namų nuorodų su 0,1-0,2 sandarumo reikšmėmis. Taip pat sakiau, kad statant namą reikia 2-3 sandarumo testų. Tu sakei, kad nesąmonė: pakanka vieno. Bet manau, kad dar pakeisi nuomonę.
Atsakyti
Cibuli gal jau laikas butu pateikti uzuominu i kazkoki realu projektini sprendima, sunku patiketi kad kas realiai turi kantrybes su jumis dirbti ir dar uz litus kuriuos jus minejot.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 14, 19:28)
Šitas vietas sprendžiu ne aš, bet konstruktoriai. Bet su neoporu viskas labai paprasta: klijai ir smeigės. Vat tik smeigės bus labai brangios.

O stoge visgi bus ne 60 cm vien vatos, o 40 cm vatos ir 10 cm PIR plokštės. Dar galutinio varianto nėra, bet mąstymas toks: 25 cm aukščio gegnės tarp kurių vata. Papildomą 15 cm vatos sudėsime tarp tašų (greičiausiai 5 cm storio) ir viską iš vidaus uždarysime su 10 cm PIR plokštėmis.

Tokio stogo U-0,083. Čia įvertinus, kad vatos liamda ne 0,33 (popierinė, anot gamintojų), o projektinė 0,36  ir kad PIR plokščių liamda nuo deklaruotų 0,022 po kurio laiko nukris iki 0,03.
Papildyta:

drinks_cheers.gif Jūs pakartojote tiesiog mano mintis, t.y. pasakė dalykus, kurių aš atsisakiau dar projektuodamas namo. Žinoma, tai netaikoma nulio aukščiui.

Beje, mano pasyvaus namo įkvėpimo šaltis buvo šitas švedų pasyvus namas.

dėl stogo - o ne geriau 25cm tebūnie tos vatos, o toliau 200mm PIR?

nereikia karkaso, nedidelis svoris. tie visi karkasai +15cm ar pan realybėje ne taip lengvai ir elementariai įgyvendinami + medis nėra ideali šiltinimo medžiaga. o dėl to liamdos mažėjimo PIR'e nuo 0,022 iki 0,03 - atsargiai, nebūčiau tuo toks tikras, nes tai reikštų jog gal net didesnioji statybos sektoriaus dalis yra mulkinama?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 03 14, 18:57)
Cibuli gal jau laikas butu pateikti uzuominu i kazkoki realu projektini sprendima, sunku patiketi kad kas realiai turi kantrybes su jumis dirbti ir dar uz litus kuriuos jus minejot.

Paklausk Deu, jei manim netiki. Projektas dabar kaip tik baigiamas. Jau ateinantį pirmadienį turėjo skaičiuoti konstruktyvą, bet užleidžiu DEU (perskaičiuos jam konstruktyvą). Mano konstruktyvą skaičiuos dar po savaitės.

Tada dar kartą jau su visais mm skaičiuosime namą su PHPP, nes bus labai tikslūs langų įstatymai, neoporo užleidimas ant rėmo ir t.t.

Kaip tik šiandieną pradėjo daryti namo pririšimus. Dar liks komunikacijos ir, žinoma, suderinimas su visomis valstybinėmis institucijomis. Manau, kad po kokių 3-4 mėnesių gal ir baigsim.

Dar bus likęs vedinimo ir šildymo projektas. Šituos darysiu kažkada vėliau - rudeniop.

Beje, namo projektas kainuos 9800 Lt: architektūra, konstruktyvas, suderinimas, grunto tyrimas, topo nuotrauką ir PHPP skaičiavimai.

Dar papildomai kainuos vėdinimas (apie 800 Lt) ir šildymas (kiek nežinau, bet manau, kad kokius 700-800 Lt). Taigi viso projektas atsieis apie 11 300 - 11 400 Lt.
Papildyta:
QUOTE(Panevėžys @ 2013 03 14, 19:02)
dėl stogo - o ne geriau 25cm tebūnie tos vatos, o toliau 200mm PIR?

nereikia karkaso, nedidelis svoris. tie visi karkasai +15cm ar pan realybėje ne taip lengvai ir elementariai įgyvendinami + medis nėra ideali šiltinimo medžiaga. o dėl to liamdos mažėjimo PIR'e nuo 0,022 iki 0,03 - atsargiai, nebūčiau tuo toks tikras, nes tai reikštų jog gal net didesnioji statybos sektoriaus dalis yra mulkinama?

Čia gal ir mintis: 25 cm vatos ir 20 cm PIR. Tik aišku PIR kaina šiek tiek kandžiojasi.

O dėl PIR liamda pataisų. Čia nieko antgamtiško. Patys gamintojai sako, kad PIR savybės po 5 ar 10 metų suprastėja. Bet po to jau nebeblogėja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 14 kovo 2013 - 19:11
Butent mane domina architekturine dalis, pjuvis, planeliai smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2013 03 14, 19:10)
Paklausk Deu, jei manim netiki. Projektas dabar kaip tik baigiamas. Jau ateinantį pirmadienį turėjo skaičiuoti konstruktyvą, bet užleidžiu DEU (perskaičiuos jam konstruktyvą). Mano konstruktyvą skaičiuos dar po savaitės.

Tada dar kartą jau su visais mm skaičiuosime namą su PHPP, nes bus labai tikslūs langų įstatymai, neoporo užleidimas ant rėmo ir t.t.

Kaip tik šiandieną pradėjo daryti namo pririšimus. Dar liks komunikacijos ir, žinoma, suderinimas su visomis valstybinėmis institucijomis. Manau, kad po kokių 3-4 mėnesių gal ir baigsim.

Dar bus likęs vedinimo ir šildymo projektas. Šituos darysiu kažkada vėliau - rudeniop.

Beje, namo projektas kainuos 9800 Lt: architektūra, konstruktyvas, suderinimas, grunto tyrimas, topo nuotrauką.

Dar papildomai kainuos vėdinimas (apie 800 Lt) ir šildymas (kiek nežinau, bet manau, kad kokius 700-800 Lt). Taigi viso projektas atsieis apie 11 300 - 11 400 Lt.
Papildyta:

Čia gal ir mintis: 25 cm vatos ir 20 cm PIR. Tik aišku PIR kaina šiek tiek kandžiojasi.

O dėl PIR liamda pataisų. Čia nieko antgamtiško. Patys gamintojai sako, kad PIR savybės po 5 ar 10 metų suprastėja. Bet po to jau nebeblogėja.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 03 14, 19:12)
Butent mane domina architekturine dalis, pjuvis, planeliai smile.gif

Tu galvoji, kad aš čia viešai skelbsiu? Nejuokink. Bet manau, kad mano architektas gali pasireklamuoti, nes tai jam bus pirmas pasyvus namas (tik ne sertifikuotas). Sekite spaudą. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 14, 20:10)

Beje, namo projektas kainuos 9800 Lt: architektūra, konstruktyvas, suderinimas, grunto tyrimas, topo nuotrauką ir PHPP skaičiavimai.

Papildyta:

dėl PIR kainų - jei pradėsi rimtai domėtis su pinigais kišenėje ir fūra kieme, bent jau šiai dienai mesk kokį 30procentų nuo tų kainų drąsiai.
kitą vertus paskaičiuok papildomo karkaso ir jo padarymo kainą dar plius apsunkini konstrikciją, paskui jei dedi vatą, tai turi pirma ją sudėti ir tik tada PIR sukti, o tai reiškia kad ją turėsi kažkaip tvirtinti. 40cm ne taip jau ir mažai na ir galu gale vata taip pat kažką kainuoja.
na ir pabaigoje - darote tokius sprendimus, skaičiuojate milimetrus, o kelių tūkstančių tikrai pažangesniam šiltalui nerandate ... nesiderina

labai viliuosi, jog iki statybų pradžios, mineralinės vatos sąvoka dings iš Jūsų žodyno. bent jau stogui 4u.gif

kas dėl liamdos - na gerai prastėja, bet ne iki 0,03 nuo 0,022-0,024 doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Panevėžys @ 2013 03 14, 20:29)
dėl PIR kainų - jei pradėsi rimtai domėtis su pinigais kišenėje ir fūra kieme, bent jau šiai dienai mesk kokį 30procentų nuo tų kainų drąsiai.
kitą vertus paskaičiuok papildomo karkaso ir jo padarymo kainą dar plius apsunkini konstrikciją, paskui jei dedi vatą, tai turi pirma ją sudėti ir tik tada PIR sukti, o tai reiškia kad ją turėsi kažkaip tvirtinti. 40cm ne taip jau ir mažai na ir galu gale vata taip pat kažką kainuoja.
na ir pabaigoje - darote tokius sprendimus, skaičiuojate milimetrus, o kelių tūkstančių tikrai pažangesniam šiltalui nerandate ... nesiderina

labai viliuosi, jog iki statybų pradžios, mineralinės vatos sąvoka dings iš Jūsų žodyno. bent jau stogui  4u.gif

kas dėl liamdos - na gerai prastėja, bet ne iki 0,03 nuo 0,022-0,024  doh.gif

P.S. šiai dienai šiltinčiau stogą PIR ir virš gegnių. bent jau labai stipriai tuo pasidomėčiau
Atsakyti
Prie visos pagarbos architekturos meistrams, bet as : neduociau eksperimentuoti su savo namuku braizytojui, kuris tai darys 1-ma karta. :lotuliukas Nu aisku, gali jam ir pasisekti. Bet, jei viskas slaptai, tik teoriskai daroma - visai nenuostabu.

Noretus teleportuotis kokius 2-3 m i prieki, ir pamatyti siuos sedevrus (ar bent spaudoje) thumbup.gif

QUOTE(cibulis @ 2013 03 14, 18:16)
Tu galvoji, kad aš čia viešai skelbsiu? Nejuokink. Bet manau, kad mano architektas gali pasireklamuoti, nes tai jam bus pirmas pasyvus namas (tik ne sertifikuotas). Sekite spaudą.  biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Panevėžys @ 2013 03 14, 19:31)

labai viliuosi, jog iki statybų pradžios, mineralinės vatos sąvoka dings iš Jūsų žodyno. bent jau stogui  4u.gif

Matot, čia ne tik pinigų reikalas. Jei rimtai, tai mano konstrukoriai - baisūs konservatoriai. Jiems tarp gegnių tinka tik du dalykai: vata (akmens/stiklo) arba ekovata. Šiaip ne taip su architektu įkalbėjome dėl 10 cm PIR vien dėl to, kad suploninti konstrukciją nuo 60 cm iki 50 cm? PIR ar EPS/neoporas tarp gegnių - jokių būdu.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2013 03 14, 19:41)
Prie visos pagarbos architekturos meistrams, bet as  : neduociau eksperimentuoti su savo namuku braizytojui, kuris tai darys 1-ma karta. :lotuliukas  Nu aisku, gali jam ir pasisekti. Bet, jei viskas slaptai, tik teoriskai daroma - visai nenuostabu.

Noretus teleportuotis kokius 2-3 m i prieki, ir pamatyti siuos sedevrus (ar bent spaudoje)  thumbup.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Namas jo ne pirmas. Tik pasyvus namas jam pirmas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 14, 20:44)
Matot, čia ne tik pinigų reikalas. Jei rimtai, tai mano konstrukoriai - baisūs konservatoriai. Jiems tarp gegnių tinka tik du dalykai: vata (akmens/stiklo) arba ekovata. Šiaip ne taip su architektu įkalbėjome dėl 10 cm PIR vien dėl to, kad suploninti konstrukciją nuo 60 cm iki 50 cm? PIR ar EPS/neoporas tarp gegnių - jokių būdu.
Papildyta:

lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Namas jo ne pirmas. Tik pasyvus namas jam pirmas.

na jeigu visam paradui leidžiate vadovauti architektui/konstruktoriui su tokiom pažiūrom - manau darote klaidą. bent jau aš gailiuosi, jog mane įkalbėjo architektas tęsti darbą su juo, kai buvau nusprendęs aukoti avansą ir eiti kitur.

tai bent jau eko vata , nors tiek, su ja bent jau sandarumą pasieksite

jeigu baisu uždaryti gegnes neoporu - darykite kombinuotas gegnes iš klijuoto tąšo su skarda, HDF ar OSB intarpais. galite jas užsakyti kad ir 40cm aukščio, dėkite PIR ant gegnių - šiais laikais tik spėk domėtis sprendimais.

pas mane konstruktoriai buvo pakeisti du kartus, nes pirmieji du atsisakė projektuoti kampinių langų angas be kolonų. radau tokius, kurie suprojektavo. viskas stovi. turėjau vargo ir su statybininkais, kurie sutiko taip daryti (reikėjo dar ir mokėti taip padaryti)
jeigu trūksta žinių, tai dar ne motyvas jiems nusileisti, yra pakankamai daug pažangių konstruktorių.
Atsakyti
QUOTE(Panevėžys @ 2013 03 14, 19:56)
na jeigu visam paradui leidžiate vadovauti architektui/konstruktoriui su tokiom pažiūrom - manau darote klaidą. bent jau aš gailiuosi, jog mane įkalbėjo architektas tęsti darbą su juo, kai buvau nusprendęs aukoti avansą ir eiti kitur.

O aš labai džiaugiuosi, kad nepasirinkau kito architekto (jis Mintui darė projektą) ir paskutinę minutę radau atestuotą pasyvaus namo architektą. Kadangi teko išmėginti tikrai nemažai architektų (buvau net konkursiuką paskelbęs), tai galiu pasakyti, kad ne visi pagauna šilto, pasyvaus, saulės namo architektūros. Man būtų su kitais architektais, kaip jums su konstruktoriais.

Dėl konstruktyvo. Kadangi pasyvus namas šiek tiek brangesnis už standartinį, kam jį dar branginti naujausiomis, laiko neišbandytomis medžiagomis. Vata tarp gegnių pigiau, o ir pačioms gegnėms daug geriau. Mano konstruktorė pasakė labai gerą frazę apie kai kurias naujas mediagas: josi dar neturi savo istorijos - Jūs prisidėtumėte prie jų kūrimo.

Aš tikrai nenoriu būti bandomasis triušis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 14, 21:35)
O aš labai džiaugiuosi, kad nepasirinkau kito architekto (jis Mintui darė projektą) ir paskutinę minutę radau atestuotą pasyvaus namo architektą. Kadangi teko išmėginti tikrai nemažai architektų (buvau net konkursiuką paskelbęs), tai galiu pasakyti, kad ne visi pagauna šilto, pasyvaus, saulės namo architektūros. Man būtų su kitais architektais, kaip jums su konstruktoriais.

Dėl konstruktyvo. Kadangi pasyvus namas šiek tiek brangesnis už standartinį, kam jį dar branginti naujausiomis, laiko neišbandytomis medžiagomis. Vata tarp gegnių pigiau, o ir pačioms gegnėms daug geriau. Mano konstruktorė pasakė labai gerą frazę apie kai kurias naujas mediagas: josi dar neturi savo istorijos - Jūs prisidėtumėte prie jų kūrimo.

Aš tikrai nenoriu būti bandomasis triušis.

tai sėkmės kuriant 60cm storio stogo šiltinimo istoriją su mineraline vata, kam tada įsileisti PIR, nors ir 10cm? ir dar daugiau sėkmės bandant tą mineralinį daiktą užsandarinti. su ja ne tik kad 0,6 nepasieksite, gerai jei 2,6 pavyks. bet labai norėčiau būti neteisus.
Atsakyti