Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 18 tema

QUOTE(cibulis @ 2013 03 14, 09:52)

Klausimas: kodėl atsisakai siekti grynai pasyvaus namo? Juk dar visai nesenai buvai labai karštas pasyvaus namo gynėjas?

Grynai pasyvus namas yra sertifikuotas Vokietijos privacioje bendroveje. Siu komersantu niekada nemegau, ir tai issakau viesai visuose savo postuose.

As noriu pasistatyti silta nama, o ji pastatyti galima tik besivadovaujant PN filosofija. As esu visais 100% uz tai, kad namai turi buti statomi besivadovaujant PN namu statymo rekomendacijomis, bet jokiu budu nieko neagituoju ju sertifikuoti pas komersantus. Grazu popieriuka prie kompo atsispauzdinti galiu ir pats. Jei dar imone isteigsiu atitinkamu pavadinimu, tai visai "rimtai" atrodys :-).

Kadangi neketinu namo sertifikuoti, tai ir tas lygis iki kurio supasyvinsiu savo nama priklausys nuo manes, nuo mano isitikinimu, kas dar apsimoka, o kas jau ne.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 03 14, 12:20)
Grynai pasyvus namas yra sertifikuotas Vokietijos privacioje bendroveje. Siu komersantu niekada nemegau, ir tai issakau viesai visuose savo postuose.

As noriu pasistatyti silta nama, o ji pastatyti galima tik besivadovaujant PN filosofija. As esu visais 100% uz tai, kad namai turi buti statomi besivadovaujant PN namu statymo rekomendacijomis, bet jokiu budu nieko neagituoju ju sertifikuoti pas komersantus. Grazu popieriuka prie kompo atsispauzdinti galiu ir pats. Jei dar imone isteigsiu atitinkamu pavadinimu, tai visai "rimtai" atrodys :-).

Kadangi neketinu namo sertifikuoti, tai ir tas lygis iki kurio supasyvinsiu savo nama priklausys nuo manes, nuo mano isitikinimu, kas dar apsimoka, o kas jau ne.

pritariu 100 procentų. aš taip pat nesiruošiu aukoti namo išorės vaizdo ar komforto lygio tam, kad kažkoks UAB išrašytų kažkokį sertifikatą, kuriuo galėsiu kažką prisidengti? tuo labiau kai egzistuoja budai kaip iki to sertifikato rezultatus galima "pritemti" už ausų, kai realybėje poreikis šilumai yra viršijamas. kažkoks žaidimas.

patys sprendimai, principai ir filosofija - super, mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis iš pasyvaus namo instituto. Iš principo, jei kam nors mirtinai reikia to sertifikato - kodėl ne, manau kiekvienas motyvuotas ir pagrįstas sprendimas turi teisę gyvuoti.

teisybės dėlei turiu prisipažinti, jog geriausiu atveju turėsiu B klasės namą, bet tai daugiau pavėluoto gilinimosi į projektavimą ir statybų pradžią pasekmė.

buvo galima su tais pačiais pinigais pasidaryti žymiai geresnius sprendimus, na bet yra kaip yra smile.gif negriausi juk visko iki pamatų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Panevėžys: 14 kovo 2013 - 12:12
Viliau, kokie pas jus temperatūrų skirtumai išoriniame boilerio šilumokaityje ir prie kokios maždaug galios? Koks naudojamo šilumokaičio paviršiaus plotas?

Kaip reikalai su saulės kolektorių skaitikliu ir PV?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 03 14, 11:20)

As noriu pasistatyti silta nama, o ji pastatyti galima tik besivadovaujant PN filosofija.

Aš gi tau nelepiu jo sertifikuoti. Bet jei žinai, kad viena iš sąlygų yra 15 kWh, tai kodėl jos nesiekti? Sandarumą sumažini iki minimumo (0,22), nors pakanka ir 0,6, pirminės energijos sąnaudos greičiausiai irgi tenkins 120 kWh, o su 15 kWh neri į krūmus.

Nerimta ir tiek. Be to, jei nepasieki pasyvaus namo, tai greičiausiai nepasieki ir A+ klasės. O ne už kalnų ir A++ klasė. Nuėjęs tokį ilgą kelią tenkinsiesi tik A klasės namu?

Papildyta:
QUOTE(Panevėžys @ 2013 03 14, 12:11)
pritariu 100 procentų. aš taip pat nesiruošiu aukoti namo išorės vaizdo ar komforto lygio tam, kad kažkoks UAB išrašytų kažkokį sertifikatą, kuriuo galėsiu kažką prisidengti?

Niekas čia ir nekalba apie jokius sertifikatus. Aš sakau, kad bent popieriuje reikia pasiekti pasyvaus namo standartus (15 kWh, 120 kWh, 0,6 sandarumas). Tai kur čia sertifikavimas?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 14, 12:41)
Aš gi tau nelepiu jo sertifikuoti. Bet jei žinai, kad viena iš sąlygų yra 15 kWh, tai kodėl jos nesiekti? Sandarumą sumažini iki minimumo (0,22), nors pakanka ir 0,6, pirminės energijos sąnaudos greičiausiai irgi tenkins 120 kWh, o su 15 kWh neri į krūmus.

Nerimta ir tiek. Be to, jei nepasieki pasyvaus namo, tai greičiausiai nepasieki ir A+ klasės. O ne už kalnų ir A++ klasė. Nuėjęs tokį ilgą kelią tenkinsiesi tik A klasės namu?
Papildyta:

Niekas čia ir nekalba apie jokius sertifikatus. Aš sakau, kad bent popieriuje reikia pasiekti pasyvaus namo standartus (15 kWh, 120 kWh, 0,6 sandarumas). Tai kur čia sertifikavimas?

Pakeiciau vietove is Lietuvos i kazkoki Vokietijos miesteli. Mano net prasyesniu charakteristiku namas tapo PN suvartojanciu tik 8kW/m2. Lietuvoje pasiekti PN lygi zenkliai sidetingiau ir kol nesi iremintas reikalavimu, turi galimybe pats apsispresti iki kokio lygio eiti dar isgalesi. Reikalas tas, kad net to lygio, kuri as jau pasiekiau, be PN namo statymo ziniu as jau nebuciau sugebejas pastatyti.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 03 14, 12:51)
Pakeiciau vietove is Lietuvos i kazkoki Vokietijos miesteli. Mano net prasyesniu charakteristiku namas tapo PN suvartojanciu tik 8kW/m2. Lietuvoje pasiekti PN lygi zenkliai sidetingiau ir kol nesi iremintas reikalavimu, turi galimybe pats apsispresti iki kokio lygio eiti dar isgalesi. Reikalas tas, kad net to lygio, kuri as jau pasiekiau, be PN namo statymo ziniu as jau nebuciau sugebejas pastatyti.

Požiūris iš esmės teisingas. Bet aš paklausiu paprastai: nesieksi PN standartų: 15 kWh, 120 kWh ir 0,6 sandarumas. Ar visgi kai kuriuos kriterijus žadi tenkinti?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 14, 13:41)

Papildyta:

na ir kietakaktis ponas esate. ką Jums duos tas popierinis rezultato pasiekimas be sertifikavimo? ir jei jau ant popieriaus pasiekiai kažkokius tai rezultatus - tai jau vadinasi bus "rimta"? prajuokinot lotuliukas.gif nebent tai ir yra Jūsų vienintelis tikslas. Va jeigu Jūs ir realybėje sugebėsite taip pasidaryti - pagarbos vertas dalykas.
aš čia visiškai palaikau Mintą. tikrai nusikraustyčiau iš proto dėl popierinių 4-5Kwh/m2 per metus
man vienintelis svarbus popierius - tai sąskaita už šildymą.
Atsakyti
Neatmetu tos galimybes, kad po tu 2020-tu, ar kelintu, kai prasides masines PN statybos, prasidesi ir masinis "popierinis" tu namu sertifikavimas.
Analogija, su dabartiniu, privalomu energ naud sertifikatu. Nueini, nunesi popierius, ir kelis Daukantus - ir turi B,C,D klase lotuliukas.gif
O is tikro - arba moki tukstancius uz siluma ir komforta, arba nea...

Tiesa - vienintelis sertifikatas - saskaita. mirksiukas.gif
Atsakyti
Yra vienas esminis skirtumas. Cibulis projektuojasi pasyvų namą, o Mintas statosi šiltą namą. Ant popieriaus galima daug išsidirbinėti siekiant tos šventos trejybės(0.6, 15, 120), bet kai reikalai atsiremia į realias statybas ir finansinį jų atsipirkimą tada supranti, kad tai nei per kur neapsimoka.
Kažkuriuose Cibulio pateiktuose skaičiavimuose buvo pateikti pavyzdžiai, kiek kainuotų namą pritemti iki 15kW, tai atsipirkimas - kuklūs 40 metų.

Dabar besistatantys turi labai gera progą panaudoti pasyvaus namo projektavimo privalumus, kurie finansiškai yra pagrįsti, o po 2020 metų gali būti situacija, kai teks mokėti brangiau už statybas.

Žinoma iki to laiko gali atpigti apšildymo medžiagos ar langai taps dar šiltesni ir A++ bus visai nesudėtinga pasiekti. Bet su dabartinių medžiagų kainomis, reikia be fanatizmo žiūrėti į pasyvius namus Lietuvos sąlygomis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 14, 13:04)
Požiūris iš esmės teisingas. Bet aš paklausiu paprastai: nesieksi PN standartų: 15 kWh, 120 kWh ir 0,6 sandarumas. Ar visgi kai kuriuos kriterijus žadi tenkinti?

Sandarumą būtinai tenkinsiu, o dėl 15kW/m2 tai stengsiuosi priartėt maksimaliai kiek išeis bet tikrai nedarysiu nieko kas reikalaus ko tai daugiau, nei galėsiu sau leisti, ar nuspręsiu, kad tai jau mano požiūriu neracionalu. Iš esmės esu nusiteikęs šiltinti 30 cm storio putplasčiu, bet matau, kad net 35 cm mano atveju yra per mažai. 100% žinau, kad 40cm putplasčio tai jau nedėsiu, o vat dėl 35 cm dar pagalvosiu. Net ir 20kW/m2 rezultatas su kaupu tenkina mano poreikius. ŠS tikrai bus pigiau, nei 10cm putplasčio 290m2 plotui, nes tai papildomi 29m3 putplasčio, kas kainuos apie 6500 Lt vien tik už putplastį, neskaičiuojant didesnių pinigų už smeiges. Už tokią kaina kaip tik žadu įsigyti ŠS, kuris man ne procento dalimis sutaupys elektros, o net kartais. Na čia dar turiu šiek tiek laiko pamąstymams, bet vis tik linkstu prie minties, kad apsistosiu ties 20kW/m2.

120 kW energijos poreikį, tuo labiau visokias "pirmines energijas" ignoruoju, kaip manęs visai nedominantį parametrą. Saulės kolektorių, ŠS poreikį ir pan. spręsiu ne pagal atitikimą "pirminės energijos" parametrui, o tiktai pagal tai, po kiek laiko sugrįš į tas technologijas įkištas mano litas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 14 kovo 2013 - 14:53
QUOTE(Igr540 @ 2013 03 14, 14:21)
Žinoma iki to laiko gali atpigti apšildymo medžiagos ar langai taps dar šiltesni ir A++ bus visai nesudėtinga pasiekti. Bet su dabartinių medžiagų kainomis, reikia be fanatizmo žiūrėti į pasyvius namus Lietuvos sąlygomis.

Vadovaujantis jūsų logika labiausiai apsimoka statyti visiškai neapšiltintą silikatinių blokelių namą (kaip prieš kokius 30 metų). Tokia dėžė kainuos apie 50 000 -70 000 Lt. Už sutaupytus 150 000 - 200 000 Lt galėsi šildytis malkomis visą gyvenimą. Kažkoks absurdas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 14, 14:52)
Vadovaujantis jūsų logika labiausiai apsimoka statyti visiškai neapšiltintą  silikatinių blokelių namą (kaip prieš kokius 30 metų). Tokia dėžė kainuos apie 50 000 -70 000  Lt. Už sutaupytus 150 000 - 200 000 Lt galėsi šildytis malkomis visą gyvenimą. Kažkoks absurdas.

na yra ir kitas krastutinumas - kokio velnio apsiribot sitais fricu 15kwh ? jei daryt, tai daryt 0. Zero. Visada yra ekonomiskai pagristas aukso viduriukas, kuris nebutinai yra 15kwh Lietuvos salygom.
Atsakyti