QUOTE(BangaS @ 2013 02 26, 17:29)
Vietoj vienos OSB plokštės galima naudoti dvi plonesnes plokštes ir sujungimus perdengti.
Plonesnes plokštes tarpusavyje galima suklijuoti CT84 klijais ir sukniedyti. Per šį paviršių jau nederėtų vedžioti vamzdžių ir laidų kiaurai.
Gautumėte puikų ir ilgaamžį sienos sandarumą orui ir be putų ar plėvelių, o sutaupytus pinigus galėtumėte skirti papildomam sienos apšiltinimui neoporu.
Visgi didžiausia problema, mano manymu, išliktų stogo ir sienų sujungimas, kuriam reikėtų skirti didžiausią dėmesį.
Kokio pločio sijas naudosite sienoms?
Kokia sienos sumuštinio 1m2 kaina ir iš ko ji susideda jeigu ne paslaptis?
Kaip užtikrinsite garso izoliaciją?
Ar planuojate vėdinamą fasadą?
Jūsų sumuštinis, spėju, bus:
GKP 8Lt/m2
ALU plėvelė 5Lt/m2
OSB3 22mm 24Lt/m2
OSB sijos 300mm kas 60cm 26Lt/m / 0,6 = 43Lt/m2
arba sienų statramsčiai SP-D180 14Lt/m /0,6 = 23Lt/m2
Garso izoliacija? 15Lt/m2
CT84 klijai 4Lt/m2
EPS70N 30cm 63Lt/m2
Viso 142-162Lt/m2
Mano variantas:
Tepamas garo barjeras 7Lt/m2
Akytbetonis 240mm su klijais 57Lt/m2
Gruntas 3Lt/m2
CT84 klijai 4Lt/m2
EPS70N 30cm 63Lt/m2
Viso 134Lt/m2 už šiltesnę, tylesnę, termoinertiškę, be formaldehidų sieną.
Man dar nevėlu apsigalvoti, bet norėčiau argumentų.
Fasadas vėdinamas. Jei būtų buvęs tinkuojamas gal ir nebūčiau nieko keitęs.
Toks "piktas" sandarinimas aliuminio plėvelė, OSB plokštė ir purškiamos putos todėl, kad būtų galima pagrindiniam šiltinimui naudoti akmens vatą, o ne polistirolą. Tikiuosi Paroc Extra pavyks nusipirkti už maždaug 100 lt/kub.
Taigi garso izoliacijos ir klijų nebereikia, o vatos kaina 30 - 45 lt/m2
OSB Kronopol sijos kainuoja apie 20 lt. Kvadratas pinga dar 10 lt.
Pagal čia pateiktą skaičiavimą gautųsi kiek virš 100 lt.
Reikėtų dar pridėti medinius tašus 50x50 vidiniam ir išoriniam tarpui. Vėjo izoliacinę plėvelę. Ir tuos 5 cm purškiamos vatos. Turėtų gautis nedidesnė nei paties minima suma.
Sienų ir stogo sujungimas taip pat sandarintųsi purškiamomis putomis plius sandariai suklijuota stogo ir sienų aliuminio plėvele. Kiek didesnis galvos skausmas sienos sandarinimas su grindimis, bet ir čia neturėtų būti didelių bėdų.
Termomasei išlaikyti vidinės pertvaros bus mūrinės.
Neturiu tikslo agituoti už tokį variantą, tiesiog mano nuomone, mano atveju toks pasirinkimas geriausias. Kuo daugiau gilinuosi į statybas tuo labiau įsitikinu, kad statyboje visos medžiagos geros jei naudojamos savo vietoje ir naudojamos teisingai. Bėdos prasideda, kai vieno ar kito produkto pardavėjai ima kišti savo gaminį į visas skyles kur tik pasiekia ir pajėgia.