Kol pats savaitgalį statybų temomis diskutavau su tais, kurie sėdėjo prie to pačio butelio kaip ir aš, žiūriu nemažai audrų akumuliacinės talpos sukėlė. Bet mano paties įsiterpimas visai nebuvo būtinas, nes keletas Minto ir Vilienės sakinių mano požiūrį labai taikliai nusakė:
QUOTE(mintas @ 2013 03 01, 23:27)
100m3 bačka tikrai ne PN tema, bet šioje temoje bendraujama ne tik apie PN, bet ir apie visus kitus energiškai efektyvių namų sprendimus, o saulės energijos panaudojimas sveikintinas visose energiškai efektyvių namų pakraipose.
<{POST_SNAPBACK}>QUOTE(Vilienė @ 2013 03 01, 23:44)
Priminsiu vieno pranaso minti, kag PN yra tik tarpine stotele i zero nama ir aktyvu nama
<{POST_SNAPBACK}>QUOTE(mintas @ 2013 03 02, 11:41)
Kaip visi žino aš nesiekiu sertifikuoto PN, tad man tos pirminės energijos skaičiavimai, kaip šuniui penkta koja. Man svarbu tik už kokią realią energijos dalį man reikės mokėti pinigus.
<{POST_SNAPBACK}>Ką dar galėčiau pridurti, kad panašaus į zero namo galimybę matau jau šiandien. Panašaus, nes planuoju nulinti tik šildymo išlaidas. Nulis elektros iš tinklų šaldytuvui, viryklei ir pan - dar ankstoka. O dėl eterio teršimo manau tiek dabar tiek po metų skaitantiems mažiausiai naudingos bus diskusijos po 30 postų kas labiau teisus - bet kokia kaina siekiantis 15 kWh/m2A ar tas kuris skaičiuoja kiekvieno lito atsipirkimo laikotarpį. Ir vienas, ir kitas požiūris turi teisę gyvuoti. Ir nebūtina kitus durninti vien dėl to, kad požiūriai nesutampa. Naudinga diskusija bus, jei bus aptariamos idėjos, sprendimai, ieškoma silpnų vietų ir būdų jas išspręsti.
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 01, 19:21)
Įdomu pamatyti skaičiavimus - talpos, galios, nuostolių, poreikio... tikiuosi ant "tikiuosi" šis projektas nepakabintas?
<{POST_SNAPBACK}>Aš techninės pakraipos žmogus, ne vadybininkas, kad rimtu veidu galėčiau sakyti "taip, šalta branduolinė sintezė yra labai paprasta ir gali vykti šaldytuvo dydžio įrenginyje". Idėjas, kuriomis tikiu, bet kurios nėra įgyvendintos vertinu rezervuotai, taigi tekstuose atsiranda tokių žodelių kaip "tikiuosi". Be abejo skaičiuoju ir modeliuoju. Jei jau taip netikit,
galit pažiūrėti. Tik tie skaičiavimai skirti man pačiam, be išsamių paaiškinimų. Suprasit - puiku. Jei ne - skaičiavimų rezultatus su paaiškinimais po truputį dėsiu į savo puslapį. Šiandien įdėjau
akumuliacinės talpos vizijos aprašymą.