Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 18 tema

QUOTE(DEU @ 2013 03 03, 13:01)
Langai
Mėnesiniai pritekėjimai per 1 m2.

Langai  įgilinti 15 cm į fasadą.

Nežinia kaip berėmių atveju paskaičiuoti nuotolius per langų tvirtinimo į sienas vietas. Kažkokie nuostoliai vis tik bus, bet aišku gerokai mažesnis nei per rėmus. Šiuo atveju jie visai nevertinti.

Šešėliai turi gana nemažą neigiamą įtaką saulės pritekėjimams, nereikėtų to pamiršti.

Nuostolius per 1 m2 langos tikriausia nebus sunku pasiskaičiuoti.  4u.gif

Ar teisingai supratau, kad "Mėnesiniai pritekėjimai per 1 m2." lentelėje pateikiamas pietinio lango paviršiaus 1 m2 "apšvitinimas" per šildymo sezoną 451 kWh praėjęs langą patalpoje virsta į 178 kWh (lentelė "langai") šilumos, iš kurios 70 kWh prarandama per šildymo sezoną?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 03 03, 18:59)
Ar teisingai supratau, kad "Mėnesiniai pritekėjimai per 1 m2." lentelėje pateikiamas pietinio lango paviršiaus 1 m2 "apšvitinimas" per šildymo sezoną 451 kWh  praėjęs langą patalpoje virsta į 178 kWh (lentelė "langai") šilumos, iš kurios 70 kWh prarandama per šildymo sezoną?

Panašu, kad teisingai.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 03 03, 19:48)
bliamba visa braziuku per metus isvaroma samane but galima pakavot smile.gif

Turit priėjimą prie braziukų? Kokybė - thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 03, 19:07)
Turit priėjimą prie braziukų? Kokybė -  thumbup.gif

retai ir brangiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 03 03, 20:17)
retai ir brangiai smile.gif

Kokybiškas daiktas dažniausiai dažniausiai ne pigus. Dažnai neverta, kenkia sveikatai. smile.gif
Atsakyti
Kol pats savaitgalį statybų temomis diskutavau su tais, kurie sėdėjo prie to pačio butelio kaip ir aš, žiūriu nemažai audrų akumuliacinės talpos sukėlė. Bet mano paties įsiterpimas visai nebuvo būtinas, nes keletas Minto ir Vilienės sakinių mano požiūrį labai taikliai nusakė:
QUOTE(mintas @ 2013 03 01, 23:27)
100m3 bačka tikrai ne PN tema, bet šioje temoje bendraujama ne tik apie PN, bet ir apie visus kitus energiškai efektyvių namų sprendimus, o saulės energijos panaudojimas sveikintinas visose energiškai efektyvių namų pakraipose. <{POST_SNAPBACK}>
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 01, 23:44)
Priminsiu vieno pranaso minti, kag PN yra tik tarpine stotele i zero nama ir aktyvu nama 4u.gif <{POST_SNAPBACK}>
QUOTE(mintas @ 2013 03 02, 11:41)
Kaip visi žino aš nesiekiu sertifikuoto PN, tad man tos pirminės energijos skaičiavimai, kaip šuniui penkta koja. Man svarbu tik už kokią realią energijos dalį man reikės mokėti pinigus. <{POST_SNAPBACK}>
Ką dar galėčiau pridurti, kad panašaus į zero namo galimybę matau jau šiandien. Panašaus, nes planuoju nulinti tik šildymo išlaidas. Nulis elektros iš tinklų šaldytuvui, viryklei ir pan - dar ankstoka. O dėl eterio teršimo manau tiek dabar tiek po metų skaitantiems mažiausiai naudingos bus diskusijos po 30 postų kas labiau teisus - bet kokia kaina siekiantis 15 kWh/m2A ar tas kuris skaičiuoja kiekvieno lito atsipirkimo laikotarpį. Ir vienas, ir kitas požiūris turi teisę gyvuoti. Ir nebūtina kitus durninti vien dėl to, kad požiūriai nesutampa. Naudinga diskusija bus, jei bus aptariamos idėjos, sprendimai, ieškoma silpnų vietų ir būdų jas išspręsti.
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 01, 19:21)
Įdomu pamatyti skaičiavimus - talpos, galios, nuostolių, poreikio... tikiuosi ant "tikiuosi" šis projektas nepakabintas? <{POST_SNAPBACK}>
Aš techninės pakraipos žmogus, ne vadybininkas, kad rimtu veidu galėčiau sakyti "taip, šalta branduolinė sintezė yra labai paprasta ir gali vykti šaldytuvo dydžio įrenginyje". Idėjas, kuriomis tikiu, bet kurios nėra įgyvendintos vertinu rezervuotai, taigi tekstuose atsiranda tokių žodelių kaip "tikiuosi". Be abejo skaičiuoju ir modeliuoju. Jei jau taip netikit, galit pažiūrėti. Tik tie skaičiavimai skirti man pačiam, be išsamių paaiškinimų. Suprasit - puiku. Jei ne - skaičiavimų rezultatus su paaiškinimais po truputį dėsiu į savo puslapį. Šiandien įdėjau akumuliacinės talpos vizijos aprašymą.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 03 03, 13:01)
Langai
Mėnesiniai pritekėjimai per 1 m2.

Langai  įgilinti 15 cm į fasadą.

Nežinia kaip berėmių atveju paskaičiuoti nuotolius per langų tvirtinimo į sienas vietas. Kažkokie nuostoliai vis tik bus, bet aišku gerokai mažesnis nei per rėmus. Šiuo atveju jie visai nevertinti.

Šešėliai turi gana nemažą neigiamą įtaką saulės pritekėjimams, nereikėtų to pamiršti.

Nuostolius per 1 m2 langos tikriausia nebus sunku pasiskaičiuoti.  4u.gif

Apibendrinus idealių langų be šešėlių šildymo sezono metu pritekėjimų/nuostolių balansas per U 0=0,7; g=0,5 yra:
šiaurė -1 kWh/m2;
rytai +31 kWh/m2;
pietūs +103 kWh/m2;
vakarai +32 kWh/m2;

Įtartinai optimistiniai skaičiai. Šiaurinis langas turėtų būti vieni nuostoliai.

Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2013 03 03, 21:57)
Aš techninės pakraipos žmogus, ne vadybininkas, kad rimtu veidu galėčiau sakyti "taip, šalta branduolinė sintezė yra labai paprasta ir gali vykti šaldytuvo dydžio įrenginyje". Idėjas, kuriomis tikiu, bet kurios nėra įgyvendintos vertinu rezervuotai, taigi tekstuose atsiranda tokių žodelių kaip "tikiuosi". Be abejo skaičiuoju ir modeliuoju. Jei jau taip netikit, galit pažiūrėti. Tik tie skaičiavimai skirti man pačiam, be išsamių paaiškinimų. Suprasit - puiku. Jei ne - skaičiavimų rezultatus su paaiškinimais po truputį dėsiu į savo puslapį. Šiandien įdėjau akumuliacinės talpos vizijos aprašymą.

Ne į temą apie sintezę - du amerikosai būtent taip ir teigia smile.gif atseit pavyko sukonstruoti cold fusion įrenginį .net mažesnį už šaldytuvą smile.gif . Italai, tik tik dirba Floridoj. smile.gif
Durnint tai gal nieks jūsų nedurnina, bet mano nuomone kelią pasirinkote labai vingiuotą ir tikrai ne pigų. Daug paprasčiau būtų statyti PN ir panaudoti ŠS nei baseinai ar plytos su abejotina galimybe sušilti iki +80C. Na bet jei tai hobis, noras eksperimentuoti - tada kita kalba. Kol kas aš rimto pagrindo tikėti jūsų sėkme nematau, bet blogo tikrai nelinkiu, tik sėkmės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 03 kovo 2013 - 21:29
QUOTE(BangaS @ 2013 03 03, 21:03)
Apibendrinus idealių langų be šešėlių šildymo sezono metu pritekėjimų/nuostolių balansas per U 0=0,7; g=0,5 yra:
šiaurė -1 kWh/m2;
rytai +31 kWh/m2;
pietūs +103 kWh/m2;
vakarai +32 kWh/m2;

Įtartinai optimistiniai skaičiai. Šiaurinis langas turėtų būti vieni nuostoliai.

Optimistiniai ir langai. biggrin.gif
Didesniam aiškumui, vertėtų pasiskaičiuoti balansą kiekvieną mėnesį.
Nevisai tą lentelę žiūriu idėjau, ten žalioje lentelėje yra mėnesinė spinduliuotė į langus, dar įdedu mėnesinius pritekėjimus į vidų.

Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2013 03 03, 20:57)
Kol pats savaitgalį statybų temomis diskutavau su tais, kurie sėdėjo prie to pačio butelio kaip ir aš, žiūriu nemažai audrų akumuliacinės talpos sukėlė. Bet mano paties įsiterpimas visai nebuvo būtinas, nes keletas Minto ir Vilienės sakinių mano požiūrį labai taikliai nusakė:

Per vasarą sukauptos energijos turėtų užtekti lapkričio, gal dar gruodžio mėn. Tai koks šildymosi planas likusiai šildymo sezono daliai? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DEU: 03 kovo 2013 - 22:20
Mėnesinis idealių langų šilumos balansas, kWh/m2:
sausis N -7,5; E -6,2; S +2,8; W -5,8; tik nuostoliai -13,4
vasaris N +0,6; E +3,9; S +16,4; W +4,8; tik nuostoliai -11,6
kovas N +9,2; E +19; S +36,8; W +20,3; tik nuostoliai -10,7
balandis N +14,2; E +28,2; S +38,5; W +27; tik nuostoliai -7,3
spalis N +2; E +7,5; S +20,6 W +7; tik nuostoliai -6,9
lapkritis N -5,2; E -3,8; S +2,9; W -3,8; tik nuostoliai -9,2
gruodis N -8,2; E -7,3; S -0,8; W -7,1; tik nuostoliai -11,8
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 03 03, 23:08)
Per vasarą sukauptos energijos turėtų užtekti lapkričio, gal dar gruodžio mėn. Tai koks šildymosi planas likusiai šildymo sezono daliai?  g.gif <{POST_SNAPBACK}>
Nevertinant to, kiek pritekės gruodžio-vasario mėnesiais, mano skaičiavimais naudingos energijos šildymo sezonui turėtų būti likę apie 18-34 kWh/m2, priklausomai nuo to koks akumuliacinės talpos tipas būtų pasirinktas. Su planuojamais kolektorių kiekiais nuo kovo šildymas praktiškai garantuotas ir be jokių nenormalaus dydžio akumuliatorių.
Dar vienas dalykas, kurio berods neminėjau. Prasidėjus šildymo sezonui, akumuliatoriaus šilumos nuostolių praktiškai nebelieka. Šilumą nuo akumuliatoriaus planuoju nuiminėti ne iš vidurio, o iš pakraščių, t.y. susirinkti akumuliatoriaus nuostolius ir juos nukreipti į kambarius. Kai nebeužteks nuostolių - tada šiluma bus imama ir iš vidurio.
Na o galų gale jei vis dėlto nepakaks - alternatyvų daugybė. Gatvėje yra ir elektra, ir dujos, dar neapsisprendžiau dėl tokio interjero apdailos komponento kaip židinys. Tik granulinį katilą esu nurašęs kaip niekuo nepagrįstą, jei gatvėje dujos.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2013 03 03, 23:58)
Prasidėjus šildymo sezonui, akumuliatoriaus šilumos nuostolių praktiškai nebelieka. Šilumą nuo akumuliatoriaus planuoju nuiminėti ne iš vidurio, o iš pakraščių, t.y. susirinkti akumuliatoriaus nuostolius ir juos nukreipti į kambarius. Kai nebeužteks nuostolių - tada šiluma bus imama ir iš vidurio.

Man tai įdomu, kas per akumuliacinė talpa, kuri sugebės taip ilgai išlaikyti sukauptą šilumą. Iš kokių medžiagų jūs ją planuojate daryti, kuo apšiltinsite? Sukaupti reikiamą kiekį šilumos (energijos) bačkoje greičiausiai tikrai galima. Tik kaip ją išsaugoti? Beje, šilumą kaupsite vandenyje ar naudosite kažkokį kitą skystį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 04 kovo 2013 - 08:57