QUOTE(pandre @ 2013 03 06, 08:50)
Paimkit ir mane kas i mokines bo visai stagnacija fotografijoje
Say, Yvette ir kitos mergaites ryskinancios juosteles namuose. Nusipirkau Rodinalio (Adox Adonal R09) , nes noriu pabandyti ryskinti namuose B&W juosteles. O koki fiksaza naudojat? koki patartumet pirkti? ir ko dar reikia? Ar butini matavimo indeliai? Juosteliu segtukai? Ar skalaujat su tuo Stop Bath ar su vandenuko ir acto skiediniu? Nieko neismanau, ale idomu. Aciu pasisakiusioms.
imu, jei nori ir pažadi nesimuliuoti
turi skaipą?
fiksažą bet kokį gali pirkt, jis mažiausiai reikšmingas ryškinimo procese. aš šiuo metu naudoju ilfordo fiksažą, turiu fomapan fiksažo.
matavimo indeliai - kaip patogiau. aš nusipirkau virtuvinį indą skysčiui matuoti ir juo naudojuosi kelis metus. juostelių segtukai tikrai nebūtinas reikalas, tam puikiausiai tinka skalbinių segtukai. praplovinėju su paprastu šaltu vandeniu ir turiu tetenal priemonę, kuri apsaugo nuo nuosėdų susidarymo. kol jos neturėjau, lašindavau lašiuką
fairy pačioje pabaigoje ir kišdavau po stiproka vandens srove; kai putos baigdavosi, džiaudavau juostą. dar turiu tokį nubrauktuką. kai pakabinu juostą džiūti, nubraukiu skystį nuo jos. tas pagreitina džiūvimo procesą ir apsaugo vėlgi nuo nuosėdų susidarymo. stiop vonios nenaudoju, tiesiog iš anksto būnu pasiruošusi fiksažą, išpylusi ryškalus kokius 5 kartus nuplaunu ritę su juosta ir kišu į fiksažą.
vienintele, gražu jb. nors man ir spalvot apatinka, tik langas trikdo. juodai baltoje išnaikinimas ir minimalizmas gerai atrodo
Edeva, ai, nenusikalbėk
užkniso apie tą "ignoravimą" skaityt, tingisi ir komentuoti.