Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2013 03 05, 23:31)
kai susiskirstėm mokiniais ir mokytojais, pagausėjo tikrai gerų darbų temoje.
Faina

Paimkit ir mane kas i mokines bo visai stagnacija fotografijoje unsure.gif

Say, Yvette ir kitos mergaites ryskinancios juosteles namuose. Nusipirkau Rodinalio (Adox Adonal R09) , nes noriu pabandyti ryskinti namuose B&W juosteles. O koki fiksaza naudojat? koki patartumet pirkti? ir ko dar reikia? Ar butini matavimo indeliai? Juosteliu segtukai? Ar skalaujat su tuo Stop Bath ar su vandenuko ir acto skiediniu? Nieko neismanau, ale idomu. Aciu pasisakiusioms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandre: 06 kovo 2013 - 08:52
QUOTE(Daiva Zi @ 2013 03 06, 01:24)
Sveikos
Aš turiu parsisiuntusi Microsoft papildinį http://www.microsoft...s.aspx?id=26829, tai nuotraukas kompe matau lygiai taip pat, kaip JPG, tik apačioj juostoj iš informacijos atpažįstu ar tai JPG ar RAW

Ryto žiūriniai  Labai patiko  wub.gif

Aciukas 4u.gif

LABAS sauletas rytas visoms wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 03 06, 07:44)
LABAS sauletas rytas visoms  wub.gif

as galeciau atsakyti labas nesauletas ir apsiniaukes ryte doh.gif
Papildyta:
aciuks.gif aciu visom "pakomentavusiom" mano antraji bandyma auto ir uzduoties ispildyma, cia tik eilinis irodymas kaip seniokes ikalusios ignora tokiom kurios nerodo wau fotkiu ,bet nieko tokio nuo to as nemesiu fotografijos tik is tiesu kyla klausimas kam ta tema g.gif
Atsakyti
ateinu su klausimu smile.gif)
kažkaip pasiklydau savyje smile.gif)
turiu nuotrauka kurios ideja man labai patinka bet dvejoju kuri geriau, o gal išvis nieko gero ?
user posted image
ar kontrastingas jb
user posted image
Atsakyti
vienintele jb variantas. nes spalvotas labai langas blasko
Atsakyti
O man labiau spalvota, net nezinau kodel, gal todel, kad ties ja ilgiau zvilgsnis uzsilaiko...
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2013 03 06, 09:59)
as galeciau atsakyti labas nesauletas ir apsiniaukes ryte  doh.gif
Papildyta:
aciuks.gif aciu visom "pakomentavusiom" mano antraji bandyma auto ir uzduoties ispildyma, cia tik eilinis irodymas kaip seniokes ikalusios ignora tokiom kurios nerodo wau fotkiu ,bet nieko tokio nuo to as nemesiu fotografijos tik is tiesu kyla klausimas kam ta tema  g.gif

Labas rytas.Parasiau flikre.Viena foto net komentuoti neleidzia.Tema sukurta tam, kad naujokes engti, ignoruoti ir visaip kitaip esti.
QUOTE(vienintelė @ 2013 03 06, 10:38)

Juodai balta wow wow wow wow wow!♥
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2013 03 06, 08:50)
Paimkit ir mane kas i mokines bo visai stagnacija fotografijoje unsure.gif
Say, Yvette ir kitos mergaites ryskinancios juosteles namuose. Nusipirkau Rodinalio (Adox Adonal R09) , nes noriu pabandyti ryskinti namuose B&W juosteles. O koki fiksaza naudojat? koki patartumet pirkti? ir ko dar reikia? Ar butini matavimo indeliai? Juosteliu segtukai? Ar skalaujat su tuo Stop Bath ar su  vandenuko ir acto skiediniu? Nieko neismanau, ale idomu. Aciu pasisakiusioms.

imu, jei nori ir pažadi nesimuliuoti biggrin.gif turi skaipą?

fiksažą bet kokį gali pirkt, jis mažiausiai reikšmingas ryškinimo procese. aš šiuo metu naudoju ilfordo fiksažą, turiu fomapan fiksažo.

matavimo indeliai - kaip patogiau. aš nusipirkau virtuvinį indą skysčiui matuoti ir juo naudojuosi kelis metus. juostelių segtukai tikrai nebūtinas reikalas, tam puikiausiai tinka skalbinių segtukai. praplovinėju su paprastu šaltu vandeniu ir turiu tetenal priemonę, kuri apsaugo nuo nuosėdų susidarymo. kol jos neturėjau, lašindavau lašiuką fairy pačioje pabaigoje ir kišdavau po stiproka vandens srove; kai putos baigdavosi, džiaudavau juostą. dar turiu tokį nubrauktuką. kai pakabinu juostą džiūti, nubraukiu skystį nuo jos. tas pagreitina džiūvimo procesą ir apsaugo vėlgi nuo nuosėdų susidarymo. stiop vonios nenaudoju, tiesiog iš anksto būnu pasiruošusi fiksažą, išpylusi ryškalus kokius 5 kartus nuplaunu ritę su juosta ir kišu į fiksažą.

vienintele, gražu jb. nors man ir spalvot apatinka, tik langas trikdo. juodai baltoje išnaikinimas ir minimalizmas gerai atrodo smile.gif

Edeva, ai, nenusikalbėk smile.gif užkniso apie tą "ignoravimą" skaityt, tingisi ir komentuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 06 kovo 2013 - 11:08
VIENINTELE AS UZ J/B 4u.gif
Atsakyti
ačiū moteros nuraminot o tai kažkoks panikos priepolis užėjo, ką aš be jūsų daryčiau blush2.gif
o jei spalvotoj langa naikinti kuri tada gerensė smile.gif?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintelė: 06 kovo 2013 - 11:12
QUOTE(vienintelė @ 2013 03 06, 11:12)
ačiū moteros nuraminot o tai kažkoks panikos priepolis užėjo, ką aš be jūsų daryčiau blush2.gif
o jei spalvotoj langa naikinti kuri tada gerensė smile.gif?

Juodai balta geresne, geresne, geresne
Atsakyti
vienintele as irgi tik uz jb suteikia tokio mistiskumo mano keturiom akim labai grazi foto
Atsakyti