Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2013 03 05, 20:30)
Daviau užduotį (augalas ir šviesa) savo mokinėms, tai nutariau ir pati kažką pabandyti...

Pavasaris už lango

Labai grazu! ypac blikai. smile.gif
Atsakyti
Gotte, gražu!
Atsakyti
Gotte, labai gražu. wub.gif Pavasariu padvelkė. Kada pas mus jis ateis?
Atsakyti
Mergaites, pirmakart snd fotkinau su RAW, ka dabar toliau daryt? Kelt i kompa kaip iprastai ar ne? Atsidarys man toks formatas kompe? g.gif
Atsakyti
Daviau užduotį (augalas ir šviesa) savo mokinėms, tai nutariau ir pati kažką pabandyti...

Pavasaris už lango

labai gražu, kaip ir visi tavo darbai 4u.gif
Atsakyti
sbo jei turi koregavimo programa atidarys tarkim photoshopas tada patvarkysi ka reiks issUgosi jegp formatu
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 03 05, 02:22)
ačiū  4u.gif
Ryto žiūriniai: Andrea Hübner

labai patiko ax.gif

QUOTE(gotte @ 2013 03 05, 11:30)

Pavasaris už lango

kaip grazu wub.gif laukiu nesulaukiu jau pavasario...

pas mus tiek siandien prisnigo, kiek per visa ziema nesbuvo prisnige doh.gif
Atsakyti
Ačiū merginos, smagu, kad patiko. Gerai tie mokymai, pati judu į priekį kartu bandydama.

QUOTE(sbo @ 2013 03 05, 21:09)
Mergaites, pirmakart snd fotkinau su RAW, ka dabar toliau daryt? Kelt i kompa kaip iprastai ar ne? Atsidarys man toks formatas kompe? g.gif

Į kompą kelti kaip įprastai. Bent jau aš tai RAW failus peržiūriu ir atsirinkinėju per picasa. Vuniščia kažkada rekomendavo programėlę RAW failų peržiūrai, bet ji pasirodė labai lėta. Tai su Picasa man greičiau. Tik ji kažkaip užblankina tas peržiūrimas foto.

Na o po to, kai jau pasirenku, kurį failą noriu koreguoti, atsidarinėju jį fotošope. Pradžioje iššoksta RAW koregavimo langas. Ten kai sutaisau, ką noriu, spaudžiu OPEN ir toliau koreguoju jau pagrindiniame fotošopo lange.
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2013 03 05, 22:19)
sbo jei turi koregavimo programa atidarys tarkim photoshopas tada patvarkysi ka reiks issUgosi jegp formatu

Aciu Edeva 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(gotte @ 2013 03 05, 22:26)
Ačiū merginos, smagu, kad patiko. Gerai tie mokymai, pati judu į priekį kartu bandydama.
Į kompą kelti kaip įprastai. Bent jau aš tai RAW failus peržiūriu ir atsirinkinėju per picasa. Vuniščia kažkada rekomendavo programėlę RAW failų peržiūrai, bet ji pasirodė labai lėta. Tai su Picasa man greičiau. Tik ji kažkaip užblankina tas peržiūrimas foto.

Na o po to, kai jau pasirenku, kurį failą noriu koreguoti, atsidarinėju jį fotošope. Pradžioje iššoksta RAW koregavimo langas. Ten kai sutaisau, ką noriu, spaudžiu OPEN ir toliau koreguoju jau pagrindiniame fotošopo lange.

Picasa neturiu, bet Photoshopa turiu. Bandysiu tada.
O jei sukoreguoji pvz fotike, tai nebereik photoshope koreguoti? NOrs as kai nemoku koreguoti taisyklingai, tai gal geriau man net nebandyti kazka... unsure.gif
Atsakyti
as raw perziuriu per ps bridge nes bandziau ziuret per picasa ciut infarkto negavau kur dingo fokusai ir kokybe

o ka tu sukoreguoji fotike?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edeva: 05 kovo 2013 - 21:33
QUOTE(sbo @ 2013 03 05, 21:29)
Picasa neturiu, bet Photoshopa turiu. Bandysiu tada.
O jei sukoreguoji pvz fotike, tai nebereik photoshope koreguoti? NOrs as kai nemoku koreguoti taisyklingai, tai gal geriau man net nebandyti kazka... unsure.gif

Picasa nemokama yra, ją nesunku parsisiųsti ir susiinstaliuoti. Paskui neatidarinėju pačios picasos, bet spuadi ant RAW failo OPEN WITH...ir pasirenki Picasa. Peržiūri visas foto.

Viską bandyk pati, pasižiūrėk youtube filmukų, tik tokių būdu ir išmoksi - pati bandydama, žiūrėdama kas kaip veikia, kokį efektą priduoda. RAW failą nesunku koreguoti, nes pastumdai rodyklytes ir matai, ką jos daro 4u.gif

Kai jau būsi nevilty, rašyk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2013 03 05, 19:58)
Man patiko smile.gif

4u.gif

Pavasaris už lango

Labai labai grazu! wub.gif Spalvos labai grazios rolleyes.gif
Atsakyti