Aš jau bijau ir pagal tą receptą daryt muilą
849 alyv.al
57 bič.vašk.
170 ožkos pieno
170 dist.vanduo
113 Na OH
O PAGAL SKAIČIUOKLĘ:
NEGALIU SKAIČIUOT KAIP MERGAITĖS OŽKOS PIENAS ?NERANDU LENTELEI
mergaitės ar (Milk Fat,any bovine - ožkos piena žymėtis SoapCalc skaičiuokl.)?
čia pagal knyga:
849 alyv.al
57 bičių vašk.
170 ožk.pien.
170 distl.vanduo
113 NaOH
čia pagal skaičiuokle-ar gerai suskaičiavau ???????
Olive oil 849
beesway 57
Milk Fat,any bovine 170
distl.vand. 408
NaOH 139
Papildyta:
Sveikute jūs šaunuole,
Ui kaip man toli iki to
Labai gražu,tikras medutis
849 alyv.al
57 bičių vašk.
170 ožk.pien.
170 distl.vanduo
113 NaOH
čia pagal skaičiuokle-ar gerai suskaičiavau ???????
Olive oil 849
beesway 57
Milk Fat,any bovine 170
distl.vand. 408
NaOH 139
Papildyta:
QUOTE(Zosse @ 2013 05 10, 22:49)
Pasirodysiu su savo pirmu muilu, tiksliau skystu indų plovikliu pagal šitą video:
http://youtu.be/OLvbOasa2qw
Sojų, kokosų aliejai, KOH, karštas procesas, citrinų ir citrinžolių EA.
Čia į proceso pabaigą:
Čia jau suskystintas ir išpilstytas:
http://img-fotki.yan..._a76336d5_L.jpg
Primityvus, bet indams plauti liuks.
http://youtu.be/OLvbOasa2qw
Sojų, kokosų aliejai, KOH, karštas procesas, citrinų ir citrinžolių EA.
Čia į proceso pabaigą:
Čia jau suskystintas ir išpilstytas:
http://img-fotki.yan..._a76336d5_L.jpg
Primityvus, bet indams plauti liuks.
Sveikute jūs šaunuole,
Ui kaip man toli iki to
Labai gražu,tikras medutis
QUOTE(Dainyte @ 2013 07 06, 10:50)
Labas rytas
pagal knyga:
680 alyv.al
227 alyv.al
57 bičių vašk
283 distil.vand
142 NaOH
O pagal skaičiuokle SoapCalc:
372 dist.vand
123 NaOH
Tai jau pagal knyga baisu ir daryti o gal aš pati blogai apskaičiavau
Papildyta:
ui neparašiau čia su avokado aliejum 15gr skaičiuota
pagal knyga:
680 alyv.al
227 alyv.al
57 bičių vašk
283 distil.vand
142 NaOH
O pagal skaičiuokle SoapCalc:
372 dist.vand
123 NaOH
Tai jau pagal knyga baisu ir daryti o gal aš pati blogai apskaičiavau
Papildyta:
ui neparašiau čia su avokado aliejum 15gr skaičiuota
Taip jusu gera suskaiciuota. Jei emet pariebinima 5%, tai gaunasi H2O 372, o NaOH 123,633.
Kad knygoje netikslus receptai ir reikia persiskaiciuoti sarmo kieki jau ne karta mineta. Kaip matot sarmo kiekis ten gerokai didesnis, o vandens pamazinta. Jei darete pagal knygos recepta, tai del to ir trupa
Papildyta:
Ozkos pieno skaiciuokleje neskaiciuoju.
Jei norit galit sumazinti pariebinima, bet mano megstamiausias muilas yra su ozkos pienu. Pariebinimo jam nemazinu
QUOTE(goccia @ 2013 07 06, 15:40)
Taip jusu gera suskaiciuota. Jei emet pariebinima 5%, tai gaunasi H2O 372, o NaOH 123,633.
Kad knygoje netikslus receptai ir reikia persiskaiciuoti sarmo kieki jau ne karta mineta. Kaip matot sarmo kiekis ten gerokai didesnis, o vandens pamazinta. Jei darete pagal knygos recepta, tai del to ir trupa
Papildyta:
Jei norit galit sumazinti pariebinima, bet mano megstamiausias muilas yra su ozkos pienu. Pariebinimo jam nemazinu
Papildyta:
Sveikute gocia
Ačiū jums labai
labas
skaitau jau pora savaiciu apie muilus - skaitau ir studijuoju pirmasias temas
ir iskilo toks klausimas - caustic soda- NaOH. pas mus (ne lt) to caustic soda galima nusipirkt parduotuvej, ji skirta uzsikimsusiems vamdziams atkimst. grynumas raso 99%. net ir kai ebay ziurejau, arba caustic soda vamdziams, o net ir aprasyme kur skirta muilui, yra punktas kad tinka vamdziams. tai ar galiu bandyt muila is tos parduotuvines vamdziams skirtos, ar uzsisakinet is anglu caustic soda
aciu
skaitau jau pora savaiciu apie muilus - skaitau ir studijuoju pirmasias temas
ir iskilo toks klausimas - caustic soda- NaOH. pas mus (ne lt) to caustic soda galima nusipirkt parduotuvej, ji skirta uzsikimsusiems vamdziams atkimst. grynumas raso 99%. net ir kai ebay ziurejau, arba caustic soda vamdziams, o net ir aprasyme kur skirta muilui, yra punktas kad tinka vamdziams. tai ar galiu bandyt muila is tos parduotuvines vamdziams skirtos, ar uzsisakinet is anglu caustic soda
aciu
Labai patogiai atrodo muiliukai, perverti virvele
O ta virvute verti pjaustant muila, ar pilant i forma reiketu ja kaip nors itaisyti?
Su stora adata perverti, ar kaip kitaip?
O ta virvute verti pjaustant muila, ar pilant i forma reiketu ja kaip nors itaisyti?
Su stora adata perverti, ar kaip kitaip?
Sveikos, norejau paklausti o ka manote apie ta Vilniaus alieju su karotinu(85% rapsu ir 15% raudonuju palmiu) naudojima gaminant muilus? Kaip tuomet skaiciuoti kokios bus muilo savybes jei naudosiu ir alyvuogiu arba kokosu alieju? :s
muilo savybes tau parodys muilo skaiciuokle, priklausomai nuo alieju proporciju, o ta rapsu alieju su karotinu, turi pasiskaiciuoti pagal procentu. As nebandzius jo naudoti, jai darysi, butinai pasipasakok kaip sekesi
Pagaliau pakracius savo matematikos zinias supratau kaip apskaiciuoti ta santyki taciau vargu koks cia receptukas iseitu nes palmiu aliejaus santykis mazokas
bandyk ir ga iseis jai nori kazkuria tai dali muilo su tuo aliemum padazyti, tai bandyk pasiskaiciuoti panasiu parametru alieju kitai daliai atskira, as kazkada kazka panasaus maklinau
(tikuosi suprantamai cia privapaliojau
(tikuosi suprantamai cia privapaliojau
Nusprendziau as geriau nusipirkt palmiu alieju viena. O dar iskilo klausimas ar ricinu aliejus tinka tas is vaistines http://evaistine.cam...is-skystis-50ml ar ten kazkoks atskiras kosmetinis vien buna?