merginos labai reik jusu pagalbos, pradejau daryti muila, o pritruko man KOH galit padeti suskaiciuoti kiek reikia NOH as nemoku
receptukas:
kokosu al 40%-280g
kukuruzu al 30%-210g
saulegrazu al 30%-210g
vanduo 315g vandens dariau 45% kad butu skystesne pasta tai skalbiu neskiedus
KOH 150,45g o turiu118g
kiek man prideti NOH g kad sureaguotu aliejai visi riebumas 1%
aciu kas pagelbesit
QUOTE(kristinkag @ 2013 05 30, 19:25)
merginos labai reik jusu pagalbos, pradejau daryti muila, o pritruko man KOH galit padeti suskaiciuoti kiek reikia NOH as nemoku
receptukas:
kokosu al 40%-280g
kukuruzu al 30%-210g
saulegrazu al 30%-210g
vanduo 315g vandens dariau 45% kad butu skystesne pasta tai skalbiu neskiedus
KOH 150,45g o turiu118g
kiek man prideti NOH g kad sureaguotu aliejai visi riebumas 1%
aciu kas pagelbesit
Tik dabar pamačiau
Žinau, kad KOH reikia 5 kart daugiau negu Na OH, tai vietoj 32,5 g KOH reikės tik 6,5 g Na OH
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 06 01, 15:30)
Tik dabar pamačiau
Žinau, kad KOH reikia 5 kart daugiau negu Na OH, tai vietoj 32,5 g KOH reikės tik 6,5 g Na OH
Žinau, kad KOH reikia 5 kart daugiau negu Na OH, tai vietoj 32,5 g KOH reikės tik 6,5 g Na OH
aciu uz pagalba, o maisyti taip kaip skysta? Nes cia labiau skystas bus
Jei dar tik planuojates ir nesupilacius alieju, tai tiesiog sumazinkit alieju kiei ir gal nebereikes NaOh
QUOTE(kristinkag @ 2013 06 01, 18:25)
aciu uz pagalba, o maisyti taip kaip skysta? Nes cia labiau skystas bus
Tai kad nesiskiria gamyba, jei su NaOH karštuoju būdu virti, o čia ir kiekis NaOH labai mažas gal su KOH pėdsakas lėtas ir kitaip atrodo ( kietas labai)
Pagal proprociją gausis klasikinis kreminio muilo receptas ( kai NaOH būna iki 25%)
O gali taip buti kad labai greitai man susidare muilas is tu dvieju sarmu nors NaOH buvo labai mazai? As jo net neplakiau sarma sumaisiau su trecdaliu vandens, uzpyliau aliejus ir truputi pakaitinau kad kokosai istirptu ir palikau pastoveti vis pamaisydama, tai po keliu val man normaliai susimuilavo ir dar likusi kieki ipyliau nuo kefyro isrugu tai labai grazus baltas kremukas gavosi tirstas, nereikejo visai blenderio
QUOTE(kristinkag @ 2013 06 04, 08:52)
O gali taip buti kad labai greitai man susidare muilas is tu dvieju sarmu nors NaOH buvo labai mazai? As jo net neplakiau sarma sumaisiau su trecdaliu vandens, uzpyliau aliejus ir truputi pakaitinau kad kokosai istirptu ir palikau pastoveti vis pamaisydama, tai po keliu val man normaliai susimuilavo ir dar likusi kieki ipyliau nuo kefyro isrugu tai labai grazus baltas kremukas gavosi tirstas, nereikejo visai blenderio
Tai todėl, kad labai koncentruotas buvo šarmas (tik trečdalis vandens kiekio numatytam šarmo kiekiui), jei skaičiuotum su tokiu vandens kiekiu, kalkuliatoriuj užsidegtų raudonas šauktukas - per didelė šarmo koncentracija
Su šarmu atsargiai reikia elgtis, dažnai maišau su puse skysčio kiekio ( kita dalis - šaldytas kokosų pienas, bet jį irgi įmaišau iki sujungimo su aliejais), tai pradinis šarmo tirpalas nepaprastai stiprus išeina
Ir dar kažką keistai darai - aliejus šildai sumaišius su šarmu? Gali netolygiai šarmas pasiskirstyti.
Manau, kad darai daug nusižengimų technologijoje, taigi ir rezultatas nenuspėjamas
Pagal technologiją aliejai ir šarmo tirpalas turi būti vienodos temperatūros, kieti sviestai iš anksto ištirpdyti, o šarmo tirpalas paruoštas su visu paskaičiuotu skysčiu, gal kelis % galima pasilikti kokiems aktyvams tirpinti, bet į muilą juos įmaišome su viršriebiu, o ne su vandeniu paprastai.
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 06 04, 19:02)
Tai todėl, kad labai koncentruotas buvo šarmas (tik trečdalis vandens kiekio numatytam šarmo kiekiui), jei skaičiuotum su tokiu vandens kiekiu, kalkuliatoriuj užsidegtų raudonas šauktukas - per didelė šarmo koncentracija
Su šarmu atsargiai reikia elgtis, dažnai maišau su puse skysčio kiekio ( kita dalis - šaldytas kokosų pienas, bet jį irgi įmaišau iki sujungimo su aliejais), tai pradinis šarmo tirpalas nepaprastai stiprus išeina
Ir dar kažką keistai darai - aliejus šildai sumaišius su šarmu? Gali netolygiai šarmas pasiskirstyti.
Manau, kad darai daug nusižengimų technologijoje, taigi ir rezultatas nenuspėjamas
Pagal technologiją aliejai ir šarmo tirpalas turi būti vienodos temperatūros, kieti sviestai iš anksto ištirpdyti, o šarmo tirpalas paruoštas su visu paskaičiuotu skysčiu, gal kelis % galima pasilikti kokiems aktyvams tirpinti, bet į muilą juos įmaišome su viršriebiu, o ne su vandeniu paprastai.
Su šarmu atsargiai reikia elgtis, dažnai maišau su puse skysčio kiekio ( kita dalis - šaldytas kokosų pienas, bet jį irgi įmaišau iki sujungimo su aliejais), tai pradinis šarmo tirpalas nepaprastai stiprus išeina
Ir dar kažką keistai darai - aliejus šildai sumaišius su šarmu? Gali netolygiai šarmas pasiskirstyti.
Manau, kad darai daug nusižengimų technologijoje, taigi ir rezultatas nenuspėjamas
Pagal technologiją aliejai ir šarmo tirpalas turi būti vienodos temperatūros, kieti sviestai iš anksto ištirpdyti, o šarmo tirpalas paruoštas su visu paskaičiuotu skysčiu, gal kelis % galima pasilikti kokiems aktyvams tirpinti, bet į muilą juos įmaišome su viršriebiu, o ne su vandeniu paprastai.
Aciu uz paprotinima, jau senokai dariau ir subalamutino mane sarmo trukumasb bet ploviausi rankas tai negrauzia, skiedziau truputi tai is vakaro mase buvo tirsta o ryte suskystejo atsiskiria sluksniai gal vanduo nezinau reiks vis suplakti pries naudojant. Dariau indam ir skalbimui tai gal nera tai labai baisu
Mergaitės turiu klausimuką,ar galima perlydyti muilą,jei nepavykęs išėjo?
Nesuprantu ką ne taip dariau? Bet žinau tikrai kad klydau gal per ilgai laikiau?gal reikėjo mažiau valandų laikyti ir skubėt pjaustyt.
tiesiog trupiniais trupo muilas,jau buvo stipriai sukietėjęs,arba reikėjo šį muilą į formeles pilstyt
Patarkit mergaitės
O aš dar pasitikėjau knygos receptu nes bandžiau Kastilijo muilą
tik šiek tiek pakeičiau(tai eterinius)
bet tikrai dar pasitikslinau palikti 24valandom o jis jau buvo man kietas:( ir trupo.
tai manau kad šis receptas tik į formas buvo tinkamas .....
680 alyvuogių al
227 alyvpalmių al
57 bičių vaško
1valg.šaukštas avokado
ką daryti?
Papildyta:
]štai tas muilas [/URL]
] [/URL]
Nesuprantu ką ne taip dariau? Bet žinau tikrai kad klydau gal per ilgai laikiau?gal reikėjo mažiau valandų laikyti ir skubėt pjaustyt.
tiesiog trupiniais trupo muilas,jau buvo stipriai sukietėjęs,arba reikėjo šį muilą į formeles pilstyt
Patarkit mergaitės
O aš dar pasitikėjau knygos receptu nes bandžiau Kastilijo muilą
tik šiek tiek pakeičiau(tai eterinius)
bet tikrai dar pasitikslinau palikti 24valandom o jis jau buvo man kietas:( ir trupo.
tai manau kad šis receptas tik į formas buvo tinkamas .....
680 alyvuogių al
227 alyvpalmių al
57 bičių vaško
1valg.šaukštas avokado
ką daryti?
Papildyta:
]štai tas muilas [/URL]
] [/URL]
Koks sarmo kiekis?
Daznai trupa, kai sarmo per daug
Beje tikram kastilijos muilui is riebalu imama tik alyvuogiu aliejus
Daznai trupa, kai sarmo per daug
Beje tikram kastilijos muilui is riebalu imama tik alyvuogiu aliejus
Labas rytas
pagal knyga:
680 alyv.al
227 alyv.al
57 bičių vašk
283 distil.vand
142 NaOH
O pagal skaičiuokle SoapCalc:
372 dist.vand
123 NaOH
Tai jau pagal knyga baisu ir daryti o gal aš pati blogai apskaičiavau
Papildyta:
ui neparašiau čia su avokado aliejum 15gr skaičiuota
pagal knyga:
680 alyv.al
227 alyv.al
57 bičių vašk
283 distil.vand
142 NaOH
O pagal skaičiuokle SoapCalc:
372 dist.vand
123 NaOH
Tai jau pagal knyga baisu ir daryti o gal aš pati blogai apskaičiavau
Papildyta:
QUOTE(Dainyte @ 2013 07 06, 11:47)
Labas rytas
pagal knyga:
680 alyv.al
227 alyv.al
57 bičių vašk
283 distil.vand
142 NaOH
O pagal skaičiuokle SoapCalc:
372 dist.vand
123 NaOH
Tai jau pagal knyga baisu ir daryti o gal aš pati blogai apskaičiavau
pagal knyga:
680 alyv.al
227 alyv.al
57 bičių vašk
283 distil.vand
142 NaOH
O pagal skaičiuokle SoapCalc:
372 dist.vand
123 NaOH
Tai jau pagal knyga baisu ir daryti o gal aš pati blogai apskaičiavau
ui neparašiau čia su avokado aliejum 15gr skaičiuota