Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIII d.

QUOTE(goccia @ 2013 04 09, 09:51)
  Tas kas parduoda jau daug praktikos turi.
Kiek muilui reikia subresti ir kada  galima pjaustyti nuo  sudeties priklauso 4u.gif  Darysit kastilija reikes kelias dienas laukt iki pjaustymo.  Kuo daugiau kietuju alieju  ir sviestu buvo recepte tuo greiciau jusu muilas bus pasiruoses pjaustymui mirksiukas.gif

Labas rytas mergaitės 4u.gif

goccia 4u.gif taip,tas tiesa ir tai puikiai suprantu,mokysiuos ir eisiu pirmyn biggrin.gif blush2.gif

Ačiū už patarimukus jie labai man svarbūs ir reikalingi.

Rima 44 4u.gif (muiliukas bręsta ir tikrai keičiasi,vakar vėl žiūrėjau,paviršius gražėja ax.gif

friends.gif oro_buckis.gif Ačiū už patarimus mergaitės 4u.gif
Atsakyti
Kažin kas gautusi iš to recepto g.gif bet jis mano galvoje vis painiojasi biggrin.gif
Alyvuogių al -150
Palmių al-145
saulėgražų al-65
ricinos al-85
kokoso al-195
kakavos sv-65
taukmedžio sv-65
vietoj vandens distil. sultys naud. g.gif ax.gif
Atsakyti
Pasirodysiu su savo pirmu muilu, tiksliau skystu indų plovikliu pagal šitą video:
http://youtu.be/OLvbOasa2qw
Sojų, kokosų aliejai, KOH, karštas procesas, citrinų ir citrinžolių EA.
Čia į proceso pabaigą:
user posted image
Čia jau suskystintas ir išpilstytas:
user posted image
Primityvus, bet indams plauti liuks. smile.gif
Atsakyti
Sveika prisijungus prie muilo virejeliu 4u.gif
Graziai atrodo jusu indu ploviklis. Kaip medus smile.gif
Atsakyti
Mergaitės, gal galit paprotinti - noriu į muilą įdėti CA, ale jo skaičiuoklėje nėra. g.gif Ar aš nematau jo? Ar tiesiog jis papildomai priskaičiuojamas, netraukiant jo į skaičiuoklę?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asta_pasta_prakasta: 24 gegužės 2013 - 14:39
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2013 05 24, 15:26)
Mergaitės, gal galit paprotinti - noriu į muilą įdėti CA, ale jo skaičiuoklėje nėra.  g.gif  Ar aš nematau jo? Ar tiesiog jis papildomai priskaičiuojamas, netraukiant jo į skaičiuoklę?

Aš neskičiuoju, kaip ir, tarkim, ožkos pieno. Stearino rūgštis skaičiuoklėje yra, lanolinas, tai juos suskaičiuoju 4u.gif
Atsakyti
mergaites gal galite pasakyti kokiose parduotuvese galima isigyti Muilo bazes (ne internetu) ? Dekui labai 4u.gif
Atsakyti
Cia mes is sarmo ir riebalu muiliukus darome. 4u.gif Tai del bazes nelabai jums padesime. Bet vilniuje berods esu macius, kad ekogijoje yra. Pas juos galima ne tik internetu pirkti.
Atsakyti
As cia su tokiu klausimeliu ax.gif
is mamos parsinesiau 99.5% alijosiaus sulciu, gerti neimanoma doh.gif sakau gal i muila iseitu alijosiaus priderinti? tie 0.5% tai citrinos rugstis, ksantano derva ir natrio benzoatas g.gif
Atsakyti
Mergytes, visai pasimeciau, ieskau kuo suprantamesnes info apie muilo skaiciuokle, bet niekaip vis tiek nesuprantu kaip ja naudotis??? doh.gif
Surasau visus aliejus kuriuos ketinu naudoti ir kaip man parasyti kiek gramu desiu kiekvieno aliejaus? ok, jei tai alyvu aliejus ar koks kokosu - jie paprastai didesniais kiekiais dedasi, bet vis tiek reikia proporcijas kazkokias zinoti, o is kur? Ir pvz kaip eterinio aliejaus lasus paversti gramais jei tiktai kokie 5 lasai lasinasi? Buciau labai dekinga jei pagelbetumet tokiai nesusipratelei naujokei blush2.gif
Beje, vakar jau sumaisiau pirmaji savo muiliuka su sarmu, bet receptuka biski pakoregavau pagal save ir jauciu netaip kazka padariau, nes siandien jau turejau supjaustyti muila, bet jis man dar nelabai sustengo, katik pabandziau pjaustyti, nes raso, kad po 24 val, bet viiska kose ir tik sugadinau blink.gif g.gif net nzn ar dar laukti ar jau galiu verst i siuksline?.. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ArbuZzziuke: 28 gegužės 2013 - 17:30
ArbuZzziuke pirmam temos puslapi paziurekit yra parasyta kaip naudotis skaiciuokle, kas ka reiskia 4u.gif
Aliejus rasykites procentais, o gramais jums skaiciuokle paskaiciuos wink.gif
Eteriniu alieju i muila gaminant su sarmu tikrai ne keli lasai lasinasi. I muila is 1kg alieju, tikrai pilama 20-30ml.
Kaip greitai galesit pjaustyti muila priklauso nuo sudeties. Buna tokiu kur po keliu valandu reikia pjaustyti, buna kad po keliu dienu. Jei kazka keitet jau gatavam recepte, tai butinai reikejo persiskaiciuoti sarmo kieki 4u.gif
Jei tik pradedat dometis nuosirdus patarimas perskaitykit senas temas, i daug klausimu rasit atsakymus 4u.gif

krisle159 galit bandyti naudoti. As esu dejusi sauso alijosiaus ekstrakto. Ksantanas neturetu dideliu bedu pridaryti, gal truputi greiciau tirstetu nei iprastai.
Atsakyti
[quote=goccia,2013 05 28, 20:37]
Vai kaip aciu thumbup.gif
bandysim makaluot smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krisle159: 28 gegužės 2013 - 19:55