Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIII d.

QUOTE(Saulė/Guoda @ 2014 02 14, 20:09)
Muilo savybės  priklauso ...............

Klaida: smulki Himalajų, 50 proc. aliejų svorio
Atsakyti
o as galvojau kad vienintele savo sesei neyrodau kad mano muiliukai geriau nei duso zele lotuliukas.gif bet dideliu pastangu deka, ir primygtinai ysiulius kelis muiliukus, man pasiseke mirksiukas.gif po tu keliu muiliuku (kai baigesi) man skambino ir liepe skubiai vest muilo, nes nusiprausus su duso zele, negali nustoti kasiusis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(krisle159 @ 2014 02 17, 12:41)
o as galvojau kad vienintele savo sesei neyrodau kad mano muiliukai geriau nei duso zele  lotuliukas.gif  bet dideliu pastangu deka, ir primygtinai ysiulius kelis muiliukus, man pasiseke  mirksiukas.gif  po tu keliu muiliuku (kai baigesi) man skambino ir liepe skubiai vest muilo, nes nusiprausus su duso zele, negali nustoti kasiusis  lotuliukas.gif

Geriau vėliau, negu niekad. Svarbu, kad pajuto skirtumą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaprizinga. @ 2014 02 17, 13:15)
Geriau vėliau, negu niekad. Svarbu, kad pajuto skirtumą  ax.gif

Aš tai teisybę pasakius, skirtumo tikrai nejaučiu, nes man tiek dušo želės, tiek muilai sėkmingai sausina odą (kad ir kiek ten visko būtų prikrauta).. Aš džiaugiuosi naudodama savo muilą tik dėl to,kad pati jį padariau, o ar jis geresnis, ar ne kad ir už tą pačią dušo želę - tikrai negaliu garantuoti g.gif

Man pats pačiausias dalykas yra prausimasis su eteriniais wub.gif
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2014 02 17, 14:43)
Man pats pačiausias dalykas yra prausimasis su eteriniais  wub.gif

Kokius mišinius ir kaip naudoji?
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2014 02 17, 15:20)
Kokius mišinius ir kaip naudoji?

Aš mėgstu levandų, jį naudoju tiesiai ant odos - 10 lašų viršutinei, 10 apatinei kūno daliai. Dar kartais įlašinu 1-2 papildomus apelsinų, laurų ar bosvelijų ea lašus, bet pagrinde su levandom prausiuosi.
Esu maišius ir aliejinius mišinius, bet man nelabai pritiko..Gal reiks iš naujo kokių mišinukų užsimaišyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2014 02 17, 15:26)
Aš mėgstu levandų, jį naudoju tiesiai ant odos - 10 lašų viršutinei, 10 apatinei kūno daliai. Dar kartais įlašinu 1-2 papildomus apelsinų, laurų ar bosvelijų ea lašus, bet pagrinde su levandom prausiuosi.
Esu maišius ir aliejinius mišinius, bet man nelabai pritiko..Gal reiks iš naujo kokių mišinukų užsimaišyt  blush2.gif

Aš taip pat naudoju eterinių mišinius( be jokių bazinių al.), padarytus pagal KN meridianų ir čakrų mišinukus ( maždaug). Žiemą labai patinka citrusiniai su keliais lašais kardamono, muskato ir imbiero. O kaip tepiesi - ant šlapio kūno jau nusprausi ar kaip kitaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 17 vasario 2014 - 14:49
Aš tai mainau.Tai su eteriniais, tai baziniai+eteriniai, prausiuosi. Kartą besiprausdama su eteriniais esu apsideginusi. Eterinis buvo Kv. Šalavijų (prieš tai nekart buvau jį naudojus). Manau, kad tam įtakos turėjo išgertas antibiotikų kursas.
Saule, Guoda, o jūs meridianų ir čiakrų mišinukus naudojat atskirai kiekvienai čiakrai vis kitokį mišinuką ar vienu metų visam kūnui naudojat tą patį mišinuką?

Taip pat norėjau paklausti ar verta savo gamybos hidroliatus naudoti muilų gamyboje? Ar pastebėjote skirtumą tarp vandens ir hidroliatų panaudojimo galutiniam muilų rezultatui?
Atsakyti
QUOTE(redazuka @ 2014 02 17, 21:46)
Aš tai mainau.Tai su eteriniais, tai baziniai+eteriniai, prausiuosi. Kartą besiprausdama su eteriniais esu apsideginusi. Eterinis buvo Kv. Šalavijų (prieš tai nekart buvau jį naudojus). Manau, kad tam įtakos turėjo išgertas antibiotikų kursas.
Saule, Guoda, o jūs meridianų ir čiakrų mišinukus naudojat atskirai kiekvienai čiakrai vis kitokį mišinuką ar vienu metų visam kūnui naudojat tą patį mišinuką?

Taip pat norėjau paklausti ar verta savo gamybos hidroliatus naudoti muilų gamyboje? Ar pastebėjote  skirtumą tarp vandens ir hidroliatų panaudojimo galutiniam muilų rezultatui?

Man muilas tikrai geresnis su specifiniais hidrolatais - su liepų tualetinis, šampūninis - su dilgėlių ( tamsiems plaukams), ramunėlių ir medetkų - šviesiems. Naudodama kitus nepajutau skirtumo, bet naudoju, nes daug prisigaminu biggrin.gif
Gal apie EA mišnius reikia kalbėti kitoj temoj? darau tik a'la meridianų/čakrų.
Nusideginus buvau su rozmarino ea, šalavijų ir dašių, raudonėlių dar gali būti stiprūs odai; su citrusiniais nepasitaikė, naudoju dažniausiai iš apelsinų, mandarinų, citrinų, citronų sulčių , greifrutų be furukomarinų. Darausi tik vieną mšinuką, tiesa ne mažą kiekį ( 10-20 ml), bet kas kart šiek tiek kitokį
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 17 vasario 2014 - 22:08
Ačiū 4u.gif

Iki šiol dažydama muilus naudodavau lengviau prieinamus priedus, kakava, chlorella (maisto papildų turėjau), cinamoną, degutą (ne del spalvos žinoma naudojau).

Dabar parūpo išbandyti AZ mineralinius oksidus. Sakykit mergaitės ar skirtingos spalvos pvz:. raudona ir mėlyna vienodai stipriai dažo ir kiek pvz reikėtų mėlyno oksido, kad uždažytų 500 g. muilo, kad gautusi žydra (bet neperdaug blanki žydra) spalva.
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2014 02 17, 15:37)
Aš taip pat naudoju eterinių mišinius( be jokių bazinių al.), padarytus pagal KN meridianų ir čakrų mišinukus ( maždaug). Žiemą labai patinka citrusiniai su keliais lašais kardamono, muskato ir imbiero. O kaip tepiesi - ant šlapio kūno jau nusprausi ar kaip kitaip?

Imbiero turiu, bet niekad nebandžiau..reikės pasidaryti ir man mišinukus prausimuisi, bus proga papildyti eterinių lentynėlę muskatu ir kardamonu:)
O prausiuosi tai paprastai, pastoviu po dušu, išjungiu vandenį ir prausiuosi su eteriniais. Minutę kitą pasimasažuoju ir psio. Ir tada rengiuosi - nebepaleidžiu vandens daugiau.
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2014 02 18, 09:20)
Imbiero turiu, bet niekad nebandžiau..reikės pasidaryti ir man mišinukus prausimuisi, bus proga papildyti eterinių lentynėlę muskatu ir kardamonu:)
O prausiuosi tai paprastai, pastoviu po dušu, išjungiu vandenį ir prausiuosi su eteriniais. Minutę kitą pasimasažuoju ir psio. Ir tada rengiuosi - nebepaleidžiu vandens daugiau.

Dalinai naudoju muilą - pradžioj pėdas, kūno prakaituojančias vietas pamuilinu su savo druskos muilu ( ten viršriebis apie 18 proc. išeina, tai nesausina), nusiplaunu muilą muilą, tada eteriniai, kartais pasimasažavusi su EA po kelių min. persipilu vandeniu.
Atsakyti