Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIII d.

QUOTE(redazuka @ 2014 02 12, 02:41)
Mergaitės, šiuo metu AZ paskelbė naujas nuolaidas. Jose yra nukainuoti du kvapukai: Alyvų ir Vanilės. Gal kas nors bandėt šiuos kvapukus? Ar jie intensyvūs? Nes kai kurie AZ aromatiniai kvapai labai intensyvūs kaip "Coton", o kiti vos juntami kaip "Zen".
Man muilams reikia,kad ilgam išliktų,  todėl čia ir klausiu. Gal kas galit aptarti ir neakcijinius AZ aromatinius kvapus.

Labas:) turiu vanilės. Šiaip kvapas superinis, bet ar muile laikytųsi, tai bijau pameluot - manau, kad nemažai jo reikėtų. g.gif
Atsakyti
QUOTE(redazuka @ 2014 02 12, 02:41)
Alyvų ir Vanilės. Gal kas nors bandėt šiuos kvapukus? Ar jie intensyvūs?
Man muilams reikia,kad ilgam išliktų,  todėl čia ir klausiu. Gal kas galit aptarti ir neakcijinius AZ aromatinius kvapus.

Abu kvapai pakankamai intensyvūs, ypač alyvų, kaip muile - nebandžiau, muilus dažniausiai bekvapius verdu smile.gif
Dar pakalnučių įdomus kvapas, mirtų uogų(Bilberry BIO), visai nieko Fairy Muguet, Amber Treasure( toks sunkokas, bazinė nata ), patinka kaštainių, karamelės, kriaušių , bet jie švelnūs, muilui netiks.
Nepatinka braškių ir žemuogių - kažkokie cheminiai, aštrūs, visai nepanašūs į uogas. nesužavėjo ir kiti vaisiniai, nors merginos gyrė melioną, ananasą, laimą. Turi jie kažkokią graužiančią gaidelę, bet gal muile ji neisjaustų.
Iš naujų: baby doll - visai nesijaučia bus kaip zen, musk provense geras, bet nestiprus, taip pat ir rožių.
Dar vaikams laba patinka doucer milky kvapas, sako - kaip ledų.
Summer nepatiko , tai kitų gėlių imitacijų ir nebandžiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 12 vasario 2014 - 10:42
QUOTE(Saulė/Žuoda @ 2014 02 12, 11:39)
Abu kvapai pakankamai intensyvūs, ypač alyvų, kaip muile - nebandžiau, muilus dažniausiai bekvapius verdu  smile.gif
Dar pakalnučių įdomus kvapas, mirtų uogų(Bilberry BIO), visai nieko Fairy Muguet, Amber Treasure( toks sunkokas, bazinė nata ), patinka kaštainių, karamelės, kriaušių , bet jie švelnūs, muilui netiks.
Nepatinka braškių ir žemuogių - kažkokie cheminiai, aštrūs, visai nepanašūs į uogas. nesužavėjo ir kiti vaisiniai, nors merginos gyrė melioną, ananasą, laimą. Turi jie kažkokią graužiančią gaidelę, bet gal muile ji  neisjaustų.
Iš naujų:  baby doll  - visai nesijaučia bus kaip zen, musk provense geras, bet nestiprus, taip pat ir rožių.
Dar vaikams laba patinka doucer milky kvapas, sako - kaip ledų.
Summer nepatiko , tai kitų gėlių imitacijų ir nebandžiau.

Aš svaigstu dėl amber kvapo, bet kad jį jausčiau kokiam kreme, lūpų balzame ar pienelyje - reikia nesuvokiamai didelės proporcijos. Jau nekalbu apie muilą.
Žemuogių man kažoks tragiškas kvapas, du metus niekaip negaliu sunaudot - kažkoks tikrai sintetinis, nemalonus kvapas. Melionas man per daug ryškus, net gaminiuose man jis toks šleikštulį keliantis. Karamelės lygiai taip pat bjauriai saldus. Na bet čia gi skonio reikalas.
Visai kas kita yra doucer milky - tikrai toks ledų kvapas, bet man jis visai neintensyvus, kaip ir amberis..Gaminiuose nieko nejaučiu.
O šiaip tai man pats pačiausias yra kavos (berods dabar cappuccino vadinasi). Nerealus:)
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2014 02 12, 11:50)
... Karamelės lygiai taip pat bjauriai saldus. Na bet čia gi skonio reikalas.
O šiaip tai man pats pačiausias yra kavos (berods dabar cappuccino vadinasi). Nerealus:)

Net pauosčiau paskaičiusi tongue.gif
Vienas tikrai nelabai koks, bet aš "solo" niekur nenaudoju, dabar neprisimenu derinio , bet lašinau sušvelninimui kažkurio aliejaus kvapo ir buvo neblogai.
Kavos nebandžiau. kai naudoju kepintos kavos sviestą, ir taip labai kava jaučiasi, o kitais atvejais kosmetikoje kavos kvapas man neprigijo.
Atsakyti
Ačiū mergaites, dabar jau daug aiškiau.
Aš savo muilų taip pat nekvepinu, bet dovanujimui, tai baisiai visi nori, kad kvepėtų. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(redazuka @ 2014 02 12, 23:30)
Ačiū mergaites, dabar jau daug aiškiau.
Aš savo muilų taip pat nekvepinu, bet dovanujimui, tai baisiai visi nori, kad kvepėtų. lotuliukas.gif

Na tikrai, ir manęs "apdovanotieji" klausia, kodėl nekvepia, o dar ir dėl spalvos - buvo su pienu truputį gelsvas, tai turėjau užgarantuoti, kad ne ūkiškas ir dar dovanoti tikro ūkiško, kuris mano labai labai baltas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 12 vasario 2014 - 23:41
Su tais dovanojimais, tai tikrai doh.gif turi butinai kvepeti ir ne truputi doh.gif O mano mama ir sesuo dar visad sako, kad su aromatiniais labiau kvepia. Man tai ne is tolo taip nera.
Mano sesers zodziai "mes tokie, kad mums reikia bent truputi chemijos"... O bekvapi, tai tikrai ukisku vadina, nors ten gali buti ir super puper muilas.

Su tuo alyviniu as labai senai esu mamai darius, kvapas nestiprus muile buvo, bet laikesi gan ilgai.
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2014 02 13, 14:48)
Su tais dovanojimais, tai tikrai  doh.gif turi butinai kvepeti ir ne truputi doh.gif O mano mama ir sesuo dar visad sako, kad su aromatiniais labiau kvepia. Man tai ne is tolo taip nera.
Mano sesers zodziai "mes tokie, kad mums reikia bent truputi chemijos"... O bekvapi, tai tikrai ukisku vadina, nors ten gali buti ir super puper muilas.

Su tuo alyviniu as labai senai esu mamai darius, kvapas nestiprus muile buvo, bet laikesi gan ilgai.

Tai čia dar nieko - mano sesė iš viso mandra kaip nežinau kas, neduok dieve pajaus kokį žolės kvapą, tai taip ir prastovės kremas pusmetį, kol pelėsis neįsimes.. doh.gif po paskutinio tokio bajerio nieko jai nebedarau. Jei žmogus nevertina, tai tegu naudoja lorealius ir mėgaujasi kvapu sad.gif

Muilas irgi pastoviai netinka, nes nekvepia kaip palmolivai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
O kas ten per kvapai, apie kuriuos čia kalbat? Ar jie natūralūs? Kuom skiriasi nuo maistinių kvapų? smile.gif
Atsakyti
Prieš porą savaičių dariau pirmąsias dvi partijas druskinių muiliukų. Į vieną partiją dėjau 50% jūros druskos smulkios, į kitą partiją 75% 1kg muilo. Nelabai numanau kokios konsistencijos turėtų būti tas muiliukas dabar (po dviejų savaičių) ir koks jis turės būti, kai jau bus galima naudoti pilnai??? Ar toks sviesto konsistencijos ir matosi druska, ar toks sausas, trupantis... g.gif Pabandžiau vieną tokią nuopjovą ne storą to muiliuko ir lengvai perlaužiau... Pakišau po kranu paplauti rankų, tai muilina gerai ir nesutrupėjo..
Gal galit kuri pasidalinti patirtimi darant tokius muiliukus?
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2014 02 13, 16:03)
Tai čia dar nieko - mano sesė iš viso mandra kaip nežinau kas, neduok dieve pajaus kokį žolės kvapą, tai taip ir prastovės kremas pusmetį, kol pelėsis neįsimes..  doh.gif  po paskutinio tokio bajerio nieko jai nebedarau. Jei žmogus nevertina, tai tegu naudoja lorealius ir mėgaujasi kvapu sad.gif

Muilas irgi pastoviai netinka, nes nekvepia kaip palmolivai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Neimkit i galva,jei paprotinot ir nesupranta,tai niekas nepades.
As irgi visus aplink protinu,ale pazvengia ir tiek. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sarada @ 2014 02 14, 15:41)
Prieš porą savaičių dariau pirmąsias dvi partijas druskinių muiliukų. Į vieną partiją dėjau 50% jūros druskos smulkios, į kitą partiją 75% 1kg muilo. Nelabai numanau kokios konsistencijos turėtų būti tas muiliukas dabar (po dviejų savaičių) ir koks jis turės būti, kai jau bus galima naudoti pilnai??? Ar toks sviesto konsistencijos ir matosi druska, ar toks sausas, trupantis...  g.gif Pabandžiau vieną tokią nuopjovą ne storą to muiliuko ir lengvai perlaužiau... Pakišau po kranu paplauti rankų, tai muilina gerai ir nesutrupėjo..
Gal galit kuri pasidalinti patirtimi darant tokius muiliukus?

Muilo savybės priklauso nuo aliejų sudėties ir teisingai įvykusios saponifikacijos. Druska tik užpildas, rekacijoje nedalyvauja. Laikyti reikia iki naudojimo reikia tiek, kiek priklauso pagal technologiją ( šaltuoju būdu - ne mažiau 1 mėn., karštuoju - po savaitės, jei šaltuoju be gelio - po 6-8 savaičių).
Su druska muilai būna trupantys, juos pjaustyti reika labai greit, kai tik atvėsta, dar šiltus, nes paskui išeis tik laužyti kaip parmezano sūrį.
Aš duše jau keli metai naudoju tik savo gamybos muilą su druska, vamdeninės dalies pusė - kokoso grietinėlė, druska - smulki Himalajų, 500proc. aliejų svorio, bendras viršriebis 10 proc. ( su grietinėke bus dar didesnis)
Papildyta:
QUOTE(Kaprizinga. @ 2014 02 13, 15:04)
O kas ten per kvapai, apie kuriuos čia kalbat? Ar jie natūralūs? Kuom skiriasi nuo maistinių kvapų?  smile.gif

Kalbėjom apie aromatus iš Aroma zone parduotuvės, jie skirti kosmetikai. Su maistiniais neteko susidurti, nieko negaliu pakomentuoti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 14 vasario 2014 - 19:39