Labas visoms Iškilo klausimas, gal kuri pagelbės. Apsiskaičiavus receptą su SoapCalc peržiūrinėjau ar įtelpa muiliukas į rekomenduojamus "rėmus" putojimas, kietumas ir pan. ir pastebejau, kad Cleansing rekomenduojama 12-22, o man gaunasi 26. Kažin, ar čia nieko blogo?
QUOTE(Kaprizinga. @ 2014 02 04, 17:15)
Labas visoms Iškilo klausimas, gal kuri pagelbės. Apsiskaičiavus receptą su SoapCalc peržiūrinėjau ar įtelpa muiliukas į rekomenduojamus "rėmus" putojimas, kietumas ir pan. ir pastebejau, kad Cleansing rekomenduojama 12-22, o man gaunasi 26. Kažin, ar čia nieko blogo?
Tikriausiai daug kokoso numatei
Priklauso nuo odos - daug kam sausina (nuplauna lipidinį sluoksnį), bet šampūniniams turėtų tikti ( pas mane būna iki 30) , ūkiškiems - dar daugiau - iki 36.
Tualetiniams arba vaikų nerekomenduočiau
Tiesiog dalį kokoso pakeisk palmių ar kitais al.
Sveikos, pasiskaičiau apie citratus ir pagalvojau, gal kas žinote kaip pasidaryti laktatus? Ta prasme, kokiom proporcijomis imti pieno rūgštį su natrio hidroksidu, kad viskas sureaguotų ir kas ten dar gaunasi kaip šalutinis produktas? Vanduo ar dar kažkas? Jei vanduo, tai turbūt užtektų išgarinti? Ir ar gautas natrio laktatas tiktų, pvz. kosmetikos gamyboje, muilams?
Merginos kur perkat pemzos miltelius (pudra), maciau tik ellmuilas. Gal dar zinot kur butu galima pirkti?
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2014 02 04, 21:43)
Tikriausiai daug kokoso numatei
Priklauso nuo odos - daug kam sausina (nuplauna lipidinį sluoksnį), bet šampūniniams turėtų tikti ( pas mane būna iki 30) , ūkiškiems - dar daugiau - iki 36.
O kokį aliejų patartumėt putojimui padidinti be kokosų,ricinos ir palmių? Kad didintų putojimą,bet neišliptų iš valymo rėmų?
Beje,gal kas bandė vanilės et. aliejų muile? Įdomu,ar labai saldus kvapas gaunasi
Sveikos.
Man idomu kokie atsiliepimai apie aktyvuotos anglies muilus?
Bandet ar gaminot,kiek ko dejot,kaip naudojasi...
Man jis atrodo fantastiskai,is pradziu juoda dantu pasta,dabar juodas muilas.xD
QUOTE(buda @ 2014 02 07, 13:09)
Sveikos.
O ką anglis duoda muilui be spalvos?
Papildyta:
QUOTE(Kaprizinga. @ 2014 02 06, 22:08)
O kokį aliejų patartumėt putojimui padidinti be kokosų,ricinos ir palmių? Kad didintų putojimą,bet neišliptų iš valymo rėmų?
Beje,gal kas bandė vanilės et. aliejų muile? Įdomu,ar labai saldus kvapas gaunasi
Tai kad valymą tik kokosas ir atalių ( babasu) turi didelį, kiti - beveik 0.
peržiūrėk Soap calc, priei kiekvieno aliejaus yra jo skaičiukai/ rodikliai ir iškart pamatysi
Kiek teko skaityti,teigiama,jog anglis duoda valomaji efekta.Na,panasiai kaip geriamasis angliukas,tik is isores.Muilai su ja rekomenduojami problematiskai,linkusiai i acne odai.
Kaip yra is tiesu - sunku pasakyti.Dantu pastoje tai anglis geras abrazyvas.
QUOTE(buda @ 2014 02 07, 19:46)
Kiek teko skaityti,teigiama,jog anglis duoda valomaji efekta.Na,panasiai kaip geriamasis angliukas,tik is isores.Muilai su ja rekomenduojami problematiskai,linkusiai i acne odai.
Kai geri anglį, ji ilgokai pabūna skrandyje, absorbuoja nuodingas ar kenksmingas medžiagas, o su muilu ant odos būna labai trumpai, kaukės su anglim gal ir galėtų tokį efektą turėti( palaikant 15-20 min.).
Ir šiaip įdomu - ar anglis nereaguoja su šarminiu muilu arba dar su pačiu šarmu ( juk įterpsi dar nepasibaigus saponifikacijai),o gal niekaip? čia chemijos žinių reikia.
Papildyta:
QUOTE(krepsyte @ 2014 02 06, 10:29)
Sveikos, pasiskaičiau apie citratus ir pagalvojau, gal kas žinote kaip pasidaryti laktatus? Ta prasme, kokiom proporcijomis imti pieno rūgštį su natrio hidroksidu, kad viskas sureaguotų ir kas ten dar gaunasi kaip šalutinis produktas? Vanduo ar dar kažkas? Jei vanduo, tai turbūt užtektų išgarinti? Ir ar gautas natrio laktatas tiktų, pvz. kosmetikos gamyboje, muilams?
Chemikės neatsiliepia, tai pabandysiu parašyti iš to , ką žinau.
Reakcija nebus paprasta - susidaro dar kažkokios dujos, bet jos išgaruoja, lieka vanduo ir natrio laktatas.
Reaguoja pieno r. 1mol. su 1 mol. NaOH, reikia susirasti jų molinius svorius ir imti tiek gramų, koks tas 1 mol svoris yra ( gal supratai). Dėl vandens kiekio - irgi pažiūrėti tirpumą (koks svoris kokiame kiekyje vandens tirpsta). Padarysi pieno r. vandeninį tirpalą, jame tirpinti šarmą ( labai putoja, reikia gilaus indo ir su respiratorium dirbti).
Paskui nugarinti, liks natrio laktatas. Aš savo citratus naudoju tik palaikiusi mėn. ( kaip muilą), manau ir laktatui tas pats pritaikoma.
Tiesa sakant, neradau kad kas gamintųsi, tikriausiai paprasčiau nusipirkti laktato miltelius ( gal net ir pigiau)
http://www.youtube.c...h?v=yAaKTA4UR2w
Kiek esu skaicius as ziurejus apie anglies muilus,neuzsimenama apie ypatinga reakcija.
Bet kazi kur tos anglies gaut,angliuku reiketu balazino kiek susmulkint,plius jie su priedais visokiais...
Beje dar turiu keleta klausimeliu.Meginau kastilijos pagrindu gaminti muila - tik EV alyvuogiu aliejus ir truputis biciu vasko.kai iskrapsciau is formos liko visokiui gumuliuku,tai juos susukau i rutuliuka ir pasilikau.Zinau kad nelabai gerai taip,bet neiskenciau ir pameginau pamuilint,kaip gaunasi ta gumuliuka ir nustebau - zinau kad kastilija mazai putoja,bet man isvis anei vienos putos nesusidare.toks balzganas slidus reikalas,na lyg ir muiluojasi,kazi,reikia tinkamai subrandint,ar susitaikyt kad nebus putu?
Ir dar noreciau pasmalsauti,is kokio tiekejo perkate NaOH ir bazinius aliejus?
As NaoH turejau is seniau,atidave pazystama o pasibaigus kur pirkt - nesidomejau.
Aliejus tai atsitiktinai susirinkdavau,ale noretusi didesniais kiekiais ir gal nemoket uz tara/prekes zenkla?
Kiek esu skaicius as ziurejus apie anglies muilus,neuzsimenama apie ypatinga reakcija.
Bet kazi kur tos anglies gaut,angliuku reiketu balazino kiek susmulkint,plius jie su priedais visokiais...
Beje dar turiu keleta klausimeliu.Meginau kastilijos pagrindu gaminti muila - tik EV alyvuogiu aliejus ir truputis biciu vasko.kai iskrapsciau is formos liko visokiui gumuliuku,tai juos susukau i rutuliuka ir pasilikau.Zinau kad nelabai gerai taip,bet neiskenciau ir pameginau pamuilint,kaip gaunasi ta gumuliuka ir nustebau - zinau kad kastilija mazai putoja,bet man isvis anei vienos putos nesusidare.toks balzganas slidus reikalas,na lyg ir muiluojasi,kazi,reikia tinkamai subrandint,ar susitaikyt kad nebus putu?
Ir dar noreciau pasmalsauti,is kokio tiekejo perkate NaOH ir bazinius aliejus?
As NaoH turejau is seniau,atidave pazystama o pasibaigus kur pirkt - nesidomejau.
Aliejus tai atsitiktinai susirinkdavau,ale noretusi didesniais kiekiais ir gal nemoket uz tara/prekes zenkla?
Anglies milteliais yra AZ
Katilija ir subrandinta putos maziau, nei kiti muilukai, o jus paemet vos keliu dienu, tai tikrai turejo tik snargletis
Sarmas pas mane is avsistos - laboratorinis.
Alieju, svietu pirkimus kartais organizuojasi merginos pirkti didesni kieki, kad pigiau butu, bet siaip naturalaus muilo gamyba namu salygomis nera pigus reikalas Norint pigiau turbut "bidonais" reikia pirkti
Katilija ir subrandinta putos maziau, nei kiti muilukai, o jus paemet vos keliu dienu, tai tikrai turejo tik snargletis
Sarmas pas mane is avsistos - laboratorinis.
Alieju, svietu pirkimus kartais organizuojasi merginos pirkti didesni kieki, kad pigiau butu, bet siaip naturalaus muilo gamyba namu salygomis nera pigus reikalas Norint pigiau turbut "bidonais" reikia pirkti
Mergaitės, šiuo metu AZ paskelbė naujas nuolaidas. Jose yra nukainuoti du kvapukai: Alyvų ir Vanilės. Gal kas nors bandėt šiuos kvapukus? Ar jie intensyvūs? Nes kai kurie AZ aromatiniai kvapai labai intensyvūs kaip "Coton", o kiti vos juntami kaip "Zen".
Man muilams reikia,kad ilgam išliktų, todėl čia ir klausiu. Gal kas galit aptarti ir neakcijinius AZ aromatinius kvapus.
Man muilams reikia,kad ilgam išliktų, todėl čia ir klausiu. Gal kas galit aptarti ir neakcijinius AZ aromatinius kvapus.