Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIII d.

QUOTE(Šarka-Li @ 2014 01 30, 18:10)
o tai kaip laikyt? nezinau, jauciu reikes perlydyt arba ismest  doh.gif  tik nezinau kiek vandens reiktu pilti  g.gif

Greičiausisi blogai išmaišei šarmą, būtinai reikai perlydyti. Sudėti į puodą susumulkinus, uždengti, vandens vonioj ilgai šildyti, suminkštės, tada išmaišyti ir pakaitinti kokias 2-3 val, tada kai išpilstytas sukietės galima naudoti po savaitės ( bus jau subrendęs šildant).
nežianu, kokį proc. buva skaičiavusi vandens , jei 35-38, tai susumulkinus užpilti reikai nedaug, paskui pagal situaciją - jei netirpsta ilgai - įpili dar vandens. Skystina gerai alkoholis, medus, ir muilo savybės nuo to paregėja.
O rožėm ir nekvepės - bet jei kokybiškai aliejai ir išlaikyta technologija, tai man muilo be pakvėpinimo kvapas malonus, ir visiems kas ateina pas mus nesmirda ( vonioj lentynose laikau), parduotuvinis ūkiškas daug bjauresnio kvapo.
Papildyta:
QUOTE(sarada @ 2014 01 30, 15:30)
Merginos, o druskos muiliukui gaminti receptui tinka 100% kokosu aliejus, tik pariebinimas 15-20 proc. turėtų būti ar ne? Ar geriau, derinti kelis aliejus?
Beje, ar kuri nors bandė i muilą po pėdsako dėti papildomai glicerino?

geriau į druskos muilą maišyti geresnių aliejų - kakavos, sviestmedžio, ricinos, palmių gerai; vandeninėj dalyje - grietinėlė, kokoso pienas arba ožkų pienas,viršriebis didensi - iki 8 proc.+ prieno riebalai, ir druskos iki 50proc. aliejaus svorio, tikrai užtenka; paskui matysi - jei norėsi kitus kartus padidinsi.
O kam reikalingas papildomas glicerinas? Reaguojant šarmui su aliejais susidaro muilas + glicerinas, pramoniniu būdu gaminant muilą tą gliceriną atskiria, o mūsiškiame tai visas lieka.
savybėms pagerinti dedamos pieno ir citrinos r., vilna, šilkas, medus ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 30 sausio 2014 - 19:18
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2014 01 30, 20:11)
Greičiausisi blogai išmaišei šarmą, būtinai reikai perlydyti. Sudėti į puodą susumulkinus, uždengti, vandens vonioj ilgai šildyti, suminkštės, tada išmaišyti ir pakaitinti kokias 2-3 val, tada kai išpilstytas sukietės galima naudoti po savaitės ( bus jau subrendęs šildant).
nežianu, kokį proc. buva skaičiavusi vandens , jei 35-38, tai susumulkinus užpilti reikai nedaug, paskui pagal situaciją - jei netirpsta ilgai - įpili dar vandens. Skystina gerai alkoholis, medus, ir muilo savybės nuo to paregėja.
O rožėm ir nekvepės - bet jei kokybiškai aliejai ir išlaikyta technologija, tai man muilo be pakvėpinimo kvapas malonus, ir visiems kas ateina pas mus nesmirda ( vonioj lentynose laikau), parduotuvinis ūkiškas  daug bjauresnio kvapo.
Papildyta:

geriau į druskos muilą maišyti geresnių aliejų - kakavos, sviestmedžio, ricinos, palmių gerai;  vandeninėj dalyje - grietinėlė, kokoso pienas arba ožkų pienas,viršriebis didensi - iki 8 proc.+ prieno riebalai, ir druskos iki 50proc. aliejaus svorio, tikrai užtenka; paskui matysi - jei norėsi kitus kartus padidinsi.
O kam reikalingas papildomas glicerinas? Reaguojant šarmui su aliejais susidaro muilas + glicerinas, pramoniniu būdu gaminant muilą tą gliceriną atskiria, o mūsiškiame tai visas lieka.
savybėms pagerinti dedamos pieno ir citrinos r., vilna, šilkas, medus ir t.t.

Kad glicerinas muile susidaro tai žinau, tiesiog šaldytuve prisiminiau, kad turiu glicerino, tai po pėdsako įmaišiau dar arbatinį šaukštelį, manau nepamaišys smile.gif Bet va, tą kastilijos muiliuką kai išėmiau iš formos iš karto susidarė tos apnašos, nors, kol buvo uždengtas formoje, jų nebuvo... Išėmiau po paros laiko...
Atsakyti
QUOTE(sarada @ 2014 01 30, 21:01)
Kad glicerinas muile susidaro tai žinau, tiesiog šaldytuve prisiminiau, kad turiu glicerino, tai po pėdsako įmaišiau dar arbatinį šaukštelį, manau nepamaišys smile.gif Bet va, tą kastilijos muiliuką kai išėmiau iš formos iš karto susidarė tos apnašos, nors, kol buvo uždengtas formoje, jų nebuvo... Išėmiau po paros laiko...

Na šaukštelis - tai niekis biggrin.gif , o dėl sodos apnašų tikrai įdomu, peržiūrėjau savo muilus, beveik ant jokių nėra, ant ūkiško gal truputis yra, bet nelabai matosi ( jis labai baltas pats), bet ten dėta druskos ir sodos papildomai. ant tualetinių ir prabangesnių su sviestmedžių, alyvuogių aliejais nėra, o ir susidarydavo jei man tik ilgiau pastovėjus. O gal tavo šarmas senas ar nesandariai uždarytas? Ore kažkiek yra CO2, šarmas reaguoja su anglies dioksidu ir susidaro natrio karbonatas , t.y. soda ( nesu chemikė, o ką mokiausi jau pamiršau, reikia kokius žinynus paskaityti apie reakcijas). Tokį šarmą naudojant muilo gamybai turėtų muilas būti riebesnis (ne visi aliejai sureaguoja su šarmu, nes jo pagal svorį mažesnis proc. yra) ir papildomai jame soda.
Šarmo irgi kokybė ir švarumas skiriasi, bet čia patarti negaliu, tiesiog nesu užfiksavusi kokio gamintojo(pardavėjo) geresnis, aišku - grynesnis geriau ( būna dar kažkoks techninis, ten priemaišų daugiau)- gal tos priemaišos ta pati soda ir yra, nežinau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 30 sausio 2014 - 20:22
Saule/Guoda, aciu uz komentara. Is tikruju, tas muilas tikrai man smirda. prasysiu vyro, kad pauostytu. smile.gif ant keliu gabalu - tokie zeliniai plotai, nu man nuo to muilo kvapo ir isvaizdos net bloga pasidare. idejau i maisiuka ir pastaciau juos prie siuksliadezes. blush2.gif doh.gif lotuliukas.gif Kiti buna. zodziu susmulkinu, issilydys, ir dar dvi val kaitinti. doh.gif siaubas. ilgai. o ar dabar sarmas garuodamas nera kenksmingas? ar ta perlydyma darydama irgi reikia buti labai atsargiai ar jau nebe taip kaip su sarmu darant is pradziu? nezinau, nezinau ar as netingesiu g.gif doh.gif
atrodo, kad tikrai gerai ismaisiau (blenderiavau), visaip kaip, ir ne taip greit dar tas pedsakas atsirado. vanduo buvo 38. dejau dar citrinos r. (vandens is bendro kiekio paemiau, istirpinau rugsti ir supyliau kai jau buvo sujungtas sarmas su aliejais).
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2014 01 30, 22:06)
Saule/Guoda, aciu uz komentara. Is tikruju, tas muilas tikrai man smirda. prasysiu vyro, kad pauostytu. smile.gif ant keliu gabalu - tokie zeliniai plotai, nu man nuo to muilo kvapo ir isvaizdos net bloga pasidare. idejau i maisiuka ir pastaciau juos prie siuksliadezes.  blush2.gif   doh.gif   lotuliukas.gif Kiti buna. zodziu susmulkinu, issilydys, ir dar dvi val kaitinti.  doh.gif  siaubas. ilgai. o ar dabar sarmas garuodamas nera kenksmingas? ar ta perlydyma darydama irgi reikia buti labai atsargiai ar jau nebe taip kaip su sarmu darant is pradziu? nezinau, nezinau ar as netingesiu  g.gif   doh.gif
atrodo, kad tikrai gerai ismaisiau (blenderiavau), visaip kaip, ir ne taip greit dar tas pedsakas atsirado. vanduo buvo 38. dejau dar citrinos r. (vandens is bendro kiekio paemiau, istirpinau rugsti ir supyliau kai jau buvo sujungtas sarmas su aliejais).

Citrinos r. tai visai neteisingai įmaišei - reikia ją pačioj pradžioj ištirpdyti vandenyje, tada dėti šarmą. Citrinos r. 1 g +0,6 g šarmo papildomai reikia pridėti.
Dėl tos grynos c.r. ir gali būti geliniai plotai ir kvapas keistas. Kai kur nors prie muiluotos kempinėlės man pasimaišo citr. r. nors grūdelis iškart jaučiu tokį specifinį kvapą, o jei daug - tai tikrai blink.gif
Perlydant jau nebe toks nuodingas šarmas, praktiškai jo nebelikę.
jei pas tave susidarė citratai ( kai sureagavo c.r. su šarmu, juos daro ir atskirai : c.r.tirpalas vandenyje + šarmas, ištirpina, tada šildo kol nugaruoja vanduo ir lieka milteliai, kažkur forumuose yra proporijos ), tai jie išsimaišys, nuo citratų muilo savybės pagerėja.
jei 2 val atrodo ilgai, galima tik ištirpinti, išmaišyti ir išpilstyti, bet tada reikės laukti mėnesį iki naudojimo. bet gi tas valandas nereikia prie muilo stovėti - uždengi, įdedi į vandens vonią ir karts nuo karto pamaišai ....
Dėl nuodingumo - šarmą aš tirpdau lauke arba prie atviro lango, dabar tikrai per šalta biggrin.gif nežinau, kaip jūs sugebate dabar muilus virti, nebent labai geras garotraukis virtuvėj ir tiesiai po juo maišyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 30 sausio 2014 - 22:49
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2014 01 30, 23:29)
Citrinos r. tai visai neteisingai įmaišei - reikia ją pačioj pradžioj ištirpdyti vandenyje, tada dėti šarmą. Citrinos r. 1 g +0,6 g  šarmo papildomai reikia pridėti.
Dėl tos grynos c.r. ir gali būti geliniai plotai ir kvapas keistas.  Kai kur nors prie muiluotos kempinėlės  man pasimaišo citr. r. nors grūdelis iškart jaučiu tokį specifinį kvapą, o jei daug - tai tikrai  blink.gif
Perlydant jau nebe toks nuodingas šarmas, praktiškai jo nebelikę.
jei pas tave susidarė citratai ( kai sureagavo c.r. su šarmu, juos daro ir atskirai : c.r.tirpalas vandenyje + šarmas, ištirpina, tada šildo kol nugaruoja vanduo ir lieka milteliai, kažkur forumuose yra proporijos ), tai jie išsimaišys, nuo citratų muilo  savybės pagerėja.
jei 2 val atrodo ilgai, galima tik ištirpinti, išmaišyti ir išpilstyti, bet tada reikės laukti mėnesį iki naudojimo. bet gi tas valandas nereikia prie muilo stovėti - uždengi, įdedi į vandens vonią ir karts nuo karto pamaišai ....
Dėl nuodingumo - šarmą aš tirpdau lauke arba prie atviro lango, dabar tikrai per šalta  biggrin.gif nežinau, kaip jūs sugebate dabar muilus virti, nebent labai geras garotraukis virtuvėj ir tiesiai po juo maišyti  g.gif

O jeigu vandenyje buciau tirpinusi pirma citrinos r., tada dejusi vilna (nes ja dejau) ir tada ant virsaus sarma, ar c.r.+vilna+sarmas nieko? prisiminiau, jog blogai gal ismaisiau, paplakdavau su blenderiu, paskui su juo ir pamaisydavau, o reikejo turbut saukstu kokiu.... sarma maisiau balkone prie atidaryto lango. P.S O ar galima butu deti is AZ spanguoliu miltelius i muila (dali muilo)? Kosmetikoje kazkaip man jis nesinaudoja, galvoju, gal muila paspalvinciau. O prie kokios temp. tu maisai sarma su aliejais? mano buvo 52 berods panasiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2014 01 30, 23:57)
O jeigu vandenyje buciau tirpinusi pirma citrinos r., tada dejusi vilna (nes ja dejau) ir tada ant virsaus sarma, ar c.r.+vilna+sarmas nieko? prisiminiau, jog blogai gal ismaisiau, paplakdavau su blenderiu, paskui su juo ir pamaisydavau, o reikejo turbut saukstu kokiu....  sarma maisiau balkone prie atidaryto lango.  P.S O ar galima butu deti is AZ spanguoliu miltelius i muila (dali muilo)? Kosmetikoje kazkaip man jis nesinaudoja, galvoju, gal muila paspalvinciau. O prie kokios temp. tu maisai sarma su aliejais? mano buvo 52 berods panasiai  g.gif

Tirpinu ir vilną ir šilką šarmo tirpale, kur pradžioj ištirpinta citr.r.kartais dar pieno r., viskas gerai (vilną ir šilką dedu jau į šarmo tripalą, o ne į vandenį ax.gif )
Aš dažnaiusiai naudoju molius paspalvinimui. Spanguolių milteliai tikriausiai pamėlynuos, įmaišyti, aišku, galima.
Bet naudingiau juos sunaudoti kokioms vonioms - ir tavo vyro nugaros odai labai tokios vonios tiktų( rūgštelė, dezinfekcija, lengvas pilingas).
Dar man atrodo, kad kadangi šarmą dėjai į vandenį su vilną, galėjo šarmo kokie mikrogrūdeliai likti. kai tirpinu šarmą, laukiu kol neliks jokių nuosėdų ir tirpalas bus visiškai skaidrus, tik tada vilną maišau.
Žodžiu - mano žiniomis ir nuomone- padarei kelis didelius technologijos pažeidimus, tai ir nepavyko iki galo g.gif
Čia toks nukrypimas - viską ( kremus, muilus ir t.t.) maišau tik kai jaučiu, kad nuotaika normali, esu neišsiblaškiusi, niekas netrukdo, galiu ramia galva atlikti vsas "operacijas", jei tik kas netaip - vis padarau kokią klaidą tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 30 sausio 2014 - 23:16
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2014 01 30, 21:21)
Na šaukštelis - tai niekis  biggrin.gif , o dėl sodos apnašų tikrai įdomu, peržiūrėjau savo muilus, beveik ant jokių nėra, ant ūkiško gal truputis yra, bet nelabai matosi ( jis labai baltas pats), bet ten dėta druskos ir sodos papildomai. ant tualetinių ir prabangesnių  su sviestmedžių, alyvuogių aliejais nėra, o ir susidarydavo jei man tik ilgiau pastovėjus. O gal tavo šarmas senas  ar nesandariai uždarytas? Ore kažkiek yra CO2,  šarmas  reaguoja su anglies dioksidu ir susidaro natrio karbonatas , t.y. soda ( nesu chemikė, o ką mokiausi jau pamiršau, reikia kokius žinynus paskaityti apie reakcijas). Tokį šarmą naudojant muilo gamybai turėtų muilas būti riebesnis (ne visi aliejai sureaguoja su šarmu, nes jo pagal svorį mažesnis proc. yra) ir papildomai  jame  soda.
Šarmo irgi kokybė ir švarumas skiriasi, bet čia patarti negaliu, tiesiog nesu užfiksavusi kokio gamintojo(pardavėjo) geresnis, aišku - grynesnis geriau ( būna dar kažkoks techninis, ten priemaišų daugiau)- gal tos priemaišos ta pati soda ir yra, nežinau  g.gif

Na kad šarmas senas tai tikrai, kad negalėtų, nes pirkau gruodžio pabaigoje iš "Avsistos" Grynas ten, ne techninis. O laikau sandariai užsuktą ir užrištą maišelyje. Na tai tik estetinė problemytė, "bala jos nematė"... smile.gif
Atsakyti
[quote=sarada,2014 01 31, 00:18]
Na kad šarmas senas tai tikrai, kad negalėtų, nes pirkau gruodžio pabaigoje iš "Avsistos" Grynas ten, ne techninis. O laikau sandariai užsuktą ir užrištą maišelyje. Na tai tik estetinė problemytė, "bala jos nematė"... smile.gif tos apnasos...
[/quote
O citrinos r. Visada naudojat muile? Savo muiliukuose nedejau nei sykio. Ir koks kiekis turetu buti jos gaminant 1kg muilo?
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2014 01 31, 00:09)
Tirpinu ir vilną ir šilką  šarmo tirpale, kur pradžioj ištirpinta citr.r.kartais dar pieno r., viskas gerai (vilną ir šilką dedu jau į šarmo tripalą, o ne į vandenį  ax.gif )
Aš dažnaiusiai naudoju molius paspalvinimui. Spanguolių milteliai tikriausiai pamėlynuos, įmaišyti, aišku, galima.
Bet naudingiau juos sunaudoti kokioms vonioms - ir tavo vyro nugaros odai  labai tokios vonios tiktų( rūgštelė, dezinfekcija, lengvas pilingas).
Dar man atrodo, kad kadangi šarmą dėjai į vandenį su vilną, galėjo šarmo kokie mikrogrūdeliai likti. kai tirpinu šarmą, laukiu kol  neliks jokių nuosėdų ir tirpalas bus visiškai skaidrus, tik tada vilną maišau.
Žodžiu - mano žiniomis ir nuomone- padarei kelis didelius technologijos pažeidimus, tai ir nepavyko iki galo  g.gif
Čia toks nukrypimas - viską ( kremus, muilus ir t.t.) maišau tik kai jaučiu, kad nuotaika normali, esu neišsiblaškiusi,  niekas netrukdo, galiu ramia galva atlikti vsas "operacijas", jei tik kas netaip - vis padarau kokią klaidą  tongue.gif

Labas rytas. O kaip su pieno rugstimi, kiek jos reikia deti? Del citrinos r. ir stearino zinau, o del pieno ne g.gif
del spanguoliu milteliu, supratau, aciu thumbup.gif isivaizduoju i vonia kokio saukstelio pakaktu?
Jo, del issiblaskymo nesigincyju - skubejau, matyt todel ta dien ir nesiseke. na jau kaupiuosi perdaryti is naujo lotuliukas.gif
Atsakyti
Labai reikia,jusu patarimo. Noriu pagaminti muila baltos spalvos, gal galit pasakyti kokius aliejus naudoti?
nors man labai patinka alyvuogiu ir saulegrazu ju tureciau vengti,nes gaunasi geltona ar orandzine spalva.
Atsakyti
QUOTE(brenda mama @ 2014 01 31, 12:26)
Labai reikia,jusu patarimo. Noriu pagaminti muila baltos spalvos, gal galit pasakyti kokius aliejus naudoti?
nors man labai patinka alyvuogiu ir saulegrazu ju tureciau vengti,nes gaunasi geltona ar orandzine spalva.

Baltą spalvą muilui suteikia titano dioksidas.

Vien alyvuoginis muilas gaunasi šviesus, na ne visiškai baltas.
Atsakyti