Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIII d.

[quote=sarada,2014 01 29, 17:48]
Nieko baisaus tos apnašos - tiesiog susidariusi soda, kaip išvengti nežinau, ne kiekvieną kartą susidaro (pav. ant man kastilijos nesusidaro niekada). paprasčiausiai atsargiai nugramdyk arba tiesiog muilą nuplauk vandeniu ir muilą ( taip rekomenduoja muilavirių forumuose).
[/quote]
Ačiū. Žinau, kad jos nieko blogo nedaro, tik atrodo ne kaip. As Dariau dabar kastilijos muiliuka, su vašku ir ožkos pienu, tai susidarė...
[/quote]
Gal pienas turi įtakos, nes apnašos ir man susidaro ant muilų su pienu, o kastiliją darau tikrąja - tik truputį vaško dedu, kad mažiau gleivėtųsi, tada apnašų nebūna.
Atsakyti
[quote=Saulė/Guoda,2014 01 29, 18:23]
Ačiū. Žinau, kad jos nieko blogo nedaro, tik atrodo ne kaip. As Dariau dabar kastilijos muiliuka, su vašku ir ožkos pienu, tai susidarė...
[/quote]
Gal pienas turi įtakos, nes apnašos ir man susidaro ant muilų su pienu, o kastiliją darau tikrąja - tik truputį vaško dedu, kad mažiau gleivėtųsi, tada apnašų nebūna.
[/quote]


Prieš tai, tris partijas dariau be pieno, tai vistiek užsidėjo tos apnašos...
Vakar padariau dar viena kastilijos partija, be pino, tik su vašku, tai kol kas yra formoje dar ir apnašų nėra, bet manau kai tik išimsiu iš formos, jos vėl susidarys..
Bus matyt...
Atsakyti
[quote=sarada,2014 01 29, 19:16]
Gal pienas turi įtakos, nes apnašos ir man susidaro ant muilų su pienu, o kastiliją darau tikrąja - tik truputį vaško dedu, kad mažiau gleivėtųsi, tada apnašų nebūna.
[/quote]
Prieš tai, tris partijas dariau be pieno, tai vistiek užsidėjo tos apnašos...
Vakar padariau dar viena kastilijos partija, be pino, tik su vašku, tai kol kas yra formoje dar ir apnašų nėra, bet manau kai tik išimsiu iš formos, jos vėl susidarys..
Bus matyt...
[/quote]
O kokį viršriebį darai? mano 5-6proc.
Atsakyti
[quote=Saulė/Guoda,2014 01 29, 19:19]
Prieš tai, tris partijas dariau be pieno, tai vistiek užsidėjo tos apnašos...
Vakar padariau dar viena kastilijos partija, be pino, tik su vašku, tai kol kas yra formoje dar ir apnašų nėra, bet manau kai tik išimsiu iš formos, jos vėl susidarys..
Bus matyt...
[/quote]
O kokį viršriebį darai? mano 5-6proc.
[/quote]

Nieko nekeičiu, palieku 5 proc.

o su vašku gal truputi trumpiau brandinasi kastilijos muiliukai, ar vistiek geriau 6mėn. ir ilgiau?....
Atsakyti
[quote=sarada,2014 01 29, 20:25]
O kokį viršriebį darai? mano 5-6proc.
[/quote]

Nieko nekeičiu, palieku 5 proc.

o su vašku gal truputi trumpiau brandinasi kastilijos muiliukai, ar vistiek geriau 6mėn. ir ilgiau?....
[/quote]
Labai priklauso nuo aliejaus - skirtingų šalių alyvuogių aliejai (bet extra virgin visi) man skirtingi muile, esu paprastesnius maišiusi ir su pomace, tas net geriau buvo ( kietesnis)
Jei gerai praeina gelio stadija, galima naudoti po mėnesio, ilgesnis laikymas tik kad mažiau gleivių būtų.
Keli gabaliukai yra labai seno, ( gal 2 metų)- tas visai neglitus, bet kiek pamenu ir pradžioj jis buvo toks geresnis, iš itališko aliejaus. Kiti vėliau virti tragiškai snarglėjosi, tik išmečiau indą, nebežinau, koks buvo aliejus.
Dabar turiu pusės metų su 15 proc. kokoso įmaišyto, šitas irgi geras, aliejus buvo ispaniškas, bet tikriausiai kokosas pristabdo gleivių susidarymą. O sodos apnašų nei ant vieno iš jų nesusidarė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 29 sausio 2014 - 20:12
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2014 01 29, 18:43)
Greičiausiai nepraėjo gelio fazės, per ilgai plakei, paskui per šalta jam buvo, bet čia neiko baisaus nėra - tiesiog ilgiau reikia laikyti iki naudojimo ( kokias 6 savaites), per kažkiek dienų turi ir sukietėti. Daug alyvuogių al. , jo muilai irgi būna minkštesni ( nors man ir gryna kastilija per 2 paras sukietėja tiek, kad galima gražiai supjaustyti)







Na dabar jau turiu ilga blenderi,kita partija galesiu greiciau uzmaisyt.
Tik kaip su ta gelio faze?Ne iki galo isikertu kas ji ir kaip viskas vyksta.Dar beda,kad bute pakankamai salta,tai net nezinau kur laikyti "siltai" ta katik supilta muila. g.gif
Kazi,gal del tos gelio fazes nebuvimo ir kvapas toks nekoks?
Atsakyti
QUOTE(buda @ 2014 01 29, 22:54)
Na dabar jau turiu ilga blenderi,kita partija galesiu greiciau uzmaisyt.
Tik kaip su ta gelio faze?Ne iki galo isikertu kas ji ir kaip viskas vyksta.Dar beda,kad bute pakankamai salta,tai net nezinau kur laikyti "siltai" ta katik supilta muila. g.gif
Kazi,gal del tos gelio fazes nebuvimo ir kvapas toks nekoks?

Kvapas nepriklauso nuo to . Kokį eterinį naudojai? Gal tiesiog susimaišė su aliejų kvapais, tikėkis, kad dar pasikeis.
Muilą reikia labai šiltai laikyti. deda ir ant radiatorių, vonioj prie gyvatukų, jei kokių šildytuvų turi - prie jų.
Mano storos medinės dėžutės, gerai išlaiko šilumanuo pateis muilo, jas įvynioju storai ir laikau po radiatorium. Muilas pats įkaista, pasidaro skaidrus ir labai karštas (paprastai nuo centro) ir utri ta reakcija nueiti iki kraštų. Tuo metu negalima atidarinėti ir žiūrinėti daug, kad neatvėstų, o po to
jau sukietėja, atvėsta, tada galima ir pjaustyti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 30 sausio 2014 - 09:49
Merginos, o druskos muiliukui gaminti receptui tinka 100% kokosu aliejus, tik pariebinimas 15-20 proc. turėtų būti ar ne? Ar geriau, derinti kelis aliejus?


Beje, ar kuri nors bandė i muilą po pėdsako dėti papildomai glicerino?
Atsakyti
Labas. Vakar man buvo tiesiog nesekmių diena, ir tai supratau šiandien. noriu papasakoti, kas nutiko su mano muilu. Pjausčiau, o jis smirda (tartum šarmu), ir tokie kaip rasos lašeliai viduryje muilo, o netgi kaikuriose vietose oranžinės spalvos kaip geliniai taškai, nu nemoku paaiškint doh.gif nuotraukas tai biški net gėda kelti. nusiminiau, bet iš kitos pusės - iš klaidų mokausi. gal kas galėtų pakomentuoti ka ne taip galėjau padaryti? ir dar - ar ta smarvė virtuvėj man nepakenks? muilas ant spintelių (ant kepimo popieriaus).
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2014 01 30, 16:29)
Labas. Vakar man buvo tiesiog nesekmių diena, ir tai supratau šiandien. noriu papasakoti, kas nutiko su mano muilu. Pjausčiau, o jis smirda (tartum šarmu), ir tokie kaip rasos lašeliai viduryje muilo, o netgi kaikuriose vietose oranžinės spalvos kaip geliniai taškai, nu nemoku paaiškint  doh.gif  nuotraukas tai biški net gėda kelti. nusiminiau, bet iš kitos pusės - iš klaidų mokausi. gal kas galėtų pakomentuoti ka ne taip galėjau padaryti? ir dar - ar ta smarvė virtuvėj man nepakenks? muilas ant spintelių (ant kepimo popieriaus).


Gal šarmas neišsimaišė? Na šiuo klausimu menkai galiu ka pakomentuot, tik norėjau pasakyti, kad nelaikykit ant spintelės taip muilo (su tuo popieriu). Nes aš ir buvau vieną taip partiją išėmus iš formos ir padėjau su visu popieriu ant baro.. tai paskui žiūriu, kad nuėdė laką... nu žodžiu... vyras turės darbelio nuvalyt ir perlakuot...
Atsakyti
QUOTE(sarada @ 2014 01 30, 18:08)
Gal šarmas neišsimaišė? Na šiuo klausimu menkai galiu ka pakomentuot, tik norėjau pasakyti, kad nelaikykit ant spintelės taip muilo (su tuo popieriu). Nes aš ir buvau vieną taip partiją išėmus iš formos ir padėjau su visu popieriu ant baro.. tai paskui žiūriu, kad nuėdė laką... nu žodžiu... vyras turės darbelio nuvalyt ir perlakuot...

o tai kaip laikyt? nezinau, jauciu reikes perlydyt arba ismest doh.gif tik nezinau kiek vandens reiktu pilti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2014 01 30, 18:10)
o tai kaip laikyt? nezinau, jauciu reikes perlydyt arba ismest  doh.gif  tik nezinau kiek vandens reiktu pilti  g.gif



Na tiesiogiai nelaikykit ant spintelės taip, nes tas popierius irgi dar gali būti toks šarminis ar truputi drėgnas nuo tu rasos lašelių. Padėkit kokia stikline lentutę ar kokio vienkartinio rankšluoščio bent jau..

O dėl perlydimo, tai gal daugiau patyrusios šiuo klausimu galėtų patarti.
Atsakyti