Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIII d.

o sitas netinka http://www.akomaskin...bos__maistinis_ g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramzetė @ 2013 12 19, 11:32)
Aš palmių aliejų pirkausi Sveikuose produktuose:
http://www.sveikipro...logiskas-250-ml
http://www.sveikipro...ologiskas-30-ml

toks ir pas mus yra, dairiausi paimti, bet galvojau gal cia maistinis, netinka, bet jeigu tinka, gal ateityje isbandysiu.
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 12 19, 13:42)

Manau, jei tinka maistui, tai ir muilui tinka smile.gif
aciuks.gif kad užrodėte 4u.gif
Atsakyti
tik turekit omeny, kad jis morkinis. As spalvinimui naudoju wink.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 12 19, 18:48)
tik turekit omeny, kad jis morkinis. As spalvinimui naudoju wink.gif

O spalvinimui, tai dedate po pėdsako į tam tikrą masės kiekį? Ir temperatūros turėtų būti kuo panašesnės?
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Būsiu naujokė čia, muilų dar nedarius, kremtanti info ir besiruošianti pirmam muiliukui.
Gal pradžiai per sunkią sau užduotį išsikėliau, tačiau noriu receptą darytis pati. Prašau patarimų,komentarų.

Visa aliejų masė- 500g
Alyvuogių aliejus -40% -200g
Kokosų aliejus- 25% - 125g
Kakavos sviestas- 15% - 75g
Ricinų aliejus- 5% - 25g
Sviestmedžio aliejus- 5% - 25g
Palmių aliejus- 10% - 50g

NaOH-70g (su 5% pariebinimu)
H20-190g

Iodine- 55
INS- 155

Dar dėsiu EA.

Taip pat klausimas, dedant vašką ar reikia papildomai NaOH dadėti?
Atsakyti
Na va, po pirmo nelabai sėkmingo bandymo ilgai ruošiausi, ilgai kaupiausi ir šiandien susikaupiau ir padariau antrą blyną biggrin.gif Kol kas džiaugiuosi, viskas pavyko kaip norėjau, tik dėl spalvų nesu tikra, rezultatas turbūt tik ryt pasimatys, kai pjaustyti išimsiu ir jums pasirodyti galėsiu ax.gif blush2.gif

beja, išbandžiau savo pirmą svilusį blyną ir negaliu atsidžiaugti kaip puikiai muilina, koks slidus, blizgus, net perlamutrinio atspalvio turi thumbup.gif

Dar turi vieną klausimėlį.. blush2.gif Žinoma, gal jau begales kartų kalbėta, bet gal gas nepatingės pasisakyt kuo paprastas muilas skiriasi nuo muilo- šampūno?.. Kas daroma kitaip, kokie reikalavimai?.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 12 18, 01:17)
Lauksim  4u.gif
O kaip muilas plaukams - ar daug kartų bandei kol sudarei tinkamą receptą? Ar ilgai jį naudoji ir vis dar tinka?
Aš pati viriau gal 20 skirtingų variantų, kol gavosi tinkamas, bet neidealus  ax.gif

Labas smile.gif Bandžiau kelis receptukus, bet neatradau to vienintelio dar... biggrin.gif
Paskutinis mano gaminys šiek tiek sausina galvos odą unsure.gif

Muiliuką naudoju jau kelis mėnesius, sudedamos dalys gan paprastos blush2.gif kokosų, alyvuogių, ricinos, jojobos aliejai, sviestmedis, kakavos sviestas ir bičių vaškas

Sudariau naują receptą 4u.gif tik norėčiau paklausti ar verta prasidėti su citrinos rūgštimi? Dabartinis mano muilo ph - šarmas, todėl po jo naudojimo skalauju galvą rūgštiniu vandeniu biggrin.gif

Antras klausimas - ar būtų galima muilui, skirtam plaukams dėti medaus? smile.gif

Atsakyti
Pati muilo-šampūno negaminau, nelabai galiu patarti. Šiek tiek apie tai kalbėta šios temos 1-ame psl. bei VII temos paskutiniuose psl.
Prisijunkite FB prie grupės: Natūralaus muilo gamyba, tikiu, kad ten ir patars, ir paaiškins viską.
Atsakyti
Dalinuosi ir aš savo nauju gaminiu "Deimantuku". smile.gif
http://redunce.wordpress.com/

Ne viskas gavosi kaip norėjosi, bet pačiu muiliuku likau patenkinta. smile.gif ir laukia dabar lentynoje kol bus išdalintas smile.gif
Atsakyti
Sveikos.smile.gif
Esu zalia naujoke,dar tik bandysiu daryti savo pirmaji muilas,kol kas noriu itin paprasto,tik paciam procesui suprasti ir pergyventi.
Mastau maisyti alyvuogiu bei kokosu aliejus.
Bandziau su soapcalc pasidaryti recepta,taciau iskilo klausimelis - ka reiskia "water as % of oils" skiltis? Ka ten reiketu rasyti?Nes visa kita kaip ir aisku...smile.gif
Atsakyti
QUOTE(buda @ 2014 01 17, 11:20)
Sveikos.smile.gif
Esu zalia naujoke,dar tik bandysiu daryti savo pirmaji muilas,kol kas noriu itin paprasto,tik paciam procesui suprasti ir pergyventi.
Mastau maisyti alyvuogiu bei kokosu aliejus.
Bandziau su soapcalc pasidaryti recepta,taciau iskilo klausimelis - ka reiskia "water as % of oils" skiltis? Ka ten reiketu rasyti?Nes visa kita kaip ir aisku...smile.gif

Kol kas nieko nekeiskite, palikite kaip yra. Į receptą būtų gerai įtraukti 10-15 proc palmių aliejaus smile.gif
Atsakyti