Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIII d.

QUOTE(verux @ 2013 12 13, 09:36)

Labai labai aciu uz atsakyma,tik man kazkodel neatsidaro nuoroda.Gal galite tiesiog puslapiuko pavadinima imest? Aciu didziulis blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pokatak @ 2013 12 13, 18:50)
Labai labai aciu uz atsakyma,tik man kazkodel neatsidaro nuoroda.Gal galite tiesiog puslapiuko pavadinima imest? Aciu didziulis  blush2.gif  4u.gif

Matyt nebėra to psl. g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos!
pasakykit,prasau, kur perkate šarma?
O gal turit parduoti, as nupirkciau.
Atsakyti
QUOTE(Ramzetė @ 2013 11 03, 15:40)
NaOH perkame:
http://avsista.lt/lt/
Bitininkų parduotuvėlėse
http://www.eurochemicals.lt/

Gal būtų tikslinga įkelti šią info į pirmąjį postą, kuriant naują temutę  ax.gif  g.gif  bigsmile.gif

QUOTE(brenda mama @ 2013 12 14, 17:19)
Sveikos merginos!
pasakykit,prasau, kur perkate šarma?
O gal turit parduoti, as nupirkciau.

Atsakyti
Sveikos muilo gamintojos smile.gif

Norėjau paklausti jūsų nuomonės apie muilo receptą 4u.gif

Tikslas - pagaminti tobulą skutimosi muilą savo vyrui biggrin.gif Po ilgų ieškojimų ir svarstymų nutariau pasinaudoti vieno muilo receptu smile.gif Šis muilas (Valobra, Crema di Sapone Purissima) laikomas vienu iš geriausiu savo srityje.

Gaminimo procese man iškilo keletas klausimų, tikiuosi galėsite man padėti 4u.gif 4u.gif

Muilo receptas ant etiketės: Aqua, Potassium Cocoate, Potassium Palminate, Potassium Stearate, Glycerin, Palmatic Acid, Sodium Cocoate, Stearic Acid, Sodium Palmitate, Sodium Stearate, Cocos Nucifera, Parfum.

Mano palyginimai :

Kokosų aliejus (vietoje potassium cocoate); KOH
Red palm butter ar kitas turintis daug Palamatic acid (vietoje Potassium Palmitate) KOH
Cocoa butter ir shea butter (vietoje potassium stearate) KOH
Glycerin
Red palm butter (vietoje palmatic acid) NaOH Su pariebinimu
Kokosų aliejus (vietoje Sodium Cocoate) NaOH
Mango seed butter (vietoje Steric acid) NaOH
Cocoa butter ir shea butter (vietoje sodium stearate) NaOH
Kokosų pienas? Kokosų aliejus? (Cocos Nucifera)

1. Iš recepto matyti, jog yra naudojami du skirtingi šarmai (kalio ir natrio). Ar gaminant šį muilą galėjo būti naudojamas muilo perlydimo būdas?
2. Potassium Cocoate, Potassium Palminate, Potassium Stearate buvo saponifikuojami su KOH?
3. Palmatic Acid, Sodium Cocoate, Stearic Acid, Sodium Palmitate, Sodium Stearate buvo saponifikuojami su NAOH?
4. Coconus Nucifera – kokosų pienas ar kokosų aliejus?
5. 3. Gal čia receptas buvo daromas dedant kartu NaOH ir KOH? 4u.gif Buvau radusi keletą skaičiuoklių su kuriomis galima skaičiuoti abu šarmus kartu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ABFokse @ 2013 12 16, 22:20)
Sveikos muilo gamintojos  smile.gif

Norėjau paklausti jūsų nuomonės apie muilo receptą  4u.gif

Tikslas - pagaminti tobulą skutimosi muilą savo vyrui biggrin.gif Po ilgų ieškojimų ir svarstymų nutariau pasinaudoti vieno muilo receptu  smile.gif Šis muilas (Valobra, Crema di Sapone Purissima) laikomas vienu iš geriausiu savo srityje.

Gaminimo procese man iškilo keletas klausimų, tikiuosi galėsite man padėti  4u.gif  4u.gif

Muilo receptas ant etiketės: Aqua, Potassium Cocoate, Potassium Palminate, Potassium Stearate, Glycerin, Palmatic Acid, Sodium Cocoate, Stearic Acid, Sodium Palmitate, Sodium Stearate, Cocos Nucifera, Parfum.

Mano palyginimai :

Kokosų aliejus (vietoje potassium cocoate); KOH
Red palm butter ar kitas turintis daug Palamatic acid (vietoje Potassium Palmitate) KOH
Cocoa butter ir shea butter (vietoje potassium stearate) KOH
Glycerin
Red palm butter (vietoje palmatic acid) NaOH          Su pariebinimu
Kokosų aliejus (vietoje Sodium Cocoate) NaOH
Mango seed butter (vietoje Steric acid) NaOH
Cocoa butter ir shea butter (vietoje sodium stearate) NaOH
Kokosų pienas? Kokosų aliejus? (Cocos Nucifera)

1. Iš recepto matyti, jog yra naudojami du skirtingi šarmai (kalio ir natrio). Ar gaminant šį muilą galėjo būti naudojamas muilo perlydimo būdas?
2. Potassium Cocoate, Potassium Palminate, Potassium Stearate buvo saponifikuojami su KOH?
3. Palmatic Acid, Sodium Cocoate, Stearic Acid, Sodium Palmitate, Sodium Stearate buvo saponifikuojami su NAOH?
4.  Coconus Nucifera – kokosų pienas ar kokosų aliejus?
5. 3. Gal čia receptas buvo daromas dedant kartu NaOH ir KOH?  4u.gif  Buvau radusi keletą skaičiuoklių su kuriomis galima skaičiuoti abu šarmus kartu  smile.gif

Bandysiu atsakyti, tik tiesą sakant nevisiškai supratau, ką norėjai sužinoti g.gif
pav. ką reiškia "naudojamas muilo perlydimo būdas'?
Manau, kad tai muilas su NaOH ir KOH, gaminamas šaltuoju būdu, kadangi kietas ( parduoda gabaliukais) , tai KOH bus jame nedaug. Skaičiuoti reikia iš kart abu šarmus, arba galima pakeisti paskaičiavus su vienu (KOH/NaOH - 5/1). Coconus nucifera - greičiausiai kokosų pienas, dažnai juo pakeičia dalį vandens recepte.
Jei potasium - su KOH, jei sodium - su NaOH, bet čia viskas gaunasi vienam puode.
Kad atgaminti tiksliai muilą, reikia žinoti tikslias naudojamų aliejų proporcijas ( kokosų, palmių, kakao ir stearino rūgšties), manau, šito nerasi.
O šiaip iš tokių aliejų gausis normalus muilas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 12 16, 23:23)
Bandysiu atsakyti, tik tiesą sakant nevisiškai supratau, ką norėjai sužinoti  g.gif
pav. ką reiškia "naudojamas muilo perlydimo būdas'?
Manau, kad  tai muilas su NaOH ir KOH, gaminamas šaltuoju būdu, kadangi kietas ( parduoda gabaliukais) , tai KOH bus jame nedaug. Skaičiuoti reikia iš kart abu šarmus, arba galima pakeisti paskaičiavus su vienu (KOH/NaOH - 5/1). Coconus nucifera - greičiausiai kokosų pienas, dažnai juo pakeičia dalį vandens recepte.
Jei potasium - su KOH, jei sodium - su NaOH, bet čia viskas gaunasi vienam puode.
Kad atgaminti tiksliai muilą, reikia žinoti tikslias naudojamų aliejų proporcijas ( kokosų, palmių, kakao ir stearino rūgšties), manau, šito nerasi.
O šiaip iš tokių aliejų gausis normalus muilas  biggrin.gif

Dėl muilo perlydimo turėjau galvoje, kad pagaminami du muilo gabaliukai: vienas su KOH, kitas su NaOH smile.gif Tada po mėnesio brendimo tie gabaliukai kartu perlydomi ir sumaišomi į vieną smile.gif Perlydimo metu įdedama vertingų priedų, eterinių aliejų ir kokosų pieno.
Dėl tikslių proporcijų tai išsiaiškinsiu ateityje 4u.gif keletas eksperimenų ir manau rasiu tinkamas proporcijas
Tik va klausimas dėl pačio gamybos metodo: ar šarmai kartu ir muilas verdamas šaltuoju būdų ar perlydomas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ABFokse @ 2013 12 17, 00:11)
Dėl muilo perlydimo turėjau galvoje, kad pagaminami du muilo gabaliukai: vienas su KOH, kitas su NaOH  smile.gif Tada po mėnesio brendimo tie gabaliukai kartu perlydomi ir sumaišomi į vieną  smile.gif  Perlydimo metu įdedama vertingų priedų, eterinių aliejų ir kokosų pieno.
Dėl tikslių proporcijų tai išsiaiškinsiu ateityje  4u.gif keletas eksperimenų ir manau rasiu tinkamas proporcijas
Tik va klausimas dėl pačio gamybos metodo: ar šarmai kartu ir muilas verdamas šaltuoju būdų ar perlydomas?  smile.gif

Perlydimas naudojamas tik kai nepavyksta muilas, nes tokios kokybės, kaip šaltos saponifikacijos būdu neišgausi ax.gif O naudingi priedai įmašomi skirtingai: jei kokoso pieną maišysi pabaigoj, gali nesusijungti; eteriniai, medus įvairūs milteliai maišomi pabaigoj, aromatai - geriausiai su aliejais pradžioj ir t.t.

Aš nebūčiau tikra, kad taip lengva pakartoti muilą. Vien palmių aliejų skirtingą paėmus jau skirtingos savybės muile, kokosą rafinuotą ir nerafinuotą - irgi skiriasi.
Ar daug esi virusi muilų? Žaviuosi tavo pasitikėjimu, sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 12 17, 00:43)
Perlydimas naudojamas  tik kai nepavyksta muilas, nes tokios kokybės, kaip šaltos saponifikacijos būdu neišgausi  ax.gif O naudingi priedai  įmašomi skirtingai: jei kokoso pieną maišysi pabaigoj, gali nesusijungti; eteriniai, medus įvairūs milteliai maišomi pabaigoj, aromatai - geriausiai su aliejais pradžioj ir t.t.

Aš nebūčiau tikra, kad taip lengva pakartoti muilą. Vien palmių aliejų skirtingą paėmus jau skirtingos savybės muile, kokosą rafinuotą ir nerafinuotą - irgi skiriasi.
Ar daug esi virusi muilų? Žaviuosi tavo pasitikėjimu, sėkmės  4u.gif

Bandysiu gamint su dviem šarmais iškarto smile.gif Pažiūrėsiu, kas gausis 4u.gif
Muiliukų jau išvirusi tikrai nemažai, daug skirtingų aliejų išbandžiau 4u.gif Paskutinis buvo muilas plaukams smile.gif

Vėliau pasidalinsiu informacija, kaip sekėsi pagaminti skutimosi muilą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ABFokse @ 2013 12 18, 00:47)
Bandysiu gamint su dviem šarmais iškarto  smile.gif Pažiūrėsiu, kas gausis 4u.gif
Muiliukų jau išvirusi tikrai nemažai, daug skirtingų aliejų išbandžiau 4u.gif Paskutinis buvo muilas plaukams  smile.gif

Vėliau pasidalinsiu informacija, kaip sekėsi pagaminti skutimosi muilą  mirksiukas.gif

Lauksim 4u.gif
O kaip muilas plaukams - ar daug kartų bandei kol sudarei tinkamą receptą? Ar ilgai jį naudoji ir vis dar tinka?
Aš pati viriau gal 20 skirtingų variantų, kol gavosi tinkamas, bet neidealus ax.gif
Atsakyti
Aciu uz nuorodas,muila jau pasigaminau ir manau kad gavosi visai neblogas.
Tik dabar niekur Lietuvoje nerandu pirkti palmiu aliejaus,Teks siustis is AZ.

QUOTE(zydrem @ 2013 12 14, 22:10)

Atsakyti
Aš palmių aliejų pirkausi Sveikuose produktuose:
http://www.sveikipro...logiskas-250-ml
http://www.sveikipro...ologiskas-30-ml
Atsakyti