Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIII d.

QUOTE(micefee @ 2013 11 22, 12:53)
Atsiprašau, kad įsiterpsiu, greičiausiai apie tai 100 kartų kalbėta, bet kas tas DOS?  blush2.gif
DOS tai oranžinės dėmės, atsirandančios ant muilo, kai aliejai pradeda oksiduotis, t.y. gesti. Va tokios user posted image
Atsakyti
Esu nusivylusi.Jau antrą kartą per savaitę išsilieja eterinis aliejus. verysad.gif Muilas visas aliejuotas buvo,nuvaliau,bet nieko gero iš jo nebus,viduje juk aliejus liko,nes jis visas korėtas... Pirmą kartą nieko ypatingo apart jo nedėjau,o vakar dariau su ožkos pienu ir dėjau medaus. Pamaniau,kad gal perkaito muilas nuo medaus,na bet pirmą kartą kai dariau juk nedėjau nieko panašaus g.gif Beje vakar dariau prie +53C Norėčiau žinoti galima priežastį,nes planuoju kitą savaitę daryti ne vieną muilo partiją.
Atsakyti
Mergaitės, gal kuri primintų ką reiškia pabaltavęs muilo paviršius. Buvau apie tai skaičiusi, bet neberandu, jei gerai pamenu tai gal nieko blogo? Dar yra tokių baltų taškiukų šonuose ir ant dugniuko g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Amina Fatima @ 2013 11 24, 14:48)
Esu nusivylusi.Jau antrą kartą per savaitę išsilieja eterinis aliejus. verysad.gif Muilas visas aliejuotas buvo,nuvaliau,bet nieko gero iš jo nebus,viduje juk aliejus liko,nes jis visas korėtas... Pirmą kartą nieko ypatingo apart jo nedėjau,o vakar dariau su ožkos pienu ir dėjau medaus. Pamaniau,kad gal perkaito muilas nuo medaus,na bet pirmą kartą kai dariau juk nedėjau nieko panašaus g.gif Beje vakar dariau prie +53C Norėčiau žinoti galima priežastį,nes planuoju kitą savaitę daryti ne vieną muilo partiją.

Ką reiškia "išsiliejo eterinis aliejus"? Niekaip nesuprantu, kodėl jūs kaltinat eterinį aliejų.
Ir kodėl jūs prie tokios aukštos temperatūros maišot?
Žinokit, aš pirmus muilus maišiau prie 45 plius minus, tai vargau su tokia temperatūra..dabar neimu į galvą, ir maišau prie 30-32..ir jokių problemų nebeturiu:)
Atsakyti
QUOTE(Kaprizinga. @ 2013 11 27, 15:10)
Mergaitės, gal kuri primintų ką reiškia pabaltavęs muilo paviršius. Buvau apie tai skaičiusi, bet neberandu, jei gerai pamenu tai gal nieko blogo?

Ttai susidariusi soda.
Nieko baisaus, o jei labai rėžia akį, prieš naudojant apipjaustykit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramzetė @ 2013 11 27, 16:53)
Ttai susidariusi soda.
Nieko baisaus, o jei labai rėžia akį, prieš naudojant apipjaustykit  mirksiukas.gif

Ačiū! 4u.gif Svarbiausia, kad nieko baisaus čia victory.gif
Atsakyti
Laba diena,
jei dvi skirtingos skaičiuoklės paskaičiuoja tą patį natrio hidroksido kiekį, bet viena pateikia, pvz, vandens 250-375ml, o kita - 404ml, tai kaip teisingai pasirinkt, kiek gi iš tikro vandens pilt?
Atsakyti
QUOTE(Belatrikse @ 2013 12 03, 17:11)
Laba diena,
jei dvi skirtingos skaičiuoklės paskaičiuoja tą patį natrio hidroksido kiekį, bet viena pateikia, pvz, vandens 250-375ml, o kita - 404ml, tai kaip teisingai pasirinkt, kiek gi iš tikro vandens pilt?

Standartiškai rekomenduojama 35-38% vandens (nuo aliejų svorio), paskaičiuokit, kiek pas jus išeina.
Gamintojai daro įvariai - ir mažina iki 33% ir didina (kai verda su visokiais grožiais, kad taip greit nesustingtų). Tik su didesniu vandens kiekiu pagamintas muilas džiūdamas gali skilinėti.
Papildyta:
QUOTE(Kaprizinga. @ 2013 11 27, 18:04)
Ačiū!  4u.gif  Svarbiausia, kad nieko baisaus čia  victory.gif

Sodą galima ir sausai nuvalyti kokiu šepetėliu arba nuplauti vandeniu ir išdžiovinti muilą.
Papildyta:
QUOTE(Amina Fatima @ 2013 11 24, 14:48)

Per aukštoj temp maišot, medus ir pienas smarkiai didina temp prieš gelio stadiją. Tokį muilą reikai maišyti žemesnėj temp ir palaikyti šaltai kelias valandas, kad neperkaistų.
Manau, kad atsisikyrė ne eteriniai aliejai, o tiesiog riebalai, nebent maišėt ne su tikrais eteriniais, i su aromatiniais aliejais , tie visokių fokusų iškrečia, dažnai ir "susivarškiuoja" muilas nuo jų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 05 gruodžio 2013 - 10:43
user posted image
Mano pirmas blynas, kvapas tobulas wub.gif
Atsakyti
Superinis pirmas blynas thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites.Simta metu nebuvau pas jusu uzsukus.Jau ziuriu net 2 temos "prisirase" ax.gif
Bet as su klausymu.Gal galyte priminti kontaktus motereles,kuri naturalu tussah silkka pardavineja.Sakiausi is jos dar pries 2-3 metus,tai praradau visus kontaktus.
Butu didelis didelis dekuj 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pokatak @ 2013 12 11, 22:28)
Sveikos mergaites.Simta metu nebuvau pas jusu uzsukus.Jau ziuriu net 2 temos "prisirase"  ax.gif
Bet as su klausymu.Gal galyte priminti kontaktus motereles,kuri naturalu tussah silkka pardavineja.Sakiausi is jos dar pries 2-3 metus,tai praradau visus kontaktus.
Butu didelis didelis dekuj  4u.gif  4u.gif  4u.gif

http://www.audrasfel.../tussah-silkas/
Atsakyti