Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIII d.

QUOTE(Šarka-Li @ 2013 11 10, 15:51)
O pagal kažkokį receptą rastą darėte, ar pati susikūrėte su ta skaičiuokle?
(P.S Apsaugas gaminant su šarmu muilą, termometrus, galima gauti tose įmonėse?), beje, termometro vieno neužtenka?

Receptas mano kūrybos paprastutis, skaičiuotas su soapcalc. Apsaugines kaukes, akinius galima nusipirkti senukuose, moki-veži ir pan. Termometrus senukuose taip pat galima nusipirkti, nors daug kas jais prekiauja, pagooglinkit ir išsirinkite tinkamiausią variantą.
Man patogiau su 2 termometrais dirbti, nors žinoma galima iš bėdos ir su vienu.

QUOTE(neringa.jn @ 2013 11 10, 23:36)
Aš ir pirmąjį receptą su skaičiuokle dėliojau, tik neįmantrų. Termometrą galite ir senukuose įsigyti, o muilo mažiau nei iš 500 gr aliejų maišyti nepatartina ne tik dėl svorių tikslumo, bet ir dėl to, kad mažas kiekis gali per greit atvėsti, nepereiti gelio fazės. Pirmą kartą nesistenkite kažko ypatingo kurti, tik susipažinkite su procesu 4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramzetė: 15 lapkričio 2013 - 09:18
QUOTE(Ramzetė @ 2013 11 15, 10:17)
Receptas mano kūrybos paprastutis, skaičiuotas su soapcalc. Apsaugines kaukes, akinius galima nusipirkti senukuose, moki-veži ir pan. Termometrus senukuose taip pat galima nusipirkti, nors daug kas jais prekiauja, pagooglinkit ir išsirinkite tinkamiausią variantą.
Man patogiau su 2 termometrais dirbti, nors žinoma galima iš bėdos ir su vienu.
drinks_cheers.gif

Ačiū ačiū, supratau 4u.gif

Tik visvien kažkaip baisu. Dar šarmo neturiu blush2.gif ax.gif turbūt kvailai nuskambės, bet man tikrai atrodo baisu, kad nieko nenutiktų, gal kitos taip nebijo kaip aš doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
SVARBU laikytis visų saugumo taisyklių. Neskubėti.

Jeigu labai baisu, negaminkite dabar, skaitykite, rinkitės informaciją, kaupkite žinias ir vieną dieną baimės neliks tik begalinis noras pradėti gaminti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramzetė @ 2013 11 15, 12:52)
SVARBU laikytis visų saugumo taisyklių. Neskubėti.

Jeigu labai baisu, negaminkite dabar, skaitykite, rinkitės informaciją, kaupkite žinias ir vieną dieną baimės neliks tik begalinis noras pradėti gaminti.  mirksiukas.gif

100% drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif turbūt dar skaitysiu 4u.gif
Dar turiu keletą klausimų, gali pasirodyti kvailoki blush2.gif
Kur jūs namuose laikote šarmą? Spintelėje aukštai, ar kokiam balkone, kur? blush2.gif
Ir dar. Pvz kai jau reikia plakti su blenderiu, tai jeigu pvz tuo metu negalite, tai galima taip viską palikti kelioms ar keliolikai minučių? blush2.gif Galvoju, kad daryčiau vakare, kai miega vaikai, o jeigu kuris nubustu (turiu vieną mažuliuką), tai reiktų pas jį nubėgti, ir ar nieko, jeigu tą muilą ar ką nors va šitaip palikčiau nepabaigus gaminti kuriam laikui? gal kuri iš savo patirties ką parašysit 4u.gif
Atsakyti
iki pedsako manua galima palikti ir nieko nenutiks (turiu visa procesa, nuo sverimo), bet jau po pedsako palikti nera kada, parejus gali tekti su saukstu kabliuoti, nes tada greita pradeda stingti muiliukas mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

Paskaičiau Jūsų dalinamasi patirtimi muilo gamyboje. Ir užsinorėjau pasidalinti savo įspūdžiais.. Kolkas dar esu šviežia muilo virėja, bet savo gaminiais dalinuosi savo bloge:
http://redunce.wordpress.com/

Kviečiu visas apsilankyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 11 15, 18:15)
Kur jūs namuose laikote šarmą? Spintelėje aukštai, ar kokiam balkone, kur?  blush2.gif
Ir dar. Pvz kai jau reikia plakti su blenderiu, tai jeigu pvz tuo metu negalite, tai galima taip viską palikti kelioms ar keliolikai minučių?  blush2.gif Galvoju, kad daryčiau vakare, kai miega vaikai, o jeigu kuris nubustu (turiu vieną mažuliuką), tai reiktų pas jį nubėgti, ir ar nieko, jeigu tą muilą ar ką nors va šitaip palikčiau nepabaigus gaminti kuriam laikui? gal kuri iš savo patirties ką parašysit  4u.gif

Laikau virtuvėje aukštai ant spintelės nustumtą palei sieną, paslėptą nuo smalsiukų.
Natrio šarmas traukia drėgmę, sušoka į gabalus ir tampa nebetinkamas naudoti, tai balkone jo nelaikyčiau, kita vertus, tai gali nutikti ir patalpoje.
Muilą verdu tik kai vaikų nebūna namuose, ir MB tuo metu į virtuvę draudžiama eiti lotuliukas.gif
Atsakyti
Nuostabūs jūsų muiliukai 4u.gif Vėl prisižiūrėjau ir atgimė noras vandyti dar kartą, nors pirmas blynas buvo juodai prisvilęs blush2.gif
Tik žinot kas man dar įdomu?... Kaip jūs nustatos muilo galiojimo laiką?.. g.gif
Atsakyti
Na nejau gi nei viena nežinot kaip nustatyt muiliuko galiojimo laiką?.. Nesinorėtų trintis pasenusiu blush2.gif
Atsakyti
Jeigu atydziai skaitete senas temas tikrai turejote rasti atsakyma i savo klausima. Todel is naujo niekas ir nepakartojo.
Galiojimas priklauso nuo daugelio faktoriu - recepto, pariebinimo, priedu, laikymo salygu. Apytikriai galiojimas sprendziamas pagal alieju galiojima. Muilas bus geras tiek, kiek galioja maziausiai galiojantis aliejus. Aisku jeigu atsiras DOS, tai ir ansciau nebebus tinkamas naudojimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 22 lapkričio 2013 - 07:47
Atsiprašau, kad įsiterpsiu, greičiausiai apie tai 100 kartų kalbėta, bet kas tas DOS? blush2.gif
Atsakyti