Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIII d.

Ačiū atsakiusioms 4u.gif

Na ne, iš bazės daryti nenoriu blush2.gif na tai renkuosi informaciją toliau kaip čia tas muilas verdamas 4u.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif noriu paklausti, gal kuri atsakysite.

Štai čia gamina muilus - kiek supratau, šaltuoju būdu. Tai vadinasi ne kaip jūs, šarmą pila į šaltą vandenį ir aliejus tik išlydo? ar gerai supratau? blush2.gif kuom skirasi tokie muilu darymo būdai?
Atsakyti
laba 4u.gif

QUOTE(goccia @ 2013 09 18, 12:56)

del situ muiliuku ir as jungiuosi i jusu buri doh.gif
pradėsiu book.gif bet man vistiek atrodo kad krema isvirti paprasciau nei muila brunette.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 10 31, 11:50)
laba  4u.gif 
del situ muiliuku ir as jungiuosi i jusu buri  doh.gif 
pradėsiu  book.gif  bet man vistiek atrodo kad krema isvirti paprasciau nei muila  brunette.gif

zydre, tu ka, negamini muilu dar? as maniau, kad ir tu tarp muilininkiu biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 10 31, 11:50)
laba  4u.gif 
pradėsiu  book.gif  bet man vistiek atrodo kad krema isvirti paprasciau nei muila  brunette.gif

Junkis junkis 4u.gif
Krema turbut kad paprasciau. Vien jau del to, kad nereikia tiek rupintis del saugumo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 31, 11:31)
Labas  4u.gif  noriu paklausti, gal kuri atsakysite.

Štai čia gamina muilus - kiek supratau, šaltuoju būdu. Tai vadinasi ne kaip jūs, šarmą pila į šaltą vandenį ir aliejus tik išlydo? ar gerai supratau?  blush2.gif  kuom skirasi tokie muilu darymo būdai?

Ne ten ieskote esmes. Neringa.jn jums jau atsake, kad karstuoju budu padarius muila, ji kaitinat. Tai daroma tuo tikslu, kad liktu daugiau sarmo nesuvalgytu priedu ir kad greiciau butu galima naudoti.
Saltuoju budu reiskia kad paliekate subresti pati savaime. Ir siems pavadinimams visai nesvarbu prie kokiu temperaturu maisote.
Cia bendraujancios turbut mazai kas ir yra dare karstuoju budu
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 10 31, 16:01)
Junkis junkis 4u.gif
Krema turbut kad paprasciau. Vien jau del to, kad nereikia tiek rupintis del saugumo 4u.gif
Papildyta:

Ne ten ieskote esmes. Neringa.jn jums jau atsake, kad karstuoju budu padarius muila, ji kaitinat. Tai daroma tuo tikslu, kad liktu daugiau sarmo nesuvalgytu priedu ir kad greiciau butu galima naudoti.
Saltuoju budu reiskia kad paliekate subresti pati savaime. Ir siems pavadinimams visai nesvarbu prie kokiu temperaturu maisote.
Cia bendraujancios turbut mazai kas ir yra dare karstuoju budu

Goccia, atleiskit, bet aš tikrai nelabai supratau atsakymo doh.gif blush2.gif blush2.gif unsure.gif Čia dauguma daro šaltuoju būdu: į šaltą vandenį pila šarmą po truputį, po to jis kiek skaičiau pats pakyla iki 100 laipsnių temp. Aliejus šildote irgi. Tai gaunasi, kad šis būdas vadinamas šaltasis, kaip dauguma čia ir darot?
Atsiprašau už klausimus, turbūt jau užknisau, bet dar nelabai suprantu kuris kuris būdas, ir t.t. prašau nepykti 4u.gif
Papildyta:
Žodžiu viską suprau jau, skaitau biggrin.gif 4u.gif šaltasis būdas, šaltasis...
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 31, 16:20)
Goccia, atleiskit, bet aš tikrai nelabai supratau atsakymo  doh.gif   blush2.gif   blush2.gif  unsure.gif  Čia dauguma daro šaltuoju būdu: į šaltą vandenį pila šarmą po truputį, po to jis kiek skaičiau pats pakyla iki 100 laipsnių temp. Aliejus šildote irgi. Tai gaunasi, kad šis būdas vadinamas šaltasis, kaip dauguma čia ir darot?
Atsiprašau už klausimus, turbūt jau užknisau, bet dar nelabai suprantu kuris kuris būdas, ir t.t. prašau nepykti 4u.gif
Papildyta:
Žodžiu viską suprau jau, skaitau  biggrin.gif   4u.gif šaltasis būdas, šaltasis...

Pamėginsiu paprasčiau:
Šaltasis būdas:
1. Soapcalc susiskaičiuojame receptą
2.Pasveriame atskiuose induose vandenį, šarmą, aliejus, eterinius aliejus.
3. Į vandenį pastatytą po įjungtu garintuvu, ar lauke, po truputį beriame šarmą (jokiu būdu ne atvirkščiai!) ir maišome kol ištirps (remperatūra gerokai pakyla, bet bent jau man iki 100 laipsnių niekada nebuvo įkaitę)
4. Šarmo tirpalą vėsiname šalto vandens ar ledukų vonelėje
5. Kietuosius aliejus ištirpiname, sumaišome su skystais
6. Šarmo tirpalo ir aliejų temperatūra turi būti vienoda, man geriausia apie 40-50 laipsnių. Iki norimos temperatūros vėsiname šarmą, jei reikia šildome aliejų.
7. Kai temperatūros vienodos, po truputį šarmo tirpalą pilame į aliejus (jokiu būdu ne atvirkščiai!), pamaišome ir imame plakti blenderiu, kol masė saponifikuojasi - tampa vienalytė, kaip kremas, ištraukus blenderį matosi pėdsakas.
8.Supilame ea, lengvai pamaišome ir - į formą.
Iki 10 proc vertingesnių aliejų galima pasilikti, nemaišyti iškart, o pridėti po pėdsako su eteriniais.
Karštas būdas:
Kartoti visą procesą šaltos gamybos iki 8 punkto, tuomet masę statyti į vandens vonią ir virti 2-3 val kol muilas taps panašus į džemą ar vazeliną, tuomet pridėti ea, jei norite - pagerinimų, ir - į formas.
PRIEŠ PRADEDANT DARBUS, SVARBIAUSIA PASISKAITYTI APIE SAUGŲ DARBĄ SU ŠARMU, to nebekartosiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringa.jn: 31 spalio 2013 - 18:57
Neringa saunuole 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Netureciau kantrybes toki posta rasyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 10 31, 10:50)
laba  4u.gif 

Žinai sakyčiau kad tau dabar yra žymiai lengviau būtų virti muilą biggrin.gif apie aliejus jau daug ką žinai, apie ea irgi nenaujokė, nes gamini kremukus. O čia reik daugiau apsaugos sau ir savo kvėpavimo takams ir pats gaminimas tau irgi pažystamas 4u.gif vandens vonelėj, vienoda temperatūra, o toliau darbas maišymo ir pėdsako gavimas. Todėl manau drąsiai pati greit gaminsi ir bursi muilus 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kriskol @ 2013 10 31, 20:43)
Žinai sakyčiau kad tau dabar yra žymiai lengviau būtų virti muilą  biggrin.gif apie aliejus jau daug ką žinai, apie ea irgi nenaujokė, nes gamini kremukus. O čia reik daugiau apsaugos sau ir savo kvėpavimo takams ir pats gaminimas tau irgi pažystamas 4u.gif vandens vonelėj, vienoda temperatūra, o toliau darbas maišymo ir pėdsako gavimas. Todėl manau drąsiai pati greit gaminsi ir bursi muilus  4u.gif  4u.gif

aciu merginos 4u.gif
po Neringos posto atrodo taip paprasta biggrin.gif dabar dar reikia pasidometi del indu g.gif kokius reiketu pirkti ir is kur geriausia /pigiausia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Murka* @ 2011 01 30, 14:13)
nesuprantu kas cia darosi g.gif  paskutiniu metu kai pagaminu veido krema, jis pasidaro toks skystas skystas, nors emulsionio vasko dedu kaip visada, ir seniau su tokiu kiekiu gaudavosi purus standus kremukas, o dabar pabuna- ir skystalas gaunasi g.gif  idomu kame esme, ar cia emulsinis vaskas nekoks gal, ar galbut kalta aha vaisiu rugstis? nes pastebejau kad kremai pasidare skysti kai pradejau jos idejineti i kremus.. g.gif

Neringa 4u.gif 4u.gif 4u.gif labai aciu. viska supratau. belieka issiaiskinti iki galo sauguma dirbant su sarmu, nes dabar jis man atrodo kaip baubas :-) ir aisku ismokti susikaiciuoti recepta su skaiciuokle. tikrai labai dekoju uz issamu paaiskinima!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarka-Li: 31 spalio 2013 - 22:30
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 31, 23:29)
Neringa  4u.gif  4u.gif  4u.gif labai aciu. viska supratau. belieka issiaiskinti iki galo sauguma dirbant su sarmu, nes dabar jis man atrodo kaip baubas :-) ir aisku ismokti susikaiciuoti recepta su skaiciuokle. tikrai labai dekoju uz issamu paaiskinima!!!

Nėra už ką, kad tik būtų naudos biggrin.gif
Atsakyti