Ačiū atsakiusioms
Na ne, iš bazės daryti nenoriu na tai renkuosi informaciją toliau kaip čia tas muilas verdamas
laba
del situ muiliuku ir as jungiuosi i jusu buri
pradėsiu bet man vistiek atrodo kad krema isvirti paprasciau nei muila
QUOTE(goccia @ 2013 09 18, 12:56)
del situ muiliuku ir as jungiuosi i jusu buri
pradėsiu bet man vistiek atrodo kad krema isvirti paprasciau nei muila
QUOTE(zydrem @ 2013 10 31, 11:50)
laba
del situ muiliuku ir as jungiuosi i jusu buri
pradėsiu bet man vistiek atrodo kad krema isvirti paprasciau nei muila
del situ muiliuku ir as jungiuosi i jusu buri
pradėsiu bet man vistiek atrodo kad krema isvirti paprasciau nei muila
zydre, tu ka, negamini muilu dar? as maniau, kad ir tu tarp muilininkiu
QUOTE(zydrem @ 2013 10 31, 11:50)
laba
del situ muiliuku ir as jungiuosi i jusu buri
pradėsiu bet man vistiek atrodo kad krema isvirti paprasciau nei muila
del situ muiliuku ir as jungiuosi i jusu buri
pradėsiu bet man vistiek atrodo kad krema isvirti paprasciau nei muila
Junkis junkis
Krema turbut kad paprasciau. Vien jau del to, kad nereikia tiek rupintis del saugumo
Papildyta:
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 31, 11:31)
Labas noriu paklausti, gal kuri atsakysite.
Štai čia gamina muilus - kiek supratau, šaltuoju būdu. Tai vadinasi ne kaip jūs, šarmą pila į šaltą vandenį ir aliejus tik išlydo? ar gerai supratau? kuom skirasi tokie muilu darymo būdai?
Štai čia gamina muilus - kiek supratau, šaltuoju būdu. Tai vadinasi ne kaip jūs, šarmą pila į šaltą vandenį ir aliejus tik išlydo? ar gerai supratau? kuom skirasi tokie muilu darymo būdai?
Ne ten ieskote esmes. Neringa.jn jums jau atsake, kad karstuoju budu padarius muila, ji kaitinat. Tai daroma tuo tikslu, kad liktu daugiau sarmo nesuvalgytu priedu ir kad greiciau butu galima naudoti.
Saltuoju budu reiskia kad paliekate subresti pati savaime. Ir siems pavadinimams visai nesvarbu prie kokiu temperaturu maisote.
Cia bendraujancios turbut mazai kas ir yra dare karstuoju budu
QUOTE(goccia @ 2013 10 31, 16:01)
Junkis junkis
Krema turbut kad paprasciau. Vien jau del to, kad nereikia tiek rupintis del saugumo
Papildyta:
Ne ten ieskote esmes. Neringa.jn jums jau atsake, kad karstuoju budu padarius muila, ji kaitinat. Tai daroma tuo tikslu, kad liktu daugiau sarmo nesuvalgytu priedu ir kad greiciau butu galima naudoti.
Saltuoju budu reiskia kad paliekate subresti pati savaime. Ir siems pavadinimams visai nesvarbu prie kokiu temperaturu maisote.
Cia bendraujancios turbut mazai kas ir yra dare karstuoju budu
Krema turbut kad paprasciau. Vien jau del to, kad nereikia tiek rupintis del saugumo
Papildyta:
Ne ten ieskote esmes. Neringa.jn jums jau atsake, kad karstuoju budu padarius muila, ji kaitinat. Tai daroma tuo tikslu, kad liktu daugiau sarmo nesuvalgytu priedu ir kad greiciau butu galima naudoti.
Saltuoju budu reiskia kad paliekate subresti pati savaime. Ir siems pavadinimams visai nesvarbu prie kokiu temperaturu maisote.
Cia bendraujancios turbut mazai kas ir yra dare karstuoju budu
Goccia, atleiskit, bet aš tikrai nelabai supratau atsakymo Čia dauguma daro šaltuoju būdu: į šaltą vandenį pila šarmą po truputį, po to jis kiek skaičiau pats pakyla iki 100 laipsnių temp. Aliejus šildote irgi. Tai gaunasi, kad šis būdas vadinamas šaltasis, kaip dauguma čia ir darot?
Atsiprašau už klausimus, turbūt jau užknisau, bet dar nelabai suprantu kuris kuris būdas, ir t.t. prašau nepykti
Papildyta:
Žodžiu viską suprau jau, skaitau šaltasis būdas, šaltasis...
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 31, 16:20)
Goccia, atleiskit, bet aš tikrai nelabai supratau atsakymo Čia dauguma daro šaltuoju būdu: į šaltą vandenį pila šarmą po truputį, po to jis kiek skaičiau pats pakyla iki 100 laipsnių temp. Aliejus šildote irgi. Tai gaunasi, kad šis būdas vadinamas šaltasis, kaip dauguma čia ir darot?
Atsiprašau už klausimus, turbūt jau užknisau, bet dar nelabai suprantu kuris kuris būdas, ir t.t. prašau nepykti
Papildyta:
Žodžiu viską suprau jau, skaitau šaltasis būdas, šaltasis...
Atsiprašau už klausimus, turbūt jau užknisau, bet dar nelabai suprantu kuris kuris būdas, ir t.t. prašau nepykti
Papildyta:
Žodžiu viską suprau jau, skaitau šaltasis būdas, šaltasis...
Pamėginsiu paprasčiau:
Šaltasis būdas:
1. Soapcalc susiskaičiuojame receptą
2.Pasveriame atskiuose induose vandenį, šarmą, aliejus, eterinius aliejus.
3. Į vandenį pastatytą po įjungtu garintuvu, ar lauke, po truputį beriame šarmą (jokiu būdu ne atvirkščiai!) ir maišome kol ištirps (remperatūra gerokai pakyla, bet bent jau man iki 100 laipsnių niekada nebuvo įkaitę)
4. Šarmo tirpalą vėsiname šalto vandens ar ledukų vonelėje
5. Kietuosius aliejus ištirpiname, sumaišome su skystais
6. Šarmo tirpalo ir aliejų temperatūra turi būti vienoda, man geriausia apie 40-50 laipsnių. Iki norimos temperatūros vėsiname šarmą, jei reikia šildome aliejų.
7. Kai temperatūros vienodos, po truputį šarmo tirpalą pilame į aliejus (jokiu būdu ne atvirkščiai!), pamaišome ir imame plakti blenderiu, kol masė saponifikuojasi - tampa vienalytė, kaip kremas, ištraukus blenderį matosi pėdsakas.
8.Supilame ea, lengvai pamaišome ir - į formą.
Iki 10 proc vertingesnių aliejų galima pasilikti, nemaišyti iškart, o pridėti po pėdsako su eteriniais.
Karštas būdas:
Kartoti visą procesą šaltos gamybos iki 8 punkto, tuomet masę statyti į vandens vonią ir virti 2-3 val kol muilas taps panašus į džemą ar vazeliną, tuomet pridėti ea, jei norite - pagerinimų, ir - į formas.
PRIEŠ PRADEDANT DARBUS, SVARBIAUSIA PASISKAITYTI APIE SAUGŲ DARBĄ SU ŠARMU, to nebekartosiu
Neringa saunuole
Netureciau kantrybes toki posta rasyti
Netureciau kantrybes toki posta rasyti
QUOTE(zydrem @ 2013 10 31, 10:50)
laba
del situ muiliuku ir as jungiuosi i jusu buri
pradėsiu bet man vistiek atrodo kad krema isvirti paprasciau nei muila
del situ muiliuku ir as jungiuosi i jusu buri
pradėsiu bet man vistiek atrodo kad krema isvirti paprasciau nei muila
Žinai sakyčiau kad tau dabar yra žymiai lengviau būtų virti muilą apie aliejus jau daug ką žinai, apie ea irgi nenaujokė, nes gamini kremukus. O čia reik daugiau apsaugos sau ir savo kvėpavimo takams ir pats gaminimas tau irgi pažystamas vandens vonelėj, vienoda temperatūra, o toliau darbas maišymo ir pėdsako gavimas. Todėl manau drąsiai pati greit gaminsi ir bursi muilus
QUOTE(kriskol @ 2013 10 31, 20:43)
Žinai sakyčiau kad tau dabar yra žymiai lengviau būtų virti muilą apie aliejus jau daug ką žinai, apie ea irgi nenaujokė, nes gamini kremukus. O čia reik daugiau apsaugos sau ir savo kvėpavimo takams ir pats gaminimas tau irgi pažystamas vandens vonelėj, vienoda temperatūra, o toliau darbas maišymo ir pėdsako gavimas. Todėl manau drąsiai pati greit gaminsi ir bursi muilus
aciu merginos
po Neringos posto atrodo taip paprasta dabar dar reikia pasidometi del indu kokius reiketu pirkti ir is kur geriausia /pigiausia
QUOTE(Murka* @ 2011 01 30, 14:13)
nesuprantu kas cia darosi paskutiniu metu kai pagaminu veido krema, jis pasidaro toks skystas skystas, nors emulsionio vasko dedu kaip visada, ir seniau su tokiu kiekiu gaudavosi purus standus kremukas, o dabar pabuna- ir skystalas gaunasi idomu kame esme, ar cia emulsinis vaskas nekoks gal, ar galbut kalta aha vaisiu rugstis? nes pastebejau kad kremai pasidare skysti kai pradejau jos idejineti i kremus..
Neringa labai aciu. viska supratau. belieka issiaiskinti iki galo sauguma dirbant su sarmu, nes dabar jis man atrodo kaip baubas :-) ir aisku ismokti susikaiciuoti recepta su skaiciuokle. tikrai labai dekoju uz issamu paaiskinima!!!
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 31, 23:29)
Neringa labai aciu. viska supratau. belieka issiaiskinti iki galo sauguma dirbant su sarmu, nes dabar jis man atrodo kaip baubas :-) ir aisku ismokti susikaiciuoti recepta su skaiciuokle. tikrai labai dekoju uz issamu paaiskinima!!!
Nėra už ką, kad tik būtų naudos