Na, aš vis tiek bandysiu dar daryt, jau žinau kur klaidą buvau padariusi, bet kaip sakoma- nuo žioplumo vaistų nėra
bandžiau ana perdaryt, nežinau kas čia iš jo gausis, bet gal kas nors pavyks, ir tikiuosi nereiks išmest
Labas
Na ką, susigundyt baigiu ir aš turbūt reikia skaityti nuo pradžių viską (jau pirmą temą pradėjau ), kad suprasčiau apie muilų gamybą ir galėčiau pasigaminti pirmąjį, taip? Beje, kažkur užmačiau nuorodą kur pirkti šarmą, tai ten pat ir perkate?
Na ką, susigundyt baigiu ir aš turbūt reikia skaityti nuo pradžių viską (jau pirmą temą pradėjau ), kad suprasčiau apie muilų gamybą ir galėčiau pasigaminti pirmąjį, taip? Beje, kažkur užmačiau nuorodą kur pirkti šarmą, tai ten pat ir perkate?
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 29, 22:42)
Labas
Pirmiausia, skaitykite
Šarmą dauguma mūsų perka avsistoje. Labai naudinga pasieškoti filmukų ir pamatyti visą procesą.
QUOTE(neringa.jn @ 2013 10 29, 22:54)
Pirmiausia, skaitykite
Šarmą dauguma mūsų perka avsistoje. Labai naudinga pasieškoti filmukų ir pamatyti visą procesą.
Ačiū na kaip suprantu, iki Kalėdų nelabai pavyks turbūt man pasigaminti muilo nes jį dar brandinti reikia. Šiaip pirmojoje temoje vakar skaitydama neradau konkrečios info dar, kada ir kaip tą šarmą pilti. gal dar rasiu. Filmuką katik pasižiūrėjau
Dar klausimas. O kas per gamyba "šaltuoju būdu"?
Nerandu internete tos parduotuvės, kur parduoda šarmą. Jie internetinio puslapio gal neturi? O kaip jūs jį perkate, atsiunčia į kitus miestus? Ačiū, kas atsakys
Nerandu internete tos parduotuvės, kur parduoda šarmą. Jie internetinio puslapio gal neturi? O kaip jūs jį perkate, atsiunčia į kitus miestus? Ačiū, kas atsakys
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 30, 10:59)
http://avsista.lt/lt/
arba perkame bitininkų parduotuvėlėse.
Kartais kooperuojamės pirkimui
QUOTE(Ramzetė @ 2013 10 30, 15:35)
Ačiū
Atsiprašau, nesupratau, o kam kooperuojatės, pavieniui neparduoda?
Ir kokį konkrečiai perkat, nes žiūriu ten nelabai suprantu.
Kaina mažesnė, perkant didesnį kiekį.
Vieną kartą, berods, techninį pirkom, kitą kartą laboratorinį t.y. švaresnį.
QUOTE(Ramzetė @ 2013 10 30, 15:49)
Kaina mažesnė, perkant didesnį kiekį.
O kiek vienam zmogui, sau perkate? Kiek jis kanuoja?
Tiesa, o aliejus kur perkat? Alyvuogių, tai suprantu, ir maximoj rasi.
Bitininkų parduotuvėje už 1 kg mokėjau 8 Lt su cnt.
Kai buvo perkamas techninis, gavosi berods, 1 kg - 4 Lt, o laboratorinis buvo brangesnis, bet tame pirkime nedalyvavau, tai ir kainos negaliu pasakyti.
Dauguma mano aliejų AZ pirkti, alyvuogių al. - Rimi, taukmežio sv. iš Akomos, iš Sveikų produktų esu pirkus kokosus ir kakavos sv.
Kai buvo perkamas techninis, gavosi berods, 1 kg - 4 Lt, o laboratorinis buvo brangesnis, bet tame pirkime nedalyvavau, tai ir kainos negaliu pasakyti.
Dauguma mano aliejų AZ pirkti, alyvuogių al. - Rimi, taukmežio sv. iš Akomos, iš Sveikų produktų esu pirkus kokosus ir kakavos sv.
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 30, 15:39)
Jeigu norite gaminti kieta muila (gabaliukais), reikes NaOH. Jeigu skysta muila, tuomet KOH
Papildyta:
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 30, 10:44)
Ačiū na kaip suprantu, iki Kalėdų nelabai pavyks turbūt man pasigaminti muilo nes jį dar brandinti reikia. Šiaip pirmojoje temoje vakar skaitydama neradau konkrečios info dar, kada ir kaip tą šarmą pilti. gal dar rasiu. Filmuką katik pasižiūrėjau
Iki Kaledu gal nelabai pavyks. Ir ne tik todel, kad reikia brandinti. Visu pirma, kad cia ne taip tep lep ir viskas. Tikrai reikia sugaisti nemazai laiko renkant informacija.
Be to pirmuosius muiliukus bent jau man nedrasu buvo kazkam dovanoti. Padovanojau, jau kai daugiau nei pusmeti muila maisiau.
Kaledoms tikrai galite padaryti muila is bazes (ten daug mokytis nereikia), bet cia mes ne apie tai snekam. Kazkur yra tam skirta kita tema
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 30, 10:59)
Dar klausimas. O kas per gamyba "šaltuoju būdu"?
Šaltuoju būdu - tai nekaitinant. Yra karštasis būdas, kai po pėdsako dar muilą porai-trejetui valandų kaitiname, po to dedame pagerinimų, ea. Toks muilas greičiau subręsta, mažiau nugarina ea, bet grožių nelabai iš jo padaryti išeina