Nesakau, kad neissiims is smelio formeles, bet man sunkiai issieme. Muilas buvo sveikas, bet formele skilo Is silikoniniu formeliu tikrai gerai issiima nera net ko lyginti
Jei bijot, kad gal nepatiks muilaviriu uzsiimineti ir nenorit apsikrauti formom, tai zinau kad kartais merginos ima tetrapakus, tiesia kepimo popierium ir naudoja tokia forma
Sveikos visos sugalvojau ir aš pabandyti pasigaminti muilo, pasiskaičiavau su skaičiuokle, tik nesu tikra, ar gerai ten užpildžiau viską.... Būčiau dėkinga, jei kuri užmestumėt akį į receptuką ir pasakytumėt, ar čia bent į tą pusę
Alyvuogių aliejus 40% 200gr.
Kokosų aliejus 30% 150 gr.
Palmių aliejus 30% 150 gr.
Vanduo 190 gr.
Šarmas 72.071 gr.
Dar iškilo klausimas SoapCalc skaičiuoklėje yra trys kokosų aliejai su prierašais 76 deg, 92 deg ir fractionated tai kurį reikia rinktis?
Vanduo 190 gr.
Šarmas 72.071 gr.
Dar iškilo klausimas SoapCalc skaičiuoklėje yra trys kokosų aliejai su prierašais 76 deg, 92 deg ir fractionated tai kurį reikia rinktis?
QUOTE(Kaprizinga. @ 2013 10 21, 21:50)
Sveikos visos sugalvojau ir aš pabandyti pasigaminti muilo, pasiskaičiavau su skaičiuokle, tik nesu tikra, ar gerai ten užpildžiau viską.... Būčiau dėkinga, jei kuri užmestumėt akį į receptuką ir pasakytumėt, ar čia bent į tą pusę
Vanduo 190 gr.
Šarmas 72.071 gr.
Vanduo 190 gr.
Šarmas 72.071 gr.
Na cia pats paprasciausias variantas bet tinkamas reikia naudoti Coconut Oil, 76 deg. siam muiliukui patarciau tik didesni pariebinima naudoti (tada butu 70.554g. sarmo su 7%pariebinimu) vis delto kokosu nemazai, o jis sausina. Arba nusipirkti linu semenu al, jo buna visose maximose ir ikomponuoti i receptuka. tikrai mielesni muiliukas butu
QUOTE(krisle159 @ 2013 10 22, 10:22)
Na cia pats paprasciausias variantas bet tinkamas reikia naudoti Coconut Oil, 76 deg. siam muiliukui patarciau tik didesni pariebinima naudoti (tada butu 70.554g. sarmo su 7%pariebinimu) vis delto kokosu nemazai, o jis sausina. Arba nusipirkti linu semenu al, jo buna visose maximose ir ikomponuoti i receptuka. tikrai mielesni muiliukas butu
Ačiū už patarimus!
As geriau imciau ne linu semenu, o koki migdolu, makadamiju. Sitie stabilesni. Ir prekybcentriuose taip pat yra.
Jeigu tiek kokosu dedat del didesnio putojimo, tai ji taip pat didina ricina. Jeigu nenorite alieju is kazkur siustis, tai kiek pamenu ricinos merginos yra vaistineje pirke
Jeigu tiek kokosu dedat del didesnio putojimo, tai ji taip pat didina ricina. Jeigu nenorite alieju is kazkur siustis, tai kiek pamenu ricinos merginos yra vaistineje pirke
QUOTE(goccia @ 2013 10 23, 15:15)
As geriau imciau ne linu semenu, o koki migdolu, makadamiju. Sitie stabilesni. Ir prekybcentriuose taip pat yra.
Ačiū
Sveikos muilininkės, na va, prisiruosiau ir as savo pirmaji "pyraga kept"
Ir manau nebūtų pirmas blynas jei nebūtų prisvilęs...
Dar nežinau, ką ne taip padariau, bet jaučiu kad kažką tikrai pridirbau, atrodo viskas selė pagal instrukcija, bet vos tik į aliejus supyliau šarmą tai nespėjau nei mikseriu normaliai perplakt kai viskas iki košės konsistencijos sukietėjo jei kitur matau kaip gražiai srivele bėga muilas į firmas, tai aš turėjau šaukštu kraut ir dar formelėj paspaust, kad oro plyšių neliktų
O receptas toks:
kokosų aliejus 125 g
raudonųjų palmių al 75 g
taukmedžio sviestas 125 g
saulėgrazu al 75g
alyvuogių as 100 g
H2O 190g
NaOH 68 g
Ir manau nebūtų pirmas blynas jei nebūtų prisvilęs...
Dar nežinau, ką ne taip padariau, bet jaučiu kad kažką tikrai pridirbau, atrodo viskas selė pagal instrukcija, bet vos tik į aliejus supyliau šarmą tai nespėjau nei mikseriu normaliai perplakt kai viskas iki košės konsistencijos sukietėjo jei kitur matau kaip gražiai srivele bėga muilas į firmas, tai aš turėjau šaukštu kraut ir dar formelėj paspaust, kad oro plyšių neliktų
O receptas toks:
kokosų aliejus 125 g
raudonųjų palmių al 75 g
taukmedžio sviestas 125 g
saulėgrazu al 75g
alyvuogių as 100 g
H2O 190g
NaOH 68 g
Geriau butumet procentais parasius. Lengviau pasakyti, bet ir taip matau, kad kietuju alieju ir sviestu per daug. O dar jeigu kokio FO maktelejot, tai iskart ir sukietejo
ojetau, esu gaminus muila virtuvej, ale naturalu ir savo. tai tiek vargo kai viska labai greit prakeikiau
Ka turit galvoje sakydama " naturalu savo"?
Mes cia gaminame nuo nulio - is riebalu ir sarmo tirpalo, tai ir buna savos gamybos.
Jums vargas, o daugumai, cia pasisakanciu, sirdziai mielas uzsiemimas. As kaip tik pailsiu uzsiimdama muilaviriu
Mes cia gaminame nuo nulio - is riebalu ir sarmo tirpalo, tai ir buna savos gamybos.
Jums vargas, o daugumai, cia pasisakanciu, sirdziai mielas uzsiemimas. As kaip tik pailsiu uzsiimdama muilaviriu
QUOTE(Risilota8 @ 2013 10 25, 13:25)
ojetau, esu gaminus muila virtuvej, ale naturalu ir savo. tai tiek vargo kai viska labai greit prakeikiau
na kiekvienam savo, man tarkim mezgimas yra kažkoks košmaras, o mano sesuo pliekia išsišiepus
Atėjau su klausimu.Kiek ilgiausiai gali būti gėlio fazė?Ir ar būtinai masė tuomet būna karšta?Man atsitiko toks dalykas,tai ir nežinau ką galvoti.Muilą gaminau vakar 20.30 vakaro.Gėlio fazė prasidėjo už kokio pusvalandžio ir tęsiaisi iki dabar.Masė jau šalta,bet vistiek kaip žėlė ir tamsi.
Papildyta:
Turbūt turėjo omeny muilo perdarymą,kai tarkuoji muilą ir dedi įvarias žoleles ar eterinį aliejų,todėl ir parašė "ale naturalu ir savo"
Papildyta:
QUOTE(goccia @ 2013 10 25, 14:46)
Ka turit galvoje sakydama " naturalu savo"?
Turbūt turėjo omeny muilo perdarymą,kai tarkuoji muilą ir dedi įvarias žoleles ar eterinį aliejų,todėl ir parašė "ale naturalu ir savo"