Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIII d.

Nesakau, kad neissiims is smelio formeles, bet man sunkiai issieme. Muilas buvo sveikas, bet formele skilo ax.gif Is silikoniniu formeliu tikrai gerai issiima nera net ko lyginti

Jei bijot, kad gal nepatiks muilaviriu uzsiimineti ir nenorit apsikrauti formom, tai zinau kad kartais merginos ima tetrapakus, tiesia kepimo popierium ir naudoja tokia forma 4u.gif
Atsakyti
Sveikos visos smile.gif sugalvojau ir aš pabandyti pasigaminti muilo, pasiskaičiavau su skaičiuokle, tik nesu tikra, ar gerai ten užpildžiau viską.... Būčiau dėkinga, jei kuri užmestumėt akį į receptuką ir pasakytumėt, ar čia bent į tą pusę blush2.gif

Alyvuogių aliejus 40% 200gr.
Kokosų aliejus 30% 150 gr.
Palmių aliejus 30% 150 gr.
Vanduo 190 gr.
Šarmas 72.071 gr.

Dar iškilo klausimas SoapCalc skaičiuoklėje yra trys kokosų aliejai su prierašais 76 deg, 92 deg ir fractionated tai kurį reikia rinktis?

Atsakyti
QUOTE(Kaprizinga. @ 2013 10 21, 21:50)
Sveikos visos smile.gif sugalvojau ir aš pabandyti pasigaminti muilo, pasiskaičiavau su skaičiuokle, tik nesu tikra, ar gerai ten užpildžiau viską.... Būčiau dėkinga, jei kuri užmestumėt akį į receptuką ir pasakytumėt, ar čia bent į tą pusę  blush2.gif

Alyvuogių aliejus 40% 200gr.
Kokosų aliejus 30% 150 gr.
Palmių aliejus 30% 150 gr.
Vanduo 190 gr.
Šarmas 72.071 gr.

Dar iškilo klausimas SoapCalc skaičiuoklėje yra trys kokosų aliejai su prierašais 76 deg, 92 deg ir fractionated tai kurį reikia rinktis?



Na cia pats paprasciausias variantas smile.gif bet tinkamas wink.gif reikia naudoti Coconut Oil, 76 deg. siam muiliukui patarciau tik didesni pariebinima naudoti (tada butu 70.554g. sarmo su 7%pariebinimu) vis delto kokosu nemazai, o jis sausina. Arba nusipirkti linu semenu al, jo buna visose maximose ir ikomponuoti i receptuka. tikrai mielesni muiliukas butu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krisle159: 22 spalio 2013 - 09:23
QUOTE(krisle159 @ 2013 10 22, 10:22)
Na cia pats paprasciausias variantas smile.gif bet tinkamas wink.gif reikia naudoti Coconut Oil, 76 deg. siam muiliukui patarciau tik didesni pariebinima naudoti (tada butu 70.554g. sarmo su 7%pariebinimu) vis delto kokosu nemazai, o jis sausina. Arba nusipirkti linu semenu al, jo buna visose maximose ir ikomponuoti i receptuka. tikrai mielesni muiliukas butu  mirksiukas.gif

Ačiū už patarimus! ax.gif
Atsakyti
As geriau imciau ne linu semenu, o koki migdolu, makadamiju. Sitie stabilesni. Ir prekybcentriuose taip pat yra.
Jeigu tiek kokosu dedat del didesnio putojimo, tai ji taip pat didina ricina. Jeigu nenorite alieju is kazkur siustis, tai kiek pamenu ricinos merginos yra vaistineje pirke 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 10 23, 15:15)
As geriau imciau ne linu semenu, o koki migdolu, makadamiju. Sitie stabilesni. Ir prekybcentriuose taip pat yra.
Jeigu tiek kokosu dedat del didesnio putojimo, tai ji taip pat didina ricina. Jeigu nenorite alieju is kazkur siustis, tai kiek pamenu ricinos merginos yra vaistineje pirke 4u.gif


Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos muilininkės, na va, prisiruosiau ir as savo pirmaji "pyraga kept" blush2.gif 4u.gif

Ir manau nebūtų pirmas blynas jei nebūtų prisvilęs... doh.gif doh.gif doh.gif
Dar nežinau, ką ne taip padariau, bet jaučiu kad kažką tikrai pridirbau, atrodo viskas selė pagal instrukcija, bet vos tik į aliejus supyliau šarmą tai nespėjau nei mikseriu normaliai perplakt kai viskas iki košės konsistencijos sukietėjo g.gif jei kitur matau kaip gražiai srivele bėga muilas į firmas, tai aš turėjau šaukštu kraut ir dar formelėj paspaust, kad oro plyšių neliktų doh.gif
O receptas toks:

kokosų aliejus 125 g
raudonųjų palmių al 75 g
taukmedžio sviestas 125 g
saulėgrazu al 75g
alyvuogių as 100 g

H2O 190g
NaOH 68 g
Atsakyti
Geriau butumet procentais parasius. Lengviau pasakyti, bet ir taip matau, kad kietuju alieju ir sviestu per daug. O dar jeigu kokio FO maktelejot, tai iskart ir sukietejo 4u.gif
Atsakyti
ojetau, esu gaminus muila virtuvej, ale naturalu ir savo. tai tiek vargo kai viska labai greit prakeikiau smile.gif
Atsakyti
Ka turit galvoje sakydama " naturalu savo"?
Mes cia gaminame nuo nulio - is riebalu ir sarmo tirpalo, tai ir buna savos gamybos. 4u.gif
Jums vargas, o daugumai, cia pasisakanciu, sirdziai mielas uzsiemimas. As kaip tik pailsiu uzsiimdama muilaviriu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 25 spalio 2013 - 14:48
QUOTE(Risilota8 @ 2013 10 25, 13:25)
ojetau, esu gaminus muila virtuvej, ale naturalu ir savo. tai tiek vargo kai viska labai greit prakeikiau smile.gif


na kiekvienam savo, man tarkim mezgimas yra kažkoks košmaras, o mano sesuo pliekia išsišiepus smile.gif
Atsakyti
Atėjau su klausimu.Kiek ilgiausiai gali būti gėlio fazė?Ir ar būtinai masė tuomet būna karšta?Man atsitiko toks dalykas,tai ir nežinau ką galvoti.Muilą gaminau vakar 20.30 vakaro.Gėlio fazė prasidėjo už kokio pusvalandžio ir tęsiaisi iki dabar.Masė jau šalta,bet vistiek kaip žėlė ir tamsi.
Papildyta:
QUOTE(goccia @ 2013 10 25, 14:46)
Ka turit galvoje sakydama " naturalu savo"?
Mes cia gaminame nuo nulio - is riebalu ir sarmo tirpalo, tai ir buna savos gamybos. 4u.gif
Jums vargas, o daugumai, cia pasisakanciu, sirdziai mielas uzsiemimas. As kaip tik pailsiu uzsiimdama muilaviriu mirksiukas.gif



Turbūt turėjo omeny muilo perdarymą,kai tarkuoji muilą ir dedi įvarias žoleles ar eterinį aliejų,todėl ir parašė "ale naturalu ir savo"
Atsakyti