Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdietės

QUOTE(uoga 3 @ 2014 03 25, 14:00)
Ir šliuba emei?  biggrin.gif

Ne ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2014 03 25, 14:04)

Tada aišku. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2014 03 25, 13:41)
Labas ax.gif

Nagi visai smagu įpūsti gyvybės į temą, arne? rolleyes.gif
Vat šitai man nelabai suprantama ir priimtina, todėl mano vaikai jokių pamokėlių nelanko. Ateis laikas, norės, patys atsirinks, ko jiems reikia, ar nereikia. Ai, aš ir pati į bažnyčią nevaikštau, nieko tose jų apeigose neišmanau, tai kaip galėčiau vaikus versti ax.gif

Maniau, kad aš viena tokia biggrin.gif
Man tai būtų per žiauru vaikus apkraut dar bažnyčia doh.gif - ir taip dabar laisvo laiko beveik neturi abu.

QUOTE(uoga 3 @ 2014 03 25, 13:45)
O man geriau mažesnius vaikus priversti(nelabai aišku gražus žodis)  biggrin.gif ,praeiti tas visas apeigas ,kaip Pirma Komunija,Sutvirtinimo sakramentus,nei paskui ,kai prieš kokia ženatve apsigraibo,kad nera ju. biggrin.gif

O kam versti? Kas nuo to pasikeis? Vaikai pasidarys geresni? Mažiau ožiuosis? Tegul apsigraibo prieš ženatvę, jei tik jiems to reikės...

QUOTE(jėga @ 2014 03 25, 13:53)
Na kodėl... žiūrėk, pvz aš pati tik krikštyta ir niekada jokių kitų sakramentų nepasigedau, nei per ženatvę, nei po jos...
Kitas pvz. Mano vienas vaikas PATS pasiprašė pakrikštijamas, privedamas prie komunijos ir sutvirtinimo sakramento. Tai jis viską ir turi. O kitas 9 metų būdamas tik iš vaikiško smalsumo priėjo prie komunijos, o atėjus laikui gauti sutvirtinmą, jis jau buvo visiškas pacanas su savo Nuomone bigsmile.gif   ir mamai buvo pasakyta: tau reik, tu ir eik...  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif ir su tavo, ir su tavo vaikų nuomonėm biggrin.gif

QUOTE(uoga 3 @ 2014 03 25, 14:00)
Ir šliuba emei?  biggrin.gif

O tu man dabar pasakyk ž kas iš to šliūbo? Labiau mylėsit vienas kitą? Garantuotai į kairę nenuesit? Padės kažkokius konfliktus išspręst? Kas iš to šliūbo? Mano nuomone, mados reikalas... Vieni ir be šliūbo kuo puikiausiai visą gyvenimą pragyvena, o kiti ir po šliūbo skirdamiesi išsidrasko tiek, kad protu nesuvokiama...

QUOTE(jėga @ 2014 03 25, 14:04)

Jauti kokį nors diskomfortą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 25 kovo 2014 - 14:08
QUOTE(Dilma @ 2014 03 25, 14:07)
Maniau, kad aš viena tokia biggrin.gif
Man tai būtų per žiauru vaikus apkraut dar bažnyčia doh.gif - ir taip dabar laisvo laiko beveik neturi abu.
O kam versti? Kas nuo to pasikeis? Vaikai pasidarys geresni? Mažiau ožiuosis? Tegul apsigraibo prieš ženatvę, jei tik jiems to reikės...
drinks_cheers.gif ir su tavo, ir su tavo vaikų nuomonėm biggrin.gif
O tu man dabar pasakyk ž kas iš to šliūbo? Labiau mylėsit vienas kitą? Garantuotai į kairę nenuesit? Padės kažkokius konfliktus išspręst? Kas iš to šliūbo? Mano nuomone, mados reikalas... Vieni ir be šliūbo kuo puikiausiai visą gyvenimą pragyvena, o kiti ir po šliūbo skirdamiesi išsidrasko tiek, kad protu nesuvokiama...

Šliubas kiekvieno suaugusio žmogaus pasirinkimas.Musu toks buvo ,ir tiek žiniu. biggrin.gif Ir visai ne mados beje reikalas buvo. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2014 03 25, 14:10)
Šliubas kiekvieno suaugusio žmogaus pasirinkimas.Musu toks buvo ,ir tiek žiniu. biggrin.gif Ir visai ne mados beje reikalas buvo. rolleyes.gif

Būtent, kad suaugusio. Tai kuriam galui tuos vaikus verst atlikt visas bažnytines apeigas vaikystėj? Tam, kad suaugę galėtų šliūbą pasiimt? Tai jei jiem to šliūbo reikės, susitvarkys tada, kai reikės. Ir nuo to jie prastesni nebus...
Ir kam tada tas klausimas Jėgai, ar jie ėmė šliūbą? tongue.gif
Atsiprašau, bet kai pasižiūriu, kiek vaikų brandraamžių vargsta ir keikiasi dėl tų komunijos pamokų, mane nupurto... Nematau jokios pagarbos ar meilės iš jų pusės bažnyčiai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 25 kovo 2014 - 14:13
QUOTE(Dilma @ 2014 03 25, 14:07)
Maniau, kad aš viena tokia

Kolegė drinks_cheers.gif

Na ne... Jei jausčiau, tai eičiau į bažnyčią ir visus sakramentus susirinkčiau, juk niekada nevėlu mirksiukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jėga: 25 kovo 2014 - 14:16
QUOTE(jėga @ 2014 03 25, 14:16)
Na ne... Jei jausčiau, tai eičiau į bažnyčią ir visus sakramentus susirinkčiau, juk niekada nevėlu mirksiukas.gif

Būtent.

Ir kodėl mūsuose vyrauja tokia nuomone, kad privalu pirma komunija, pirvalu krikštas, privalu bažnyčia... Man atrodo, vaikams per akis to, kad mokslas pirvalomas - krūviai mokyklose tikrai ne žaidimas doh.gif. Visa kita turėtų būti tik nuo norų - nori - plaukimas, nori - muzika, nori - bažnyčia... Bet ne, mes visad su botagais - privalai, eik, daryk, melskis doh.gif ... Dičkis pasakojo, kaip pas juos klasiokės per dailės pamokas poterius (turbūt) mokosi... Sakė, košmaras kažkoks doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 25 kovo 2014 - 14:20
QUOTE(Dilma @ 2014 03 25, 14:13)
Būtent, kad suaugusio. Tai kuriam galui tuos vaikus verst atlikt visas bažnytines apeigas vaikystėj? Tam, kad suaugę galėtų šliūbą pasiimt? Tai jei jiem to šliūbo reikės, susitvarkys tada, kai reikės. Ir nuo to jie prastesni nebus...

Va būtent drinks_cheers.gif Kiekvieno suaugusio reikalas. Kada jau žinai, ko nori, kodėl nori ir darai tai savo noru.
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2014 03 25, 14:19)
Va būtent drinks_cheers.gif Kiekvieno suaugusio reikalas. Kada jau žinai, ko nori, kodėl nori ir darai tai savo noru.

Jėgine, pasiruošei maišelį pomidorams pomidorai2.gif ? biggrin.gif Pas mus nėra tolerancijos kitaip mąstantiems ax.gif
Atsakyti
Aš net tikybos ar etikos pamokas leidžiu vaikams patiems pasirinkt ax.gif Tai vienais metais į etiką, kitais į tikybą eina... Viena mokytoja atsibosta, kita pakeičia... kuri geresnė lotuliukas.gif O vienas tikybos ir išvis nelankęs ir nenori... sako: mam, nesek tu man pasakų... cool.gif Ni ir ką tu jam...
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2014 03 25, 14:23)
Aš net tikybos ar etikos pamokas leidžiu vaikams patiems pasirinkt ax.gif Tai vienais metais į etiką, kitais į tikybą eina... Viena mokytoja atsibosta, kita pakeičia... kuri geresnė lotuliukas.gif O vienas tikybos ir išvis nelankęs ir nenori... sako: mam, nesek tu man pasakų... cool.gif Ni ir ką tu jam...

Pas mane tas pats. Sakau, ką norit, tą rinkitės. Bet, matyt, prisižiūrėję klasiokų vargų, tikybos kol kas nė vienas nepasirinko dar...
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2014 03 25, 14:22)
Jėgine, pasiruošei maišelį pomidorams pomidorai2.gif ? biggrin.gif  Pas mus nėra tolerancijos kitaip mąstantiems ax.gif

Aš tai labai tolerantiška, tai to paties tikiuosi ir iš kitų rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti