QUOTE(argus @ 2014 03 26, 07:58)
Žinau kad mažesnėse bažnyčiose rajonuose susimoki 200 lt pasimokai poterius ir viskas.
grįžtama į priešreformacinius laikus - kuomet ir nuodėmės už pinigus atleidžiamos
QUOTE(krika @ 2014 03 26, 08:44)
<...> ir va vis galvoju, gal velnio vaikas po krikšto taps dievo avinėliu
bet aš ne apie tai. o apie krikšto tėvus. bažnyčia atsisako, krikštyti mano vaiką, nes parinkti krikšto tėvai gyvenantys santuokoje, bet neturintys šliūbo. super, ne?
kur krikštysit? bet aš ne apie tai. o apie krikšto tėvus. bažnyčia atsisako, krikštyti mano vaiką, nes parinkti krikšto tėvai gyvenantys santuokoje, bet neturintys šliūbo. super, ne?
tai nekrikštyk tad... kai bus 14-16 metų jei norės - pasikrikštys, kartu su konfirmacija, tada ir krikšto tėvų nereikia.
tai, kad krikštytus velnias labiau puola nei nekrikštytus
kas čia jums taip neleidžia?
mat aš pati esu krikšto mama - ir tapau ja tikrai dar nesusituokus, nors tuomet ir buvome pora.
reikalavimas buvo, kad bučiau, kaip sakoma - "sutvirtinta"
ir mano vaiko krikšto mama ir tėtis yra net ne pora ir abu net skirtingų konfesijų...
QUOTE(argus @ 2014 03 26, 08:55)
Ne jokie ne absurdai - krikšto tėvai turi rodyti pavyzdį ir gyventi ne nuodėmėje, mokyti krikščionybės normų. Bažnyčios supratimu susituokę laikomi tik tada kai šliūbą paima.
na, taip - dokumentaliai tai taip... deja...
o kunigas į širdį neįlįs, nepatikrins tikėjimo, todėl tikrina dokumentus. Jei taip bažnyčios dokumentacija reikalauja, taip ir turi vykdyti. juk mes irgi kai darbus dirbame, atsižvelgiame į norminius mūsų darbocietės nustatytus aktus o bažnyčia šiuo atveju teikdama paslaugas irgi turi laikytis dokumentacijos