Į diskusijas tikėjimo klausimais nesivelsiu . Bet klausiusioms apie sukneles Pirmai komunijai patarsiu pasidomėti, ar jų tikrai reikia. Dabar daugelyje bažnyčių pirmos komunijos einama su vienodomis albomis.
QUOTE(Baltike @ 2014 03 25, 16:01)
Į diskusijas tikėjimo klausimais nesivelsiu . Bet klausiusioms apie sukneles Pirmai komunijai patarsiu pasidomėti, ar jų tikrai reikia. Dabar daugelyje bažnyčių pirmos komunijos einama su vienodomis albomis.
kurios yra daugelis? Klaipedoj to negirdejau
del zodzio netikinciuju - tam ir parasiau kabutes, jog tai nera tiesiogine prasme...
QUOTE(jėga @ 2014 03 25, 16:06)
o aš kol kas susilaikiau, su mintim "o gal..." Kas tas "gal" kol kas nesugalvoju
Aha, o kai jau eini į bažnyčią, su kokiomis mintimis eini? Kad seniai bebuvau, reikėtų jau nueiti. O jei nueiti tai ko? Gal tik paukščiuką sau užsidėti, ar jauti kažkokį ypatingą ryšį tenai, sielos ramybę, atsinaujinimą, kad va, nuėjau ir palengvėjo, kaip naujai gimus? Na, gal truputį banaliai skamba, bet net nežinau, kaip paklausti. Man įdomu, kodėl žmonės tenai eina.
Aš nepasakyčiau, kad aš pati niekuo netikiu. Taip nėra, tikiu kažkuo neapčiuopiamu aukščiau esančiu, kas galbūt kažkokiu ypatingu būdu įtakoja mūsų gyvenimus. Aš net tikiu pomirtiniu dvasiniu gyvenimu Bet nepaisant to, man bažnyčios kaip tarpininko nereikia. Ypač tose šiuolaikinėse bažnyčiuose su šiuolaikiniais kunigais, jaučiuosi niekaip
Prisiminiau kažkieno neseniai pasakytas mintis apie bažnyčią. Tikėjimas man - labai intymu. O bažnyčia - tai savotiškas nudizmo propagavimas. Nudistų paplūdimyje žmonės apnuogina savo kūnus prieš kitus, bažnyčioje - sielas. Aš nesu nudistas
Aha, o kai jau eini į bažnyčią, su kokiomis mintimis eini? Kad seniai bebuvau, reikėtų jau nueiti. O jei nueiti tai ko? Gal tik paukščiuką sau užsidėti, ar jauti kažkokį ypatingą ryšį tenai, sielos ramybę, atsinaujinimą, kad va, nuėjau ir palengvėjo, kaip naujai gimus? Na, gal truputį banaliai skamba, bet net nežinau, kaip paklausti. Man įdomu, kodėl žmonės tenai eina.
Aš nepasakyčiau, kad aš pati niekuo netikiu. Taip nėra, tikiu kažkuo neapčiuopiamu aukščiau esančiu, kas galbūt kažkokiu ypatingu būdu įtakoja mūsų gyvenimus. Aš net tikiu pomirtiniu dvasiniu gyvenimu Bet nepaisant to, man bažnyčios kaip tarpininko nereikia. Ypač tose šiuolaikinėse bažnyčiuose su šiuolaikiniais kunigais, jaučiuosi niekaip
Prisiminiau kažkieno neseniai pasakytas mintis apie bažnyčią. Tikėjimas man - labai intymu. O bažnyčia - tai savotiškas nudizmo propagavimas. Nudistų paplūdimyje žmonės apnuogina savo kūnus prieš kitus, bažnyčioje - sielas. Aš nesu nudistas
Einu į bažnyčią pasimelsti - už artimuosius, už mirusius. Su gerom, šviesiom mintim. Ir gaunu sielos ramybę, kažkokį palengvėjimą. jaučiuosi lyg ir švaresnė - nemoku papasakoti.
QUOTE(Nikuna @ 2014 03 25, 17:18)
kurios yra daugelis? Klaipedoj to negirdejau
Klaipėdoje nežinau. Bet iš aplinkinių rajonų, tai mačiau Palangoje, Telšiuose, šiemet, žinau, kad ir Kretingoje, Pirmos komunijos einama su albomis. Pernai ir užpernai teko dalyvauti iškilmėse ar matyti nuotraukas bent 10 vaikų, ėjusių Pirmos komunijos - be albų buvo tik 3 iš jų. Užtai ir sakau, kad pasidomėkite.
Labas. Mano vyresnysis pirmą Komuniją priėjo, kai reikėjo kitais metais eiti dėl sutvirtinimo, tai metėm, nes nelankė sekmadienį Mišių. Kiek žinau, kad paaukojus galima apeiti tai, bet man nepriimtina. Tikėjimas už pinigus
Tik man kyla klausimas, kodėl vaikai per tikybos pamokas neruošiami tam? Nereikėtų eiti atskirai dar mokytis.
Mažųjų manau neleisiu, reikės, patys susitvarkys, nebent norės patys
Aš norėčiau į bažnyčią nueiti, ramybę, palengvėjimą patirti, bet neatradau tokios, kurioje tai pajausčiau.
Tik man kyla klausimas, kodėl vaikai per tikybos pamokas neruošiami tam? Nereikėtų eiti atskirai dar mokytis.
Aš norėčiau į bažnyčią nueiti, ramybę, palengvėjimą patirti, bet neatradau tokios, kurioje tai pajausčiau.
va va, man irgi sunku tą ramybę bažnyčioje rasti...
QUOTE((mirtise) @ 2014 03 25, 17:11)
Labas. Mano vyresnysis pirmą Komuniją priėjo, kai reikėjo kitais metais eiti dėl sutvirtinimo, tai metėm, nes nelankė sekmadienį Mišių. Kiek žinau, kad paaukojus galima apeiti tai, bet man nepriimtina. Tikėjimas už pinigus
Aukoti ar taip, ar taip reikia... negirdejau, kad kas apejo
Klausimas del pamoku mokykloje man irgi kyla
QUOTE(Nikuna @ 2014 03 25, 20:31)
o tai jei aš, pvz, negaliu skirti tam pinigų? Nu tiesiog negaliu, kas tada? Nebus komunijos?
QUOTE(Dilma @ 2014 03 25, 16:50)
Dėl suaugusių - na nėra tai taip sunku, kaip vaikystėj, patikėkit
Niu nežinau, bet mums sudėtingiau pasirodė suaugusiajam tuos sakramentus susirinkt. Reikalavo irgi visus metus lankyt. (radom kaimo kunigėlį, išsprendėm tą klausimą greičiau) O vien tai, kad turi stovėt vienoj eilėj su vaikais, kad sutvirtinimo sakramentą gaut . Aš už tai, kad vaikam tuos sakramentus surinkt. Bet kankintis kas sekmadienį kelis metus nesiruošiu, nebent patys vaikai nores. Galvoju gal ateity ir vėl galesiu su kokiu kaimo kunigeliu susitart paaukojant, lai skaitosi tai kaip nusipirkimas, ar kaip jau nori, man ant dušios būtų ramiau, kad vaikai tuos popierukus turetų. o jau vėliau reikės joms jų, nereikės, eis i bažnyčią ar ne, galės pačios spręst.
Beje ramybę ir palengvėjimą bažnyčioj aš randu, bet ne visose. Klaipėdoj nei vienoj O ir pamokslai (ypač šventiniai) man kažkokie Klaipėdoj išsigimę
oooj, kad įsiplieskėt
sudominai reiks pasinagrinėt o gal kokią nuorodą netyčia turi ?
Jėga, o kaip ten su tais lazeriais? kur jie ten į taikinius šaudo? t.y. kaip veiskmas vyksta? kas gero gimtadienį pas juos švenčiant?
čia tas - http://www.big-klaip.../?lt=1372282861 ?
bet čia rašo, kad komandos reikia. nu papasakok plačiau
Tuoj Dilma mane išlazdavos - atseit google nemoku naudotis
čia jau gavosi, kad nuoširdžiai vaikštantiems į bažnyčią nebėr tolerancijos Jau išskleidžiau maišelį ...
labai gaila, kad vaikus komunijų veda per prievartas, o paskui jie užauga tokių pat nuomonių, ... kad prievarta reikia vesti vaikus, kad jei nenori sąžiningai, tai gali ir už pinigus ... ir t. t.
Aišku, kad turi būti noras vidinis. O kad jis atsirastų arba neatsirastų, turi būti informacija tinkamai pateikiama. Turint info, jei bus noras, tada ir eit..
o dėl šliūbo tai irgi - jei nėr tikėjimo, bažnyčia nereikalinga, tai kam vargint tą kunigėlį už neblogus pinigus ?
Galėtų zaksą gražiai įrengt, tada nereiktų dėl grožio į bažnyčią eit tuoktis
patys sau prisimeluoja
tadu pas mus ateisit
QUOTE(jėga @ 2014 03 25, 13:41)
Lindra, o į lazerių kovas BIGe nenori? Ten gi irgi šaudo, gaudo... Maniškiams labai patiko.
sudominai reiks pasinagrinėt o gal kokią nuorodą netyčia turi ?
Jėga, o kaip ten su tais lazeriais? kur jie ten į taikinius šaudo? t.y. kaip veiskmas vyksta? kas gero gimtadienį pas juos švenčiant?
čia tas - http://www.big-klaip.../?lt=1372282861 ?
bet čia rašo, kad komandos reikia. nu papasakok plačiau
Tuoj Dilma mane išlazdavos - atseit google nemoku naudotis
QUOTE(Dilma @ 2014 03 25, 14:22)
Jėgine, pasiruošei maišelį pomidorams ? Pas mus nėra tolerancijos kitaip mąstantiems
čia jau gavosi, kad nuoširdžiai vaikštantiems į bažnyčią nebėr tolerancijos Jau išskleidžiau maišelį ...
labai gaila, kad vaikus komunijų veda per prievartas, o paskui jie užauga tokių pat nuomonių, ... kad prievarta reikia vesti vaikus, kad jei nenori sąžiningai, tai gali ir už pinigus ... ir t. t.
Aišku, kad turi būti noras vidinis. O kad jis atsirastų arba neatsirastų, turi būti informacija tinkamai pateikiama. Turint info, jei bus noras, tada ir eit..
o dėl šliūbo tai irgi - jei nėr tikėjimo, bažnyčia nereikalinga, tai kam vargint tą kunigėlį už neblogus pinigus ?
Galėtų zaksą gražiai įrengt, tada nereiktų dėl grožio į bažnyčią eit tuoktis
patys sau prisimeluoja
QUOTE(jėga @ 2014 03 25, 14:23)
Aš net tikybos ar etikos pamokas leidžiu vaikams patiems pasirinkt
pas man ir tas pats - vienais metais ėjo etiką, kitais tikybą. Mokykloj dėsto katalikišką tikybą, tai mums nemenkai yra neatitikimų, bet leidau vaikui rinktis.. dabar vėl pasirinko etiką. QUOTE(Dilma @ 2014 03 25, 21:35)
o tai jei aš, pvz, negaliu skirti tam pinigų? Nu tiesiog negaliu, kas tada? Nebus komunijos?
tadu pas mus ateisit
QUOTE((mirtise) @ 2014 03 25, 18:11)
Žinau kad mažesnėse bažnyčiose rajonuose susimoki 200 lt pasimokai poterius ir viskas.
Papildyta:
QUOTE(Lindra @ 2014 03 26, 00:34)
Mano vaikas pradėjo nenoromis eiti po keletos mėnesių, nes tai privaloma ir ilgai. Toks bažnyčios požžiūris iš tikrųjų atmuša norą lankytis joje.
Aš dabar su vaiku einu į bažnyčią per mišias. Bet anksčiau eidavau paprastu laiku, kai nėra mišių ir beveik nėra žmonių.
QUOTE(Lindra @ 2014 03 25, 23:34)
tadu pas mus ateisit
Nu jau... Nė vieno pomidoro į tą, kuris ten eina nuoširdžiai ir kuriam to reikia. POmidorai skirti tiems, kas neduoda vaikams pasirinkimo, o per prievartą juos ten veda. Mol taip reikia, taip visi daro.
Manau, kada nors taip ir bus