Sveikos, numezgiau jau ir antrą blyną Purmąkart panaudojau perfokortą, bet, pasirodo, nors ir daug jų gavau su mašina, bet gražios ir neradau.Kompiuteryje turiu parsisiuntus iš Osinkos su drugeliais, bet dar nesu bandžius pati daryti. Pirma mintis buvo prašyt Laimužės kokių delfinukų, bet paskui persigalvojau, kad man svarbu iš vis ką nors sukurpti pradžiai, kad esmę perprasčiau Tai va, kokią radau tokią mezgiau.Dar katinukas buvo, bet, kaip supratau, jie atskiram motyvui skirti, o , jei eis per visą megztuką, tai išvirkščioj pusėj bus laaabai ilgi palaidi siūlai Man nelabai patinka pati atnarų pradžia.Kodėl uždėjus akis ir pakabinus svorius reikia megzti 3 eiles o ne dvi mano mašinoj ant S(važiuojant karieta mezga pirma ant pagrindinės adatinės esančias adatas, grižtant ant apatinės)? O paskui jau per abi adatines toliau .Tankumą sumažinus buvau, atrodo viską dariau, kaip parašyta
Priekį teko padaryt platesnį, nei nugara, kad tilptų pilni motyvai
Jei atliktų laiko nuo žemės ūkio, bandyčiau ir aš kažką kurpti iš Ristinos pasiūlyto.Dukrai patiko, tokios liemenės norėtų.Bet man jau reiktų ieškoti nailoninio siūlo, nežinau kur jis perkamas , nes ažūrinės karietėlės neturiu.Ir turbūt niekada neturėsiu, nebent jei tiktų iš Silverio Ir čia yra minusas, kad mano mašina kitokia, o ne broliukas
Užmiršau parašyti, kad siūlai Yarnart cotton soft, tankumas 4*, mezgiau vienų metų vaikui.Ar tiks, dar nežinau
bangelee: rastelis nelabai ziurisi, bet sveikinimai iveikus antra mezginuka ir kad tiktu savininkui.
3 eiliu apvaliai pradedant atnara megzt nebutina. gali uztekt ir vienos eiles - bandymuka megzt ir ziuret, kaip graziausiai atrodo.
palaidine - ikalbejot - megsiu
3 eiliu apvaliai pradedant atnara megzt nebutina. gali uztekt ir vienos eiles - bandymuka megzt ir ziuret, kaip graziausiai atrodo.
palaidine - ikalbejot - megsiu
Bangelee, aš pas rusaites radau labai neblogą aprašymą apie atnarų pradžios mezgimą, viena profesionalė taip visada pradeda visas atnaras. Gal pravers, kiek atsimenu, rusiškai kertat gerai.
Допустим резинка 2/1
1.Сделать сдвиг игольницы на Н-5
2. зи. 11.11.11.11.11
3. пи. .11.11.11.11.11
4.Плотность на двух каретках 0-0(первый ряд)
5.со второго ряда сдвиг игольницы на Н-4 а плотность 0-0
6.С третьего ряда вставит рабочую плотность исходя от толщины нити, допустим , нить 32/2 в 3 сложения 3/3 и вязать резинку.
Вот такой не хитрый подход дает красивый край резинок.Я в начале резинок не вяжу круговые ряды!
Допустим резинка 2/1
1.Сделать сдвиг игольницы на Н-5
2. зи. 11.11.11.11.11
3. пи. .11.11.11.11.11
4.Плотность на двух каретках 0-0(первый ряд)
5.со второго ряда сдвиг игольницы на Н-4 а плотность 0-0
6.С третьего ряда вставит рабочую плотность исходя от толщины нити, допустим , нить 32/2 в 3 сложения 3/3 и вязать резинку.
Вот такой не хитрый подход дает красивый край резинок.Я в начале резинок не вяжу круговые ряды!
Miargos, na jus nerealiai varot!!! Baltai pavydziu ir laukiu, kada jau ir as sau koki skuduriuka nusimegzsiu
Mergaitės, o gal žinot kaip sumegzti atnarą pvz. kelnėms ar rankogaliams, kad perlenkus ta lenkimo vieta neišplatėtų Nelabai aš čia aiškiai surašiau, bet gal suprasit
Ilja, nebeatsimenu su kokia mašina mezgi , bet, bent kai mezgiau su Neva, tai mezgiau iš plonesnio siūlo mažesniu tankumu.Po prijungimo jau pagrindinio storio siūlu ir tankumu didesniu.O jei netikru lastiku(kur kas antra adata praleidžiama), tai ir pagrindiniu siūlu, bet mažesniu tankumu mezgant lastikas susitraukia gerai.
Akirera, ačiū.Dar nemėginau tavo pasiūlyto būdo,bet viską supratau, bandysiu
Akirera, ačiū.Dar nemėginau tavo pasiūlyto būdo,bet viską supratau, bandysiu
as jau pabaigiau sau antraja suknute. isskalbiau, bet nebesimatavau. Atrodo sikart geresnis vaiszdelis su rankovemis. Gaila tik kad neaisku kada galesiu nufotkinti. Remontus pradejau daryt namuose, gyvenu dabar visi daiktai maisuose .
issibandziau platinga vakar. labai idomus dalykas . patiko man, tik retsykiais paima ir susimaiso kuris siulas blogojoje puseje, o kuris gerojoje turetu eiti. is principo man tas nesumaise reikalo gal netgi savotisko sarmo priduoda ta atsiradusi kita spalva netiketoje vietoje
issibandziau platinga vakar. labai idomus dalykas . patiko man, tik retsykiais paima ir susimaiso kuris siulas blogojoje puseje, o kuris gerojoje turetu eiti. is principo man tas nesumaise reikalo gal netgi savotisko sarmo priduoda ta atsiradusi kita spalva netiketoje vietoje
Bangelee, smagu, kad judi į priekį - tik nepasiduok ir viskas bus gerai
Kvartetas, o kur vaizdai nematysim aplinkos - svarbu suknę parodyk
Radau dar vieną būdą siūlams vyniot, neturinčioms vytuvų http://www.liveinter.../post188102621/
Papildyta:
PERFOKORTŲ LOBYNAI ir dar daug visko ...
Kvartetas, o kur vaizdai nematysim aplinkos - svarbu suknę parodyk
Radau dar vieną būdą siūlams vyniot, neturinčioms vytuvų http://www.liveinter.../post188102621/
Papildyta:
PERFOKORTŲ LOBYNAI ir dar daug visko ...
as jau su mikseriu isbandziau. neblogai, bet varikliukas silpnokas norint persukti didesni kieki. As turejau persukti 6matkiukus po 400metru. tai zinokit vos nesudege. kitas dalykas jau pasukus daugiau siulo ant babinos pradeda linkti mikserio gelezinis tas antgaliukas/plakiklis.
man labiau patiko : mikserio ta antgaliuka/plakikli isideti i driele vietoij grazto. tada viskas ore......
Laimuze as tai mielai, bet kad ne nebezinau i kuri maisa supakavau. Na tikiuosi, kad remontas nesites amzinai. Susitvarkius butinai pasirodysiu.
man labiau patiko : mikserio ta antgaliuka/plakikli isideti i driele vietoij grazto. tada viskas ore......
Laimuze as tai mielai, bet kad ne nebezinau i kuri maisa supakavau. Na tikiuosi, kad remontas nesites amzinai. Susitvarkius butinai pasirodysiu.
kazin kodel mezgant nedideli daikta plocio prasme su platingu viskas ok. viena puse gaunasi vienos spalvos, kita kitos. o ant mezginio kuris platesnis jau ima ir masina tarpais sumaiso ne ta siula. tai puses nebesigauna visiskai svarios su ta spalva kuri turetu buti.
Na jo - tyluma čia, ramuma, visos vasara džiaugiasi
Kvartetas, nesu mezgus platingu, tai nežinau kodėl taip daro ...
Pabaigiau lininę suknutę, visai smagiai mezgėsi tas 3 gijų linas, tik nepatinka, kad po skalbimo kiek pasitraukia ...
Kvartetas, nesu mezgus platingu, tai nežinau kodėl taip daro ...
Pabaigiau lininę suknutę, visai smagiai mezgėsi tas 3 gijų linas, tik nepatinka, kad po skalbimo kiek pasitraukia ...
L@imuže, oi kokia graži suknelė, o dar lininė Apnėrimas vąšeliu labai tinka. Linas po skalbimo pasitraukia, bet paskui nešiojant vėl atsipalaiduoja. Nors viena mezgėjėlė triūsia Aš irgi vakar buvau įlindus į mezgyklą, bandysiu ką nors, lauke jau truputėlį darbus nudirbau.