Įkraunama...
Įkraunama...

12 temoje mezgame mezgimo mašinomis

QUOTE(Mamytė uogytė @ 2013 04 04, 10:15)
kakirera, rasciuka imezgiau is karto. mezgiau su silver reed. puse dienos kankinausi kol supratau kaip megzti "viena motyva" zodziu ten tokiu visokiu plasmasiuku  prie adatines pridedi ir dar pora prie karieteles prisisuka ir mezga motyva tik ten kur tu nori.

Olaiva, sitas megztukas dar neskalbtas. siaip skalbiant rankom tas linas nesusitraukia, tik suminksteja, truputi suglemba, nes vaskas isiplauna. isskalbus reikia gerai islyginti, o tie tarpukai ties sujungimu itariu ir liks, bet man jie netrukdo. Turiu meginuka nusimezgus reiks isskalbti  mirksiukas.gif .

na as va tik ka islyginau savo megzta linine suknute,tikrai susitrauke birzu linas ;)is M i S pavirto wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamytė uogytė @ 2013 04 04, 10:15)
kakirera, rasciuka imezgiau is karto. mezgiau su silver reed. puse dienos kankinausi kol supratau kaip megzti "viena motyva" zodziu ten tokiu visokiu plasmasiuku  prie adatines pridedi ir dar pora prie karieteles prisisuka ir mezga motyva tik ten kur tu nori.

Kiek aš skaičiau, tai Knitmaster ir Silver red kaip ir vienodi mašiniukai yra g.gif Gal kalbi apie tokius plastmasiukus, pas mane gelžiukus?Tai čia išeina, kad kur nenori megzti motyvo, ten reikia tą gelžiuką įdėti, o jei mezgi tik vieną motyvą, tai tik toj vietoj, kur nori, palikti nedėtą g.gif O aš dirbau atbulai blush2.gif , įdėjau, man neišėjo nieko pagal kortą pavyzdėlyje megzti, kai visus gelžiukus pašalinau,katiniuką išmezgiau blush2.gif Bet nesupratau tada, kodėl taip blush2.gif Ir tuo pačiu paklausiu, kas ta plastmasinė detalė viršuje.Negi intarsijos karietėlė?Nes mėginau ant mašinos uždėti ir suprasti,ką ji daro ax.gif Yra ir pas mane dar visokių ratukų su šereliais, ir sujungtų, ir atskirai, paskirties dar nežinau, , lygtai raštams megzti g.gif
user posted image
Nepykit, bandau perprasti , ką turiu smile.gif
Atsakyti
foto nerodo. Knitmasteri ir as turiu, jo manuale viskas labai aiskiai parasyta - kur det tuos plastmasiukus ir kaip, kad megztu rastus ne per visa ploti.
Atsakyti
ta plastmasine detale gali buti karietele mezginio uzbaigimui. panasi i brotherio karietele su sraige smile.gif

jautiena, bangele tau i mamas tiktu tai itark kad angliskai nemoka ax.gif o ir kiek pamenu neturi padorios instrukcijos g.gif ax.gif
Atsakyti
as irgi su klausimais pareinu. su savo mezginuku naujuoju, jau minejau del siulu stygiaus vietoij suknutes tik sijonas besigavo. snd jau susiuvau. Dydis kaip ir viskas ok atitaikiau, gal galejo ciut but laisvesnis, bet kaip ir normos ribose. Bet sonai kaip nutyse palyginus su priekiu doh.gif . Tikrai pamenu kazkuri is jusu buvo rasiusi, kaip mezga, kad sito isvengti. Bet tuo metu dar masiniuko neturejau tik prabegau akim ir nesupratau iki galo kas ten parasyta. Gal kuri galetu paaiskinti dar kartely.

Ar as teisingai isivaizduoju, kad geriausiai per mezginio viduri tiesiog pamegzti daugiau eiliu. Sonines isstumiu i nedarbine ir nustatau i holda. Tik kaip apskaiciuot kiek tu eiliu papildomu megzti ir kada.

Sito sijoniuko manau jau nebeardysiu, apsimesim kad toks stiliukas ax.gif . Bet ateityje nesinoretu doh.gif

Atsakyti
QUOTE(kvartetas @ 2013 04 04, 22:53)

Ar as teisingai isivaizduoju, kad geriausiai per mezginio viduri tiesiog pamegzti daugiau eiliu. Sonines isstumiu i nedarbine ir nustatau i holda. Tik kaip apskaiciuot kiek tu eiliu papildomu megzti ir kada.

Aš palieku per vidurį megzti 40 akių, o likusias išstumiu į nedarbinę padėtį, o paskui kiekvienoje eilėje įjungiu į mezgimą po 10 akių, kol mezga visos. Aš taip darau ne tik su sijonais, bet ir su megztinių apačiomis.
Atsakyti
bangelee, net neisivaizduoju ka su tokiom detalem daryti ir kam jos skirtos, kita savaite nufotkinsiu tuos plasmasiukus, jie maziukai per 4 adatas.

iskalbiau pavyzdziuka, tai nieko daug jis nesusitrauke is 43 cm liko 42. nu man is lino megzti mezginiukai tiek daug nesusitraukia ir suknute turejau pernai nesiojau ir skalbiau ir nieko, nu aisku po skalbimo praranda forma reik gerai islygint dar truputi dregan ir kaip buves, gal man nesitraukia taip nes nestipriai sumegztas, toks permatomas, o gal kad numezgus visas detales gerai islyginu su karstais garais, gal taip uzsifiksuoja? neturiu supratimo, bet man tas linas tikrai susitraukia labai mazai.

nu va dar pora tam paciam stiliuj. ax.gif

user posted image

user posted image

megzta lygiai taip pat kaip ir pries tai buvusi palaidine, tik trumpesne. o maikute- priekines dalys ir nunertos petneseles.
Atsakyti
Mamytė uogytė, kaip visada thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Stilius tas pats, bet šitie man labiau 4u.gif biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Pagirti visų darbelių atskirai vis nėra laiko, tai giriu visas, kurios kūrybiškai ir kantriai darbuojasi 4u.gif

Bandau irgi naują projektą pradėti ir norėjau paklausti patarimo. Uždėjus riberį ir mezgant gerą blogą stumiant iš dešinės į kairę stringa karietėlė. Gal kartais kam panašiai buvę ir žinote kokia gali būti bėda? Iš kairės į dešinę be jokių problemų, o iš dešinės stringa ir toks garsas, kad metalas kur kliutų, reikia net su kiek jėgos stumtelti. Žiūrinėjau, bet neįžiūriu, kas ten gali kliūti. Ir vieną eilę lengviau, kitą sunkiau. Neįsivaizduoju g.gif Gal turit patarimų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svelnute: 05 balandžio 2013 - 22:09
Mamytės uogytės originalumas jau nebestebina - darbai tikrai išskirtiniai drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ir kaip suprantu jau reik ir su nauju mašiniuku sveikint 4u.gif 4u.gif

Svelnute, manau tik vienintelė priežastis - per plonas porolonas, pamėgink dar vieną sluoksnį užklijuot, bent man tai padėjo, o prieš tai net keletą adatų sulanksčiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(L@imužė @ 2013 04 05, 22:27)
Svelnute, manau tik vienintelė priežastis - per plonas porolonas, pamėgink dar vieną sluoksnį užklijuot, bent man tai padėjo, o prieš tai net keletą adatų sulanksčiau  doh.gif

Buvo tokia mintis kilus, bet kad tik į vieną pusę stringą g.gif Na turėsiu omenyje.
Atsakyti
Nesvarbu, pas mane irgi tik į vieną pusę strigo ir tik galuose, o per vidurį - ne schmoll.gif
Atsakyti