Įkraunama...
Įkraunama...

12 temoje mezgame mezgimo mašinomis

Mezgėjėlės, sugalvojau, kad pavasariui norisi ryškumo, užsimaniau geltono megztuko. Tik va su siūlais bėda, nes tokia aš ir mezgėja.. apart vilnos ir jos mišinių nieko nemezgus. O kažkaip galvoju reik išbandyti medvilnę ar kažką.. Gal parekomenduosit kokius nors mašinai tinkamus pavasario/vasaros siūlus. kad storis būtų kažkas tarp angoros2 ir merino goldų? g.gif bigsmile.gif Gal turit kokius išbandytus idealius variantus? kai rankom mezgi, tai dar dar kažką koreguoti, o su mašina bijau, kad nebūtų sumuštas mezginys, skersuotas ar dar koks nevykęs.. blush2.gif
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *liu: 06 kovo 2013 - 15:42
Vat isbandziau nerimo siuliukus megzti, zinokit super! Nu megztinis buvo uzsakymas vienos zinomos firmoskopija tai nenoriu nei girtis nei rodyti blush2.gif.
Bet nerimo siuliukas toks kaip MAXI megztas tikrai gerai atrodo. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*liu @ 2013 03 06, 15:35)
Mezgėjėlės, sugalvojau, kad pavasariui norisi ryškumo, užsimaniau geltono megztuko.

Vat su medvilne ir aš nepataikau. Dėl skersavimo vis. Jau bijau ką pirkti.
Mamyte uogyte, o nėrimo siūlai dažniausia būna kietesni, man mašiniukas "kietokai" su tokiais virveliniais mezga. Čia, kaip suprantu, ne Lietuvoj pirkti...
Šiaip dėl medvilnės, viskozės ir kitų vasarinių nebent išbandžiusios ką patartų, kad neskersuotų lygiam rašte, nes jei skersuoja, tai joks raštelis nepadeda.
Atsakyti
Man neskersavo sumeriukai, bet jie sunkūs ir storoki, ypač jei su maxiais palygini g.gif
Prasimezgiau pavyzdėlį iš Yarnart cotton soft(100gr 600m, per pusę medvilnė su akrilu), tai bent jau pavyzdėlis neskersuoja g.gif
Atsakyti
Kelias kepkes čia mezgiau iš Lanoso Cotonax, tai man visai neblogai atrodo. Ryt jei rasiu laiko, pafotkint galėsiu.
Atsakyti
MAXai skersuoja. Galima bandyt "atgarint" ir "prilygint" - šiek tiek sustabdo tą skersavimą bet sunkiai. Kai mezgiau tai mezginys kietokas gavosi iš kart bet paskui po plovimo nieko - normalus.
Dar esu mezgus iš tarybinio "Iriso" - šiek tiek skersavo, bet lyginimas padeda.
Vasarai tiktų mikrofibra - iš va tokių mezgiau - neskersuoja, bet jei jau nukrito viena akis tai varo iki mezginio pradžios doh.gif - labai slidus.
Atsakyti
Sakykit, merginos, o Vernito medvilnė ar pusmedvilnė irgi skersuoja?.. rolleyes.gif
Atsakyti
Vernito matkiukinė medvilnė skersuoja smile.gif
Pusmedvilnė - nepastebėjau. Vernitas turi labai pukų siūlą megzti mašina - neriamąją medvilnę matkiukuose. Ten gal 100gr/ apie 700metrų thumbup.gif kiek mezgiau - neskersavo, nes nemercericuoti.

Begonia tinkamas siūlas smile.gif

YarnArt'o "Jeans" puikiai tinkamas. Na, ir yra visokiausių babininių vyniojamų siūliukų smile.gif tiek Vernito, tiek Ditekse Vilniuje.

Summer'is, Alysia, tai mano patys nemėgstamiausi siūlai. Pašosi tas viskozinis "priedėlis" cool.gif bet atitaikius tankumą+raštą labai puikiai atrodo smile.gif
Atsakyti
O kaip bambukiniai siūlai? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Mamytė uogytė @ 2013 03 06, 19:42)
Vat isbandziau nerimo siuliukus megzti, zinokit super! Nu megztinis buvo uzsakymas vienos zinomos firmoskopija tai nenoriu nei girtis nei rodyti  blush2.gif.
Bet nerimo siuliukas toks kaip MAXI megztas tikrai gerai atrodo. thumbup.gif

o kokiu tankumu tokį mezgėt?
Atsakyti
QUOTE(*liu @ 2013 03 06, 15:35)
Mezgėjėlės, sugalvojau, kad pavasariui norisi ryškumo, užsimaniau geltono megztuko.

Aš praeitais metais išbandžiau Alize bambuką. Man siūliukas be galo patiko, nes yra labai minkštutis, krentantis, ne tvankus. Pats tas vasarai. Tik aišku bambukas pats atsargios priežiūros reikalaujantis ir labai į visas puses juda, tai pagal tikslią iškarpą gal sunkiau nutaikyti.

http://www.alize.gen...u...tail&id=132
Atsakyti
QUOTE(*liu @ 2013 03 06, 22:28)
O kaip bambukiniai siūlai?  g.gif
Papildyta:
o kokiu tankumu tokį mezgėt?

mezgiau 3 tankumu 3 geros 3 blogosakys, nu mezginys kietokas, bet originalas ir neminkstas. Palyginau truputi su garais, kad rastas matytus, tai suminkstejo truputi mezginys.

Tiesa siulai ne MAXI, kiti nerimo siulai, nepamenu pavadinimo schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamytė uogytė: 07 kovo 2013 - 00:04
QUOTE(Mamytė uogytė @ 2013 03 06, 17:42)
Vat isbandziau nerimo siuliukus megzti, zinokit super! Nu megztinis buvo uzsakymas vienos zinomos firmoskopija tai nenoriu nei girtis nei rodyti  blush2.gif.

suintrigavot, bent jau originala parodykit, o mes issivaizduosim kaip ji nukopint butu galima thumbup.gif
Atsakyti