Įkraunama...
Įkraunama...

Kalių gimdymas

QUOTE(liuka** @ 2015 07 27, 22:01)
Turejau smile.gif 73 para dariau Cezari, vetas sake, kad 75 para butu gimdzius, matyt ovuliacija ivyko veliau

Ačiū už Jūsų atsakymą 4u.gif . Aš taip pat manyčiau, kad ji galėjo vėliau "užkibti". Kaip manote, ar jau vertėtų ją vežti pas veterinarą echoskopui ir pasitarti dėl Cezario, ar visgi dar keletą dienelių luktelti? Pasikartosiu, kad ji jaučiasi gerai, linksma, pilvukas nėra pernelyg didelis. Tik nerimas man krebžda viduje, dėl pernešiojimo.
Atsakyti
O jūs įsitikinusi, kad kalė tikrai nėščia?
Atsakyti
Keista, kad temperatūra normali. Mano kalytei savaitė iki gimdymo žemyn šokinėjanti būna. Šiandien FB paskaičiau rusės kinų kuoduotoji 79 d pagimdė 2 šuniukus. Vistik man tai neatrodo normalu, gerai kad gerai baigėsi.
Atsakyti
Na as manyciau, kad laukiasi, nes pozymiai tikrai ryskus. Temperatura siek tiek sokinejo, bet zemiausia kuri buvo, tai 37.5 C. Visgi vaziuosim pasidaryt echoskopa ir pasitart su veterinaru, kad zinot ka daryti toliau.
Atsakyti
Klausiu dėl to, nes kartais būna, kad embrionai rezorbuoja, o visi nėštumo požymiai lieka arba kalė nepastoja ir prasideda tariamas nėštumas.
Atsakyti
Kaip jums sekasi,Elniukas?
Atsakyti
QUOTE(Tuse @ 2015 08 03, 20:55)
Kaip jums sekasi,Elniukas?

Sveiki, truputi buvau dingus, po echoskopo - visiska sumaistis... Tuscia musu kalyte paliko. Apgavo ji mus kaip reikalas, tariamas nestumas. Net laukdama nebe pirmos vados, nesupratau, kad tai netikras. Net ir labai neturedama apetito sugebejo isstoret, kiaura para galedavo pramiegoti, pabrinke speneliai ir pasirodes pienas... Nors kai dabar pagalvoji, na pieno liaukos nebuvo taip isbrinkusios kaip per pirmaji jos nestuma, turejau realiau i tai paziureti. Dabar zinoma naikinsim ta tariamaji, bet tiesiog vis dar be galo liudna, juk gyvenome laukimo nuotaikomis, ir stai - nieko. Gaila, nedariau echoskopo pirmoj nestumo pusej, dabar nereiketu galvoti ar bent jau buvo kasnors uzkibe ir tiesiog pabego, ar niekas net ir uzkibe nebuvo... Na bet yra kaip yra, gyvenimas tesiasi smile.gif
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif
Na ir mane aplanke rupestelis smile.gif Nors neesu naujoke toj sryti, bet kai paciai, po dideles pertraukos, vel reikia priimineti gimdyma, nerimas begalinis. Siandien 62 paros, temperatura nuo penktadienio sokineja, (gal ir dar anksciau, nematau pries tai), jau dvi dienas nukrenta iki 36.9, pakyla iki 37.4 ir vel, vakar ryte nukrito iki 36.8, tokia pati buvo ir vakare. Siandien keliais laipsniais pakilo. Laukiu toliau. Rytais, vakar, siandien, tokia nusiminus, jau rodods, tuoj, tuoj, praguli iki pietu, ir vel atkunta. Laksto, verziasi i kiema, aploja teritorija, ne panasumo nera, kad jai jau arteja gimdymas. Siuo metu vel guli, grizus is lauko.jau antra para budejimo rezima ijungus, naktim, ramu.
Jei buciau temperaturos nematavus, tikrai nesijaudinciau, bet dabar man tas nukritimas zemiau 37 pora dienu, jau nerima kelia. Gimdys pirmakart, kalytei liepos men. suejo 2m., Valgyti neatsisako, vakar valge su didziuliu apetitu, siandien varskes, is ranku, bet valge.( bet taip jau kokias 4 dienas, apetitas sukyla po pietu) Gal kam buvo panasus variantas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 16 rugsėjo 2015 - 07:49
Sveiki, kalytė laukiasi ketvirta savaitė, nustojo ėsti jau prieš savaitę. Suėda tik šiek tiek žalios mėsos, daugiau nieko neima ir nelaka vandens visiškai, daug miega. Duodu vitamininės pastos, galvoju apie ringerį, metabolazę, įtariu,kad jei stipri toksikozė, nevemia. Bet jau šiandien kreipsimės ir pas vet. Gal kas turite kokių patarimų tokiu atveju g.gif
Atsakyti
Kai kurioms kalėms apetito praradimas nėštumo metu yra visiškai normalu. Mano veislė yra pakankamai ėdri, tai su tokiomis problemomis susidurti neteko, bet girdėjau, kad tuo neėdimo laikotarpiu veisėjai maitina kalytes su šaukšteliu, verda visokius skanumynus, maitina geriausiais konservais smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(Neisha @ 2015 10 26, 20:13)
Kai kurioms kalėms apetito praradimas nėštumo metu yra visiškai normalu. Mano veislė yra pakankamai ėdri, tai su tokiomis problemomis susidurti neteko, bet girdėjau, kad tuo neėdimo laikotarpiu veisėjai maitina kalytes su šaukšteliu, verda visokius skanumynus, maitina geriausiais konservais smile.gif)

Maniškė iki nėštumo buvo labai ėdri. Jau viskas išmėginta, tai džiaugiuosi, kad dar suvalgo šiek tiek žalios mėsos. Veterinaras liepė leisti metabolazę.....maitinau šaukšteliu, pradeda spjauti. Na tikiuosi, kad tai praeis, bet labai bijau, kad kalė nenusilptų unsure.gif
Atsakyti
Maniskes irgi tampa nevalgios nuo 3-4 savaites ir tesiasi kokia 10 dienu.Tada pradedu duoti putpeles kiausiniu zaliu i savaite pora ar tris. zalia mesa galima duoti tik is saldiklio atsildyta ax.gif is parduotuves ar turgaus parnesta pirma reikia uzsaldyti,paskui jau galima rolleyes.gif verdu vistu sirdeles,kepeneles,.labiausiai patinka jautiena.
tos 10 d ar 2 savaites buna sunkios ax.gif lakstom su sauksteliu... Kantrybes mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti