Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaušiniai 1,1m vaikui

sveikos mamytės, noriu jūsų patarimų, mano sūneliui jau metai ir mėnuo, bet vis baisu pradėti duoti kiaušinienę ar omletą. duodu tik kiaušinio trynio, o kaip darot jus? ax.gif ir kiek kartų valgo jūsų mažyliai kiaušinius. ačiū lauksiu atsakymų smile.gif
Atsakyti
Mano mažiukei taip pat metai ir mėnuo, o kiaušinio neduodu visai, kadangi pirmą kartą, kai daviau trynio labai vėmė, po to dar kelis kartus bandėme tas pats, tai kolkas neduodu. O kiaušinienę ir omletą sakyčiau truputį ankstoka duoti, čia tik mano nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(florida @ 2006 05 21, 15:08)

florida, 21 Geg 2006 - 15:08, paraĆ„ā€ Äā‚¬Ā¦Ć„Ā¼Ä†Ā¦Ä€Ā½Ć„ā€ Äā‚¬Ė›Ć„ĀÄā€šĀ¬Äā‚¬ĀÆ:

florida, 21 Geg 2006 - 15:08, paraĆ„ā€ Äā‚¬Ā¦Ć„Ā¼Ä†Ā¦Ä€Ā½Ć„ā€ Äā‚¬Ė›Ć„ĀÄā€šĀ¬Äā‚¬ĀÆ:

sveikos mamytės, noriu jūsų patarimų, mano sūneliui jau metai ir mėnuo, bet vis baisu pradėti duoti kiaušinienę ar omletą. duodu tik kiaušinio trynio, o kaip darot jus?  ax.gif  ir kiek kartų valgo jūsų mažyliai kiaušinius. ačiū lauksiu atsakymų  smile.gif

sveikos mamytės, noriu jūsų patarimų, mano sūneliui jau metai ir mėnuo, bet vis baisu pradėti duoti kiaušinienę ar omletą. duodu tik kiaušinio trynio, o kaip darot jus?  ax.gif  ir kiek kartų valgo jūsų mažyliai kiaušinius. ačiū lauksiu atsakymų  smile.gif

Na,mes esam didesni,bet kiaušinius pradėjomvalgyt kažkur nuo 1,5 metų,nes iki tol neįkiši schmoll.gif O dabar kai pamėgo,turim net šaldytuve juos užkišt kuo toliau lotuliukas.gif ,nes kai tik pamato ar išgirsta žodį kiaušinis,amen doh.gif neatstos.O šiaip stengiuos duot iki 2-3 kartų per savaitę,kiek žinau,tai vaikams galima 1-2 kartai per savaitę.Tik mano apžorai kančia laukt taip ilgai.Pati niekada nesiūlau,nes ir pats dažnai juos prisimena biggrin.gif
Atsakyti
aciu, kad pasidalinat savo patirtim ir nuomone, na as savajam esu davus pabandyti truputi omleto nuo musu stalo, nieko neatsitiko ir jam skanu buvo. tai galvoju kol kas irgi neskubeti, nors kai pasiskaitinejau čia tai daug mamyčių jau duoda kiaušinienes.
Atsakyti
Valgom kiausiniene ir omleta.
Taip pat megsta virtus kiausinius-idedu tarkuota suri,desros ir grietine.Dar bandziau agurka ar pomodora-labai skanu!!

Duodu 1-2 k. i savaite
Atsakyti
Kazkur esu girdejusi kad kiausini vaikui galima tik nuo metu duoti,as pirma karta daviau savo dukrytei virta kiausini kai jai buvo beveik metukai,imaisiau i darzoviu kosyte,ir labai jai patiko thumbup.gif
Atsakyti
Mes vaikui kažkur nuo 11 mėn pradėjom duoti minkštai virto kiaušinio trynį, jam labai patiko tongue.gif , o kietai virtą nenoriai valgo ir net vieną kartą išvėmė. Duodam kiaušinį gal kartą per savaitę.
O omletą jau nuo metukų galima duoti, mums sakė seselė, kuri dar retkarčiais aplanko.
Atsakyti
drąsiai galima duoti kiaušinio trynį(kietai virtą) ir nuo 10mėnesių.Omletą ir kiaušinienę nuo metukų tai tikrai,nes kiaušinis turi įvairių naudingų maisto medžiagų,be to toks maistas lengvas,gerai suvalgomas ir tikrai nekenksmingas thumbup.gif
Atsakyti
Nu nezinau del to nekenksmingumo schmoll.gif , cia manau labai individualu.
Mums tuoj bus metai, praeita savaite pirma karta iskepiau omleta, nors tryni jau nuo 10men. valgom, po pusvalandzio vaika ismete baisiom demem, sutino ausytes ir klyke nesavu balsu, jau galvojau greitaja kviesti blink.gif Atvaziavus gydytoja sugirde antielerginiu vaistuku ir kaip ranka nueme. Todel kiausinienes laaaaaabai bijau blink.gif Ir siulau jos ragauti labai atsargiai.
Atsakyti
Mes kiausini valgom jau senokai.Is pradziu atsargiai tik tryni,o dabar tiek kiek pats nori.Manau jei vaikas alergiskas kiausiniui,tai pastebet galima valgydinant tryni. :)
Atsakyti
Mums jau beveik 9,5men.Gydytojos klausiau nuo kada galima kiausini pradeti duoti,tai sake per daug neskubeti.Geriausia pradeti duoti nuo vieneriu metu.
Na o del kiausinienies tai irgi nereikia skubeti,kadangi kazka kepta vaikui duoti labai nesveika...Kuo veliau,tuo geriau.
Atsakyti
tryni pradejo ragaut nuo 10menesio o kai suejo metukai pradejau duot omleto jai labai patinka vos ne skaniausias maistas;)bet is pradziu reik stebet ar jokios alergines reakcijos nera;)
Atsakyti