Įkraunama...
Įkraunama...

Panevėžio mylimukai ir mylimukės

labu,

QUOTE(kaisa @ 2013 02 27, 11:56)

mano D labai nemandagus gal tiksliau netaktiškas - jei negraži moteris eina tai ir sako garsiai, jei pardavėja pakalbina, o jam neduokdie nėr nuotaikos, kaip atrėš, kad nelįska prie manes unsure.gif

kai negraziai kazka pasako, gal ir nemandagu... bet kai lenda svetimas zmogus prie vaiko, tai nematau problemos, kai ir pasako tiesiai, ko lendi...
Kazkada mano didziaja mokykloje socialine darbuotoja auklejo. Mergaite pasakojo, kad jai nemalonu, kai klasiokai ja liecia, sako kaip tu gali nemaloniai jaustis, jus juk jau tiek metu kartu mokotes, jau beveik kaip seima... Tai ka as zinau... mes visi esam skirtingi, vieniem patinka, kai prie ju lenda, kitiem ne...
Atsakyti
QUOTE(sniego_skonis @ 2013 02 28, 09:13)

kai negraziai kazka pasako, gal ir nemandagu... bet kai lenda svetimas zmogus prie vaiko, tai nematau problemos, kai ir pasako tiesiai, ko lendi...

O kaip 4-mečiui išaiškinti, kas yra mandagu, o kas nea g.gif blush2.gif
Nepadeda maniškei, laukiu, kol iššaugs ir supras, kalbu kalbu, bet....kai jai šauna į galvą, ji ir pasako, kad jai negraži pardavėja lotuliukas.gif

Labas šiltas paskutinis žiemos vakaras 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sina @ 2013 02 28, 16:19)
O kaip 4-mečiui išaiškinti,  kas yra mandagu, o kas nea  g.gif  blush2.gif

neisaiskinsi ir nemanau, kad reikia tai aiskinti. Mano 9-metis buna, kad pirstu parodo - zeeeeek blink.gif
as turejau omeny jei koki negrazu zodi tarkim pasako, prasivardziuoja.
Atsakyti
QUOTE(sniego_skonis @ 2013 02 28, 09:13)
labu,
Kazkada mano didziaja mokykloje socialine darbuotoja auklejo. Mergaite pasakojo, kad jai nemalonu, kai klasiokai ja liecia, sako kaip tu gali nemaloniai jaustis, jus juk jau tiek metu kartu mokotes, jau beveik kaip seima... Tai ka as zinau... mes visi esam skirtingi, vieniem patinka, kai prie ju lenda, kitiem ne...

dėl lietimo sutinku, aš irgi laikau atstumą su svetimais ir man nepatinka, kai mane liečia mažai pažįstamas žmogus drinks_cheers.gif čia jau lindimas į asmeninę erdvę gaunas smile.gif bet pakalbinimas nemanau, kad yra lindimas rolleyes.gif

QUOTE(sniego_skonis @ 2013 03 01, 09:11)
neisaiskinsi ir nemanau, kad reikia tai aiskinti[B]. Mano 9-metis buna, kad pirstu parodo - zeeeeek  blink.gif
as turejau omeny jei koki negrazu zodi tarkim pasako, prasivardziuoja.

o aš netgi labai manau biggrin.gif o kaip kitaip vaikui suprast, kas yra gražu, mandagu, malonu ir pan. ax.gif juk mes ir skiepijam gražias elgesio taisykles jiems. ir jei tam 9-mečiui, nepaaiškinsi, kad tai nemandagu, gal žmogui nelaimė, gal dar kas, tai jis ir 29 būdamas gali nematyt problemos taip elgtis smile.gif ir nesvarbu, kad tas trimetis ar keturmetis sekančią dieną vėl elgsis taip pat, bet kažkas lieka jų galvelėje, jie užfiksuoja, kas yra galima, kas nelabai, kas leistina, kas nelabai ir būdami didesni jau sugebės ištraukt kažkada sakytus mūsų žodžius ir atsirinkt rolleyes.gif

sina, kalbi kalbi, dabar atrodo be naudos, bet neabejoju, kad d viską girdi ir įsideda į galvelę, tik dar nemoka atsirinkt, o gal kartais toliau bando tas ribas, kiek visgi galima, o kas ne mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lince M @ 2013 03 01, 15:52)

sina, kalbi kalbi, dabar atrodo be naudos, bet neabejoju, kad d viską girdi ir įsideda į galvelę, tik dar nemoka atsirinkt, o gal kartais toliau bando tas ribas, kiek visgi galima, o kas ne mirksiukas.gif

Aiškinu ir toliau, faktas, kad padeda, pati pastebiu, kad mažiau tų išsišokimų smile.gif tik gal nemoku vaikiškai paaiškinti kas tai yra mandagumas blush2.gif Gal turite minčių? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sina @ 2013 03 02, 18:18)
Aiškinu ir toliau, faktas, kad padeda, pati pastebiu, kad mažiau tų išsišokimų smile.gif tik gal nemoku vaikiškai paaiškinti kas tai yra mandagumas  blush2.gif Gal turite minčių?  g.gif

labas. vaikai pas senelius pasiliko miegot, taip neįprasta, nėr ką veikt biggrin.gif

drinks_cheers.gif aišku, kad padeda. Tarkim pas mus vietoj ,,,baisi boba" atsirado ,,negraži moteris". Jau progresas smile.gif aš aiškinu taip, kad žmogui širdį skauda, jis nusimena, kai sako ant jo negražus ar storas...

Atsakyti
QUOTE(Sina @ 2013 03 02, 18:18)
Aiškinu ir toliau, faktas, kad padeda, pati pastebiu, kad mažiau tų išsišokimų smile.gif tik gal nemoku vaikiškai paaiškinti kas tai yra mandagumas  blush2.gif Gal turite minčių?  g.gif

kažkaip spec nelabai žinau, kaip galima paaiškint g.gif tiesiog aš pan. kaip kaisa, konkrečioj situacijoj sakau, kad taip nemandagu, kad žmogus girdi ir jam skauda širdutę, kad prisimik, kaip tau buvo nemalonu, kai tau kažkas kažką darė (paimu situaciją kokią iš darželio ar šiaip) ax.gif

labas dienas smile.gif mūsų mazgytė vakar irgi pas senelius miegojo, tai kaip dėjom šiandien mes visi iki 11 parpt blink.gif bet jaučiuosi išsimiegojus po ilgo ilgo laiko tarpo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lince M @ 2013 03 03, 12:43)
kažkaip spec nelabai žinau, kaip galima paaiškint g.gif tiesiog aš pan. kaip kaisa, konkrečioj situacijoj sakau, kad taip nemandagu, kad žmogus girdi ir jam skauda širdutę, kad prisimik, kaip tau buvo nemalonu, kai tau kažkas kažką darė (paimu situaciją kokią iš darželio ar šiaip) ax.gif

labas dienas smile.gif mūsų mazgytė vakar irgi pas senelius miegojo, tai kaip dėjom šiandien mes visi iki 11 parpt blink.gif bet jaučiuosi išsimiegojus po ilgo ilgo laiko tarpo biggrin.gif

Na reiks bandyt pasinaudot tavo patarimu thumbup.gif

Kaisa,dar ir taip būna, kad nėr kas veikt lotuliukas.gif blink.gif
Galiu savo vaikus paskolint, aš tai greit rasčiau, ką veikt lotuliukas.gif

Aš tai išsikepiau pyragą, laukiu, kol praauš, D miega, vyrai mašiną tvarko blush2.gif

Laba diena 4u.gif
Kažin vėjas nenuneš namų lotuliukas.gif

Neišprotėjus,
kaip krikštynos? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sina: 03 kovo 2013 - 15:36
QUOTE(Sina @ 2013 03 03, 15:35)
Neišprotėjus, [/b]kaip krikštynos?  rolleyes.gif

laaaabai gerai bigsmile.gif oras kaip pagal uzsakyma grazus buvo,tik vakare subjuri. aisku ugnius pajuokino baznycia ten pradejes isterijas kelt ir kai su sautuvu nuejo i toki kambariuka pokalbiui su kunigu biggrin.gif po viko kunigas sako nu dabar jau gali mane nusauti biggrin.gif o siaip tai labai smagiai, siek tiek programeles pasidarem, pakalbejom. dar susirinkom dovanu pinigu ant lovos/automobilio biggrin.gif o po to kai bobutes isleidom namo jaunimas pasiautem iki puse 3 biggrin.gif krikstyjamisis irgi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE({ne}ishprotejus @ 2013 03 03, 22:04)
laaaabai gerai bigsmile.gif  oras kaip pagal uzsakyma grazus buvo,tik vakare subjuri. aisku ugnius pajuokino baznycia ten pradejes isterijas kelt ir kai su sautuvu nuejo i toki kambariuka pokalbiui su kunigu biggrin.gif po viko kunigas sako nu dabar jau gali mane nusauti  biggrin.gif  o siaip tai labai smagiai, siek tiek programeles pasidarem, pakalbejom. dar susirinkom dovanu pinigu ant lovos/automobilio  biggrin.gif o po to kai bobutes isleidom namo jaunimas pasiautem iki puse 3  biggrin.gif  krikstyjamisis irgi biggrin.gif

Na ir super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Dabar jau krikštytas Ugniukas wub.gif

Elzytę sveikiname su 4-uoju tortuku happybday.gif
Atsakyti
QUOTE({ne}ishprotejus @ 2013 03 03, 22:04)
krikstyjamisis irgi biggrin.gif

ką jaunimas krikštijo iki 3 ryto bigsmile.gif ale aš matyt jau per sena tam, bet vaiko krikštynas įsivaizduoju kaip ramią šeimos dienos šventę blush2.gif svarbiausia buvo linksma ir senimui, ir jums thumbup.gif

labas rytas smile.gif
Papildyta:
beje, gi pažiūrėjau "skandalingąjį" filmą "lengvas raganavimas" biggrin.gif nugi... prieštaringų minčių sukėlė, bet visgi nepakeitė mano nuomonės - aš už gimdymą ligoninėje blush2.gif nors ir pasirinkimo teisė gal ir gali būti, jei moteris pasiruošusi susitaikyti su visokiomis pasekmėmis, bet aš nedrįsčiau schmoll.gif o šiaip įdomiai, keistai pastatytas, vietom man priminė religinę sektą biggrin.gif
Atsakyti
Labas dienas,

Nu vėl iš serijos kai parašytas tekstas neturi intonacijos. Visiškai neteisingai mane supratot. Aš gi nesu už tai, kad vaikus laukiniais augint. Tiesiog turėjau omeny tai, kad auklėti, aiškinti reikia pagal tai, ką vaikas pagal amžių supranta. Net pasakyčiau ne pagal amžių, o pagal jo brandą. O devynmetį priminiau, kad rodos jau ne tris metus aiškinu, o va visokių nesusipratimų dar išlenda... Ir kaip visad, vaikas vaikui nelygus, net ir toj pačioj šeimoj augantys gali ir labai mandagūs, ir visiški laukiniai būti... Čia vėl gi, viskas kinta priklausomai nuo situacijos, vaiko nuotaikos, kitų aplinkybių... Maniškiai ir už saldainius, kitą kartą žėk padėkoja neraginami, o kitą kartą ir priminus stovi, kaip baslį prariję...

Kaip kaziuko mugės pas jus, ruošėsi vaikai? bigsmile.gif Mano "Kazimieras" su didžiausia dėže išėjo hihihi.gif

O aš savaitgalį rusišką filma "Na more" žiūrėjau. Taip patiko, tiesiog atpažinau keliose vietose save, tiek šeimyninės ironijos thumbup.gif Apie tris šeimas, kurios apsigyvena vienoje viloje ir per 10 atostogų dienų nesugeba iki jūros nuvažiuot, nes tai vaikai aibių prikrečia, tai moteriškės susipyksta thumbup.gif parašykit, permesiu skypej, jei kas norėsit wink.gif
Atsakyti