QUOTE(sniego_skonis @ 2013 02 28, 09:13)
labu,
kai negraziai kazka pasako, gal ir nemandagu... bet kai lenda svetimas zmogus prie vaiko, tai nematau problemos, kai ir pasako tiesiai, ko lendi...
Kazkada mano didziaja mokykloje socialine darbuotoja auklejo. Mergaite pasakojo, kad jai nemalonu, kai klasiokai ja liecia, sako kaip tu gali nemaloniai jaustis, jus juk jau tiek metu kartu mokotes, jau beveik kaip seima... Tai ka as zinau... mes visi esam skirtingi, vieniem patinka, kai prie ju lenda, kitiem ne...
dėl lietimo sutinku, aš irgi laikau atstumą su svetimais ir man nepatinka, kai mane liečia mažai pažįstamas žmogus
čia jau lindimas į asmeninę erdvę gaunas
bet pakalbinimas nemanau, kad yra lindimas
QUOTE(sniego_skonis @ 2013 03 01, 09:11)
neisaiskinsi ir
nemanau, kad reikia tai aiskinti[B]. Mano 9-metis buna, kad pirstu parodo - zeeeeek
as turejau omeny jei koki negrazu zodi tarkim pasako, prasivardziuoja.
o aš netgi labai manau
o kaip kitaip vaikui suprast, kas yra gražu, mandagu, malonu ir pan.
juk mes ir skiepijam gražias elgesio taisykles jiems. ir jei tam 9-mečiui, nepaaiškinsi, kad tai nemandagu, gal žmogui nelaimė, gal dar kas, tai jis ir 29 būdamas gali nematyt problemos taip elgtis
ir nesvarbu, kad tas trimetis ar keturmetis sekančią dieną vėl elgsis taip pat, bet kažkas lieka jų galvelėje, jie užfiksuoja, kas yra galima, kas nelabai, kas leistina, kas nelabai ir būdami didesni jau sugebės ištraukt kažkada sakytus mūsų žodžius ir atsirinkt
sina, kalbi kalbi, dabar atrodo be naudos, bet neabejoju, kad d viską girdi ir įsideda į galvelę, tik dar nemoka atsirinkt, o gal kartais toliau bando tas ribas, kiek visgi galima, o kas ne