kad man paprikos ilgiau auga,-tai i siltnami keliauja po pomidoru
QUOTE(Saulužė @ 2013 02 20, 21:06)
Kada išsodinat į šiltnamy, kad dabar sėjat?
jei gerai pamenu pačioj gegužės pradžioj sodinom bent jau aš su mama. Bet po priedanga tuneliuky. Nes buvo dar šalnelių nestiprių.
QUOTE(Ritutė90 @ 2013 02 20, 20:05)
pas mane dar neislindo ne viena paprika,seta sausio gale siandien susejau antra papriku partija..Na ir ilgai jos miega
gal seklos nekokybiskos? mano setos vasario 3 sudygo gerai, o siandien ir setos vasario 14 iskiso galvytes
o kada reikia pikiuoti paprikas?kai atsiranda tikri lapeliai?
Aš pernai sėjau vasario 5-ą, gegužės pirmom dienom į šiltnamį pasodinau - maniškis buvo plėvele dengtas. Šiemt, jeigu laiku spėsime pabaigti naują šiltanamį tai tikiuosi ir anksčiau pasodinti. Nors gal ir nereikės - pasėjau paprikas ir pipirus praeitą savaitę - šiandien pažiūriu - durpės pelėsiu apsitraukę. Neatrodė, kad daug palaisčiau sodindama, net nesupratau, kaip taip prisidirbau (gal prastas žemes nusipirkau). Tai dabar bandau džiovinti ir daigų laukti arba savaitgalį sėja iš naujo.
QUOTE(SaVi @ 2013 02 20, 12:21)
O kai pikiuojat paprikas ir cilius ar kisat i zeme giliau ?Iki skilcialapiu ?
Nekišu iki skilčialapių Sako, kad jos nemėgsta gilaus sukišimo.
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2013 02 20, 12:27)
Merginos pirmi metai auginsiu saldžias paprikas, patarkit kada man sėt, nes norėjau šiandien, bet Paprikos auginimo technologijoj radau, kad "sodint į neapšildomus šiltnamius patartina sėti kovo vidury" Mano paprika yra Sėkluvos "Afrodita" rašo, vienmetė, vidutiniškai vėlyva, saldi, sėti vasarį-kovą. Ir įdomu kokio aukščio augalo man tikėtis
Jei rašo, jog vėlyva tai manau jau pilnai galite sėti, vėliau pasėjus gali nespėti normaliai užderėti Aš tai daugumą jau pasisėjusi. Į šiltnamį sodinsiu gegužės pradžioje ar viduryje tikriausiai, pagal orus bus matyti Pernai anksti pasisėjau keletą tai į šiltnamį sodinau jau su žiedukais ir pradėjusias megzti, tai anksti džiaugiausi derliumi, dėrėt pradėjo su aukštaūgiais pomidorais. Todėl šiemet anksti daugumą sėjau, rytoj atsėsiu kurios nedygo
As tai pirmus ziedus nuskabau
QUOTE(tany @ 2013 02 20, 21:25)
As tai pirmus ziedus nuskabau
Aš kartais nuskabau, kartais nea, kartais pačios numeta kažkiek žiedelių, skirtumo nelabai pastebėjau
Gal tikrai reiktu nuskabyti bent keleta ziedeliu, as iki siol to nedariau, bet derliumi nesiskundziau siemet reiks nuo kai kuriu nuskinti po kelis ziedelius ir pastebeti
QUOTE(Ritutė90 @ 2013 02 20, 21:12)
kad man paprikos ilgiau auga,-tai i siltnami keliauja po pomidoru
Gal pergyliai paseta ar pervesu, joms reikia nemaziau 25 laipsniu kol sudygsta. As snd. pasejau visus cilius ir visas paprikas, dziaugiuos dideli darba atlikus, dabar bus laukimas daigeliu. Avijacija, o tu neradai internete apie tuos cilius informacijos, man irgi idomu (nemoku ieskot).
QUOTE(Avijacija @ 2013 02 20, 21:11)
mergaitės psakykit ką apie šias rūšis. Pasėjau po pora daigelių ir nežinau nė kas ir kaip. Nei koks aštrumas, nei koks krūmo dydis.
Poblano
Poblano
Dėl krūmo pasakyti nieko negaliu (neauginau, nors turiu sėklų, bet kol kas niekas nepatarė ar galima mūsų sąlygomis jų užsiauginti)- pačios paprikos gan didelės, delno dydžio, žalios neaštrios, kai parausta ir tamsėja link juodumo- įgauna aštrumo. Labai skanios įdarytos. Džiovintos- labai kvapnios: kvepia vaisiais- džiovintomis slyvomis, razinomis ir lyg tabaku
QUOTE(yerena @ 2013 02 21, 00:14)
Dėl krūmo pasakyti nieko negaliu (neauginau, nors turiu sėklų, bet kol kas niekas nepatarė ar galima mūsų sąlygomis jų užsiauginti)- pačios paprikos gan didelės, delno dydžio, žalios neaštrios, kai parausta ir tamsėja link juodumo- įgauna aštrumo. Labai skanios įdarytos. Džiovintos- labai kvapnios: kvepia vaisiais- džiovintomis slyvomis, razinomis ir lyg tabaku
Tai tuomet reikia i siltnami kist, gal uzaugs Ot sunelis mano, issirinko ko uzaugint negalesiu
QUOTE(Venta9 @ 2013 02 21, 00:19)
Tai tuomet reikia i siltnami kist, gal uzaugs Ot sunelis mano, issirinko ko uzaugint negalesiu
Išties puikus pasirinkimas. Rudeniop turėsite žaliavos Giedriaus V. karkai ar vištienai negro mole padaže Nuoširdžiai rekomenduoju!!!