Įkraunama...
Įkraunama...

Madeira

Sveiki,
gal kas atsilieptu is paskutiniu keliavusiu i Madeira? Kelione planuojama savarankiska, kokiu būdu (kokiom avialinijom) pigiausiai.
Kokia samata keliones mazdaug gaunasi.
Būčiau labai dėkinga.
Atsakyti
QUOTE(FenG @ 2014 05 23, 08:00)
Sveiki,
gal kas atsilieptu is paskutiniu keliavusiu i Madeira? Kelione planuojama savarankiska, kokiu būdu (kokiom avialinijom) pigiausiai.
Kokia samata keliones mazdaug gaunasi.
Būčiau labai dėkinga.


Dar tik ruošiuosi kelionei, bet samata jau kažkiek aiškėja.

Kuo pigiausia nusigauti, nieks jums tiksliai ir šimtu procentų neatsakys. Viskas priklauso nuo to, kokiu laiku keliaujate, prieš kiek laiko perkate bilietus. Ir apskritai, kiek jums yra "pigu".

Populiariausia į Madeirą iš Lietuvos keliauti turbūt per lenkų kelionių agnetūra "Itaka" (paskutinės minutės pasiūlymų neblogų būna, kalbėjo forumiečiai). O kas visai savarankiškai nori, skrenda per Londoną. Gatwick oro uostas populiariausas. Iš jo - easy jet vienos iš pigesnių oro linijų. Bet pažiūrėkit ir kitų oro linijų. Gal atsitiktinai papultų geras variantas.

Aš mėgstu bilietus nusipirkti ankščiau, likus kokiems 8-6 mėnesiams iki kelionės. Tuo metu pigiausias variantas pasirodė skristi iš Varšuvos su Portugalų TAP oro linijomis. Persėdimas Lisabonoje. Bet persėdimo laikas labai patogus - 3 valandos. Tik mes pirkome su ilgesniu persėdimu. Bilietai Varšuva-Funšalis-Varšuva su visais bagažais gavosi 1 tūkst. Lt. žmogui. Kažkuriuo metu galėjome sutaupyti 20-30 Lt žmogui, manau, dėl valiutų kursų svyravimai buvo. Dar prisidės autobuso bilietai Vilnius-Varšuva-Vilnius, 20 Lt žmogui.
Per Londoną ar Berlyną man niekaip nesigavo pigiai.
Visi Ryanair, Easy jet - prisideda bagažai, administravimo mokesčiai. O be to tektų nakvoti kažkur arba pakloti nemažai svarų už pervažiavimą iš vieno oro uosto į kitą. Visa tai sudėjus, man gaudavosi kaina kažkur 1500 Lt žmogui. Gal žiemos metu ir galima pigiau rasti, bet birželiui kaina buvo didelė. Be to esame dirbančios, tai vėlgi, negalime skristi bet kada.

Atsakyti
Prieš kelias dienas grįžome iš Madeiros. Viską organizavomės patys. Įspūdžiai nepakartojami. Skridom su Rynair į Londoną, o iš ten su Easy Jet į Madeirą. Bilietus pirkome sausio mėn, tai abiems kainavo 1500 lt. Madeiroje gyvenome Machico pas žmones per airbnb surastus, nereali patirtis, nuostabus priėmimas. Iš jų pačių nuomavomės mašiną, todėl išmaišėm visą salą. Vieną diena vykome atviru džipu offrod'u. Tikrai rekomenduojame, jeigu norite pamatyti visiškai neprienamas vietas eiliniams turistams, pajausti vėją ir gauti begales patarimų, jeigu patys keliausite Madeiroje. Radom juos per Tripadvisor, vadinasi Up Mountain Madeira. Pačios skaniausios ir prieinamiausios vietos valgyti: Lilly's, O Tasco, Papa Manuel picerija. Superinė vieta išgerti ponchos ar kitų kokteilių Funchalyje Bar Number Two.
Man be galo patiko aplankyti Sao Lorenco, Faja dos Padres, Porto da Cruz, Santa Cruz, Paul da Serra, Caldeiro Verde, Paul do Mar, Caldeiro Verde levada. Buvome Tropiniuose soduose. Žmogui 10 eur. Tikrai gražu, bet kai daug kur Madeiroj nemokamai gražu, tai net nežinau, ar labai stipriai verta ten vykt. Tiesa, jei dar norėsis su cable car užvažiuot, tai 15 eur. Šioje vietoje tikrai geriau Faja dos Padres liftas už 7 eur, bent jau įspūdžių bus, kad stačiu liftu žemyn smile.gif
Lankėmes Mercados de Lavradores. Vaisių kainos fantaškiškai didelės, ypač po to, kai žinai, kiek kainuoja truguje ne turistams smile.gif Tiesa, jeigu norite visokių kryžmintų ir pan. dalykų neturistiniam turguje nebus. Galiu rekomenduoti mažą turgelį Santa Cruz, geriausia iš pat ryto, bei sekmadienį nuo ryto veikia turgus Santo da Serra. Patariu paragauti vaisiaus Anona-tokie žali gana nemaži ir labai greit prinoksta bei suglemba, todėl beveik neeksportuojami. Jeigu vietiniam turguj kg buvo 1,55 eur, tai Marcado de Lavradores 3,99. Už 4 sumokejau virš 3 eur, tai ten būtų turbūt visas 15 eur.
Tiek šiam kartui. Jei kas įdomu, klauskite.
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2014 05 23, 15:03)
Ačiū, Blancha.  4u.gif  Tiesiog viską copy/paste.  thumbup.gif


Visada prašom! Tiesa, ėjom iki Pico Ruivo, bet lengvesniu maršrutu negu nuo Pico do Areeiro. Atvykom iki Achada do Texeira ir tada 2,5 km pirmyn ir tiek pat atgal smile.gif Bet nėra didelių aukščių skirtumų, jeigu jau kojos netempia.
Visi sutikti vokiečiai, britai ir prancūzai eina su normaliais kalniniais batais. Mes nabagai su sporbatukais smile.gif Po šios kelionės prisižadėjau nusipirkti normalius batus žygiams.
Papildyta:
Dėl maudymosi vietų:

Mums vietinis pasiūlė Lido miestelį prie Funchal. Ten netrumpas akmenuotas, juodo smėlio paplūdimys, krūvos vietinių. Taip pat maudėmes savo Machico vietoj, smėlis, puiku, tikra saugi bala smile.gif Dar buvo labai miela vieta vykstant į Sao Lorenco. Po kaire didelė parkavimo aikštelė ir nuoroda .....niekaip nepamenu, kaip portugališkai Pihunio ar kažkas, žodžiu, paplūdimio ženklas. Pastačius mašiną reikia nusileist žemyn. Camara de Lobos paėjome į vakarinę pusę paplūdimiu ir atradom kriokliuką, tai ten buvo pats romantiškiausias maudymasis. Vietinis žvejys praeidamas parodė pirštu į viršų. Turbūt, kad saugotis kad koks akmuo nenuriedėtų, bet laimingai viskas smile.gif Dar buvo patarimas maudytis Porto da Cruz natūraliuose baseinuose, bet nuvykus vakarop buvo labai banguota ir vėsu, tai neišbandėm.
Dar pamišau paminėti Cabo Girao. Pirmas žingsnis ant stiklinių grindų pakibusių ore buvo oi koks nedrąsus. Gražus vaizdas. Taip pat gražus vaizdas Machico nuo Pico do Facho. Matosi oro uostas ir Sao Lorenco, jeigu oras labai giedras.
Atsakyti
Į paplūdimius norėsis į tamsius. thumbup.gif

Kiek vidutiniškai išleisdavote kavinėje?

O tas džipų turas kainavo kiek ir rašo jų tinklapyje - 39 eur visos dienos, pvz.? Ar galima nusiderėti kiek vietoje? Gal dar kokias agentūras pastebėjote?
Pico Ruivo tai norėsis visą praeiti. Skaičiau, kad jau atidaryta trasa. Nebent jau nebepaeitume, tuomet kokios kitos alternatyvos žiūrėsime. smile.gif

Mes irgi planuojame daug kur paslampinėti. Tikiuosi, koks puntukas nenukris ant galvos. biggrin.gif
Atsakyti
[quote=linole,2014 05 23, 16

Kiek vidutiniškai išleisdavote kavinėje?
Ten,kur mokejom maziausiai,valgem skaniausiai. O Tasco sumokejom 18 eur,bet turejom 3 patiekalus po normalia lekstele ir garnyra atskirai bei viena alaus. Ten,kur sumokejom 35 eur,valgem sriuba,krevetes ir salotas su astunkoju,taure vyno ir vandens,po to arba sutapo,arba kazkas,bet pilvelio problemu buvo (Mare Alta restiranas Machico). Picerijoj mokejom iki 14 eur.
O tas džipų turas kainavo kiek ir rašo jų tinklapyje - 39 eur visos dienos, pvz.? Ar galima nusiderėti kiek vietoje? Gal dar kokias agentūras pastebėjote?
Nusideret negalima,fiksuota kaina,mus uz extra is kaimo parme. Kiti organizuoja,bet buna keli dzipai kolonoj ir neleidzia atidarytam stovet. Sitie patys fainiausi ir kaip gidai!grupes mazos.

Atsakyti
QUOTE(Blancha @ 2014 05 23, 14:44)
Patariu paragauti vaisiaus Anona-tokie žali gana nemaži ir labai greit prinoksta bei suglemba, todėl beveik neeksportuojami. Jeigu vietiniam turguj kg buvo 1,55 eur, tai Marcado de Lavradores 3,99. Už 4 sumokejau virš 3 eur, tai ten būtų turbūt visas 15 eur.


Dėl vaisių dar klausimuką turiu: pirkote gal namo kokius lauktuvėms?
Anonu, manau, kad neverta, jei jau jie tokie greit suskystėjantys. Portugalai dar lagaminus pames, tai iš jų visai nieko neliks. biggrin.gif
Bet namiškiams kažką nematyto norėtųsi parvežti. smile.gif
O nebandėte vežtis jų tų pyragėlių Pastel de natas. Nesusensta labai?

4u.gif
Atsakyti
Labukas,

mes spalio mėnesį planuojame į Madeirąsmile.gif Gal kas buvę spalį? Kaip ten su orais? ax.gif
Atsakyti
Mes visgi vežėmes kelias anonas. Kadangi dar turėjome pabūti Londone kelias dienas, tai namo tik viena grįžo. Mes tik su rankiniu bagažu buvom, tai daugiau nieko ir nesivežėm.

Dėl spalio orų-ten visą laiką panašus oras. Net ir per Kalėdas pas juos šilta ir dažniausiai galima maudytis. Žinome, viršūnėse bus šalčiau, bet, jeigu visur nelis ir bus saulėta, tai amžinas pavasaris.
Atsakyti
QUOTE(Blancha @ 2014 05 26, 10:54)
Žinome, viršūnėse bus šalčiau, bet, jeigu visur nelis ir bus saulėta, tai amžinas pavasaris.


Drisciau nesutikti. Kadangi esame ne karta vasario-kovo menesiais buve Kanaru salose, kurios tituluojamos amzino pavasario salomis, taip pat vasari-kova Madeiroje. Tai Madeiroje buvo nepalyginamai vesiau, tiek oro temperatura, tiek vandens.
Atsakyti
Karščio didelio nereikia smile.gif nepagulėt važiuojam mirksiukas.gif o keliaujant, labai nemegstu kai būna +30 smile.gif bet ir nesinori kad lytų labai smile.gif
Bet jau bilietai nupirkti 09 30 keliam sparnus smile.gif tikiuosi viskas bus ok ax.gif
Atsakyti
QUOTE(agnyteee @ 2014 05 27, 09:20)
Karščio didelio nereikia smile.gif nepagulėt važiuojam mirksiukas.gif  o keliaujant, labai nemegstu kai būna +30 smile.gif bet ir nesinori kad lytų labai smile.gif
Bet jau bilietai nupirkti 09 30 keliam sparnus smile.gif tikiuosi viskas bus ok ax.gif


Manau, kad tokio karscio nebus tikrai. O jei lis vienoje salos puseje, vaziuokite i kita, dazniausiai sviecia saule smile.gif
Atsakyti