Įkraunama...
Įkraunama...

Madeira

Ačiū labai, apraminot :) Dėl lazdų tai reikės pagalvoti, - o jas leidžia į lėktuvo vidų pasiimti, ar kažkaip kartu su registruojamu bagažu atiduodat?

Atsakyti

Aš rankiniame nerizikuoju lazdų neštis, iš kažkur man rodosi, kad negalima. Jei vežuosi, tai registruotame. Šįmet skrisdamos į Portą neturėjom registruoto, tai po Deuro slėnį pasimalti diedukų lazdeles vietiniame prekybcentryje pirkome. 

Atsakyti
QUOTE(Nena @ 2018 07 04, 14:37)
<p>Ačiū labai, apraminot smile.gif Dėl lazdų tai reikės pagalvoti, - o jas leidžia į lėktuvo vidų pasiimti, ar kažkaip kartu su registruojamu bagažu atiduodat?
</p>

Jei su lazdom vaikštote, gal jos ir padės, kai kur per siaura lazdoms. Aš prieš kelionę ieškojau, bet niekada su jomis neesu ėjusi, tai visas dienas keliavome be jų. Nepratusiam žmogui tik trukdytų.
Atsakyti
Mielosios,
Dar vienas klausimas - kelintą valandą pradėdavote savo žygius levadose? Belgų kilmės keliautojos bloge išskaičiau patarimą būti vietoje dar prieş aštuonias ryte, nes vėliau prasideda turistinių grupių žygiai, nebeįmanoma rasti vietų parkavimui... pas mus viešbutyje tik pusryčiai startuos 7.30... ir dėl kitų priežasčių būtų sudėtinga taip anksti startuoti..
Atsakyti
Iš viešbučio Funšalyje isvykdavome apie 8.30.Buvome rugsėjo pradžioje, tai jokių problemų nekilo, pirmiausia žiūrėdavome į dangų, jei viršuje rūkas, tai į kalnus neverta vykti, nes bus šalta ir lis, po skaudžių pamokų suejome į protą, kai su maikes ir šortais varem Portelos levada 12 km lietuj lyjant. Dėl parkingo problemų nebuvo niekur, nes yra atvykstančių tik pražiopsoti ar paeiti kelis šimtus metrų. Gal tik Sao Lorenso vėliau prisirinko daug žmonių. Jei norite nesigrusti su būriu senyvų vokiečių, tai geriau nelaukite pietų, vykite bent apie 9val. Kaip rašiau, mes per vėlai pradėjome eiti Pico Areiro, tai stipome nuo karščio. Sao Lorenso taip pat buvo lb karšta.
Atsakyti
QUOTE(Nena @ 2018 07 04, 20:37)
Mielosios,
Dar vienas klausimas - kelintą valandą pradėdavote savo žygius levadose? Belgų kilmės keliautojos bloge išskaičiau patarimą būti vietoje dar prieş aštuonias ryte, nes vėliau prasideda turistinių grupių žygiai, nebeįmanoma rasti vietų parkavimui... pas mus viešbutyje tik pusryčiai startuos 7.30... ir dėl kitų priežasčių būtų sudėtinga taip anksti startuoti..

Pradėdavom kada gaudavosi, aišku, stengdavomės anksčiau. Jūs nestresuokit, kai kur tikrai bus nemažai žmonių, aš pvz. su siaubu prisimenu 25 krioklių levadą - ten buvo tiek žmonių, kad prasilenkti kartais labai jau sudėtinga. Be to, tada tik belieka žiūrėti po kojom, o viso aplinkinio grožio tieisog nematai. O į kažkurią levadą atvažiavom, kai krito toks lengvas rūkelis, žmonių minimaliai, grožis nerealus wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 05 liepos 2018 - 08:24

Ačiū labai už patarimus!

Manau apie 9 - 9.30 startuoti bus įmanoma, bet matysim vietoje.

Aišku dar laiko labai daug, ir planas greičiausiai koreguosis, bet peržiūrėjusi forumą ir levadų aprašymus susidėliohau tokį preliminarų planą:

Priedas  madeiratoursmap.jpg   148,47KB   2 Parsiųsta kartų

 

Planas 5 dienoms, nes atvykimo ir išvykimo dienai kelionų mašina neplanuosiu. Norisi pamatyti skirtingas salos dalis, tad ir žygius susidėliojau skirtingose vietovėse. Kadangi būsime su vaiku, tad manau kai kuriuos žygius patrumpinsime.

 

Visi komentarai ir pasiūlymai laukiami :)

 

p.s. į spalvotas linijas-takus žemėlapyje nekreipkite dėmesio, dariausi planą ant kito žemėlapio, tad jos ir liko :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nena: 05 liepos 2018 - 11:59
Mes nėjom į nei vieną žygį. Mašiną nuomavomės nuo iki, visam laikui - ir tai buvo puiki mintis, nes kopimas iki mūsų namuko būtų kaskart po gerą valandą atėmęs.
Tiesiog, skridom be namų darbų, ryte nuspręsdavom, kur link trauksim, o kadangi saloje visur - puikus 4G internetas, tiesiog prisėdę su kava paskaitydavom tripadvisoriuj, kas įdomaus šalimais, ir važiuodavom. Arba tiesiog užkaitę salos pakrašty, važiuodavom bet kur link gaivaus vidurio, ir stodavom pasiganyt bet kurioj sudominusioj vietoj.
Ką turėjom iš anksto, tai tik bilietus į Porto Santo salą.
Atsakyti

kadangi saloje visur - puikus 4G internetas, tiesiog prisėdę su kava paskaitydavom tripadvisoriuj, kas įdomaus šalimais, ir važiuodavom.

 

Sakykit, o internetui pirkote vietoje telefono kortelę? jei taip, tai gal pamenate, kokios kanos?

Atsakyti
QUOTE(Nena @ 2018 07 05, 12:00)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Miaška" data-cid="72146745" data-time="1530790340">
<div>
<p>kadangi saloje visur - puikus 4G internetas, tiesiog prisėdę su kava paskaitydavom tripadvisoriuj, kas įdomaus šalimais, ir važiuodavom.</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>Sakykit, o internetui pirkote vietoje telefono kortelę? jei taip, tai gal pamenate, kokios kanos?</p>

Mums neaktulu, ryšys visoj Europoj kainuoja kaip namie - su angliška kortele.
Atsakyti
Gerai pagalvokite dėl viešbučio, ten vėsesni ir vėjuoti orai. Pati rekomenduočiau Funšalio pusę, dar rekomenduoju levadą Calderao verde, pati gražiausią, viena gražia praėjus, visos kitos panašios ir nuobodžios. Mes ėjome Balcones, per lietų nieko nematėme, šalia praėjome Portelos levada į vieną pusę, tada calderao verde, tiesiog fantastika. Po jos Portela ir balcones visai nublanko.
Atsakyti

Calderao verde levada iš tikrųjų nuostabi, tik jei su labai mažais vaikais, tai netiktų turbūt, nes į pabaigą tenka eiti siauru betono bordiūru ir dar prasilenkti su iš priekio ateinančiais. Ir rekomenduotina turėti prožektorių, nes tenka eiti ilgokais tamsiais tuneliais. Galima ir telefoną, žinoma, bet prožektorius man buvo patogiau. 

Sao Lorenco iškyšulys irgi must see. 

Man dar labai patiko pasivaikščiojimas iš Camara de Lobos kaimo į Funšalį, labai vaizdinga ir nesudėtinga. Nors mes ėjome nuo paties Cabo Girao, tai iki Camara de Lobos irgi faina buvo. 

Atsakyti