Įkraunama...
Įkraunama...

Madeira

Sveiki, planuojame kelione i Madeira. Neapsisprendziame del automobilio nuomos... Prisiskaiciau, kad galima imti taxi ir vaziuoti i levadas. Tas pats taxi levados pabaigoje pasiima. Kilo klausimas, o taxi vaziuojate nuo viesbucio iki levados, ar dar autobusu kazkiek pavaziuojate?  :4u: 

Dekoju uz atsakyma :)

Atsakyti
QUOTE(Stebuklinga @ 2017 08 31, 13:08)
<p>Sveiki, planuojame kelione i Madeira. Neapsisprendziame del automobilio nuomos... Prisiskaiciau, kad galima imti taxi ir vaziuoti i levadas. Tas pats taxi levados pabaigoje pasiima. Kilo klausimas, o taxi vaziuojate nuo viesbucio iki levados, ar dar autobusu kazkiek pavaziuojate?  4u.gif </p><p>Dekoju uz atsakyma smile.gif</p><p></p><p></p>


Mes paprastai stengiamės išleisti kuo mažiau kelionėje, todėl dažniausiai važiuojame visuomeniniu. Madeiroje dauguma levadų ir takų yra pasiekiami su autobusais. Mūsų kelionės metus buvo nepasiekiama trasa Pico Ariero - Pico Ruivo, todėl mes šią kelionę pirkome iš agentūros. Bet labai gailėjausi, kad neėmėme taksi. Nors toje ekskursijoje buvome tik dvi turistės ir turėjome personalinį gidą, bet esu atpratusi vaikščioti su gidu, todėl daug geriau būtume praleidę dieną žygiavę savarankiškai.

Kai išsiruošėme į pačia gražiausia levada laikomą Caldeirao Verde, su autobusu važiavome iki Santana kaimo, o nuo ten iki trasos pradžios ėmėme taksi. Atgal į Santaną grįžome pėsčiomis ir į Funšalį parvažiavome autobusu.

Bet aš įpratusi visuomeniniu transportu keliauti, todėl ir gyvenamąją vietą renkuosi pagal tai, kad būtų patogu važinėti autobusais. Tačiau jei finansai leidžia ir norisi komforto, tai taksi tikrai geras dalykas. Keliaujant pvz., keturiems, tai išsidalina tos išlaidos ir kaina ne tokia didelė gaunasi.

Bet patogiausia tai pačiam nuomotis automobilį turbūt. Jei taksi vs automobilis, tai už automobilį vis tik. Taksi vs autobusas ar agentūrinė kelionė - tai jau galima pasvarstyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 31 rugpjūčio 2017 - 18:53
Rasau tiesiai is Madeiros. Mano manymu taksi butu pinigai i bala. Mes Portelos levada vykome autobusu, kad nereiktu grizti 11 km. Nuo siandien turim auto. I pico Ruivo ir Pico Areiro vyksime du kartus. Tik auto. jeigu vairuojat. Rekomenduotu MAdpoint. Full draudimas. geros kainos. ima grynus. Siaip cia muostabu. pamilau Madeira. Nors gavom ir lietaus ir vėjo budami levadoj su maikėm ir sortais.
QUOTE(Stebuklinga @ 2017 08 31, 13:08)
<p>Sveiki, planuojame kelione i Madeira. Neapsisprendziame del automobilio nuomos... Prisiskaiciau, kad galima imti taxi ir vaziuoti i levadas. Tas pats taxi levados pabaigoje pasiima. Kilo klausimas, o taxi vaziuojate nuo viesbucio iki levados, ar dar autobusu kazkiek pavaziuojate?  4u.gif </p><p>Dekoju uz atsakyma smile.gif</p><p></p><p></p>

Atsakyti
Aš tik už automobilį. Važiuojat kur norit, kada norit, išlipat kur norit, nereikia sekti laiko, skaičiuoti minučių, derinti autobuso laiko - visiška laisvė. Pasižiūrit web kameras, jei vienoj salos pusėj blogas oras, keičiat planus ir važiuojat į kitą.

Žinoma, automobilį išsinuomokit geriau iš anksto,kad nereiktų permokėti. Galima rasti visiškai normalia kaina su pilnu draudimu. Pvz. mums automobilis parai kainavo 25eur, vadinasi žmogui 12,5eur. Su taxi kaži už tiek ar rasit. Na, nebent jūsų planuose tik kokia nors viena levada ar maršrutas, tada gal geriau rinktis taxi.

Yra SM ne vienas fotoreportažas, paskaitykit, rasit naudingos informacijos.
Geros kelionės mirksiukas.gif Nuostabi sala wub.gif
Atsakyti
Madeira nuostabi. Tiesa, kalnuose gauname lietaus, pico Ruivo buvome visiski eziukai ruke, Portelos levadoje bei Balkone taip pat. Truputi gaila, kad nesimato viso gamtos grozio. Siandien lėksim i Sao Lorenco pusiasali.
Atsakyti
Gaila, kai oras ''paveda'', nors jūs tokiu, atrodytų, geru laiku keliaujat...
Sao Lorenco turėtų būti saulėta.
Atsakyti
Pamatėm vakar, kad saulėta ir isdumėm i Calderao verde. Pirmas kartas ne ruko ir lietaus. Sao lorenco laukia sendien. Ryt dar Areiro, gerai bitu matyti daugiau negu 5 metrus. Specialiai ir rinkausi toki laika kaip geriausia kelionei. Juokauju, kad reiks dar grizti, kad pamatyciau visose pakelėse zydincias hortenzijas, dabar jau pavyte.
Atsakyti

Taip, tos hortenzijos - kažkas nepaprasto. Mes buvome biržely, jų buvo pats žydėjimas. 

Skaitau, kur lankotės ir seilę varvinu. 

Atsakyti
Ir aš varvinu seilę...😃
Atsakyti
Pagaliau pasisekė, Pico Areiro parodė visa grozi, plieskė saulė visa trasa, net buvo per karsta, bet vaizdai 😊😊😊. Tiesa, vėlokai isėjome, apie 13.30. Svarbiausia, kad kojytės islaikė 5 dienas kasdieniu zygiu. Liudna, rytoj namo.
Atsakyti

Sveikos, gal galit pasidalinti, per kur ieskot skrydžiu i Madeira? Kaip suprantu, is Vilniaus nieko tiesioginio nera... Ar perkat  kelioniu paketus is agenturu? Labiau noreciau pati organizuotis

Atsakyti
QUOTE(Darling @ 2018 05 13, 16:16)
<p>Sveikos, gal galit pasidalinti, per kur ieskot skrydžiu i Madeira? Kaip suprantu, is Vilniaus nieko tiesioginio nera... Ar perkat  kelioniu paketus is agenturu? Labiau noreciau pati organizuotis</p>

Mes organizavomės patys, skridome iš Varšuvos su TAP su persėdimu Lisabonoje. Dar daug skrydžių būna iš Anglijos, easy jet skraido.Jei domina agentūros, tai Itaka iš Lenkijos arba Novaturas.
Atsakyti