Įkraunama...
Įkraunama...

Madeira

QUOTE(rasa32 @ 2015 06 07, 17:21)
Lietuviai pazistami vietoj bande ieskoti,tai irgi gavo pasiulymus po 100eur dienai.

Forget,laukiu ispudziu smile.gif


Neaktualu buvol automobilių nuomos kainos, bet nustebinot, kai jas įvardijot. Visuomeninio transporto bilietai tikrai nebrangūs buvo.
Ir dar į pigiau/brangiau temą: ankstesniais metais Madeira buvo pristatoma kaip labai brangi sala lyginant su Kanarais. Šįmet apsilankiau Tenerifėje, tai tikrai nepastebėjau didelio pigumo (lyginu su Madeira). Nebent tik automobiliniai reikalai skiriasi tuomet.

Įdomu, taps Madeira populiari tarp agentūrinių keliautojų?

Forget, lauksiu įspūdžių. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nu ka pradesiu. Foto dar ne kompiuteryje, tai pasidalinsiu vėliau, turiu tik kelias iš telefono. Labai į kainas nesileisiu, nes mes guvenam ir skridom iš Londono, tai mums viskas pigu atrodo biggrin.gif
Viešbutis ypatingai nustebino, sumokėjau per kažkokį dealą, savaitę prieš skrendant:
http://www.booking.c...arlo.en-gb.html
Mūsų reikalavimai buvo, kad būtinai Funchalio centre, kad turetume ką veikti ir be mašinos. Plius kelionė vestuvių metinių proga. Norėjom ir restoranus patikrinti.
Va vaizdas nuo terasos:
[attachmentid=234556]
Viso praleidome 10 naktų (11, tik ta paskutinė labai netikėt air neplanuota, dėl atšaukto skrydžio)
Pirmyn skridom su Easy jet, grįžom su Monarch avialinijomis (nerekomenduoju, nes buvom palikti likimo valioje, be jokios informacijos ir net elementaraus vandens praktiškai 9 valandas)

Mašinų nuoma brangi, mokejom 210 eurų už A klasės mašina 6 dienoms. Tai buvo pigiausia ką galima rasti. Šiaip iš jų kažin ar nuomočiau, nes nelabai žinoma firmelė, kažkokio prekybos centro, genėtinai apleisto, prie kazino, rūsyje. Bet viešbučio vyriškis juos rekomendavo, šiaip labai nuostabus viešbutis pagalbos prasme. Tas lietuvis aiškinantis, kad tokia mašina į kalnus netrauks, nusiškneka. nėra ten kažkokių serpentinų, plius keliai pakankamai geri. nebuvo jokių problemų


Pirmą dieną kėlėmės cable car į sodus. Manau, tikrai verta, ėmėm kelionę tik į vieną pusė. Išėję, nusprendėm, pasivaikščioti ir palipti truputi į viršu, pamatėm nuorodą į Terreiro da Luta. Viršuje koplyčia ir marijos statula. Funšalis liko apačioje po debesiu, paskui debesys prasisklaidė. Aišku lipom, eiti nemažai, ypač neplanuotai, pakankamai statu. Viršuje radom vietini bariuką, išgėrėm vietinio alaus por eurą. Moteriškė dar ir kažkokiu troškiniu pavaišino. vaizdas žemyn, vertas milijono. Žemyn, aišku sugalvojom lipti pėstute, nes telefono navigacija rodė tik kelias mylias ir šiaip būtume ne mes, jei važiuotume autobusu, kai galima nueiti pėstute:bigsmile: bet veikti, trai buvo ką, nes nuokalnė labai stati. Kai važiuoji mašina, pagrindiniu keliu, kelias vingiuoja, o čia, vietinė gatvė, satčiai žemyn.

Kitą dieną aplankėm Cabo Girao, stillinį balkoną ant skardžio. Faina, bet man per daug turistinė vieta.
Toliau Levada 25 Fontes 4,3 km plius tiek pat atgal. Ir dar pridėkime, tai, kad iki pačio rabacal kaimuko, pravažiavimas uždarytas. mašiną palieki ant greitkelio, ir leidiesi 2 km žemyn. Užkilti vėl taip pat. Į bet kokią levada patariu važiuoti kuo anksčiau, geriausia pradėti eiti kokią 9, tada ramiai nueisite kaip vieni, neiko nesutinkant, nereikės prasilenkinėti. Fontes, man gerokai per daug žmonių buvo. Prasilenkimai siauri, grįžti užkniso. Aišku, krioklio vaizdas gale tikrai vertas.
Atsakyti
Kita dieną ketinom pavažinėt po rytinę dalį salos dalį. Pradėjom nuo Ponta de Sao Lourenco. takas tikrai patiko, lengvas, aš ėjau su basutėmis biggrin.gif
Siulau aplankyti Santa Cruz miestelį, jis realiai prie pat oro uosto. Puikus pajūrio miestukas.

Santa Antonioda Serra, kaimas kuri sturi golfo laukus, nes yra sąlyginai lygumose. Taip pat ir nuostabū parką su gyvūnais ir panoraminiais vaizdais.

Kitą dieną nusprendėm per daug nesibalškyti, bet nepavyko biggrin.gif
Ribeira Frio. Žinoma nuėjome kelis kilometrus levada Ribeiro Frio- balcoes- Ribeiro Frio. Gražu trumpa, lengva eiti.
Kelionėje vadovavausi sunflower books "Madeira car tours and walks". adangi me ssu mašina, visur kur ėjom, tiek pat reikėjo grįžti. Nusprendėm, pradėti eiti levada vedančia iki Portelos ir po valandos, kilti į viršų Ribeiro frio- ribeira do Poco do Bezerro-Chao das Feiteiras- Ribeiro frio, pagal knygutės aprašymus. knyga įspėja, kad kelia snėra labai pritaikytas vaikščioti, vengti rūko. Čia buvo išbandymas. Nusukom, po valandos, kaip rašo knygutė. vaizdas milijonis, tikra gamta, keliukas, tai akmenų laiptai į viršų, gana stačiai. daug kur užversta, aptrupėję. Gabalas levedos buvo neveikaintis. Toks maršrutas, visą laiką kopimas tęsiasi gerą valandą. O tada prieini Ribeira do poco do Bezerro wub.gif Čia krioklys ir levados ištakos. nesutikom nei vieno žmogaus išsukę iš pagrindinio Portelso levados kelio. Visi į mus keistai žiūrėjo, kai pradėjom kilti neiaškiu keliuku. Va, o či ane pabaiga, dabar mus toliau reikai kilti kažkokai plynia iki fermos. Saulė ir vien paparčiai, takas visai neaiškus, nesimato nieko, nors nėra ,medžių beveik, bet statu ir žolė biggrin.gif
pagaliau priėjom tą fermą laukymėje. aplinkui didžiosios viršūnės, matosi Pico arreiro, ją lengviausia atskirti, nes turi nato pastatytą "burbulą". Knygutė rašo, ka dnuo fermos reikai eiti taku ir po 200 m sukti žolėtu taku žemyn. radom mes tą taką, tai tik todėl, ka dkažka sprieš tai ėjęs iš medžių šakų padarės rodykles ant žolės biggrin.gif O jau ir vakaras. tada labai įdomiai, keliuku nusileidom atgal prie Ribeiro Frio, kur buvom palikę mašina.
Man šis pasivaikščiojimas buvo įdomiausias ko gero. Toks netiėktas. Knygutė rašo- 7 km.
va toks takas kylant į viršų:
[attachmentid=234557]
[attachmentid=234558]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 07 birželio 2015 - 19:52
Dar kitą dieną ėjome žymiuoju taku Pico do Arreiro- Pico Ruivo su grįžimu 11,2 km. Sunku vien dėl to, kad reikia nusileisti nuo kalno, o paskui pakilti į dar aukštesnį. Tikrai yra kas veikti. Šiaip kitiems patarčiau rinktis trumpesnį kelia Achada do teixeira- Pico Ruivo, išvengsit didžiojo nusileidimo ir pakilimo. grįžto man buvo lengviau, nors gale jau irgi dūsavau, atrodo matai tikslą, ale kyli kyli tais laiptais biggrin.gif Nors kilometrų nemažai, bet užtrukom netrumpai. Ėjom, praktiškai pirmi, tik viena pora nuėjo prieš mus, bet jie negrįžo. patariu taip daryti, nes siauruose takuose, prasilenkinėjimas su vokeičių diedukais, užtrunka. Tokiu būdu, išvengiat tokio dalyko, bent jau visą kelionę į priekį.
Užbaigėm dieną Curral das freiras, niekur nelipom schmoll.gif
Atsakyti
Sekanti diena turėjo būti truputi poilsinė, sakėm apvažiuosim vakarinę salos dalį, niekru nelipant, bet nesagavo, kaip visada lotuliukas.gif
Ką rekomenduosiu, tai Jardim do mar miestuką. jau tokio jaukumo ir tokio grožio, visa pakarntė padaryta kaip ant molo, su pėsčiųjų taku.Jis žymus bangletininkų rojus, nes ten kažkaip specialai lūžta bangos, vyksta jų čempionatai, turistu sutikom tik kelis.
http://www.madeira-l...jardim-mar.html
Pamatėm stendą, kaip visuose pėsčiųjų takuose, kad yra iš miestelio yra keliukas aukštyn iki Prazeres. Ir tik 2 kilometrai, parašyra, kad truputi statu, nu bet argi mes nelipom į Pico Ruivo?! Planas, kad greit užlipam per kokią valandėlę ir greit nsuileidžia, toliau važiuoja. Aš su basutėmis ir suknele wub.gif O viskas ne taip jau paprasta. Kelias aukštyn pradžioje veda šalia levados ir per miestuką. Tiesiog lipi akmeniniais laiptais, kaip gatve. Stovi susrestauruotas bandens malūnas, toliau laiptai veda per kelias bananų fermas. O toliau doh.gif Visur šlapia, laiptai labai slidūs, reikia perlipinėt per šaltinius, o tikslaiu per purvą. Laiptai labai statūs visą kelia. Baigiasi levada prasideda smagioji dalis, visška saulė, keli kaktusai ir šimtai driežų. Jie šnara visur ir tiesiog skiriasi, kai žengi žingsnį. nesutikom nei vieno lipančio, nei žemyn nei aukštyn bigsmile.gif Vaizdas tikrai yaptinga sir labai greitai keičiasi. Bet taip lipti iš lempos, net negalvojant prieš tai buvo sunku biggrin.gif Buvau visa molina ir purvina, kad nulipus praktiškai maudžiausi po kraniuku biggrin.gif man buvo sunkiau nei Pico Ruivo. Nors čia gal nusiteikimo reiklas
Po to dar apvažinėjom kelis miestelius, aplankėm Ponta do Pargo švyturį, Porto Moniz ir grįžom atgal į Funšalį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 07 birželio 2015 - 20:27
Paskutinei dienai, kai turėjom mašiną norėjom kažkokios gražios levados, kad nebūtų labai sunku, bet nelabai trumpa.
Tai gi Quieimadas- Levada do Caldeirao verde- Caldeirao do Inferno 15,5 km Pakeliuj pavežam tranzuojančia vokietę babytę, kuri viena eina visom levadom. metų tai link 1000, labai patyrus vaikščiojimuose tokiuse, lūpas pasidažius raudonai cool.gif Nuo Santanos, nėra jokio viešojo transporto, tai jo tuos kelis 4-5 km iki Queidemadas ėjo pėškom.
Visi dažniausiai eina iki Caldeirao Verde krioklio (jeigu jį taip galima pavadinti. jei tiksliau stovi didelės duobės apačioje ir visur aplink bėga vanduo wub.gif ) esam debesyje visą kelią. Turėjo atsiverti vaizdai, statūs skardžiau, nematėm nieko. Nors pats pasivaikščiojimas labai gražus, verde kriokly sirgi kažkas nuostabaus.

Įdomiausia dalis yra, nuo Caldeirao Verde iki Caldeirao do Inferno. Knygutė liepia ten neiti, nes nėra jokių apsaugų, daug tunelių, dažnai viskas užversta. Pastatyta lentelė su tokiu įspėjimu. Nu bet mes aišku einam. manau apsaugos pastatytos po knygutės išleidimo, nes pavojingiausioms vietoms yra apėjimai aplink. kelis kartus realiai reikai praeiti po kriokliu, kito kelio nėra. Tunelių daug pačiam gale 5. būtinai reikai prožektoriaus, kurio mes aišku neturim, bet tam yra mobilus telefonas su tokia funkcija. Man čia buvo ko gero įspūdingiausios vietos. Išeini iš tunelio, tarp kalnų tarpeklyje, vanduo aplinkui švokščia, vėl tunelis. Finalas, yra levados ištaka, įspūdingesnė nei Candeirao Verde. Grižti nebuvo sunku, kelias geras, tik jau teko prasilenkinėti su į priekį einančiais turistais.

Atsakyti
Dabar bendrai:
Būtinai turėkit kalnų batus. Aš keliavaus us NB kedais, tai patikėkit kas iš jų liko cool.gif Jei galvojat, ka dbus sunku, gal neikit? Nes kas man malonumas, kitiems gali būti kančia.
Nesutikom lietuvių visai, viena pora per 10 dienų atvažiavo į mūsų viešbutį ir viskas.
Maistas skanus restoranuose, ne visokiose zabegalkose. jei Kretoje, bet kokiam kaime užėjus pas dieduką, gausi skaniai pavalgyti čia ne schmoll.gif Visur su viskuo pateikiamos bulvės ir dar kažkokiso virtos morkos su ankstinėmis pupelėmis. Net su krevetėmis bigsmile.gif Ir čia buvo restoranas senamiestyje. Maistas man pasirodė tikrai nebrangus. Kava skani bet kur. gali būti didžiausia kaimo skylė, bet babytė turės kavos aparatą ir padarys skanios kavos. Net ir labai turistinėse vietose, nebrangiai.
Ką domina restoranai, tai tikria rekomenduoju 3 restoranų tinklą:
http://www.grupo-forte.com/
Pirmasis, forte, Funšalio senamiesčio gale (geltonas fortas matomas iš visur). Strodė labai prabangus, bet yra vaizdas į jųrą ir pan. Užsisakėm staliuką savo vestuvių metinėms. jie netgo gali pasiimti iš viešbučio senovine atvira mašina, ten šalia muziejus. Matėm meniu, tai buvom pasiruošę mokėt nemažai. O ten pasidodo jie daro tokią vakarienę, kuri vadinasi "concept". renkiesi starterį, pagrindinį ir deserta iš meniu. O tada wub.gif Pradžioje gauni putojančio taurė ir užkandėlę. Buvom kelis kartus, tai visus buvo skirtingai, bet su krevete. Į tą vakarienę įskaičiuota salkoholis ir vanduo. Pila tol kol valgai biggrin.gif Sąžingai. Po starterio, atnešė šaldytą akmenį su citrininiu šerbetu. paskui jau pagrindinis, desertas, kava. Su starteriu duoda balta vyną, su pagrindiniu siūlo raudoną, bet gali likt jei nori prie balto, ar rinktis rausvą, jei tik pageidauji. Visas servisas ir svarbiausia maistas, tai tikrai kažkas tokio, gale išėjo šefas, tai visi plojo. Tikrai verta, jei kas pasiplanavę nueiti į restoranus. Kaina 42 eurai žmogui. Viskas įskaičiuota. Po Londono, tai labai pigu biggrin.gif Buvom ir kituose, visur tas pats konceptas, skiriasi meniu, bet lygia taip pat gerai. Kaina skiriasi per kelis eurus
[attachmentid=234559]


Jei domina paplūdymiai, nerekomenduoju Madeiros. Nes gulėti teks ant cemento, arba akmenų biggrin.gif Ten vaikščioti reikia, gulėjimui, yra pigesnių vietų, ir nereikės taip toli skristi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 07 birželio 2015 - 21:07
QUOTE(Forget @ 2015 06 07, 22:06)
Pirmasis, forte, Funšalio senamiesčio gale (geltonas fortas matomas iš visur). Strodė labai prabangus, bet yra vaizdas į jųrą ir pan. Užsisakėm staliuką savo vestuvių metinėms. jie netgo gali pasiimti iš viešbučio senovine atvira mašina, ten šalia muziejus. Matėm meniu, tai buvom pasiruošę mokėt nemažai. O ten pasidodo jie daro tokią vakarienę, kuri vadinasi "concept". renkiesi starterį, pagrindinį ir deserta iš meniu. O tada  wub.gif Pradžioje gauni putojančio taurė ir užkandėlę. Buvom kelis kartus, tai visus buvo skirtingai, bet su krevete. Į tą vakarienę įskaičiuota salkoholis ir vanduo. Pila tol kol valgai  biggrin.gif  Sąžingai. Po starterio, atnešė šaldytą akmenį su citrininiu šerbetu. paskui jau pagrindinis, desertas, kava. Su starteriu duoda balta vyną, su pagrindiniu siūlo raudoną, bet gali likt jei nori prie balto, ar rinktis rausvą, jei tik pageidauji. Visas servisas ir svarbiausia maistas, tai tikrai kažkas tokio, gale išėjo šefas, tai visi plojo. Tikrai verta, jei kas pasiplanavę nueiti į restoranus. Kaina 42 eurai žmogui. Viskas įskaičiuota. Po Londono, tai labai pigu  biggrin.gif  Buvom ir kituose, visur tas pats konceptas, skiriasi meniu, bet lygia taip pat gerai. Kaina skiriasi per kelis eurus
[attachmentid=234559]


Mes buvome birželio mėnesį, kuomet vyko Atlantic pirotechnikos festivalis. Priešišvykdama ieškojau informacijos, iš kur geriausia stebėti fejerverkus. Britai tripadvisor forume labai rekomendavo šį restoraną Forte. Jų atsiliepimai buvo labai geri. thumbup.gif drinks_cheers.gif Kaip metinėms minėti tai tikrai gera vieta, bet paprastai vakarienei mums pasirodė brangoka, kad ir viskas įėjo į kainą. Galvojome plaukti į jūrą laivu. Bet galiausiai pavakarieniavome kavinukėje rie namų ir ėjome žiūrėti į uostą.
Atsakyti
Forget,matau,kad kelionė buvo puiki thumbup.gif Madeira tuo ir gera,kad kiekvienas gali ''atrasti'' savo keliukus ir maršrutus.O koks buvo oras?

Mes Madeiroje sutikom daug lietuvių.Jei dar būtų koks tiesioginis reisas is Varšuvos ar Lietuvos,tai sala būtų dar populiaresnė.

Dėl pigumo,Kanarai tikrai pigesni.Linole,kai keliauji vienas,tai gal nelabai yra skirtumas,bet jei 2-4-5 žmonės,tada susidaro skirtumas mirksiukas.gif

Palyginimui,benzinas Tenerifėj 0.95eur/l,Madeiroje -1,6eur.mašinos nuoma tenerifėj mokėjom 11eur/dienai,Madeiroje -27,5eur/dienai.Maistas panašiai,viešbučiai Tenerifėj pigesni ir didesnis pasirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2015 06 08, 08:06)
Forget,matau,kad kelionė buvo puiki thumbup.gif Madeira tuo ir gera,kad kiekvienas gali ''atrasti'' savo keliukus ir maršrutus.O koks buvo oras?



Oras buvo labai geras, buvo tik viena apsiniaukusi diena, išskridimo. Ir nežinau ar mums pasirodė, ar visada Porto Moniz pusėje, vėjuota šalta ir apsiniaukę g.gif nes važiavom pro ten 2 dienas, toks vaizdas, kad kita sala doh.gif Visur kitur saulė, o ten. Prireikė ilgų rankovių, tik kalnuose ryte.
Mes net ir į debesis nelabai papuolėms, tik paskutinėje levadoje, einant pirmyn. Atgal, debesis nuslinko, tai jau viska matėm. Pico Ruivo visai giedra buvo.
Papildyta:
QUOTE(linole @ 2015 06 08, 06:16)
Mes buvome birželio mėnesį, kuomet vyko Atlantic pirotechnikos festivalis. Priešišvykdama ieškojau informacijos, iš kur geriausia stebėti fejerverkus. Britai tripadvisor forume labai rekomendavo šį restoraną Forte. Jų atsiliepimai buvo labai geri.  thumbup.gif  drinks_cheers.gif Kaip metinėms minėti tai tikrai gera vieta, bet paprastai vakarienei mums pasirodė brangoka, kad ir viskas įėjo į kainą. Galvojome plaukti į jūrą laivu. Bet galiausiai pavakarieniavome kavinukėje rie namų ir ėjome žiūrėti į uostą.

Mes buvom pasiskyrę pinigų sumą dienos išlaidoms. Bet piknikui labai jau mažai išleisdavom kažkaip. Tai ėjom kelis kartus. Taip pat bandėm to pačio tinklo Mocartą, senamiesčio gatvelėje. Ten maistas toks pats, tik vieta kita, tai galima neužsisakius staliuko eiti. Tai vat taip neplanuotai.

Tiesa, labai skanios braškės ir trešnės. Mažytės tokios. Egzotinių vaisių visų ragavau tik turguje, pirkti man jų visai nesinorėjo schmoll.gif
Ir dar persikai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 08 birželio 2015 - 09:31
Sveikos 4u.gif
Mes planuojame šią vasarą vykti i Austriją ir Italijos dolomitines alpes, dar Gardos ežerą aplankyti ax.gif Bet kitas variantas yra Madeirą. Sakykit, kokia vandens temperatūra galėtų būti Liepos antroje pusėje? Ar jums teko maudytis? Jūs rašot, kad ten ne pigu, bet aš pažiūrėjau, kad studiją ir už 50-60eur įmanoma rasti g.gif
Atsakyti
QUOTE(geggle @ 2015 06 09, 10:10)
Sveikos 4u.gif
Mes planuojame šią vasarą vykti i Austriją ir Italijos dolomitines alpes, dar Gardos ežerą aplankyti ax.gif Bet kitas variantas yra Madeirą. Sakykit, kokia vandens temperatūra galėtų būti Liepos antroje pusėje? Ar jums teko maudytis? Jūs rašot, kad ten ne pigu, bet aš pažiūrėjau, kad studiją ir už 50-60eur įmanoma rasti g.gif

Teko maudytis birželio antroje pusėje, vanduo tikrai virš 20, jau net man, kuri mažai maudosi, vanduo buvo nešaltas.



Atsakyti