Įkraunama...
Įkraunama...

Madeira

Mano pasiekimas toks:kadangi nuomosimės ne visas dienas ir reiks atvežti mašiną į viešbutį,tai to atvežimo mokesčio nereiks mokėti(20eur) ir vietoj B klasės mašinos gausim C už tą pačią kainą.Tai 10-čiai dienų gavosi 45eur nuolaida,mokėsim 278eur.Manau,kad visai gerai thumbup.gif
Daugiau ir nesiderėjau,nes vis tiek iš kitos vietos nenorėjau nuomotis.
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2015 01 26, 14:28)
Ačiū už nuomones,bandysiu derėtis ir aš smile.gif

Bandykit,man patiko tenyksciai zmones,linksmi ir nesukaustyti smile.gif
Atsakyti
Grizom! Ispudziu pilnos akys ir pilna galva! Kadangi musu keliones pobudis siek tiek skiriasi nuo siame forume vyraujancios daugumos (keliavome du suauge zmones, automobilio nenuomojome, vazinejome visuomeniniu transportu ir vizitavome sala pesciomis bei ejome i zygius levadomis ir nelevadomis) tai neuzimsiu vietos galbut mazai kam idomiais pasakojimais.
Taciau jei atsirastu kam idomi sviezia keliones patirtis - mielai pasidalinsiu az.
P.S.: jei ketinate nemazai vaikscioti gamtoje ir svarstote: imti ar neimti kalnu batus ir siaurietisko vaiksciojimo lazdas - BUTINAI IMKITE! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2015 02 22, 18:29)
Grizom! Ispudziu pilnos akys ir pilna galva! Kadangi musu keliones pobudis siek tiek skiriasi nuo siame forume vyraujancios daugumos (keliavome du suauge zmones, automobilio nenuomojome, vazinejome visuomeniniu transportu ir vizitavome sala pesciomis bei ejome i zygius levadomis ir nelevadomis) tai neuzimsiu vietos galbut mazai kam idomiais pasakojimais.
Taciau jei atsirastu kam idomi sviezia keliones patirtis - mielai pasidalinsiu az.
P.S.: jei ketinate nemazai vaikscioti gamtoje ir svarstote: imti ar neimti kalnu batus ir siaurietisko vaiksciojimo lazdas - BUTINAI IMKITE!  4u.gif


Smagu girdėti geras emocijas. thumbup.gif

Įspūdžių norėčiau. 4u.gif
Bent labai trumpai: kokiais maršrutais ėjote, kaip oras, ar buvo sniego, rūkų. Kas patiko, kas mažiau? Kaip tuneliai, nebuvo baisu?
Kas šiaip naujo Madeiroje?
Atsakyti
Apelsina,būkit gera,pasidalinkit savo įspūdžiais čia smile.gif Man irgi įdomu,kokiais maršrutais ėjot?kaip oras?kas labiausiai patiko?Gal ėjot encumeada maršrutu?
Atsakyti
Jusu mineta encumeada marsrutu nejome. Pirma diena ejome levada dos Tornos - kadangi arciausiai miesto, tai pasirinkom kaip lengva. Neapsigaukite! Sioje levadoje tenka apeiti U raides formos tarpekli ir paciame U islenkime gabala kelio tenka praeiti gal 30 cm plocio takeliu, kurio viename sone levada ir toleliau siena, kurios nepasieksi ir nepasilaikysi, o is kitos puses - skardis. Tureklu nera... Siaip levada labai grazi ir pilna geliu, tik tas vienas gabaliukas isties pavojingas. Gudrios knygos rekomenduoja stabtelti uzkasti Hortensia tea house: uzkandome, bet uz dvi sriubytes, dvi taures vyno ir viena is pigesniu desertu palikome 20 eur doh.gif Paejus truputi zemyn yra keliones vadovuose nepaminetas Jasmine tea house > gal sitas butu ne toks isbrangintas.... Vaziavome i Porto Moniz, tiksliau - i Santa ir nuo sio kaimelio leidomes zemyn i PortMoniza. Be sio nusileidimo ten daugiau neradome ka veikti, taip kad buvo galima sia visos dienos kelione pakeisti kuo nors idomesniu. Visgi jei nusprestumete is Funsalio vykti i Porto Moniz, grizti rekomenduociau ne per tunelius, o ilgesniu ir zymiai daugiau emociju teikianciu pakrante vingiuojanciu keliu.
Pats smagiausias ejimas levada nuo Ribeiro Frio iki Portelos: visa laika lengvas nuolydis, palei levada, medziu pavesyje (kas itin svarbu jei karsta), pavojingesnese vietose tvarkingi tureklai. Praejus didoka gabala kelio palei vandens stoti yra grazi apzvalgos aikstele, kurioje yra kazkas panasaus i vieta piknikui, nes visur kitur zmones uzkandziavo tiesiog sededami ant akmenu.
Vaizdu atzvilgiu nuostabus zygis i Sao Lourenco. Siulyciau planuoti visos dienos zygi, pasiimti piknika bei maudymosi reikmenis ir stabtelti porai-trejetui valandu vienoje is ilankeliu, kur yra patogus priejimas prie vandens.
Oras visas diena buvo PUIKUS, t.y. vasario viduryje pagrindinis drabuzis buvo marskineliai trumpom rankovem ir megztukelis rytui, kuri po to tekdavo susikisti i kuprine; temperaturos prognozes rodydavo 21 laipsni, bet jutimine temperatura diena, saulekaitoje tikrai budavo apie 25 laipsnius. Tiesa, atvykus i Ribeiro Frio is burnos ejo garas, bet tai buvo labiau atrakcija nei salcio israiska. Nei karta per musu buvima nelijo, ruka ir debesis mateme tik "kazkur anapus". Keliones pradzioje baiminomes tu debesu, bet paskui supratom, kad kol is debesies tau ant galvos nelyja - ner ko del ju pergyventi smile.gif
Vaziavome i Cabo Girao - kadangi as smarkiai bijau aukscio, tai is tos baimes beveik nieko ten nemaciau unsure.gif. Dar vaziavom i Eira do Serrao ir pesciomis leidomes i Currar dos Freiros, Vienuoliu sleni. Status bet nepavojingas nusileidimas, tik reikia tureti omeny, kad is ryto kalno slaitas kuriuo leidziamasi yra pavesyje, o po pietu - apsviestas saules. Tai cia jau kaip kas megsta smile.gif. Beje, jei lynoja ar kaip kitaip slapia - nepatarciau imti sio marsruto, nes gali buti laaabai slidu ant lapais apkritusiu ir samanom apaugusiu akmenu.
I Pico Arieiro ir Pico Ruivo labai planavom, labai norejom, bet...... ne likimas. Todel pasilikome sekanciam kartui.
Siek tiek pliazinomes Funsalyje esanciame Placa Formosa, bet maudytis neisdrisau, nes vandenyno bangos labai jau gresmingai plakesi i kranta ir i akmenis. Maudymosi bateliai daugumoje pliazu - butini, nes tie ju pliazai man atrode labiau panasus i skaldos kasyklas nei i auksinius papludimius...
Bene isimintiniausia patirtis - KARNAVALAS. Bet siais metais kas nespejo, tas pavelavo mirksiukas.gif Siaip tikrai ispudingas reginys, trunkantis virs poros valandu. Buvome uzeje i viena is parade dalyvaujanciu sambos mokyklu, ciupinejom ir ziurejom kaip daro tuos istabius plunksnu apredus wub.gif Jei kas vaziuos kitais metais: labai siulyciau isigyti sedima bilieta tribunoje ir is ten stebeti regini, nes dvigubai trumpesni liaudziai skirta Uzgaveniu karnavala (Slapstick parade) ziurejom kartu su minia uz tvoros, tai supratom kaip gerai kad i ta prabangesni nusipirkom bilietus i prabanguoliu tribuna.
Reziume: puiki sala, istabaus grozio vaizdai, pilna zydinciu augalu, norisi sugrizti smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2015 02 24, 11:19)
Jusu mineta encumeada marsrutu nejome. Pirma diena ejome levada dos Tornos - kadangi arciausiai miesto, tai pasirinkom kaip lengva. Neapsigaukite! Sioje levadoje tenka apeiti U raides formos tarpekli ir paciame U islenkime gabala kelio tenka praeiti gal 30 cm plocio takeliu, kurio viename sone levada ir toleliau siena, kurios nepasieksi ir nepasilaikysi, o is kitos puses - skardis. Tureklu nera... Siaip levada labai grazi ir pilna geliu, tik tas vienas gabaliukas isties pavojingas.


Labai grėsmingai skamba ta Tornos levada dėl to pavojingo tarpo. Sunflowerio gidas rašė. kad galima pasukti kažkur kitus ir eiti kitu variantu, be tokių pavojingų vietų. Dabar tikrai džiaugiuosi, kad atmetėme šią levadą. Aukščio lyg ir nebijau, bet tokiose vietose nebūna smagu.
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2015 02 24, 12:32)
Labai grėsmingai skamba ta Tornos levada dėl to pavojingo tarpo. Sunflowerio gidas rašė. kad galima pasukti kažkur kitus ir eiti kitu variantu, be tokių pavojingų vietų. Dabar tikrai džiaugiuosi, kad atmetėme šią levadą. Aukščio lyg ir nebijau, bet tokiose vietose nebūna smagu.

Marsruta planavusi bendrakeleive - zinodama apie mano aukscio baime - tik zygiui pasibaigus pasake man apie gide parasyta perspejima "horrible vertiginous" doh.gif
Atsakyti
Apelsina,labai ačiū,kad pasidalinot įspūdžiais 4u.gif

Labiausiai mane nudžiugino,kad oras buvo ne toks vėsus,kaip rodo prognozės thumbup.gif Mes vyksim ten balandžio vidury,tai tikiuosi,kad dar šiek tiek atšils smile.gif
Atsakyti
Oras tikrai turetu buti puikus. O dar ziedu ziedeliu papildomai bus suzydeje wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apelsina: 25 vasario 2015 - 09:44
Gal kas neseniai grįžo iš Madeiros?Labai įdomu,koks ten dabar oriukas.Kitą savaitę jau kylam,o prognozės tik +16-18....
Atsakyti
Besiruošiantiems i Madeira raportuoju apie ora smile.gif Esam savaite,oras-,,palanginis,,-reikia ir striukiu,ir maudomuku.Šiandien nuo pat ryto visoj saloj lyja....
Jei vaziuociau dar karta,rinkciausi tik vasara ax.gif
Atsakyti