Įkraunama...
Įkraunama...

Elektroninės knygos - 2

QUOTE(Suprantama @ 2013 07 26, 14:39)
Sakykit, kas turite Pocket book, kiek jums laiko baterija? Man kilo itarimas, kad manoji per greitai seda, nors skaitau daug. Ir klausau mp3 failu. Po 2-3 d vel reikia krauti.
Beje, ar baterija imanoma pakeisti, ar ji neatskiriama irenginio dalis?

man atrodo normalu, cia mp3 viska "sodina", knygai tikriausiai ir savaitems uztektu. del idomumo galima pabandyti tik skaityti, be mp3 naudojimo, tada viskas ir isaiskes. del batareiku nezinau, pagoogolinti reikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2013 07 30, 05:56)
man atrodo normalu, cia mp3 viska "sodina", knygai tikriausiai ir savaitems uztektu. del idomumo galima pabandyti tik skaityti, be mp3 naudojimo, tada viskas ir isaiskes. del batareiku nezinau, pagoogolinti reikia g.gif

Aciu. Aha, as paskaiciau instrukcija, tai ten ir parasyta, kad mp3 labai sodina baterija smile.gif o apie skaitykles sandara tikrai reikia pasigooglinti.
Atsakyti
QUOTE(kamiila @ 2013 07 23, 13:57)
Norėčiau sužinoti iš kur siunčiatės nemokamas knygas anglų kalba?

Sveiki. Daugybę knygų siunčiuosi iš šių torentų www.kickass.to
Atsakyti
Artimiausiu metu planuoju įsigyti skaityklę 4u.gif Tik niekaip negaliu išsirinkti tarp Pocketbook 623 ir Kindle Paperwhite. Abiejų funkcijos panašios, o kainos taip pat nelabai žymiai skiriasi. Gal kam teko naudotis kuria ir gali parašyt išsamius atsiliepimus, arba jas palyginti, o gal ir pasiūlyt kitų variantų? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(algitad @ 2013 08 04, 22:13)
Artimiausiu metu planuoju įsigyti skaityklę  4u.gif Tik niekaip negaliu išsirinkti tarp Pocketbook 623 ir Kindle Paperwhite. Abiejų funkcijos panašios, o kainos taip pat nelabai žymiai skiriasi. Gal kam teko naudotis kuria ir gali parašyt išsamius atsiliepimus, arba jas palyginti, o gal ir pasiūlyt kitų variantų?   rolleyes.gif

Sveika smile.gif

aš turiu Kindle paperwhite ir galiu pasakyti, kad esu labai ja patenkinta! Apšviečiamas ekranas nevargina akių, patogus meniu... tikrai nesigailiu savo pasirinkimo smile.gif
tiesa, pasigendu soninių mygtukų puslapiui perjungti (esu turėjusi kindle4 be jautraus ekrano), kas buvo labai patogu. Bet tai tikrai nereikšmingas dalykas ir galbūt tik man tai užkliūva... įpočių vergė smile.gif
Papildyta:

Papildyta:
Sveikos smile.gif

nežinau ar esate kalbėję apie knygų keitimąsi.... aš esu pirkusi e-pub formato knygas, bet ar mes jas galime laisvai mainytis ir keistis? Man jau yra nemalonu, kad kiekviename skyriuje yra parašyta "knygos savininkas Iveta...." g.gif
nes nenoriu tų knygų laikytis tik sau... pats malonumas perskityti ir pasidalinti gera knyga smile.gif tik tos autorinės teisės...
Kaip jūs manote merginos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iveta05: 05 rugpjūčio 2013 - 08:41
QUOTE(Iveta05 @ 2013 08 05, 08:42)
tik tos autorinės teisės...
Kaip jūs manote merginos?

Aš irgi jau kuris laikas apie tai galvoju...
Kai nusiperku popierinę knygą, tai, sumokėjusi pinigus, jaučiuosi pilnateisė tos knygos savininkė. Perskaitytą knygą toliau skaito mama, jos kaimynė, paskui dar dvi mamo draugės, su kuriomis keičiuosi knygomis. Ir nesijaučiu jokia intelektinės nuosavybės vagilė rolleyes.gif
Tačiau kai nusiperku epub knygą (už ją irgi sumoku), jau jaučiu kažkokį raištį, kuris prie manęs tarsi pririša tą knygą. Vis mąstau, ar dalindamasi ta knyga neprisidėsiu prie piratavimo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2013 08 05, 09:53)
Aš irgi jau kuris laikas apie tai galvoju...
Kai nusiperku popierinę knygą, tai, sumokėjusi pinigus, jaučiuosi pilnateisė tos knygos savininkė. Perskaitytą knygą toliau skaito mama, jos kaimynė, paskui dar dvi mamo draugės, su kuriomis keičiuosi knygomis. Ir nesijaučiu jokia intelektinės nuosavybės vagilė  rolleyes.gif
Tačiau kai nusiperku epub knygą (už ją irgi sumoku), jau jaučiu kažkokį raištį, kuris prie manęs tarsi pririša tą knygą. Vis mąstau, ar dalindamasi ta knyga neprisidėsiu prie piratavimo  g.gif

kai daliniesi popierinę knygą... ją ilgainiui (vienu metu skaito tik vienas asmuo) gali perskaityti 10-20 asmenų ir taip per ilgą laiką...... bet kai kur įdėtum elektroninę... tuo pačiu metu tą knygą gali parsisiųsti šimtai skaitytojų....

nors iš kitos pusės internete yra daugybė pdf knygų, kurias galima parsisiųsti. Kaip su šiom knygom ir autorių teisėmis?
Atsakyti
QUOTE(Iveta05 @ 2013 08 05, 09:31)
kai daliniesi popierinę knygą... ją ilgainiui (vienu metu skaito tik vienas asmuo) gali perskaityti 10-20 asmenų ir taip per ilgą laiką...... bet kai kur įdėtum elektroninę... tuo pačiu metu tą knygą gali parsisiųsti šimtai skaitytojų....

nors iš kitos pusės internete yra daugybė pdf knygų, kurias galima parsisiųsti. Kaip su šiom knygom ir autorių teisėmis?

Bet jei nesiųstum į linkomaniją, o su bičiuliais dalintumeisi... juk irgi autorines teises pažeistum? Knygą duodamas nepažeidi, o epub'ą - pažeidi? Ar aš ko nesuprantu? g.gif
Perskaičiusi popierinę knygą aš už pigiau ją galiu parduoti. O perskaičiusi elektroninę turiu tokią teisę?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laisvė: 05 rugpjūčio 2013 - 10:02

QUOTE(Laisvė @ 2013 08 05, 09:40)
Bet jei nesiųstum į linkomaniją, o su bičiuliais dalintumeisi... juk irgi autorines teises pažeistum? Knygą duodamas nepažeidi, o epub'ą - pažeidi? Ar aš ko nesuprantu?  g.gif
Perskaičiusi popierinę knygą aš už pigiau ją galiu parduoti. O perskaičiusi elektroninę turiu tokią teisę?

Viskas gi parašyta taisyklėse kai perkate knygą.
Tokios teisės nėra.
Aš irgi pasidalinu su artimaisiais, bet iš esmės tai yra piratavimas smile.gif Taip pat kaip ir perkant muzikos kompaktą smile.gif ir jį nukopijavus bei išplatinus.
Juk nusipirkus popierinę knygą ir ją nuskenavus bei išplatinus tai irgi piratavimas smile.gif Ir tai yra logiška. Nes nusipirkus vieną knygą, kad ir kiek ji būtų perpadavinėjama ar skolinama daugiau 100 žmonių kaži ar pereis. O elektroninę knygą iš viso galima nusipirkti vieną vienutėlę ir užteks visai Lietuvai smile.gif

Spėju ateityje tai turėtų pasikeisti. Vis daugiau autorių savo knygas platina nemokamai (pasaulyje), jiems nebereikia leidyklų ir sugalvojami kiti uždarbio būdai (pvz., reklamos tarp skyrių ir pan). Arba prašymas paremti jei nori tęsinio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(algitad @ 2013 08 04, 22:13)
Artimiausiu metu planuoju įsigyti skaityklę  4u.gif Tik niekaip negaliu išsirinkti tarp Pocketbook 623 ir Kindle Paperwhite. Abiejų funkcijos panašios, o kainos taip pat nelabai žymiai skiriasi. Gal kam teko naudotis kuria ir gali parašyt išsamius atsiliepimus, arba jas palyginti, o gal ir pasiūlyt kitų variantų?  rolleyes.gif

Galiu tik pasidalinti patirtimi apie PB 623. Pliusai- grazus dizainas, labai smagi laikyti rankoje. Turi pasvietima, kas yra pravartu nakti, kai nesinori degti lempos. Jau perkant prideta daugybe knygu ivairomis kalbomis. Valdymas nesudetingas ir patogus.

Minusai- letokai uzsikrauna, reikia palaukti, kol atidarys knyga.
Skaito ne visus pdf. I kompiuteri isikelus knyga nera jokiu problemu, o skaitykleje yra tik virselis, o teksto ne, visi puslapiai tusti. Bet taip nutiko tik su kai kuriomis knygomis. Priezasties kol kas nesupratau bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Isigyjom ir mes Kindle paperwhite. Gal kuri galetumet patarti is kur parsisiusti epub? dekinga buciau 4u.gif
ir pasidalinkite is kur knygas perkate-siunciates?
Atsakyti
QUOTE(ericute @ 2013 08 06, 10:22)
Sveikos,
Isigyjom ir mes Kindle paperwhite. Gal kuri galetumet patarti is kur parsisiusti epub? dekinga buciau  4u.gif
ir pasidalinkite is kur knygas perkate-siunciates?

Sveiki, as neperku knygu, ivedu per google paieska ir surandu, skaitau pdf arba mobi .
Atsakyti