Įkraunama...
Įkraunama...

Elektroninės knygos - 2

QUOTE(Garmina @ 2015 02 05, 09:59)
niekaip neberandu kur dingo elektroninių knygų dalinimosi puslapis
ir dar...

Ar šito psl. ieškote: http://www.supermama...howtopic=973018

Atsakyti
QUOTE(kotrynalis @ 2015 02 05, 10:29)

Taip šito, ačiū
Atsakyti
Turiu skaitykle pocketbook lux 2. pagal aprasyma ten turetu buti funkcija text to speech. Kur knygos teksta tau perskaito. Bet nerandu. sad.gif Atnaujinau programine iranga. Atsisiunciau is oficialaus puslapio faila su rusiskai kalbancio moters balsu ( nes rusiskai sunkiai sekasi skaityt, o suprantu puikiai), bet neikaip nerandu tos funkcijos. Help, kad galit. smile.gif
Atsakyti
http://download.pock.....NG) Touch.pdf - instrukcija, kaip įsijungti text-to-speech

pažiūrėkit, gal padės
Atsakyti
Paklausiau oficialiame puslapyje ar palaiko tokia funkcija. Tai sake , kad nepalaiko. Bliamba susinervinau. Viena raso kita daro taip sakant. sad.gif Sita funkcija buvo viena is priezasciu del kurios pirkau sita brangesni modeli. Na kagi teks zodis po zodzio skaityti paciai rusiskai...
Atsakyti
Sveikos, ar skaitote kuri nors elektronines knygas išmaniajame telefone 4u.gif nesu tokio turėjusi niekados, bet jei jame galima būtų skaityti pdf ar kitų formatų knygas patogiai, laikyti kaip nors jas ten, norėčiau įsigyt. Gavau neblogų el. knygų, tai galvoju kaip reikėtų jas perskaityti. Laptopo ekrane kažkaip nepatogu biggrin.gif 4u.gif Žinoma el. skaityklė būtų gerai, bet nesinori lišnų įrenginių. Nežinau ar galima tai daryti išmaniajame telefone...Kokia jūsų patirtis.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 03 27, 23:55)
Sveikos, ar skaitote kuri nors elektronines knygas išmaniajame telefone  4u.gif nesu tokio turėjusi niekados, bet jei jame galima būtų skaityti pdf ar kitų formatų knygas patogiai, laikyti kaip nors jas ten, norėčiau įsigyt. Gavau neblogų el. knygų, tai galvoju kaip reikėtų jas perskaityti. Laptopo ekrane kažkaip nepatogu biggrin.gif  4u.gif Žinoma el. skaityklė būtų gerai, bet nesinori lišnų įrenginių. Nežinau ar galima tai daryti išmaniajame telefone...Kokia jūsų patirtis.

Visad turiu knygų savo telefone. Parsisiunti patinkančią programėlę ir skaitai. Aš naudoju Aldiko Reader pro versiją. Bet geriau įsigyti skaityklę. Ekranas didesnis, ilgai nereikia krauti elemento o ir akis mažiau gadina. Ramiuosi savo patietimi, nes porą metų skaičiau knygas telefone. Dabar mieliau renkuosi skaityklę smile.gif
Atsakyti
Skaityklė nepalyginamai geriau nei telefonas. Anksčiau skaitydavau knygas telefone, tačiau jis nuo to greičiau išsikraudavo, akys labai pavargdavo, raidės mažos, telefonas kaisdavo. Nežinau, kokia šviesa apšvietė mano protą, bet nusprendžiau pasidomėti skaityklėmis. Iš pradžių irgi bijojau, kad nusibos ir numesiu, bet jau kelis mėnesius turiu skaityklę, naudoju ją kasdien ir negaliu atsidžiaugti.
Atsakyti
QUOTE(Lisistratė @ 2015 03 28, 12:07)
Skaityklė nepalyginamai geriau nei telefonas. Anksčiau skaitydavau knygas telefone, tačiau jis nuo to greičiau išsikraudavo, akys labai pavargdavo, raidės mažos, telefonas kaisdavo. Nežinau, kokia šviesa apšvietė mano protą, bet nusprendžiau pasidomėti skaityklėmis. Iš pradžių irgi bijojau, kad nusibos ir numesiu, bet jau kelis mėnesius turiu skaityklę, naudoju ją kasdien ir negaliu atsidžiaugti.

Pasidalinkit, kuo ji gerai mirksiukas.gif akių nevargina?
Atsakyti
Man vienas zmogus sake, kad labai skiriasi skaitykliu baltumas...Kad jei nori, kad ekranas netrukdytu skaityt, verciau pirkt brangesne. Pvz kindl white. Nes ji turi kindl pigiausia, tai sake, jauciasi ant ekrano, kad jis tamsesnis, negu tos kindl brangesnes. Mane domintu kuri geresne ir t.t.
Dar sake, jei namie nera wifi, reiktu butinai, kad butu integruotas 3g internetas. Jis nemokamas, tiesiog bet kur bunant gali siustis knygas is Amazon. Ir kitur. 4u.gif Bet tokia skaitykle su 3g bus vel brangesne.
Akys brangiausias turtas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zylė. @ 2015 04 04, 13:34)
Pasidalinkit, kuo ji gerai mirksiukas.gif  akių nevargina?

pliusai:
1. Skaityklės ekranas neblizga ir yra puikiai matomas net lauke saulės apšviestas.
2. Skaitant ekranas nenaudoja baterijos, todėl galima skaityti iki keliu savaičių be pakrovimo. Baterija naudojasi tik verčiant puslapius ar naudojant papildomas funkcijas, kaip pvz apšvietimas ar internetas.
minusai:
1. LABAI trapus ekranas, jis lengvai dūžta ir braižosi, todėl dėkliukas, saugantis ekraną, yra būtinas.
2. Tinka tik knygų skaitymui, ir tai daugiau toms, kuriose nėra sudėtingų paveiksliukų ar brėžinių, nelabai tinka pdf skaitymui, ypač Kindle, nes pdf nėra skirtas skaityklėms.

Grožinės literatūros skaitymui aš renkuosi skaityklę, o techninės - planšetą arba laptopą.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 04 04, 15:22)
Man vienas zmogus sake, kad labai skiriasi skaitykliu baltumas...Kad jei nori, kad ekranas netrukdytu skaityt, verciau pirkt brangesne. Pvz kindl white. Nes ji turi kindl pigiausia, tai sake, jauciasi ant ekrano, kad jis tamsesnis, negu tos kindl brangesnes. Mane domintu kuri geresne ir t.t.
Dar sake, jei namie nera wifi, reiktu butinai, kad butu integruotas 3g internetas. Jis nemokamas, tiesiog bet kur bunant gali siustis knygas is Amazon. Ir kitur. 4u.gif Bet tokia skaitykle su 3g bus vel brangesne.
Akys brangiausias turtas smile.gif

Visų ekrano baltumas daug maž vienodas. Skiriasi raidžių ryškumas, apšvietimo kokybė ir atspalvis (jei yra) ir puslapių vertimo greitis. Lietimui jautrus ekranas visada mažina ryškumą. Gamintojai naudoja įvairius metodus ryškumui didinti, bet dažnai pigiausia be lietimui jautraus ekrano būna šiek tiek ryškesnė. Bet šiaip skirtumas juntamas nebent šalia sudėjus lyginant...
Apšvietimas jau kitas reikalas, čia skirtumai dideli. Skiriasi tiek apšvietimo stiprumas, tiek tolygumas, tiek spalva. Pvz. Kindle Paperwhite pirmos kartos apšvietimas buvo melsvas, nemalonus akims, o antros kartos jau gelsvas, skaityti daug malonesnis.
Kas dėl nemokamo 3G interneto, tai jis yra tik pas Kindle, be to, jis yra labai apribotas, t.y. skirtas tik atsisiųst knygas iš Amazon, naršyti Wikipedijoje ir sinchronizuoti skaitymo progresą. Visa kita yra mokama. Tik senuose Kindle modeliuose (pvz DX) yra neribotas 3G.
Atsakyti