Įkraunama...
Įkraunama...

Elektroninės knygos - 2

QUOTE(Thea! @ 2014 01 01, 17:01)
aš su calibre konvertuoju, jei turiu epub tai viskas gerai, bet vat su pdf nesiseka, neturiu tos abbyy programos,kad tekstą atpažintų verysad.gif

linkomanojoje buvo...
Atsakyti
Kalėdų senis atnešė Kindle 5 skaityklę. Negaliu atsidžiaugti. Anksčiau skaitydavau per laptopą viską, tai akys išvarvėdavo. Dabar jausmas lyg skaityčiau tikrų tikriausią knygą. Pasaka. thumbup.gif Ilgai mėčiausi ar pirkti planšetę, dėl savo universalumo, ar skaityklę. Džiaugiuosi, jog nesusigundžiau pirmuoju variantu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tindiriu @ 2014 01 03, 00:41)
Kalėdų senis atnešė Kindle 5 skaityklę. Negaliu atsidžiaugti. Anksčiau skaitydavau per laptopą viską, tai akys išvarvėdavo. Dabar jausmas lyg skaityčiau tikrų tikriausią knygą. Pasaka.  thumbup.gif Ilgai mėčiausi ar pirkti planšetę, dėl savo universalumo, ar skaityklę. Džiaugiuosi, jog nesusigundžiau pirmuoju variantu. smile.gif

O kokie plansetes minusai?
Man visai patogu skaityt ir veziotis tereikia 1 prietaisa i keliones vietoj fotoaparato, skaitykles, kompiuterio, navigacijos. Tiesa, Kindle nebandziau, kuo geriau?
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 01 03, 03:28)
Man visai patogu skaityt ir veziotis tereikia 1 prietaisa i keliones vietoj fotoaparato, skaitykles, kompiuterio, navigacijos. Tiesa, Kindle nebandziau, kuo geriau?

minusas - svoris biggrin.gif Skaityklės lengvutės. Ir šiaip tikrai skaityklėse skaityti knygas yra daug patogiau, nes būtent tam ir skirtos - patogiam skaitymui. Planšetė viskam, visai kitas prietaisas, daugiau ar mažiau kitiem reikalam skirtas.
Atsakyti

Ir ekranas. Kartais paskaitau planšetėje, greitai akys pavargsta, kaip ir kompe skaitant.
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2013 12 20, 17:07)
Sveiki,
kol kalėdų senelis dirba, paštas atnešė mano dovaną thumbup.gif negaliu atsidžiaugti pirmąja skaitykle thumbup.gif  dar norėjau paklausti dėl pdf failų,perdariau juos į mobi, tai pačioj skaitykėj ar kažkaip kitaip jau nebeišeina didinti raidžių? Nes labai mažytės gaunasi skaityti g.gif
O tos normalios,kur iš epub perdarytos tai viskas gaunasi,super thumbup.gif

Formatą, išdėstymą ir pan.galima pasikeisti per programėlę. Calibre tam puikiausiai tinka smile.gif
Atsakyti

Aš taip pat maniau, jog va su planšete ir žaidimukus troleibuse pažaisiu, ir internete panaršysi, bet jei skaitymas tikrai užima daug laiko jūsų dienoj, tada planšetės pirkti neapsimoka. Pabandysiu išvardint pagrindinius mano pastebėtus planšetės minusus.

1. Sveikata. Ji labai labai gadina akis

Maniškės akys per visą balą beveik į minusą nuėjo per metus būtent dėl nuolatinio akių spanginimo į kompiuterio ekraną. Viena yra tiesiog naršyti su juo, o visai kas kita, kai akys įtemptos skaito nuolatinį tekstą.

2. Toliau - svoris

Skaityklė lengva kaip plunksna, o planšetės nepalyginamai sunkesnės. Tad įsimetus skaityklę į kuprinę jos net nepajausi, kai tuo tarpu planšetė kokį kilogramą (beveik) prideda jaučiamai.

3. Baterijos trukmė

Savo kindle gavau su maždaug (30%) baterijos, nuo pat Kalėdų skaitau su ja kiekvieną dieną (sesija artėja). Ir baterija tik per kelis procentus sumažėjo. Draugė, turinti Kindle jau apie metus, minėjo, jog skaitant kiekvieną dieną jai Kindle pilnai užtenka mėnesiui ar net daugiau (tikiu, jog ir kitos skaityklės panašiai laiko). O štai planšetė ilgiausiai laiko apie 8h, o jei intensyviau naudojama - dar trumpiau. Ir tas laikas tik trumpėja labai sparčiai dėl lengvo baterijos susidėvėjimo. Tad kraut reikia bene kiekvieną dieną planšetę, kai tuo tarpu skaityklę įsimetei į rankinuką ir gali sau keliaut mėnesį minimum. smile.gif

4. Planšetė skaito daugiau failų - taip, BET

BET planšetėje neina vienu mygtuko paspaudimu pasidinti/pasimažinti šriftą, pakeisti eilučių dydį, pakeisti raidžių tarpų dydį, patį šriftą. Ypač jei tai pdf, reikia konvertuoti, tada tekstas išsikraipo ir pan. Tas labai erzindavo skaitant su planšete ar kompiuteriu. O su skaitykle dabar beskaitant tik paspaudžiu mygtuką - pasirenku norimą šriftą ir vuolia.

5. Funkcijų specializacij

Nors planšetė ir yra universalesnė, bet tokia smulkmena kaip knygos puslapio įsiminimas skaityklėj tikrai gelbėja daug laiko. Tarkim skaičiau skaičiau su skaitykle, paėmiau išjungiau ją ir grįžau tik kitą dieną. Įsijungus skaitytą knygą ji iškart pasijungs būtent ten, kur paskutinį kartą skaičiau. Man tokia smulkmena labai maloni. smile.gif

Apibendrinant, jei knygų/žurnalų/laikraščių skaitymas užima daug laiko darbotvarkėj - skaityklė tikrai vertesnė pirkti nei planšetė. Bet jei tas skaitymas šen bei ten, kokį kartą į mėnesį, tada abejoju ar tikrai reikia tos skaityklės tokiam žmogui, geriau jau jam tada planšetė. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tindiriu: 03 sausio 2014 - 16:02
QUOTE(Tindiriu @ 2014 01 03, 17:00)
Aš taip pat maniau, jog va su planšete ir žaidimukus troleibuse pažaisiu, ir internete panaršysi,

tikrai verti dėmesio pliusai
tik paskutiniai punktai veikia ir planšetėje tik reikia tinkamą skaityklę pasrsisiust.
Gal 5 išbandžiau kol radau man labiausįia patikusią, ten net komentarus leidžia pasirašyt, gražiai tvarko pdf , atsimena skaitymo vietą.
Šiaip aš už planšetę labiau todėl, kad ją naudoju kelionėse užsienyje, lėktuve, tai man labai svarbu kuo mažiau prietaisų temptis.
Dar labai patiko audio knygos, nes pvz pliaže kai stipri saulė aš teksto nebematau, o klausyt per ausines labai gerai. Tik bėda kita, sunkiai randu nemokamai ar pigiai įgarsintų romanų, daugiau savišvietos knygos, jei kas žinot - pašnibždėkit adresėlį, būsiu dėkinga.
Atsakyti
Kindle Paperwhite pradėjo pakibti skaitant pdf formatu., nebeverčia puslapių Gal kas susidūrėt, turit patarimų?
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 01 03, 17:22)
tikrai verti dėmesio pliusai
tik paskutiniai punktai veikia ir planšetėje tik reikia tinkamą skaityklę pasrsisiust.
Gal 5 išbandžiau kol radau man labiausįia patikusią, ten net komentarus leidžia pasirašyt, gražiai tvarko pdf , atsimena skaitymo vietą.
Šiaip aš už planšetę labiau todėl, kad ją naudoju kelionėse užsienyje, lėktuve, tai man labai svarbu kuo mažiau prietaisų temptis.
Dar labai patiko audio knygos, nes pvz pliaže kai stipri saulė aš teksto nebematau, o klausyt per ausines labai gerai. Tik bėda kita, sunkiai randu nemokamai ar pigiai įgarsintų romanų, daugiau savišvietos knygos, jei kas žinot - pašnibždėkit adresėlį, būsiu dėkinga.

Pamiršau paminėti, jog net ryškioje šviesoje (kaip minėtas pležas) skaityklės matosi kuo puikiausiai, visai kaip knygos, dėl savo e ink rašalo technologijos. Na o planšetės tik atspindi šviesą ir nieko nesimatyt. smile.gif
Atsakyti
Ir audioknygų, ir šiaip įsikeltos patinkančios muzikos galiu klausytis iš skaityklės.
Atsakyti
Itikinot - pirksiu ax.gif skaitykle. Bus namie, o kelionems - plansete.
Gal dar galit pasidalinti is kur knygas siunciates. O gal ne cia klausiu?
Atsakyti