QUOTE(Garmina @ 2014 01 03, 03:28)
O kokie plansetes minusai?
Man visai patogu skaityt ir veziotis tereikia 1 prietaisa i keliones vietoj fotoaparato, skaitykles, kompiuterio, navigacijos. Tiesa, Kindle nebandziau, kuo geriau?
Aš taip pat maniau, jog va su planšete ir žaidimukus troleibuse pažaisiu, ir internete panaršysi, bet jei skaitymas tikrai užima daug laiko jūsų dienoj, tada planšetės pirkti neapsimoka. Pabandysiu išvardint pagrindinius mano pastebėtus planšetės minusus.
1. Sveikata. Ji labai labai gadina akis
Maniškės akys per visą balą beveik į minusą nuėjo per metus būtent dėl nuolatinio akių spanginimo į kompiuterio ekraną. Viena yra tiesiog naršyti su juo, o visai kas kita, kai akys įtemptos skaito nuolatinį tekstą.
2. Toliau - svoris
Skaityklė lengva kaip plunksna, o planšetės nepalyginamai sunkesnės. Tad įsimetus skaityklę į kuprinę jos net nepajausi, kai tuo tarpu planšetė kokį kilogramą (beveik) prideda jaučiamai.
3. Baterijos trukmė
Savo kindle gavau su maždaug (30%) baterijos, nuo pat Kalėdų skaitau su ja kiekvieną dieną (sesija artėja). Ir baterija tik per kelis procentus sumažėjo. Draugė, turinti Kindle jau apie metus, minėjo, jog skaitant kiekvieną dieną jai Kindle pilnai užtenka mėnesiui ar net daugiau (tikiu, jog ir kitos skaityklės panašiai laiko). O štai planšetė ilgiausiai laiko apie 8h, o jei intensyviau naudojama - dar trumpiau. Ir tas laikas tik trumpėja labai sparčiai dėl lengvo baterijos susidėvėjimo. Tad kraut reikia bene kiekvieną dieną planšetę, kai tuo tarpu skaityklę įsimetei į rankinuką ir gali sau keliaut mėnesį minimum.
4. Planšetė skaito daugiau failų - taip, BET
BET planšetėje neina vienu mygtuko paspaudimu pasidinti/pasimažinti šriftą, pakeisti eilučių dydį, pakeisti raidžių tarpų dydį, patį šriftą. Ypač jei tai pdf, reikia konvertuoti, tada tekstas išsikraipo ir pan. Tas labai erzindavo skaitant su planšete ar kompiuteriu. O su skaitykle dabar beskaitant tik paspaudžiu mygtuką - pasirenku norimą šriftą ir vuolia.
5. Funkcijų specializacij
Nors planšetė ir yra universalesnė, bet tokia smulkmena kaip knygos puslapio įsiminimas skaityklėj tikrai gelbėja daug laiko. Tarkim skaičiau skaičiau su skaitykle, paėmiau išjungiau ją ir grįžau tik kitą dieną. Įsijungus skaitytą knygą ji iškart pasijungs būtent ten, kur paskutinį kartą skaičiau. Man tokia smulkmena labai maloni.
Apibendrinant, jei knygų/žurnalų/laikraščių skaitymas užima daug laiko darbotvarkėj - skaityklė tikrai vertesnė pirkti nei planšetė. Bet jei tas skaitymas šen bei ten, kokį kartą į mėnesį, tada abejoju ar tikrai reikia tos skaityklės tokiam žmogui, geriau jau jam tada planšetė.