Įkraunama...
Įkraunama...

Elektroninės knygos - 2

QUOTE(janna @ 2013 12 09, 22:03)
pdf., tai yra pdf konvertuotas į mobi.

iš vartotojui skirtos info:
"Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion"

nelabai draugauju su anglų kalba. ar reiktų suprasti kad Kindles gimtasis formatas nėra Mobi, nors iš bėdos galimas  g.gif

tai pdf vadinasi buvo neatpažintas tekstas. pirmiausia reikėtų jį perleist per teksto atpažinimo programėlę, pvz abby fine reader, tik tada naująjį pdf versti į mobi formatą mirksiukas.gif

azw yra amazon sukurtas formatas specialiai kindle skaityklei, bet visus kitus paminėtus, taip pat galima drąsiai naudot, vienus geriau skaito, kitus prasčiau. pati dažniausiai naudoju mobi, nes labai dažnai knygas jau randu šiuo formatu
Atsakyti
o is kur siusti lietuvisklas knygas nemokamai?
Atsakyti
Uzsimaniau kaledu senio paprasyti, kad padovanotu skaitykle. Nezinau kaip issirinkti. Ko noret - pocketbook, kindle, sony? Ar tikrai verta moketi uz jas 500-600 lt.? O gal koks prestigio uz 200-300 irgi normaliai veiktu ir tiktu skaitymui? paprotinkit pasimetusia 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2013 12 16, 17:36)
Uzsimaniau kaledu senio paprasyti, kad padovanotu skaitykle. Nezinau kaip issirinkti. Ko noret - pocketbook, kindle, sony? Ar tikrai verta moketi uz jas 500-600 lt.?  O gal koks prestigio uz 200-300 irgi normaliai veiktu ir tiktu skaitymui? paprotinkit pasimetusia  4u.gif  biggrin.gif

Pati turiu Pocketbook 623, tai ją ir rekomenduočiau. Šiaip temoje nemažai buvo nagrinėta Pocketbook vs. Kindle smile.gif Kai pati rinkausi skaityklę irgi dvejojau tarp šitų trijų, tačiau nuo Sony atbaidė atsiliepimai, kad gana greitai genda.
Nežinau ką jums reiškia skaitymas, bet jeigu tai mėgstamas užsiėmimas tai siūlyčiau nepagailėt ir investuot rimčiau. Kaina, manau, tiesiogiai proporcinga kokybei, todėl mažesnė tikimybė nusivilti.
Šiai youtube galima rasti nemažai filmukų su skaityklių modelių apžvalgom ir palyginimais smile.gif Ir aplamai įvertinkinte kokių funkcijų norite ir pagal tai išsirinkite geriausią variantą, pavyzdžiui, man svarbiausia buvo apšvietimas (nepakeičiamas skaitant naktimis), formatai, žodyno kalbos, atmintis ir valdymas (pocketbook 623 turi mygtukus, kurie man asmeniškai patogesni verčiant puslapius, nei ekrano braukymas) smile.gif
Atsakyti
Aciu uz nuomone. Butent si modeli ir ciupineju , nors gyvai kitu nera galimybes paziuret. Zodynai, talpa, apsvietimas svarbu, tik vis suabejoju ar "nepadauginsiu" su norais, ar pasiteisins . Kol kas paskaitau popirini var. arba plansete. Knygu gyvai pirkt nenoriu, nes neturiu kur laikyti. Tai galvoju gal el. Knygos geresnis variantas siuo atveju..
Atsakyti
Sveiki,
kol kalėdų senelis dirba, paštas atnešė mano dovaną thumbup.gif negaliu atsidžiaugti pirmąja skaitykle thumbup.gif dar norėjau paklausti dėl pdf failų,perdariau juos į mobi, tai pačioj skaitykėj ar kažkaip kitaip jau nebeišeina didinti raidžių? Nes labai mažytės gaunasi skaityti g.gif
O tos normalios,kur iš epub perdarytos tai viskas gaunasi,super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2013 12 20, 16:07)
dar norėjau paklausti dėl pdf failų,perdariau juos į mobi, tai pačioj skaitykėj ar kažkaip kitaip jau nebeišeina didinti raidžių? Nes labai mažytės gaunasi skaityti g.gif

smagu, kad daugėja žmonių, kurie atranda skaitykles drinks_cheers.gif

o tokius pdf failiukus pirmiausia reiktų perleisti per teksto atpažinimo programėlę, pvz, abbyy finereader, o gerai paieškojus gal galima ir internete rasti, kur online tą padaro g.gif o jau tada tą atpažintą tekstą konvertuoti į mobi formatą, šriftas turėtų normaliai didintis mirksiukas.gif
Atsakyti
Pocketbookai pasižymi tuom, kad ypač dirba ties pdf failais, tad jei daug skaitote iš pdf, geriau rinktis juos, nei konvertuoti, nes konvertavimas daug kuom priklauso nuo teksto kokybės, jei prastai skanuotas tekstas, tai nemažai jo bus nekonvertuota.
Atsakyti
As jau issitraukiau is po eglutes ir dziaugiuosi savo pocketbooku 623. Kol kas dziaugiuso ir skaitymu ir funkcijomis. Tik viena trukuma pastebejau, kad funkcijoje, kur nyga skaito balsu nera lietuvisko balso. O gal yra koks atnaujinimas ar patobulinimas sitai funkcijai? Gal kas radote ir turite?
Atsakyti
Manau atsakymą rasyte greičiau pati apsilankiusi jų tinklapyje, juolab, kad jis lietuviškas:
http://www.pocketboo...tbook-touch-lux
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sanctus_Paganis: 27 gruodžio 2013 - 15:10
QUOTE(Thea! @ 2013 12 20, 16:07)
Sveiki,
kol kalėdų senelis dirba, paštas atnešė mano dovaną thumbup.gif negaliu atsidžiaugti pirmąja skaitykle thumbup.gif  dar norėjau paklausti dėl pdf failų,perdariau juos į mobi, tai pačioj skaitykėj ar kažkaip kitaip jau nebeišeina didinti raidžių? Nes labai mažytės gaunasi skaityti g.gif

O ką naudoji konvertavimui? Aš bandžiau su Calibre konvertuoti, bet kantrybės neužteko su nustatymais žaisti, tai mečiau smile.gif
Man geriausiai gaunasi pdf su ABBYY Finereader 11 konvertuojant į EPUB, o po to su Kindle Previewer į mobi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spokas1: 31 gruodžio 2013 - 14:10
QUOTE(Spokas1 @ 2013 12 31, 15:10)
O ką naudoji konvertavimui? Aš bandžiau su Calibre konvertuoti, bet kantrybės neužteko su nustatymais žaisti, tai mečiau smile.gif
Man geriausiai gaunasi pdf su ABBYY Finereader 11 konvertuojant į EPUB, o po to su Kindle Previewer į mobi

aš su calibre konvertuoju, jei turiu epub tai viskas gerai, bet vat su pdf nesiseka, neturiu tos abbyy programos,kad tekstą atpažintų verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Thea!: 01 sausio 2014 - 17:02