Renkuosi ir aš sau skaityklę. Kadangi daugiausia skaitysiu naktį, domina ar integruotas apšvietimas Kindle Paperwhite ir Pocketbook 623 nepjauna akių nenaudojant papildomo šviesos šaltinio. Gal visgi akims geriau naudoti apšvietimą iš viršaus, kurį galima nusipirkti kartu su dėklu skaityklei? Pasidalinkite patirtimi, kas naudojosi abiem variantais.
QUOTE(airidaj @ 2013 11 01, 17:07)
Nusipirkau Kindle skaitykle, bet nemoku perkelti knygu mobi formatu. Su calibre programa konvertuoju pdf i mobi, su laidu perkeliu i skaitykle, bet vistiek man knyga atidaro smulkiom raidem, kaip pdf....gal kas galite padeti ?
Geriausia su kokiu Finereader is pdf i epub, o paskui su Kindle Previewer i mobi. Calibre net nenaudoju.
Kai kas vercia su Finereader i txt ir tada su Calibre i mobi
Papildyta:
QUOTE(Patricia Mode @ 2013 11 01, 19:44)
Renkuosi ir aš sau skaityklę. Kadangi daugiausia skaitysiu naktį, domina ar integruotas apšvietimas Kindle Paperwhite ir Pocketbook 623 nepjauna akių nenaudojant papildomo šviesos šaltinio. Gal visgi akims geriau naudoti apšvietimą iš viršaus, kurį galima nusipirkti kartu su dėklu skaityklei? Pasidalinkite patirtimi, kas naudojosi abiem variantais.
Su apšvietimu iš viršaus gal pats tekstas kiek ryškesnis, nes nera papildomo sluoksnio apavietimui. Nors skirtumas nėra didelis... Užtat be išorinės lemputės patogiau
QUOTE(Pavasarinuke @ 2013 10 21, 16:20)
Integruoto žodyno į lietuvių kalbą nėra, bet egzistuoja pvz. Piesarsko žodynas Kindlui, kurį parsisiuntus į Kindlą, puikiai veikia.
Aš radau čia: https://sites.google...tofailai/kindle
Instrukcija:
1. Prijunkite savo Kindle prie kompiuterio.
2. Į documents katalogą įkelkite stardict_EN-LT_Piesarsko2005_new.mobi failą.
3. Atjunkite Kindle.
4. Paspauskite Home, tada Meniu klavišą.
5. Pasirinkite Settings.
6. Raskite Change Primary Dictionary.
7. Pasirinkite stardict_EN--_Piesarsko2005.
Štai ir galėsite verstis angliškas knygas
Aš radau čia: https://sites.google...tofailai/kindle
Instrukcija:
1. Prijunkite savo Kindle prie kompiuterio.
2. Į documents katalogą įkelkite stardict_EN-LT_Piesarsko2005_new.mobi failą.
3. Atjunkite Kindle.
4. Paspauskite Home, tada Meniu klavišą.
5. Pasirinkite Settings.
6. Raskite Change Primary Dictionary.
7. Pasirinkite stardict_EN--_Piesarsko2005.
Štai ir galėsite verstis angliškas knygas
Gal žinote ar galima išsiversti rusų kalbos knygą worde ir skaityti per kindle?
Galvoju apie ereader'i. Vyras ikalbineja pirkti ne KINDL, o TABLET. Kuris yra tokio paties dydzio kaip ir skaitykle. Bet as manau, nors nesu tikra, jeigu pirmas yra sukurtas patogiam knygu skaitymui, tai antras tures daugiau papildomu funkciju, bet skaitymas nebus toks patogus.
kaip jus manot?
kaip jus manot?
QUOTE(Dolyte @ 2013 11 11, 23:06)
Galvoju apie ereader'i. Vyras ikalbineja pirkti ne KINDL, o TABLET. Kuris yra tokio paties dydzio kaip ir skaitykle. Bet as manau, nors nesu tikra, jeigu pirmas yra sukurtas patogiam knygu skaitymui, tai antras tures daugiau papildomu funkciju, bet skaitymas nebus toks patogus.
kaip jus manot?
kaip jus manot?
Jei knygų skaitymui tai tik skaityklę (Kindle ar kokią kitokią), nes jų ekranas visiškai neblizga taip kaip "tablečių", todėl akis tausoja. Be to, baterija daug daug ilgiau laiko.
tačiau jei norite naršyti internete, tai elektroninė skaityklė tam netinkama (na, teoriškai galima, bet tai nėra patogu, tik iš bėdos)
QUOTE(Dolyte @ 2013 11 11, 22:06)
kaip jus manot?
kaip jus manot?
Sudėtingiems PDF failams ir internetui geriau 10" TABLET, bet jis greitai išsikrauna ir blizgantis ekranas skaityti trukdo. Visoms kitoms knygoms vienareikšmiškai skaityklė - užtenka kartą išsinešti ją į lauką ir jokio TABLET'o skaitymui nenorėsite
Laba, norėčiau į savo skaityklę įsidėt žodyną, kaip galėčiau, tai padaryti? Labiau domina anglų aiškinamasis. Mano skaityklė Phocketbook.
QUOTE(kamiila @ 2013 11 15, 09:56)
Laba, norėčiau į savo skaityklę įsidėt žodyną, kaip galėčiau, tai padaryti? Labiau domina anglų aiškinamasis. Mano skaityklė Phocketbook.
Nepatingekit paskaityti tema, buvo aiskiai parasyta kaip isidiegti zodyna.
atėjo laikas, kalėdų seniui laišką rašyti su nuorodą ko noriu gal pasidalintumėt mintim kur pigiau ieškoti skaityklės? Domina kindle paperwhite arba pocketbook 623. Reikia lietuviško žodyno ir kad veiktų epub ir pdf (turbūt šie visur veikia)
QUOTE(Thea! @ 2013 12 05, 02:34)
atėjo laikas, kalėdų seniui laišką rašyti su nuorodą ko noriu gal pasidalintumėt mintim kur pigiau ieškoti skaityklės? Domina kindle paperwhite arba pocketbook 623. Reikia lietuviško žodyno ir kad veiktų epub ir pdf (turbūt šie visur veikia)
kindle palaiko keletą formatų, bet epub nepalaiko. o pdf skaitymas - labai problemiškas. bent jau man tai labai nepatogu, aš konvertuoju pdf i mobi ir vargo nematau.
QUOTE(Gemma @ 2013 12 05, 09:15)
kindle palaiko keletą formatų, bet epub nepalaiko. o pdf skaitymas - labai problemiškas. bent jau man tai labai nepatogu, aš konvertuoju pdf i mobi ir vargo nematau.
Beje, ebup formatą galima irgi labai lengvai konvertuoti į mobi ir naudoti be jokio vargo
QUOTE(Thea! @ 2013 12 05, 02:34)
Turiu Pocketbook 622, tai lietuviškas žodynas yra, todėl manau ir 623 tikrai jis turi būti.
Skaito labai daug formatų.
saviškį pirkau "Pigu"