QUOTE(Karusia @ 2013 02 23, 22:17)
matai, vaikas ne visada 'riužavas ir pūkuotas". Jei galvosime apie vaiko tėvus tik 'degradai" ir nei žingsnio daugiau į šalį, ką galvosi apie vaiką, kai jis elgsis bjauriai?
Kai mano vaikas pasilegia bjauriai, o patikėk jinai labai sunkaus charakterio, tai ir galvoju, kaip bjauriai JINAI pasielgė. Ir jos gimdytoja ar dar kas, man net galvoje nesusišviečia.
Dėl tų pasakojimų vaikui apie jo tėvus. Turiu tokią nuostatą -nieko nekalbėti blogo, todėl, kad nieko apie juos nežinau. Tačiau vėlgi, kaip galiu kalbėti kažką gero, jei irgi nieko nežinau. Ilgainiui auginat, supratau, kad tokie visokie pasakymai (labai džiaugiuosi, kad viso to neskiedžiau jai) paaiškinimai, kad mamai sunku buvo, kad mama gal negalėjo, kad neviltis, gal sunkumai, gal liga, yra beprasmiai, nes nei aš žinau kodėl jinai paliko, nei aš jos klausiau ir visa tai yra konkretus melas. Ir vaikas tą supras. Nes visas tas ,,pateisinimas'' to vaiko palikimo, prasilenkia su mano kasdien vaikams diegiamomis vertybėmis ar auklėjimu, kad reikia eiti į priekį , kovoti, siekti, nenuleisti rankų iškilus sunkumui, kad reikia pagaliau kreiptis pagalbos, o ne sukti lengviausiu keliu, be to vaikai ne akli, jie mato gal būt šalia esančią daugiavaikę šeimą,kuri verčiasi sunkiai, gal kaimynė serga, bet šitos mamos net klupdamos nesvarsto palikti savo vaikus. Aš nenoriu, kad vaikas augtų maždaug galvodamas, kad toks elgesys kaip ir pateisinamas, ir kad gyvenime ištikus kokiai bėdai, šiame amžiuje, kai yra soc. pašalpos, kai yra valstybės parama, galima lengva ranka palikti savo vaiką. Nereikia tiems vaikams skiesti pasakų. Aš sakau tiesą, nežinau kodėl paliko, nemačiau, nekalbėjau, užtikrinu, ir daug kartų kartojau, kad kokia priežastis palikimo bebūtų, vaikas dėl to nekaltas. Šitą jinai žino.
QUOTE(Virvytė @ 2013 02 23, 23:04)
O jūs tas rekomenduojamas vaiko knygas pildote?
Nepildau. Didesnės nesamonės neesu mačiusi.